Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πληροφορηθεί ότι όσοι πάσχουν από διάφορες παθήσεις με συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας οι οποίες περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένη λίστα του υπουργείου παιδείας, μπορούν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, εισάγονται ως υπεραριθμοι σε ποσοστό 5% επί του κανονικού αριθμού θέσεων εισακτέων. 

Αυτό που δεν εχω καταλάβει από το ψάξιμο που έκανα μέχρι στιγμής είναι αν αυτό το μέτρο αφορα όλους τους πολίτες που τηρούν τα εν λόγω κριτήρια η αφορά μόνο τους μαθητές που τελειώνουν τώρα το σχολείο. 

Επειδη πιθανότατα ανήκω και εγώ στα άτομα με τις παραπάνω παθήσεις με ενδιαφερει το θέμα αυτό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Έχω πληροφορηθεί ότι όσοι πάσχουν από διάφορες παθήσεις με συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας οι οποίες περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένη λίστα του υπουργείου παιδείας, μπορούν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, εισάγονται ως υπεραριθμοι σε ποσοστό 5% επί του κανονικού αριθμού θέσεων εισακτέων. 

Αυτό που δεν εχω καταλάβει από το ψάξιμο που έκανα μέχρι στιγμής είναι αν αυτό το μέτρο αφορα όλους τους πολίτες που τηρούν τα εν λόγω κριτήρια η αφορά μόνο τους μαθητές που τελειώνουν τώρα το σχολείο. 

Επειδη πιθανότατα ανήκω και εγώ στα άτομα με τις παραπάνω παθήσεις με ενδιαφερει το θέμα αυτό. 

Ισχύει και για τα ατομα που εχου τελειώσει το σχολείο παλιότερα αρκεί να μην εχουν ξαναχχρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη. Επικοινώνησε με το λυκειο που τελείωσες για να σου πουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία. φετος δεν μπορείς καθώς επρεπε να περάσεις από επιτροπή νοσοκομείου το Νοέμβριο 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Ισχύει και για τα ατομα που εχου τελειώσει το σχολείο παλιότερα αρκεί να μην εχουν ξαναχχρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη. Επικοινώνησε με το λυκειο που τελείωσες για να σου πουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία. φετος δεν μπορείς καθώς επρεπε να περάσεις από επιτροπή νοσοκομείου το Νοέμβριο 

Το λύκειο που τελείωσα δεν υπάρχει, έχει συγχωνευτεί πριν χρόνια με κάποιο άλλο. 

Το μέτρο δεν σκοπεύω να το αξιοποιήσω τώρα, αλλά θέλω να γνωρίζω άμα ισχύει και για εμένα και έχω το δικαίωμα, ώστε αν επιθυμώ να το αξιοποιήσω μελλοντικά. Δεν γνώριζα ότι ισχύει και για εμένα. 

Το έμαθα αυτό για τις 7μελεις επιτροπές, εγώ έχω και γνωμάτευση ΚΕΠΑ. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το λύκειο που τελείωσα δεν υπάρχει, έχει συγχωνευτεί πριν χρόνια με κάποιο άλλο. 

Το μέτρο δεν σκοπεύω να το αξιοποιήσω τώρα, αλλά θέλω να γνωρίζω άμα ισχύει και για εμένα και έχω το δικαίωμα, ώστε αν επιθυμώ να το αξιοποιήσω μελλοντικά. Δεν γνώριζα ότι ισχύει και για εμένα. 

Το έμαθα αυτό για τις 7μελεις επιτροπές, εγώ έχω και γνωμάτευση ΚΕΠΑ. 

Το εψαχνα πριν δωσω κατατακτήριες για την περιπτωση που δεν περάσω αλλά μου ειχαν πει οτι χρειάζεται ασχετα με τη γνωμάτευση ΚΕΠΑ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δες εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/news/49879-3-9-21-ypovoli-ilektronikoy-mixanografikoy-deltiou-ypopsifion-pou-pasxoun-apo-sovares-pathiseis-gia-tin-eisagogi-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-akadimaikoy-etous-2021-2022-se-pososto-5-epipleon-ton-theseon-eisakteon

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσοστο αναπηριας δεν ειναι καν αναγκαιο, αρκει να εχεις/ειχες μια απ'τις παθησεις που αναφερονται. Μπορει να εχεις ξεπερασει τελειως τη παθηση πλεον, αρκει οτι την ειχες. Επειδη δινω φετος πανελληνιες και το εψαξα και εγω για εγχειρηση καρδιας που ειχα κανει στο παρελθον, βγαινει προκηρυξη Νοεμβριο καθε χρονο για οσους θελουν να περασουν με αυτο τον τροπο, κανουν αιτηση και μετα περνουν επιτροπη και εξεταζονται απο γιατρους του κρατους για να επαληθευτει η παθηση. Εαν εισαι απ'τους πρωτους που εκαναν την αιτηση, περνας σε οποιο πανεπιστημιο θες -ανεξαρτητα τον προσανατολισμο σου- με απολυτηριο λυκειου(μπορεις να περασεις Νομικη η Ιατρικη απο Οικονομικα που λεει ο λογος). Φυσικα το απολυτηριο πρεπει να ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλο ακομα και για σχολες με 15-16χιλ μορια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...