Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έχω μια γραμμή Vodafone στο σπίτι μου η οποία είναι PSTN.

Θέλω λοιπόν κάπως αυτή την γραμμή να την έχω στο κινητό το δικό μου καθώς και ενός συνεργάτη μου.

Αλλά δεν θέλουμε μόνο εισερχόμενες (αυτό είναι το σχετικά εύκολο, κάνεις μια προώθηση και όλα καλά).

Θέλουμε να "βγαίνουμε" και από αυτή την γραμμή, διότι έως τώρα δίνουμε κινητά σε πελάτες και πραγματικά μας παίρνουν ότι ώρα να 'ναι, χωρίς κανένα λόγο.

PS: Δεν κοιτάω την αγορά νέας γραμμής, μιας και:
Α) Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο νούμερο
Β) έχω δωρεάν χρόνο ομιλίας

Έχω δει πως μπορείς με ένα raspberry να στήσεις τηλεφωνικό κέντρο και να συνδέεται σε αυτό κάποιος απομακρυσμένα. Όλα καλά έως εδώ.

Την γραμμή όμως, πως θα την συνδέσω πάνω στο raspberry / υπολογιστή ώστε να διαχειρίζεται εισερχόμενες / εξερχόμενες.

ΥΓ: Αν παίζει ρόλο οι κλήσεις ανά ημέρα θα είναι πολύ λίγες, ίσως να μιλάμε για 2-5 κλήσεις ανά ημέρα σε πολύ φόρτο, μιας και οι περισσότεροι στέλνουν email

Δημοσ.

Εκτός από το raspberry που θα στήθεί το τηλεφωνικό κέντρο, χρειάζεται να πάρεις και την τηλεφωνία πάνω του. οπότε είτε με κάποιο adaptor είτε με τους κωδικούς SIP. Συν το έξτρα κόστος/χρόνος της παραμετροποίησης.
Η λύση που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις ένα Fritzbox 7390 με <50€ από το ebay. Πάνω του συνδέεις την τηλεφωνική γραμμή 'οπως βγαίνει από το router του παρόχου, αλλά και ένα καλώδιο ethernet για να του δώσεις Internet. Κατόπιν χρειάζεται μια μια μικρή παραμετροποίηση για να στηθεί VPN μεταξύ του Fritzbox και του κινητού σου, αλλά ενα για τον συνεργάτη σου. Όπως επίσης και την δημιουργία 2 λοαγαριασμών ΙΡ τηλεφωνίας (εσωτερικών) όπου και οι 2 θα αντιστοιχούν στο νούμερο της PSTN.

Έτσι απλά χρειάζεσαι Ιντερνετ στο κινητό, για να συνδθεί το VPN και να μπορείς να έχεις εισερχόμενες, αλλά κ εξερχόμενες από την PSTN  γραμμή σου.

Δημοσ.

Ετσι και αλλιως τα pstn θα καταργηθούν, προκειμενου λοιπον να μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια και τα έξοδα γιατι δεν ζητας σαν πρώτο βημα την μετατροπή της γραμμης σου σε voip

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ετσι και αλλιως τα pstn θα καταργηθούν, προκειμενου λοιπον να μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια και τα έξοδα γιατι δεν ζητας σαν πρώτο βημα την μετατροπή της γραμμης σου σε voip

ακόμη κ να την ζητήσει, πως θα τον ωφελήσει στο ζήτημα του?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, atux_null είπε

ακόμη κ να την ζητήσει, πως θα τον ωφελήσει στο ζήτημα του?

Θα σου πω, δεν το εχω κανει απο οτι έχω διαβάσει ομως ειναι πολυ πιο απλο, καποιοι ειναι πιο ειδικοί απο μένα, απλα το έθεσα σαν ιδεα.

https://www.google.com/search?q=sip+client+on+android+phone&oq=sip+client+on+android+phone&aqs=chrome..69i57j0i546l3.7909j0j9&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@NikosKallithea είτε είναι SIP είτε βγαίνει από το phone 1 του router, δεν παίζει κανένα ρόλο, στο ζήτημα του. Με την πρόταση του Fritzbox λύνονται όλα όμορφα κ ωραία, με τηλεφωνία πάνω του, VPN πάνω του. Κατα περιόδους βρίσκεις κ fritzbox 7390 πολύ φθηνότερα, περίπου 30€ μαζί με μεταφορικά, από ebay. Επίσης, είδα ότι υπάρχει κ αγγελία εδώ μέσα για το ίδιο router.

Επεξ/σία από atux_null
Δημοσ.
4 ώρες πριν, atux_null είπε

Εκτός από το raspberry που θα στήθεί το τηλεφωνικό κέντρο, χρειάζεται να πάρεις και την τηλεφωνία πάνω του. οπότε είτε με κάποιο adaptor είτε με τους κωδικούς SIP. Συν το έξτρα κόστος/χρόνος της παραμετροποίησης.
Η λύση που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις ένα Fritzbox 7390 με <50€ από το ebay. Πάνω του συνδέεις την τηλεφωνική γραμμή 'οπως βγαίνει από το router του παρόχου, αλλά και ένα καλώδιο ethernet για να του δώσεις Internet. Κατόπιν χρειάζεται μια μια μικρή παραμετροποίηση για να στηθεί VPN μεταξύ του Fritzbox και του κινητού σου, αλλά ενα για τον συνεργάτη σου. Όπως επίσης και την δημιουργία 2 λοαγαριασμών ΙΡ τηλεφωνίας (εσωτερικών) όπου και οι 2 θα αντιστοιχούν στο νούμερο της PSTN.

Έτσι απλά χρειάζεσαι Ιντερνετ στο κινητό, για να συνδθεί το VPN και να μπορείς να έχεις εισερχόμενες, αλλά κ εξερχόμενες από την PSTN  γραμμή σου.

Εκεί κολλάω. Στο πως θα πάρω την τηλεφωνία προς το raspberry ουσιαστικά. Κωδικοί SIP δεν υπάρχουν είναι η παλιά γραμμή.
Με το fritzbox γίνεται δουλίτσα; Δεν με χαλάει το VPN, το στήνω εύκολα, ειδικά αν το fritz παίρνει OpenWRT θα είναι ακόμα πιο εύκολο!

Πάντως αν υπάρχει adaptor Που να μπορώ να ψάξω και να αξίζει, ας δω και αυτή την λύση

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Και να γίνει VOIP δεν μπορώ απλά να συνδεθώ από το κινητό μου, μιας και το κέντρο της κάθε εταιρείας βλέπει την IP Που συνδέεσαι (ουσιαστικά πας μέσω VLAN)

Δημοσ.

με το fritzbox δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο από εξοπλισμό, τα έχεις όλα σ' ένα.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το raspberry να κάνεις όλα αυτά, τότε θέλεις ένα από τα παρακάτω:

• τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να πάρεις το sip registration απευθείας στο raspberry
  • ATA για πάρει το PSTN από το router και να σου το κάνει SIP. πχ Linksys 3102
  • ATA για πάρει το PSTN από το router και να σου το κάνει SIP. πχ Fritzbox. Μένω στο συγκεκριμένο λόγω απλότητας και όλα σ' ένα μαζεμένα. χωρίς πολλά πολλά.

με το που θα έχεις την τηλεφωνία σε ΙΡ μέσα στο δίκτυο σου, τότε μπορείς να στήσεις ένα VPN μεταξύ των κινητών σας και του δικτύου. έτσι θα έχεις το εσωτερικό από το raspberry.

ότι θέλεις ρωτάς. έχω παίξει κ με τις 2 υλοποιήσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atux_null είπε

με το fritzbox δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο από εξοπλισμό, τα έχεις όλα σ' ένα.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το raspberry να κάνεις όλα αυτά, τότε θέλεις ένα από τα παρακάτω:

• τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να πάρεις το sip registration απευθείας στο raspberry
  • ATA για πάρει το PSTN από το router και να σου το κάνει SIP. πχ Linksys 3102
  • ATA για πάρει το PSTN από το router και να σου το κάνει SIP. πχ Fritzbox. Μένω στο συγκεκριμένο λόγω απλότητας και όλα σ' ένα μαζεμένα. χωρίς πολλά πολλά.

με το που θα έχεις την τηλεφωνία σε ΙΡ μέσα στο δίκτυο σου, τότε μπορείς να στήσεις ένα VPN μεταξύ των κινητών σας και του δικτύου. έτσι θα έχεις το εσωτερικό από το raspberry.

ότι θέλεις ρωτάς. έχω παίξει κ με τις 2 υλοποιήσεις.

Οκ, μπαίνω στην όλη λογική μάλλον.

Θα κοιτάξω να παραγγείλω ένα fritzbox αλλά μάλλον δεν το γλυτώνω το raspberry αν θέλω να παίζει και κάποιο μήνυμα πχ όταν με καλούν.
Είναι παλιά η γραμμή όποτε θέλει σίγουρα κάποιον adapter (παίρνω τηλ από τον τοίχο, όχι από το router).

Fritzbox διάβασα ότι έχει και app για κινητά; Διότι για 50€ αξίζει τα χρήματά του νομίζω.

Αν πάω σε ATA Adapter, κάποιος πιο οικονομικός  (πχ αυτός) θα έκανε δουλειά πιστεύεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ανέφερες δεν σου κάνει γιατί βγάζει την τηλεφωνία για χρήση σε συσκευή (fxs). εσύ θέλεις το αντίθετο (fxo) όπου  παίρνει την τηλεφωνία και την κάνει SIP για χρήση προς το εκάστοτε τηλεφωνικό κέντρο, όπως πχ https://www.skroutz.gr/s/24357777/Grandstream-GXW4104-VoIP-Gateway-με-4-FXO-και-2-Ethernet.html. παλαιότερα έβρισκες κάτι Linsksys SAP3102 με κανένα 20€, αλλά δεν βρίσκω πλέον.

Ναι το fritzbox έχει κ app για κινητά. Επίσης, το Fritzbox έχει καποια βασικά integrated services του τύπου voicemail, fax2email. Μήπως γλυτώσεις το επιπλέον config για raspberry pbx.

Επεξ/σία από atux_null

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...