filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, takoulou είπε Αυτοί οι παροχοι το καθορίζουν... Έχουν κάποιους τύπους.. Σου έλεγαν π. Χ. η ΟΤΣ θα είναι 40-60 αν ανέβει θα αυξήσουμε και τις τιμές.. Κτλπ.. Κατάλαβα... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση. Εγώ έτυχε και έχω fix τιμή, οπότε δεν με απασχόλησε το θέμα μέχρι τώρα...
takoulou Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Κατάλαβα... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση. Εγώ έτυχε και έχω fix τιμή, οπότε δεν με απασχόλησε το θέμα μέχρι τώρα... Δεν σημαίνει ότι επειδη έχεις εσυ fix τιμές ο παροχος σου δεν μπορεί να σου της αλλάξει τις τιμές μετά από ένα εξάμηνο... Εχει το δικαίωμα αυτό.. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από takoulou 1
filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, takoulou είπε Δεν σημαίνει ότι επειδη έχεις εσυ fix τιμές ο παροχος σου δεν μπορεί να σου της αλλάξει τις τιμές μετά από ένα εξάμηνο... Εχει το δικαίωμα αυτό.. Δεν έχει περάσει ακόμα το εξάμηνο. Θα κοιτάξω άλλη μια φορά το συμβόλαιο..
marmagia Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 50 minutes ago, filip123go said: Το "υπερβολικά" ποιος το ορίζει; Δεν θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο; Πχ Εαν η τιμή γίνει x2, είναι υπερβόλικό; Συνήθως μέσα στις συμβάσεις ορίζεται ανώτατο και κατώτατο όριο για την τιμή χονδρικής και με βάση αυτή επιβάλλεται και υπολογίζεται η ρήτρα 1 hour ago, NikosKallithea said: Την ρητρα την καθορίζει μεν η καθε εταιρεία αλλα οχι απο μονη της, αν δεν ειχε ψηφιστεί οτι θα υπάρχει ρήτρα απλα δεν θα υπήρχε, δουλευει οπως ειπε και ο @takoulou https://www.energycost.gr/el/functionality/basic-acceptances/operation-receipts-invoice-adjustment-rules Που ψηφίστηκε ότι θα υπάρχει ρήτρα; Αυτό υπήρχε και υπάρχει σαν όρος μέσα στα συμφωνητικά που υπογράφουμε δεν έχει νομοθετηθεί επι συγκεκριμένου. 1 hour ago, NikosKallithea said: Οι ρήτρες ομως και η άνοδος των τιμών αφορά την τιμολογιακή πολιτική του κράτους και τις επιλογές του Αυτο θα επικαλεστούν οι ιδιωτικές εταιρείες Δεν ξύπνησαν ενα πρωί και είπανε, θα βαλουμε ρήτρες και θα ανεβάσουμε τις τιμές Τιμολογιακή πολιτική έχει ο εκάστοτε πάροχος, όχι το κράτος. Δεν καθορίζει τις ανταγωνιστικές χρεώσεις το κράτος άρα δεν έχει νομικό έρεισμα να στραφεί κάποιος έναντι αυτού. 29 minutes ago, filip123go said: Δεν έχει περάσει ακόμα το εξάμηνο. Θα κοιτάξω άλλη μια φορά το συμβόλαιο.. Κοίταζε επίσης πολύ πολύ προσεκτικά τους λογαριασμούς για ειδοποίηση αλλαγής όρων στα ψιλά τους γράμματα 3 1
vagos789 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Θα πρεπει να αποδειχθει οτι ανεβασαν τις τιμες παραπανω απο οσο επρεπε να τις ανεβασουν λογω της διεθνους συγκυριας Δηλαδη δεν προκειται να δεχθει κανενα δικαστηριο οτι ολη η φετινη αυξηση ηταν αδικαιολογητη
kage Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Η ρήτρα αναπρ.προυπηρχε σε όλες τις ιδιωτικές γ τα κυμαινομενα ! Απλά από Αύγουστο μπήκε κ στην ΔΕΗ γ τα κυμαινομενα και ξεκίνησε παντού το πανηγυρι Μερικές ιδιωτικές γύρισαν ακόμη κ σταθερης τιμής συμβόλαια σε κυμαινόμενα οπότε τους χρέωσαν κ ρήτρα...κάθε εταιρεία υπολογίζει διαφορετικα την ρήτρα;) Εν ολιγης ψάξτε τι συμβόλαιο είχατε τι έχετε κ αποφασίστε για καταγγελιες...πριν κάνετε όλα αυτά πηγαίνετε ρεύμα αέριο στην ΔΕΗ home με σταθερη τιμή https://www.rae.gr/μη-κατηγοριοποιημένο/28492/ κ αφού αποφασίσετε ότι έχετε δίκιο κάντε καταγγελία στο https://my.rae.gr/ Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από kage 1
Rebirth Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) To επίδικο σε αυτή τη φάση είναι το πώς μια εταιρεία μπορεί να «πειράξει» μονομερώς μια σύμβαση, αλλάζοντας βασικότατους όρους. Η απάντηση «μα το προβλέπει το τάδε άρθρο» δεν σημαίνει ότι το αφήνεις. Κάθε άλλο. Αυτές είναι υποθέσεις που με σωστό χειρισμό (δεν αναφέρομαι στην αγωγή του ΙΝΚΑ που είναι και «τσιμπημένη») μπορούν να φτάσουν και σε ανώτατο δικαστήριο. Η αποδοχή ότι ένα από τα δυο μέρη μπορεί να αλλάζει «ετσιθελικά» συμβάσεις είναι καταστροφική και ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση το ίδιο το σύστημα των συμβάσεων. Με την ίδια λογική, μπορώ να αυξάνω το ενοίκιο στον ενοικιαστή μου όποτε θέλω, επειδή απλά τον ενημέρωσα... έγκαιρα κ.ό.κ. Στη δική μου περίπτωση (NRG) είχα ζητήσει ρητά κατά την υπογραφή του συμβολαίου (ήμουν από την πρώτη "φουρνιά" πελατών) να μην υπάρχει πουθενά η αναφορά σε δυνατότητα ενεργοποίησης ρήτρας αναπροσαρμογής. Και έτσι έγινε. Μέχρι πρόσφατα, που η NRG αποφάσισε να διαλύσει, ουσιαστικά, μόνη της τη σύμβαση που κάναμε και να προσθέσει τη ρήτρα, όπως ακριβώς τη βόλευε. Το θέμα των υπέρογκων χρεώσεων είναι ίσως μια δεύτερη κατηγορία. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από Rebirth
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα