Rebirth Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Καλημέρα σε όλους/ες. Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί, αλλά το Ινστιτούτο Καταναλωτών ξεκινά μια συλλογική αγωγή κατά παρόχων για την καταχρηστική μετατροπή των όρων των συμβολαίων σε ό,τι αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Να υπενθυμίσουμε ότι οι πάροχοι επικαλούνται τα άρθρα 18 και 30 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β' 832/2013) ώστε να αποδείξουν ότι είχαν το «δικαίωμα» να πειράξουν όρους σύμβασης. Όπως βλέπω στο σάιτ του ΙΝΚΑ, η αγωγή δεν θα είναι δωρεάν. Αντιθέτως, χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή και άλλα δικαστικά έξοδα (που δεν αποσαφηνίζονται λεπτομερώς). Ανοίγω το συγκεκριμένο τόπικ για να δούμε αν μπορούμε να συντονιστούμε με κάποιον τρόπο ώστε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, αλλά και να εξετάσουμε την προοπτική του ΙΝΚΑ (δηλαδή να δούμε αν τελικά αξίζει). *Το microsite για τη συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ: https://syllogiki-inka.gr/διαδικασία-συμμετοχής-συλλογική-αγω/
k_w_t Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 20€ Για εγγραφη και 50€ σε καθε σταδιο της δικαστικης διαδικασιας? Για ενα θεμα που οι προσφυγες στην ΡΑΕ ειναι κοντα στις 3000 ? Ο Κουγιας λιγοτερα θα ζηταγε..... 2
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε 20€ Για εγγραφη και 50€ σε καθε σταδιο της δικαστικης διαδικασιας? Για ενα θεμα που οι προσφυγες στην ΡΑΕ ειναι κοντα στις 3000 ? Ο Κουγιας λιγοτερα θα ζηταγε..... Και δεν ειναι και σίγουρο οτι θα κερδίσεις την δικη, και να την κερδίσεις δηλαδη τι θα πάρεις σαν επιστροφή και πότε; 1
TuXaKoS Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Υπάρχει ήδη θέμα: Το λέω ξανά (το έχω πει και εκεί). Μην εμπιστεύεσαι τα λεφτά σου σε κάποιον που ξεκινάει με το "Γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό". Καλύτερα να τα παίξεις στο στοίχημα. 11
umbrella co. Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Καντε οσες αγωγες θελετε. Το χρεωκοπημενο/παραλυτο κρατος μας δεν προκειται να αποζημιωσει κανεναν.
filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 41 λεπτά πριν, umbrella co. είπε Καντε οσες αγωγες θελετε. Το χρεωκοπημενο/παραλυτο κρατος μας δεν προκειται να αποζημιωσει κανεναν. Γιατί να σε αποζημιωσει το κράτος; Ιδιωτικές δεν είναι η εταιρείες ρεύματος; (Πραγματικά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι.) 6 1
nvel Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) άμα στην σύμβαση έχει συμφωνηθεί η μονομερής τροποποίηση των όρων και έχει τηρηθεί ο τρόπος ενημέρωσης της τροποποίησης, τι θα ισχυριστεί κάποιος στην αγωγή, ότι δεν γνώριζε τι υπέγραφε; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από nvel 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί να σε αποζημιωσει το κράτος; Ιδιωτικές δεν είναι η εταιρείες ρεύματος; (Πραγματικά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι.) Οι ρήτρες ομως και η άνοδος των τιμών αφορά την τιμολογιακή πολιτική του κράτους και τις επιλογές του Αυτο θα επικαλεστούν οι ιδιωτικές εταιρείες Δεν ξύπνησαν ενα πρωί και είπανε, θα βαλουμε ρήτρες και θα ανεβάσουμε τις τιμές
filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οι ρήτρες ομως και η άνοδος των τιμών αφορά την τιμολογιακή πολιτική του κράτους και τις επιλογές του Tι εννοείς; Δηλαδή το κράτος βγήκε ένα πρωι και είπε θα πληρώνετε παραπάνω φόρο στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος; Την ρήτρα δεν την καθορίζει κάθε εταιρεία ξεχωριστά; Πως ακριβώς δουλεύει; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από filip123go
takoulou Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, filip123go είπε Tι εννοείς; Δηλαδή το κράτος βγήκε ένα πρωι και είπε θα πληρώνετε παραπάνω φόρο στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος; Την ρήτρα δεν την καθορίζει κάθε εταιρεία ξεχωριστά; Πως ακριβώς δουλεύει; Καλησπέρα... Δουλευει με το Χρηματιστήριο ενέργειας, με τις αυξήσεις στο πετρελαιο, στο φυσικό αέριο, χρηματιστήριο ρύπων κτλπ.. Και ανάλογα οι κάθε παροχοι καθορίζουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.. 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, filip123go είπε Tι εννοείς; Δηλαδή το κράτος βγήκε ένα πρωι και είπε θα πληρώνετε παραπάνω φόρο στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος; Την ρήτρα δεν την καθορίζει κάθε εταιρεία ξεχωριστά; Πως ακριβώς δουλεύει; Την ρητρα την καθορίζει μεν η καθε εταιρεία αλλα οχι απο μονη της, αν δεν ειχε ψηφιστεί οτι θα υπάρχει ρήτρα απλα δεν θα υπήρχε, δουλευει οπως ειπε και ο @takoulou https://www.energycost.gr/el/functionality/basic-acceptances/operation-receipts-invoice-adjustment-rules 1
filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, takoulou είπε Καλησπέρα... Δουλευει με το Χρηματιστήριο ενέργειας, με τις αυξήσεις στο πετρελαιο, στο φυσικό αέριο, χρηματιστήριο ρύπων κτλπ.. Και ανάλογα οι κάθε παροχοι καθορίζουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.. Αυτό το καταλαβάινω... Το κράτος τι σχέση έχει.... Είναι σαν να μου αυξάνει την τιμή στο hosting ο πάροχος μου, και εγώ να ζητάω το κράτος να με αποζημιωσει... Η αντιδικία δεν είναι ανάμεσα σε εμένα και τον πάροχο;
takoulou Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Αυτό το καταλαβάινω... Το κράτος τι σχέση έχει.... Είναι σαν να μου αυξάνει την τιμή στο hosting ο πάροχος μου, και εγώ να ζητάω το κράτος να με αποζημιωσει... Η αντιδικία δεν είναι ανάμεσα σε εμένα και τον πάροχο; Απλά στους παροχους υπάρχει ένα άρθρο που αναφέρει αν αυξηθούν οι τιμές υπερβολικά θα μπορούν και αυτοί μετά να αυξήσουν τα τιμολογια τους.. 1
filip123go Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, takoulou είπε Απλά στους παροχους υπάρχει ένα άρθρο που αναφέρει αν αυξηθούν οι τιμές υπερβολικά θα μπορούν και αυτοί μετά να αυξήσουν τα τιμολογια τους.. Το "υπερβολικά" ποιος το ορίζει; Δεν θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο; Πχ Εαν η τιμή γίνει x2, είναι υπερβόλικό;
takoulou Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Το "υπερβολικά" ποιος το ορίζει; Δεν θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο; Πχ Εαν η τιμή γίνει x2, είναι υπερβόλικό; Αυτοί οι παροχοι το καθορίζουν... Έχουν κάποιους τύπους.. Σου έλεγαν π. Χ. η ΟΤΣ θα είναι 40-60 αν ανέβει θα αυξήσουμε και τις τιμές.. Κτλπ.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα