Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, BlackRose56 said:

Υπάρχουν εφαρμογές σου δείχνουν αν είναι scam ο αριθμός που καλεί, κάτι παραπάνω από αυτό δεν μπορείς να κάνεις, ειδικά όταν χρησιμοποιούν διαφορετικο αριθμό καφέ φορά.

Μπορείς να μου υποδείξεις μια αξιόπιστη τέτοια εφαρμογή?

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MessengerOfGood είπε

Μπορείς να μου υποδείξεις μια αξιόπιστη τέτοια εφαρμογή?

Με ένα search στο Google Play store, βρήκα το Truecaller.  Αυτές η εφαρμογές είναι κύριος για robocalls/ κλήσεις από ρομποτ και διαφημιστικές,

Να προσθέσω κάτι για όσους δεν γνωρίζουν.

Το Google phone app, έχει λειτουργία που εντοπίζει της spam κλήσεις, διαβάστε εδώ, όπως και όταν το μπλοκάρετε, έχει επιλογή για report ως spam call, ώστε όταν καλεί αυτός ο αριθμός, να προειδοποιήσει και άλλους περί τίνος πρόκειται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήραν τη σύζυγο τηλέφωνο από το 6931257515 και της είπαν ότι δικαιούται market pass για 3 μήνες και "να το προχωρήσω;" Είπαν ότι είναι από το λογιστικό μας γραφείο και ήξεραν κάποια δεδομένα μας. Πήρα πίσω την λογίστρια που μου είπε ότι είναι απάτη και έχει συμβεί και σε άλλους πελάτες της...

Άραγε μπορώ να βρώ  σε ποιόν ανήκει αυτό το κινητό?

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

Πήραν τη σύζυγο τηλέφωνο από το 6931257515 και της είπαν ότι δικαιούται market pass για 3 μήνες και "να το προχωρήσω;" Είπαν ότι είναι από το λογιστικό μας γραφείο και ήξεραν κάποια δεδομένα μας. Πήρα πίσω την λογίστρια που μου είπε ότι είναι απάτη και έχει συνβεί και σε άλλους πελάτες της...

Πιθνανών να είναι spoofing. Πήρες για πλάκα πίσω;

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
5 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

Πήραν τη σύζυγο τηλέφωνο από το 6931257515 και της είπαν ότι δικαιούται market pass για 3 μήνες και "να το προχωρήσω;" Είπαν ότι είναι από το λογιστικό μας γραφείο και ήξεραν κάποια δεδομένα μας. Πήρα πίσω την λογίστρια που μου είπε ότι είναι απάτη και έχει συνβεί και σε άλλους πελάτες της...

ΜΗΠΩΣ είχε υπόλοιπο από το market pass του 22 ?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

Mήπως η λογίστρια να ψαχτεί λίγο με τους υπαλλήλους της;Κάποιος σαν να είναι μπλεγμένος...

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Mήπως η λογίστρια να ψαχτεί λίγο με τους υπαλλήλους της;Κάποιος σαν να είναι μπλεγμένος...

Μπα. Πιστεύω ότι ο λόγος που γνωρίζουν κάποια από τα στοιχεία είναι επειδή τα έχουν πάρει από site που έχουν διαρεύσει και είναι μη κρυπτογραφημένα.

Αν σε πάρουν και σου πουν για παράδειγμα είμαστε απ' το γραφείο του κυρίου Ukforthemonent ναι τότε ίσως πρέπει να ψηλαφιστείς κάτι. Συνήθως όμως λένε ότι "είμαστε απ' το λογιστικό γραφείο" και αυτό πιάνει γιατί και τα πραγματικά τηλέφωνα απ' το λογιστικό γραφείο έτσι ξεκινάνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, manolis940 said:

Πιθνανών να είναι spoofing. Πήρες για πλάκα πίσω;

Όχι δεν πήρα. Βαρέθηκα...
Αλλά αν συνέχιζα, τι στοιχεία νομίζετε οτι θα ζητούσε; Κωδικούς από SMS/Viber αποκλείεται να του έδινε η σύζυγος...

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MessengerOfGood είπε

Όχι δεν πήρα. Βαρέθηκα...
Αλλά αν συνέχιζα, τι στοιχεία νομίζετε οτι θα ζητούσε; Κωδικούς από SMS/Viber αποκλείεται να του έδινε η σύζυγος...

Τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας.

Πιο πιθανό στοιχεία e-banking για να "βάλουν" τα υπόλοιπα χρήματα.

Γνωστό κόλπο αυτό με τα διάφορα "pass".

Δημοσ.

Με κάλεσαν χθες το τηλ τελειωνε σε 391 και μου είπαν ότι πλήρωσα παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές για το 21-22 και πρέπει να μου επιστρέψουν την διαφορά επειδη ήμουν στου γιου μου την προπόνηση του είπα να με καλέσει σε λίγο να τον ηχογραφήσω μήπως κάνουμε λίγο χαβαλέ αλλά είπε πως πρέπει να το κάνουμε τώρα καθώς έχει βγει εντολή πληρωμής.... πραγματικά στεναχωρεθηκα που δεν κατάφερα να ηχογραφήσω να τους πω και καμια ευχη

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Doubt said:

Πιο πιθανό στοιχεία e-banking για να "βάλουν" τα υπόλοιπα χρήματα.

Γνωστό κόλπο αυτό με τα διάφορα "pass".

Το μόνο που χρειάζεται για να βάλει χρήματα είναι το ΙΒΑΝ. Αν του το έδινα υπάρχει κίνδυνος; Θεωρητικά ρωτάω...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Το μόνο που χρειάζεται για να βάλει χρήματα είναι το ΙΒΑΝ. Αν του το έδινα υπάρχει κίνδυνος; Θεωρητικά ρωτάω...

οχι,δεν υπάρχει κίνδυνος.Αλλωστε ειναι δημόσιο για τόσες και τόσες εταιρίες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσπάθησαν να με εξαπατήσουν με δήθεν σελίδα της Boxnow.

Έχω βάλει κάτι ακουστικά για πώληση (είναι και στις αγγελίες εδώ) στο car.gr.Μου έστειλε μία ένα μήνυμα και με ρωτούσε αν είναι διαθέσιμα.Μόλις της είπα ότι είναι μου είπε να της τα στείλω με boxnow και θα πλήρωνε μέσω boxnow,θα έπρεπε να αποδεχθώ την πληρωμή πατώντας ένα "Αποδοχή" που έγραφε.Η σελίδα οδηγούσε σε σελίδα της boxnow αλλά Fake.Ζητούσε να διαλέξεις ποια τράπεζα θέλεις.Επέλεξα,και αντί για username έγραφε "ονοματεπώνυμο".Εκεί "ψιλιάστηκα" ότι κάτι πάει στραβά και δεν προχώρησα.Μετά διαπίστωσα,κάτι που από βλακεία δεν έκανα αρχικά,ότι και το email που είχε έρθει δήθεν από την boxnow αλλά και η άλλη σελίδα είχαν περίεργα domains.Το ένα είναι το buyprivate.pro που απ΄ότι είδα έγινε register εχθές....Και στη δήθεν σελίδα της boxnow όλα τα links δεν είναι ενεργά,ούτε καν το Facebook της!

Έχουν προχωρήσει πολύ οι απατεώνες.

Το νου σας!!!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, imaginas είπε

Προσπάθησαν να με εξαπατήσουν με δήθεν σελίδα της Boxnow.

Έχω βάλει κάτι ακουστικά για πώληση (είναι και στις αγγελίες εδώ) στο car.gr.Μου έστειλε μία ένα μήνυμα και με ρωτούσε αν είναι διαθέσιμα.Μόλις της είπα ότι είναι μου είπε να της τα στείλω με boxnow και θα πλήρωνε μέσω boxnow,θα έπρεπε να αποδεχθώ την πληρωμή πατώντας ένα "Αποδοχή" που έγραφε.Η σελίδα οδηγούσε σε σελίδα της boxnow αλλά Fake.Ζητούσε να διαλέξεις ποια τράπεζα θέλεις.Επέλεξα,και αντί για username έγραφε "ονοματεπώνυμο".Εκεί "ψιλιάστηκα" ότι κάτι πάει στραβά και δεν προχώρησα.Μετά διαπίστωσα,κάτι που από βλακεία δεν έκανα αρχικά,ότι και το email που είχε έρθει δήθεν από την boxnow αλλά και η άλλη σελίδα είχαν περίεργα domains.Το ένα είναι το buyprivate.pro που απ΄ότι είδα έγινε register εχθές....Και στη δήθεν σελίδα της boxnow όλα τα links δεν είναι ενεργά,ούτε καν το Facebook της!

Έχουν προχωρήσει πολύ οι απατεώνες.

Το νου σας!!!

Κάνε report τις σελίδες να τις κλείσουν.

https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...