Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Engimek είπε

Ενα τυχαίο παραδειγμα ηταν για να καταλάβουμε τη λογική. Πάντως αν προσπαθησες να το επισκεφτείς εισαι σίγουρος οτι κατευθυνεσαι στο  domain της google και όχι κάπου άλλου. Από εκεί και πέρα η google απαντά ότι δεν έχει σετάρει το subdomain αυτό οπότε βγαίνει σφαλμα.

Θα ηθελα ενα παραδειγμα που να βγαζει καπου.

Παντως γενικα εγω αν η ονομασια ενος site εχει προσθετες τελειες δε κοιταω τι ειναι αριστερα/δεξια, απλα δεν το εμπιστευομαι.

3 ώρες πριν, Engimek είπε

Ναι, το ιδιο ισχύει και με το κειμενο δεξιά από το πρωτο slash (subfolders). Πάλι βάζει ο καθένας ό,τι θέλει.

aaa.bbb.ccc.defghk.google.com/abc/defg/hijk.html

Αν δεν υπαρχουν τελειες αλλα μόνο slashes, λεω.

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, rus είπε

Θα ηθελα ενα παραδειγμα που να βγαζει καπου.

translate.google.com (google)

google.wordpress.com (όχι google)

Όσο για το άλλο, θα υπάρχει πάντα τουλάχιστον μια τελεία. Για τα slashes ισχύει πάντα αυτό που είπαμε πιο πάνω. Μας νοιάζει μόνο το υπογραμμισμένο.

14 ώρες πριν, Engimek είπε

Όσο για το άλλο, θα υπάρχει πάντα τουλάχιστον μια τελεία. Για τα slashes ισχύει πάντα αυτό που είπαμε πιο πάνω. Μας νοιάζει μόνο το υπογραμμισμένο.

Για τις προσθετες τελειες ειπα, οχι τις κανονικες (μετα το www και πριν το com).

Για τα slashes αυτο που ρωτησα ειναι, εαν δεν υπαρχουν προσθετες τελειες μπορουν τα slashes να αλλαζουν το site στο οποιο προσθετονται?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απεκτησαν εναλλακτικο ονομα τα ελτα και εγιναν και ελτλ? οπως λεμε λιντλ?

Παντως καταλαβα οτι δεν ειναι απατη αλλα κανονικη ειδοποιηση, γιατι μιλανε για "εθνικη παραδοση"

ελτλ.png

Επεξ/σία από rus

Στις 12/4/2023 στις 2:14 ΜΜ, rus είπε

Απεκτησαν εναλλακτικο ονομα τα ελτα και εγιναν και ελτλ? οπως λεμε λιντλ?

Παντως καταλαβα οτι δεν ειναι απατη αλλα κανονικη ειδοποιηση, γιατι μιλανε για "εθνικη παραδοση"

ελτλ.png

ΠΛΡΕΛΑΒΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΛΛ ΚΑΛΛ

Αν και οι πιθανοτητες ειναι οτι περισσοτεροι scammer διαβαζουν το thread. Νομιζω οτι πρεπει να αρχισουμε να εχουμε ενα συνθημα οταν μιλαμε με δικους μας στο τηλεφωνο.

• Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπέρα,

έχω ενα Outlook mail, που έχω φτιάξει ψευδώνυμα (alias) για κάθε τράπεζα που έχω ebanking, για τις συνδρομές μου, για τις ενημερώσεις, για το δημόσιο και πάει λέγοντας.

τΰπου email username.ψευδώνυμο υπηρεσίας@outlook.com

εχω καμια 30 ρια.

προφανώς και δεν βάζω πουθενά το εμαιλ παρα μόνο στο επισημο λινκ που γράφω πάντα μόνος μου (ibank.nbg.gr πχ)

κι όμως στο alias της τράπεζας που δεν θέλω να κατονομάσω έλαβα phising link, προοριζόμενο για πελατες της συγκεκριμένης τράπεζας που έχω συνδρομή ebanking στο συγκεκριμένο alias!

το έσβησα με συνοπτικές διαδικασίες

Και ερωτώ, πώς έχουν την λίστα συνδρομητών με ακριβη email όλων των πελατών, αφου δεν κοινοποιείται σε τρίτα μέλη;

θα ήταν τυχαιο αν ερχόταν στο κύριο email

μήπως έχει γίνει θυμα κυβερνοεπίθεσης η τράπεζα; 
μήπως κάποιος απο μέσα διαρρέει την βάση δεδομένων;

Επεξ/σία από tkorovesis

Ολοι εχουμε λαβει τετοια. Απο που διαρρεουν τα στοιχεια δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, στα τυφλα προφανως γιατι συνηθως λαμβανεις απο "τραπεζα" στην οποια δεν εισαι καν πελατης.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...