Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως για τη sim swap θα προτιμούσα να κάνουν και extra βήματα οι εταιρείες. Πέραν της φυσικής παρουσίας σε κατάστημα και επίδειξης ταυτότητας για να γίνει η μεταφορά αριθμού, θα μπορούσε για παράδειγμα να αποστέλλεται και  αυτόματο μήνυμα στο κινητό απο την εκάστοτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του στυλ: "έχει υποβληθεί αίτηση μεταφοράς του αριθμού σας, αν ήσασταν εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, αν δεν ήσασταν εσείς τότε καλέστε άμεσα την εξυπηρέτηση πελατών ή επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα μας για ακύρωση της αίτησης". Κάτι τέτοιο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, Strat8 είπε

Πάντως για τη sim swap θα προτιμούσα να κάνουν και extra βήματα οι εταιρείες. Πέραν της φυσικής παρουσίας σε κατάστημα και επίδειξης ταυτότητας για να γίνει η μεταφορά αριθμού, θα μπορούσε για παράδειγμα να αποστέλλεται και  αυτόματο μήνυμα στο κινητό απο την εκάστοτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του στυλ: "έχει υποβληθεί αίτηση μεταφοράς του αριθμού σας, αν ήσασταν εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, αν δεν ήσασταν εσείς τότε καλέστε άμεσα την εξυπηρέτηση πελατών ή επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα μας για ακύρωση της αίτησης". Κάτι τέτοιο.

Η κοσμοτέ το κάνει όταν θες να αλλαξεις σιμ..Στέλνει κωδικό που πρέπει να δώσεις για να προχωρήσει η αλλαγη.

1 λεπτό πριν, Strat8 είπε

Δεν κάνουν τίποτα. Στις ΗΠΑ άμα θεωρήσουν ύποπτη δραστηριότητα ακόμα και εσύ αν αγοράζεις σαν τον Mr Beast σε παίρνουν τηλέφωνο εκπρόσωποι της τράπεζας. Εδώ μόνο για χρωστούμενα σε βρίσκουν (οι εταιρείες που μισθώνουν).

35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η κοσμοτέ το κάνει όταν θες να αλλαξεις σιμ..Στέλνει κωδικό που πρέπει να δώσεις για να προχωρήσει η αλλαγη.

Αν όντως το κάνει αυτό τότε μπράβο της που υιοθέτησε ένα επιπλέον βήμα ασφάλειας και ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Τι γίνεται όμως αν έχεις χάσει το κινητό σου ή στο κλέψουν; Δεν θα λάβεις κωδικό για να τον δώσεις. Εγώ γι αυτό ανέφερα το "αν δεν ήσασταν εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα" στην πρόταση μου.

1 ώρα πριν, Clytoceyx είπε

Απλα, ασε τα standard ενεργοποιημενα by default αλλα βαλε επιλογη να ενεργοποιει και να απενεργοποιει ο καθενας οτιδηποτε επιπλεον.

Το πρόβλημα είναι πως αυτοί που τα χρειάζονται τα επιπλέον, δεν ασχολούνται αρκετά ή δεν ξέρουν και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν.

• Like 1

Καταρχάς να μην δίνετε αντίγραφο ταυτότητας παρά μόνο αν το απαιτεί η νομοθεσία ή αν ο οργανισμός (τράπεζα κλπ) το ζητάει γραπτώς. Σε αυτήν την περίπτωση ζητήστε να δείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και ρωτήστε πότε κι αν μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή/καταστροφή του αρχείου.

Έχω βαρεθεί να τσακώνομαι με διάφορες εταιρείες που ζητάνε αντίγραφο ταυτότητας, άλλο επίδειξη κι άλλο αντίγραφο που μένει εκεί. Τελευταία περίπτωση στην άρση προσημείωσης του αυτοκινήτου που μου ζήτησαν και ταυτότητα και τους είδα να βγάζουν αντίγραφο και αντέδρασα. Φυσικά και το έσκισαν μπροστά μου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε sms σημερα το πρωί,δεν περιμένω κατι.Κλασσική απάτη για να κλέψουν στοιχεία κάρτας.Ειχε και ειδοποίηση ότι μπορεί να είναι σπαμ.

7:10 π.μ.
Texting with 07514 887368 (SMS/MMS)
EVRI:Sorry we 𝗺𝗶𝘀𝘀𝗲𝗱 you. To book your 𝐫𝐞𝗱𝐞𝗹𝗶𝘃𝐞𝗿𝘆 ��𝗶𝘀𝗶𝘁: https://evri-slot-booking.com
Επεξ/σία από Ukforthemoment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχθές στο άσχετο μου έρχεται sms από πενταψηφιο και έλεγε:Γεια σου,είμαι η Άντζελα,βρήκα το τηλέφωνό σου από το τσατ.Θελεις να μου πεις τι ψαχνεις?Στείλε μου.

Που στο διάολο βρηκαν το νούμερο μου?Τι τσατ και μαλακίες με τα καθίκια να πούμε,από πού τα παίρνουν ήθελα να ηξερα.Αν είναι δυνατόν να την πατήσει κάποιος με κάτι τέτοιο αλλά μόλις το είδα μου γύρισε το μυαλό.

Επεξ/σία από LouCi4er

23 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Προχθές στο άσχετο μου έρχεται sms από πενταψηφιο και έλεγε:Γεια σου,είμαι η Άντζελα,βρήκα το τηλέφωνό σου από το τσατ.Θελεις να μου πεις τι ψαχνεις?Στείλε μου.

Που στο διάολο βρηκαν το νούμερο μου?Τι τσατ και μαλακίες με τα καθίκια να πούμε,από πού τα παίρνουν ήθελα να ηξερα.Αν είναι δυνατόν να την πατήσει κάποιος με κάτι τέτοιο αλλά μόλις το είδα μου γύρισε το μυαλό.

Τα κάνουν ακόμα αυτά;

Θυμάμαι έτσι ζητούσαν κάρτες (κινητής) πριν από 15 χρόνια (και βάλε).

• Like 2

26 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Kούλαρε λίγο.Στην τύχη τα στέλνουν.

5 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Να το δει καμία γυναίκα βρες άκρη μετά!

Στις 22/12/2022 στις 10:07 ΠΜ, alejsalonica είπε

Καταρχάς να μην δίνετε αντίγραφο ταυτότητας παρά μόνο αν το απαιτεί η νομοθεσία ή αν ο οργανισμός (τράπεζα κλπ) το ζητάει γραπτώς. Σε αυτήν την περίπτωση ζητήστε να δείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και ρωτήστε πότε κι αν μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή/καταστροφή του αρχείου.

τι κινδυνος υπαρχει με το αντιγραφο της ταυτοτητας?

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Kούλαρε λίγο.Στην τύχη τα στέλνουν.

Καλά,ούτε καν που του έδωσα σημασία αλλά σκέψου όπως λέει και ο φίλος να το έβλεπε η κοπέλα μου.

7 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Καλά,ούτε καν που του έδωσα σημασία αλλά σκέψου όπως λέει και ο φίλος να το έβλεπε η κοπέλα μου.

Το πιο πιθανό να το έχει λάβει και αυτή.Ασε που είναι απο 5ψηφιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...