Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, geodimis είπε

Καινούργια κόλπα και μέσω sms τώρα:

58B5A23A-91F9-4C3A-82AD-5BD4FDB0AA95.jpeg

και το link οδηγεί εδώ:

https://ld-156126554.websitepro.hosting/gr/11.php

Μου ήρθε κι εμένα από διαφορετικό αριθμό κινητού.

εικόνα_Viber_2022-11-18_21-23-51-688.jpg

Παρατηρώ πάντως, πως κάθε φορά που θα μου έρθει μήνυμα σαν αυτό, ή κλήσεις από διαφημιστικές, πάντα 10-20 μέρες πριν, σε κάποια ιστοσελίδα έχω δώσει αναγκαστικά τα στοιχεία μου (και κινητό) ώστε να προχωρήσει κάποια παραγγελία αγαθού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, warewolf είπε

Μου ήρθε κι εμένα από διαφορετικό αριθμό κινητού.

εικόνα_Viber_2022-11-18_21-23-51-688.jpg

Παρατηρώ πάντως, πως κάθε φορά που θα μου έρθει μήνυμα σαν αυτό, ή κλήσεις από διαφημιστικές, πάντα 10-20 μέρες πριν, σε κάποια ιστοσελίδα έχω δώσει αναγκαστικά τα στοιχεία μου (και κινητό) ώστε να προχωρήσει κάποια παραγγελία αγαθού.

Παρατηρώ ότι το δικό σου νούμερο είναι ελληνικό. Κάλεσες από περιέργεια πίσω;

6 ώρες πριν, warewolf είπε

σε κάποια ιστοσελίδα έχω δώσει αναγκαστικά τα στοιχεία μου (και κινητό) ώστε να προχωρήσει κάποια παραγγελία αγαθού

Πλάκα κάνεις; που; σιγά μη μας κάνουν και χάρη να πάρουν το κινητό για να προχωρήσει η παραγγελία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Πλάκα κάνεις; που; σιγά μη μας κάνουν και χάρη να πάρουν το κινητό για να προχωρήσει η παραγγελία.

Βασικά σε πάρα πολλές ιστοσελίδες γίνεται αυτό. Αν δεν κάνεις εγγραφή με user name-pass και ζητήσεις παραγγελία ως "επισκέπτης", βγαίνει μια φόρμα όπου συμπληρώνεις ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο. 

Αν δεν συμπληρώσεις τα υποχρεωτικά σημεία (επισημασμένα με αστερίσκο) η παραγγελία δεν προχωράει.

10 ώρες πριν, geodimis είπε

Παρατηρώ ότι το δικό σου νούμερο είναι ελληνικό. Κάλεσες από περιέργεια πίσω;

Όχι, απλά το γκούγκλαρα με το 1888 και το white pages αλλά δεν εμφανίστηκε κανένα αποτέλεσμα.  Νομίζω πως δεν έχει και νόημα να το καλέσω, αφού το μήνυμα είναι καραμπινάτη απάτη.

Επεξ/σία από warewolf

44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

ο chrome βγάζει το παρακάτω,πόσο πιο έντονο να το κάνει για να μην την πατήσει κάποιος; 

Screenshot 2022-11-19 08.56.25.png

Σε κλώνους edge, brave δεν εμφανίζει καμία προειδοποίηση, όλα νορμάλ.

24 λεπτά πριν, Doubt είπε

Σε κλώνους edge, brave δεν εμφανίζει καμία προειδοποίηση, όλα νορμάλ.

Κρίμα,θα ήταν καλό να τα έκαναν flag και οι υπόλοιποι  browsers.

1 ώρα πριν, warewolf είπε

Αν δεν συμπληρώσεις τα υποχρεωτικά σημεία (επισημασμένα με αστερίσκο) η παραγγελία δεν προχωράει.

Κι εγώ υποχρεωτικά δεν βάζω τηλ και αγοράζω από αλλού. 

Λίγο off topic αυτό που θα πω... αλλά επειδή δίνετε τα links των phishing sites και τα επισκέπτεστε κιόλας για να μας δώσετε screenshots (και πιθανώς να τα επισκέπτονται και άλλοι περίεργοι αναγνώστες απλώς για να τα δουν), πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τρόποι να μολυνθείς μόνο και μόνο επισκεπτόμενος ένα site.

Drive-by malware download λέγεται και για να λέμε και την αλήθεια είναι αρκετά ως πολύ σπάνιο. Αυτό διότι πρέπει να συντρέχουν οι σωστές συνθήκες (π.χ. zero-day exploit ή να μην έχει γίνει κάποιο security ή browser update από μεριάς μας ώστε να μπορεί ο επιτειθέμενος να τρέξει ένα από τα exploits που διαθέτει και "ταιριάζει" στο θύμα).

Επίσης επειδή ο σκοπός αυτών των ιστοσελίδων είναι το phishing, είναι ακόμα πιο απίθανο να υπάρχει και δεύτερη επίθεση από πίσω. Παρ' όλα αυτά, ας έχετε ενεργό ένα No-Script addon το λιγότερο όταν μπαίνετε σε ιστοσελίδες που γνωρίζετε ότι είναι κακόβουλες (το ublock origin από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετό). Better safe than sorry.

• Like 2

Εγώ ανησυχώ και μένω μακριά. Το πρόβλημα είναι ότι ένας τύπος που διαβάζει το νήμα μπορεί να μην ξέρει καν ότι πρέπει να ανησυχεί και να ανοίγει ότι συνδεσμο βλέπει μπροστά του. Εξού και η παραπάνω εξήγηση.

Τέλος πάντων, η διαφορά μεταξύ του λίγου και του καθόλου ρίσκου όταν ανοίγουμε τέτοιες σελίδες είναι οπως είπα η εγκατάσταση ενός addon. Συμβουλή είναι, οποιος θέλει το λαμβάνει υπόψιν.

13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

ο chrome βγάζει το παρακάτω,πόσο πιο έντονο να το κάνει για να μην την πατήσει κάποιος; 

Screenshot 2022-11-19 08.56.25.png

Τώρα το εμφανίζει και το Brave και το Firefox. Opera, Edge, Όχι.

• Like 1

11 ώρες πριν, Engimek είπε

Λίγο off topic αυτό που θα πω... αλλά επειδή δίνετε τα links των phishing sites και τα επισκέπτεστε κιόλας για να μας δώσετε screenshots (και πιθανώς να τα επισκέπτονται και άλλοι περίεργοι αναγνώστες απλώς για να τα δουν), πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τρόποι να μολυνθείς μόνο και μόνο επισκεπτόμενος ένα site.

Drive-by malware download λέγεται και για να λέμε και την αλήθεια είναι αρκετά ως πολύ σπάνιο. Αυτό διότι πρέπει να συντρέχουν οι σωστές συνθήκες (π.χ. zero-day exploit ή να μην έχει γίνει κάποιο security ή browser update από μεριάς μας ώστε να μπορεί ο επιτειθέμενος να τρέξει ένα από τα exploits που διαθέτει και "ταιριάζει" στο θύμα).

Επίσης επειδή ο σκοπός αυτών των ιστοσελίδων είναι το phishing, είναι ακόμα πιο απίθανο να υπάρχει και δεύτερη επίθεση από πίσω. Παρ' όλα αυτά, ας έχετε ενεργό ένα No-Script addon το λιγότερο όταν μπαίνετε σε ιστοσελίδες που γνωρίζετε ότι είναι κακόβουλες (το ublock origin από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετό). Better safe than sorry.

To screenshot που έβαλα ειναι πριν με κατευθύνει στο site.Αυτόν τον σκοπό έχει και η προειδοποίηση που βγάζει.

Κατά τα άλλα μπαίνω απο chromebook  με όλα τα updates  περασμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...