Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, marinna είπε

Βασικά, αυτό με το IBAN γίνεται σχετικά εύκολα

Δεν έχεις γράψει ποτέ κάτι λάθος αλλά δεν μου φαίνεται σωστό αυτό που έγραψες τώρα. Πλήρωνες ήδη στην Greenpeace και απλά το έκανες πάγια εντολή;

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, marinna είπε

Βασικά, αυτό με το IBAN γίνεται σχετικά εύκολα - πχ είχα στην Greenpeace συνδρομή που έγινε τηλεφωνικώς -δηλαδή δόθηκε πάγια εντολή στην τράπεζα από την Greenpeace, με βάση ένα έντυπο που συμπλήρωσε αυτός που πήρε τηλεφωνικά την έγκριση από μένα. Χωρίς υπογραφή μου, χωρίς κάποια άλλη εξουσιοδότηση. Άρα θεωρητικά ναι, γίνεται, και μπορείς να μην το πάρεις και χαμπάρι, αν δεν ενημερώνεσαι κάπως για τις κινήσεις του λογαριασμού σου

Bέβαια τα λεφτά τα παίρνει η greenpeace και όχι ο Φούφουτος απο την Νιγηρία ή απο τον καταυλισμό.Αλλιώς να αδείασουμε τον λογαριασμό σε ότι ΙΒΑΝ βλεπουμε στα sites.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, marinna είπε

είχα στην Greenpeace συνδρομή που έγινε τηλεφωνικώς -δηλαδή δόθηκε πάγια εντολή στην τράπεζα από την Greenpeace, με βάση ένα έντυπο που συμπλήρωσε αυτός που πήρε τηλεφωνικά την έγκριση από μένα.

Αυτό να το ρωτήσετε στην τράπεζα αν έγινε σωστά και νόμιμα. Κάποια παρατυπία το λιγότερο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Δεν έχεις γράψει ποτέ κάτι λάθος αλλά δεν μου φαίνεται σωστό αυτό που έγραψες τώρα. Πλήρωνες ήδη στην Greenpeace και απλά το έκανες πάγια εντολή;

Όχι - είχα προηγουμενη συνδρομή που τη διέκοψα και μετά μάλλον με ξανατουμπαρε κάποιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά και ενεδωσα σε μικρότερη όμως συνδρομή, που έγινε έναν χρόνο και παραπάνω μετά τη διακοπή. Επειδή έγραψαν μάλιστα κάτι λάθος στα στοιχεία τους, δεν μου ερχόταν ούτε η ετήσια απόδειξη για την εφορία. Γενικώς αυτό το είχα τελείως ξεχάσει και μόνο όταν έγινε η απάτη και άρχισα να ελέγχω τα πάντα στο e-banking μου βρήκα την πάγια εντολή και την διέκοψα. Μάλιστα νόμιζα ότι έχει γίνει λάθος και ψαχνομασταν κανένα μήνα με την greenpeace μέχρι που βρήκαν το αντίγραφο της προφορικής εντολής και μου το έστειλαν. Λογικά η τράπεζα ήταν άνετη επειδή αφενός είναι η Greenpeace και ίσως (αν και δεν νομίζω) υπήρχε προγενέστερη εντολή (που επίσης όμως είχε δοθεί τηλεφωνικά)

Δημοσ.

Μόνο το IBAN δεν αρκεί. Γενικότερα είναι σχεδόν αδύνατο να κλέψουν χρήματα γνωρίζοντας IBAN, όνομα και διεύθυνση. Χρειάζονται παραπάνω πράγματα όπως η υπογραφή του κατόχου του λογαριασμού. Για πάγιες εντολές από εταιρείες δεν χρειάζεται η υπογραφή, μόνο τα 3 παραπάνω. Είναι υπερβολικά πιο εύκολα για τους απατεώνες να εκμεταλλευτούν το mobile banking.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, marinna είπε

Βασικά, αυτό με το IBAN γίνεται σχετικά εύκολα - πχ είχα στην Greenpeace συνδρομή που έγινε τηλεφωνικώς -δηλαδή δόθηκε πάγια εντολή στην τράπεζα από την Greenpeace, με βάση ένα έντυπο που συμπλήρωσε αυτός που πήρε τηλεφωνικά την έγκριση από μένα. Χωρίς υπογραφή μου, χωρίς κάποια άλλη εξουσιοδότηση. Άρα θεωρητικά ναι, γίνεται, και μπορείς να μην το πάρεις και χαμπάρι, αν δεν ενημερώνεσαι κάπως για τις κινήσεις του λογαριασμού σου

Ναι αλλά αυτός που το κάνει, έχει μια σύμβαση για πάγιες εντολές με την τράπεζα και είναι κάποιος αναγνωρισμένος οργανισμός, όχι ο εκάστοτε τιφόζι της Ρόμα από το Ζεφύρι.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, marinna είπε

Μάλιστα νόμιζα ότι έχει γίνει λάθος και ψαχνομασταν κανένα μήνα με την greenpeace μέχρι που βρήκαν το αντίγραφο της προφορικής εντολής και μου το έστειλαν.

Άρα είχαν ηχογραφήσει τη συγκατάθεση σου μαζί με τα στοιχεία σου, υποθέτω.

Δημοσ.

Όχι, δεν νομίζω και πάντως δεν αναφερόταν πουθενά αυτό - εννοώ ότι έστειλαν το "διπλότυπο" της εντολής - η οποία αν θυμάμαι καλά είχε θέση και για υπογραφή, που φυσικά ήταν κενή. Δεν προλαβαίνω τώρα να το ψάξω για να σας το στείλω, θα το δω αργότερα, για να μη κάνω κάποιο λάθος

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Bέβαια τα λεφτά τα παίρνει η greenpeace και όχι ο Φούφουτος απο την Νιγηρία ή απο τον καταυλισμό.Αλλιώς να αδείασουμε τον λογαριασμό σε ότι ΙΒΑΝ βλεπουμε στα sites.

Ναι καλημέρα από την ΔΕΗ είμαστε.....

Δημοσ.

Μου ηρθε phishing και καλα απο Πειραιως,πολυ βελτιωμενα τα ελληνικα τους αλλα η email διευθυνση αν τη κοιταζες προσεκτικα ηταν καρα-fake.(αν στεκοσουν μονο στο ονομα αποστολεα, την παταγες,και στο κινητο ηταν πιο ευκολο να την πατησεις γιατι δεν φαινονται ολα)

Ετρεξα τα υποπτα links σε μηχανες τσεκαρισματος και η μοναδικη που βρηκε οτι ειναι μουφα ειναι αυτη εδω:

https://www.emailveritas.com/url-checker

• Like 3
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Μου ηρθε phishing και καλα απο Πειραιως,πολυ βελτιωμενα τα ελληνικα τους αλλα η email διευθυνση αν τη κοιταζες προσεκτικα ηταν καρα-fake.(αν στεκοσουν μονο στο ονομα αποστολεα, την παταγες,και στο κινητο ηταν πιο ευκολο να την πατησεις γιατι δεν φαινονται ολα)

Ετρεξα τα υποπτα links σε μηχανες τσεκαρισματος και η μοναδικη που βρηκε οτι ειναι μουφα ειναι αυτη εδω:

https://www.emailveritas.com/url-checker

Καλά, το fake mail στο sender name σίγουρα θέλει προσοχή αλλά είναι κάτι που μπορείς να το τσεκάρεις. Να έχετε όμως υπόψιν γενικά ότι δεν είναι αδύνατο να γίνει email spoofing, όπου το mail φαίνεται σαν να έρχεται από legit διεύθυνση. Δηλαδή να βλέπεις sender email από  domain "piraeusbank.gr" ενώ δεν είναι.

Γενικότερα οι "μεγάλοι" mailservers έχουν φίλτρα που τα πιάνουν αυτά, αλλά για παράδειγμα στο παρελθόν υπήρχε vulnerability στο SMTP service της google και επιτήδειοι μπορούσαν να στείλουν spoofed Μηνύματα που "περνούσαν".

Οπότε μεγάλη προσοχή. Ελέγχουμε αν μας απευθύνονται σωστά - π.χ. οι τράπεζες με ονοματεπώνυμο και τα τελευταία ψηφία της κάρτας. Αλλά ακόμα και τότε καλού-κακού δεν πατάμε links αλλά πηγαίνουμε απευθείας στο site για να κάνουμε την οποιαδήποτε δουλειά μας.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Engimek είπε

Καλά, το fake mail στο sender name σίγουρα θέλει προσοχή αλλά είναι κάτι που μπορείς να το τσεκάρεις. Να έχετε όμως υπόψιν γενικά ότι δεν είναι αδύνατο να γίνει email spoofing, όπου το mail φαίνεται σαν να έρχεται από legit διεύθυνση. Δηλαδή να βλέπεις sender email από  domain "piraeusbank.gr" ενώ δεν είναι.

Γενικότερα οι "μεγάλοι" mailservers έχουν φίλτρα που τα πιάνουν αυτά, αλλά για παράδειγμα στο παρελθόν υπήρχε vulnerability στο SMTP service της google και επιτήδειοι μπορούσαν να στείλουν spoofed Μηνύματα που "περνούσαν".

Οπότε μεγάλη προσοχή. Ελέγχουμε αν μας απευθύνονται σωστά - π.χ. οι τράπεζες με ονοματεπώνυμο και τα τελευταία ψηφία της κάρτας. Αλλά ακόμα και τότε καλού-κακού δεν πατάμε links αλλά πηγαίνουμε απευθείας στο site για να κάνουμε την οποιαδήποτε δουλειά μας.

Σωστός! Το έχω κάνει, πολύ εύκολα. Πολλοί mail servers επιτρέπουν να στείλεις email με ό,τι διεύθυνση αποστολέα θες, συνήθως τα πιάνουν οι mail  providers και τα στέλνουν στα spam, ΑΛΛΑ υπάρχουν legit εφαρμογές που μπορείς να στείλεις μαζικά newsletter με αυτόν τον τρόπο (πχ mailchimp) όπου δεν θα το κόψει γιατί βλέπει ότι έρχεται από legit φορέα.
Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ σε οτιδήποτε μας κινήσει την περιέργεια!

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και τι θέτε;

Μια βλάβη πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε σπίτι σας και οι τέσσερις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Μια βλάβη πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε σπίτι σας και οι τέσσερις

εδω είναι η σειρά για τραπεζικές απάτες,για βλαβες ΔΕΗ και κλοπές περάστε στην δίπλα σειρά,ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...