Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφυγε το report στην Godaddy. Εν τω μεταξύ, επειδή είναι ακόμα online η σελίδα, μπαίνω κάθε τόσο και του στέλνω ψεύτικους κωδικούς με βρισίδια και από κάτω βάζω το email του. Ας τον γλεντήσω λίγο :) :)  :)

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Εν τω μεταξύ, επειδή είναι ακόμα online η σελίδα, μπαίνω κάθε τόσο και του στέλνω ψεύτικους κωδικούς με βρισίδια και από κάτω βάζω το email του. Ας τον γλεντήσω λίγο

Απο αυτα που εχω δει στο youtube απο channels που προσπαθουν να παγιδευσουν τηλεφωνικα κεντρα με απατες, εχω καταλαβει οτι και το απλο καλαμπουρι, δηλαδη να προσποιεισαι το θυμα, κανει καλο. Τους τρως χρονο τον οποιο θα διεθεταν για να εξαπατησουν κανονικα ανυποψιαστα θυματα.

• Like 2

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Alpha Mobile η το εμφάνισε επειδή χρειάζεται αλλαγή κωδικού; Δεν θυμάμαι αν το είχα ρυθμίσει να ζητάει αλλαγή κωδικού κάθε 3 η 6 μήνες.Πρίν 2-3 ώρες είχα κάνει log in τελευταία φορά.

Screenshot_20221110-185325.png

15 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Alpha Mobile η το εμφάνισε επειδή χρειάζεται αλλαγή κωδικού; Δεν θυμάμαι αν το είχα ρυθμίσει να ζητάει αλλαγή κωδικού κάθε 3 η 6 μήνες.Πρίν 2-3 ώρες είχα κάνει log in τελευταία φορά.

Screenshot_20221110-185325.png

Μου το είχε εμφανίσει κι εμένα πρόσφατα, όταν άλλαξα password. 

16 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μου το είχε εμφανίσει κι εμένα πρόσφατα, όταν άλλαξα password. 

Εκανα log in με username, password και sms verification.Μετά όταν έκλεισα την εφαρμογή και μπήκα, πάλι ζήτησε τα ίδια.

Για κάποιον λόγο έχουν απενεργοποιήσει το pin και το δακτυλικό αποτύπωμα.

Πρίν λίγες ημέρες, είχε άλλο πρόβλημα, δεν εμφανίζεται τα στοιχεία και τις κινήσεις-ρυθμίσεις των καρτών.

3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εκανα log in με username, password και sms verification.Μετά όταν έκλεισα την εφαρμογή και μπήκα, πάλι ζήτησε τα ίδια.

Για κάποιον λόγο έχουν απενεργοποιήσει το pin και το δακτυλικό αποτύπωμα.

Μπαίνεις στις ρυθμίσεις ασφαλείας και το ενεργοποιείς εκ νέου.

• Thanks 1

Καλημέρα σε όλους, μία επιβεβαίωση αν μπορεί κανείς.

Κράσαρε/έπεσε το ebanking της Eurobank? Είναι γενικό ή μόνο σε εμένα συνέβη (αν και το δοκίμασα και σε διαφορετικούς browsers και διαφορετικά δίκτυα, τοπικό wifi & 4G)?

Αν συνέβη μόνο σε εμένα, τότε είμαι και ontopic 😎

24 λεπτά πριν, draculias είπε

Καλημέρα σε όλους, μία επιβεβαίωση αν μπορεί κανείς.

Κράσαρε/έπεσε το ebanking της Eurobank? Είναι γενικό ή μόνο σε εμένα συνέβη (αν και το δοκίμασα και σε διαφορετικούς browsers και διαφορετικά δίκτυα, τοπικό wifi & 4G)?

Αν συνέβη μόνο σε εμένα, τότε είμαι και ontopic 😎

Kανονικά μπαίνω,άλλαξα και κωδικό γιατί είχε λήξει.

σιγουρα μπαινεις στο σωστο;

https://www.eurobank.gr/el/retail/ilektroniki-trapeziki/e-banking/genikes-plirofories/e-banking

• Like 1

ναι σωστά μπαίνω, από το κλασικό link στην ιστοσελίδα της τράπεζας (την οποία πληκτρολογώ πάντα manually)

έκανα απόπειρα μόλις τώρα και είναι ΟΚ, μπαίνεις κανονικά.

Το είχα παρατηρήσει όταν είχα κάνει login (επιτυχώς) και στην πλοήγησή μου εντός, όποιο link/επιλογή και να κλίκαρα μου έβγαζε "φόρτωση πληροφοριών...", μέχρι που και στο logout πάλι το ίδιο μήνυμα. Έκτοτε, από όποιο browser ή δίκτυο και να προσπαθούσα, το ebanking δεν φόρτωνε.

Στις 11/11/2022 στις 11:54 ΠΜ, draculias είπε

ναι σωστά μπαίνω, από το κλασικό link στην ιστοσελίδα της τράπεζας (την οποία πληκτρολογώ πάντα manually)

έκανα απόπειρα μόλις τώρα και είναι ΟΚ, μπαίνεις κανονικά.

Το είχα παρατηρήσει όταν είχα κάνει login (επιτυχώς) και στην πλοήγησή μου εντός, όποιο link/επιλογή και να κλίκαρα μου έβγαζε "φόρτωση πληροφοριών...", μέχρι που και στο logout πάλι το ίδιο μήνυμα. Έκτοτε, από όποιο browser ή δίκτυο και να προσπαθούσα, το ebanking δεν φόρτωνε.

αυτό συμβαίνει και οταν παιρνεις τηλεφωνο  σου λένε κάνε delete cookies και browsing history....προχτες τα ιδια εκανε η Πειραιως σε  μενα απο MAC  και μου ελεγε προβλημα δοκιμαστε αργοτερα..απο windows δουλευε κανονικα με chrome

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/11/2022 στις 11:18 ΠΜ, mechpanos είπε

Μια από τα ίδια...
Τον έχω ηχογραφήσει, έλεγα να τρολάρω αλλά το έπαιζα πολύ επαγγελματικά μπας και το πιστέψει κι ο ίδιος ότι θα μου πάρει λεφτά.
Μέχρι που του έβαλα ψεύτικα user & pass στο ψευτο-site και πραγματικά το πίστεψε, οπότε άρχισε να ζητάει επίμονα το δηλωθέν κινητό στην τράπεζα, όπου του έλεγα ότι δεν έχουμε δηλώσει κανένα κινητό και είχε φρικάρει τελείως ο βλάκας!!!

Στιγμιότυπο στις 2022-11-09 11-14-29.png

Υπόψιν, κατά την διάρκεια του τηλεφώνου συμφώνησα να κλείσουμε και να ξανακαλέσουν, για να ρωτήσω το τηλέφωνο της τράπεζας. Αμέσως πήρα την Ασφάλεια, μου είπαν ότι δεν γίνεται να τους κάνουν τίποτα γιατί είναι ηλεκτρονική απάτη και μπορεί να είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και δεν γίνεται ταυτοποίηση, απλά καταγράφουν το συμβάν κι αν θέλω να κάνω μήνυση, για να γίνει έρευνα. Αμέσως μετά πήρα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μου είπαν τα ίδια, κατέγραψαν το τηλέφωνο που με κάλεσαν ώστε να το βάλουν σε κάποια λίστα.
Αμέσως μετά αντεπιτέθηκα κι έστειλα στους οπαδούς της Ρόμα email και τους είπα ότι το έμβασμα δεν προχώρησε και να καλέσουν στο τηλέφωνο τάδε... όπου έβαλα το τηλέφωνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πιστεύω ότι θα το κάνουν :)

Δεν είναι τρομερό πάντως ότι ουσιαστικά έχουν το απόλυτο ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν, καθώς δεν υπάρχει καμία υποδομή/προετοιμασία ώστε να παγιδεύονται, ακόμα κι όταν έχεις καταλάβει την απάτη και απευθύνεσαι στην αστυνομία; Δεν έπρεπε να υπάρχει ένα πλαίσιο, ένα ειδικό τμήμα (πχ η Δίωξη που όμως να δουλεύει σε αυτό, όχι να μας δουλεύει παραπέμποντάς μας απλώς στα τοπικά τμήματα για μήνυση) που με τα κατάλληλα εργαλεία, πιθανόν σε συνεργασία με τις τράπεζες, να τους πιάνει κατευθείαν; Δηλαδή έχουν όλον τον χρόνο και τα μέσα να προσπαθούν να πετύχουν ανθρώπους ανυποψίαστους, χωρίς να κινδυνεύουν από τίποτα, και η πολιτεία δεν κάνει απολύτως τίποτα

Επεξ/σία από marinna

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...