Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Το Paypal ανοιγει. Καλυτερα να τους παρεις τηλεφωνο τωρα.

Βλέπω ότι ανοίγει το Paypal αλλά βλέπω και αυτό στο mail που μου έστειλαν. Εξάλλου πιο πάνω έγραφε "View and pay the invoice".

image.png.be82dcbd14255539b52bc82b82f65856.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δικιο αλλα στειλτο και στο paypal να το ξερουνε

26 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Βλέπω

Με αυτα που γραφει στο seller note ηθελε να σε ψαρωσει

περιεργο scam γιατι μπορεις να παγωσεις ευκολα την πληρωμη και το paypal θα ξερει ποιος ειναι αυτος.

Μπορεις να μπεις να δεις τo invoice

Επεξ/σία από Shinji ikari
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Πάτησα πάνω σε ένα λινκ (για να επικοινωνήσω αν έχω απορίες) που με εβγαλε εδώ

Το λινκ που το βρήκες; Ήρθε σε σπαμ mail?

Το ποσό λέει πως είναι για Target egift card. Καμία σχέση;

Έτσι κι αλλιώς γράφει πως μπορείς να το αγνοήσεις, οπότε δε βλέπω κάτι τρομερό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το λινκ που το βρήκες; Ήρθε σε σπαμ mail?

Το ποσό λέει πως είναι για Target egift card. Καμία σχέση;

Έτσι κι αλλιώς γράφει πως μπορείς να το αγνοήσεις, οπότε δε βλέπω κάτι τρομερό.

To mail φαινεται legitimate από το Paypal. To link μέσα στο mail με έστειλε στο paypal.com.

Απλά κάποιος ζήτησε να με χρεώσει (?).

Απ' όσο καταλαβαίνω, αν δεν κάνω κάποια ενέργεια για να δω την απόδειξη και να την πληρώσω, δε θα γίνει τίποτα. Επίσης μου λένε ότι αν δε γνωρίζω τον πωλητή μπορώ να το αγνοήσω τελείως. Και αυτό μάλλον δειχνει ότι μου το έστειλε όντως το Paypal.

Κάνω κάτι παραπάνω; Η επικοινωνία που προτείνουν, δεν φαίνεται και πολύ εύκολη.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, satsok2 είπε

To mail φαινεται legitimate από το Paypal.

Είναι legit. Γιαυτό μου φαίνεται περίεργο πως περιμένει να ξεφύγει. Πρέπει να το αναφέρεις στο Paypal μη βαριέσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να είναι τυπογραφικό λάθος το  email , μπορεί και να προσπάθει να σε κάνει να πληρώσεις χωρίς να το καταλάβεις.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 1/11/2022 στις 12:56 ΜΜ, Bitbit είπε

Απ' όσους μπαίνουν στο φόρουμ και διαβάζουν τα θέματα θεωρώ ότι ελάχιστοι θα την πατήσουν. Όποτε η συμβουλή είναι λίγο άκυρη.

Αυτοί που πραγματικά θα έπρεπε να διαβάσουν τη συμβουλή γιατί θα την κάνανε άνετα τη βλακεία είναι κατά κύριο λόγο άτομα που έχουν μαύρα μεσάνυχτα και η μόνη τους ενασχόληση είναι το FB, Instagram, YouTube και τα λοιπά.

Όποτε θεωρώ ό,τι και να γράφουμε εδώ μέσα είναι σα να μιλάμε στον αέρα. Δε πάει στο στόχο. Δε σημαίνει ότι κακώς τα γράφουμε αλλά....

Μην εισαι βεβαιος.Ευκολη η στοχοποιηση αλλα το μυαλο επισης κουραζεται κ μια στιγμη αφηρημαδας μπορει να στη κανει.Μεχρι χτες τα σπαμ ηταν google translate που δεν εβγαζαν νοημα η σε πιαναν τα γελια.Τωρα σαν το τελευταιο πχ εχει βελτιωθει αρκετα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποτιθεμενος πελατης ηθελε να μας κανει καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο της εταιριας. Εδωσε επωνυμια εταιριας ποσο κλπ.

image.jpeg.cc924c7aa4ef6073ab360675b64e82c4.jpegση στον 

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.

Godaddy λεει ρε φιλε. Παλι καλα που δεν ειναι και geocities. Παντως εγινε μια υποτυπωδη προσπαθεια στο url σε αντιθεση με αλλες απατες.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Doubt είπε

Όποιος θέλει να το δει από κοντά

Απόκρυψη περιεχομένων

Η συναλλαγή σάς εγκρίνεται εντός 5 λεπτών θα σάς αποστείλουμε 6 νούμερα για έγκριση στον εντολέα

4 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Godaddy λεει ρε φιλε. Παλι καλα που δεν ειναι και geocities. Παντως εγινε μια υποτυπωδη προσπαθεια στο url σε αντιθεση με αλλες απατες.

Η φατσα της γκόμενας ειναι απο ταινία τρόμου .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Η φατσα της γκόμενας ειναι απο ταινία τρόμου .

Mα εχει κανει και λευκανση δοντιων(ή φοραει μασελα)

Δημοσ.

Μια από τα ίδια...
Τον έχω ηχογραφήσει, έλεγα να τρολάρω αλλά το έπαιζα πολύ επαγγελματικά μπας και το πιστέψει κι ο ίδιος ότι θα μου πάρει λεφτά.
Μέχρι που του έβαλα ψεύτικα user & pass στο ψευτο-site και πραγματικά το πίστεψε, οπότε άρχισε να ζητάει επίμονα το δηλωθέν κινητό στην τράπεζα, όπου του έλεγα ότι δεν έχουμε δηλώσει κανένα κινητό και είχε φρικάρει τελείως ο βλάκας!!!

Στιγμιότυπο στις 2022-11-09 11-14-29.png

Υπόψιν, κατά την διάρκεια του τηλεφώνου συμφώνησα να κλείσουμε και να ξανακαλέσουν, για να ρωτήσω το τηλέφωνο της τράπεζας. Αμέσως πήρα την Ασφάλεια, μου είπαν ότι δεν γίνεται να τους κάνουν τίποτα γιατί είναι ηλεκτρονική απάτη και μπορεί να είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και δεν γίνεται ταυτοποίηση, απλά καταγράφουν το συμβάν κι αν θέλω να κάνω μήνυση, για να γίνει έρευνα. Αμέσως μετά πήρα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μου είπαν τα ίδια, κατέγραψαν το τηλέφωνο που με κάλεσαν ώστε να το βάλουν σε κάποια λίστα.
Αμέσως μετά αντεπιτέθηκα κι έστειλα στους οπαδούς της Ρόμα email και τους είπα ότι το έμβασμα δεν προχώρησε και να καλέσουν στο τηλέφωνο τάδε... όπου έβαλα το τηλέφωνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πιστεύω ότι θα το κάνουν :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...