Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vlafo είπε

Το κατάλαβα όταν μπήκα με τη 2η στην fake.

και ξανά..

?????

Μπήκες στην ψεύτικη και σου εμφάνισε λίστα με τις κινήσεις σου τις πραγματικές; Σόρυ αλλά δεν γίνονται αυτά.

κι άλλος ένας κύκλος έκλεισε..

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vlafo είπε

2 otp με τον myalpha code και τίποτα άλλο.

Αν ειναι δυνατον. Πριν λιγο συμφωνησες με τον mechpanos οτι το 2o otp ηταν η για μεταφορα η για προσθηκη λογαριασμου/επαφης, τωρα τα ξαναγυρνας.
vlafo στα εχουν εξηγησει υπεραναλυτικα τοσα ατομα. Αλλα λες στο ενα post και αλλα στο αλλο. Προφανως, ο δικηγορος σε εχει συμβουλευσει να τα αρνηθεις ολα (εκτος το fake site) και ζουμε εδω και 2-3 μερες αυτο το σκηνικο, προσπαθωντας να υποστηριξεις δρακους.

38 λεπτά πριν, mechpanos είπε

αποκρύπτουν στοιχεία της μεθόδου εξαπάτησης, ώστε να ελαφρύνουν την ευθύνη του θύματος και να επιβαρύνουν την ευθύνη της τράπεζας που για εμένα, δεν φέρει.

Το κλασικο. Αντι να πουν ο πελατης μου ναι μεν εκανε βλακεια, αλλα ηταν φορτισμενος/στρεσαρισμενος απο δουλεια, οικογενεια, πεινανε τα παιδακια του η κατι αναλογο που παταει στην πραγματικοτητα, θα υποστηριξουν οτι ξαφνικα καποιοι γυρισαν το κοσμο αναποδα και μονο αυτοι φταινε και ο πελατης τους ζηταει τον ετησιο προυπολογισμο των ΗΠΑ ως αποζημιωση. Και ετσι ωραια, ανθρωποι με μισο δικιο, καταληγουν με ολοκληρο αδικο.

12 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Πάντως εφόσον αποδεδειγμένα στέλνει η τράπεζα otp με τις πληροφορίες μεταφοράς αν στην περίπτωση του vlafo όντως δεν το έκανε, τότε ο ίδιος κάνει πολύ, πάρα πολύ μεγάλο λάθος που δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση στην τράπεζα.

Εδω δεν εχει αποφασισει ο ιδιος, σε καθε posts λεει αλλα. Εφοσων ο vlafo δεν χανει ευκαιρια να μας το λεει καθε λιγο οτι ειναι της πιατσας και τελικα εχει συννενοηθει με δικηγορο, θα το ειχε κανει ηδη αν υπηρχε case. Να τα λεμε ολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνετε που σας λέω πως έχω μιλήσει με ανώτατα στελέχη και μου έχουν πει πως θα τα πάρω τα λεφτά?

Εχτές όπως έγραψα ήμουν με το διευθυντή της Εθνικής και τα τσέκαρε και με διαβεβαίωσε πως να κάνω υπομονή να κινησουν την εσωτερική τους διεργασία και έρευνα που κρατάει 90 ημέρες μέχρι να μου πιστώσουν τα λεφτά.

Θα τους κάνω μήνυση προκαταβολικά χωρίς να έχω επίσημη θεση-απάντηση από την τράπεζα?

Στέκει λογικά αυτό που λέτε?

Δράκους να ψάχνω γιατί?

Οκ εγώ έστειλα τα λεφτά και τους τα μετέφερα και επειδή ήμουν σε κατάσταση σοκ δεν ξέρω τι λέω.

16 λεπτά πριν, Doubt είπε

και ξανά..

?????

Μπήκες στην ψεύτικη και σου εμφάνισε λίστα με τις κινήσεις σου τις πραγματικές; Σόρυ αλλά δεν γίνονται αυτά.

κι άλλος ένας κύκλος έκλεισε..

Επειδή μπορεί να το χάνουμε στη μετάφραση,εκεί που με έβαλε όπου με έβαλε λοιπόν,πήγα στην προεπισκόπιση και έδειχνε το λογαριασμό μείον 14.500 και στις κινήσεις που είδα είχε 8 ευρώ προμήθεια.

Το ανάρτησα.

Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Επεξ/σία από vlafo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, vlafo είπε

Επειδή μπορεί να το χάνουμε στη μετάφραση,εκεί που με έβαλε όπου με έβαλε λοιπόν,πήγα στην προεπισκόπιση και έδειχνε το λογαριασμό μείον 14.500 και στις κινήσεις που είδα είχε 8 ευρώ προμήθεια.

Το ανάρτησα.

Βασική αρχή, ο απατεώνας δεν καρφώνεται μόνος του. Ούτε θα σου δείξει τι έκανε, πολύ περισσότερο ότι το έκανε τώρα μόλις για να μπορέσεις να τον σταματήσεις.

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.
10 ώρες πριν, vlafo είπε

Καταλαβαίνετε που σας λέω πως έχω μιλήσει με ανώτατα στελέχη και μου έχουν πει πως θα τα πάρω τα λεφτά?

Εχτές όπως έγραψα ήμουν με το διευθυντή της Εθνικής και τα τσέκαρε και με διαβεβαίωσε πως να κάνω υπομονή να κινησουν την εσωτερική τους διεργασία και έρευνα που κρατάει 90 ημέρες μέχρι να μου πιστώσουν τα λεφτά.

Θα τους κάνω μήνυση προκαταβολικά χωρίς να έχω επίσημη θεση-απάντηση από την τράπεζα?

Στέκει λογικά αυτό που λέτε?

Δράκους να ψάχνω γιατί?

Οκ εγώ έστειλα τα λεφτά και τους τα μετέφερα και επειδή ήμουν σε κατάσταση σοκ δεν ξέρω τι λέω.

Το ανάρτησα.

Σημασία δεν έχει μόνο να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Ένας μηχανισμός προστασίας, ο οποίος διαφημίζεται και στη σελίδα της τράπεζας (Alpha), το δεύτερο otp με τις πληροφορίες συναλλαγής, δεν δούλεψε, ενώ στον mechpanos δούλεψε, άρα δουλεύει επιλεκτικά είναι τεράστιο κενό και πέραν της χρηματικής απώλειας σου δημιούργησε και ψυχική οδύνη. Αν δεν το κυνηγήσεις πώς θα διορθωθεί αυτό το σοβαρό ζήτημα ώστε να μην σου συμβεί ξανά, και να μην συμβεί και σε άλλους ανθρώπους;

Από την περιπέτειά σου έχεις ανακαλύψει 2 πράγματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν. 1) Ότι οι ψεύτικες σελίδες τραπεζών δεν κάνουν πλέον μόνο συλλογή user/pass και otp αλλά σε βάζουν και στην κανονική σελίδα της τράπεζας, κάτι που δεν έχει συμβεί στα χρονικά και φαίνεται η απάτη πλέον να είναι πλήρως ολοκληρωμένη.

2) Τεράστιο κενό στο σύστημα otp της Alpha το οποίο λειτουργεί μονάχα σε όποιον θέλει το σύστημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dkmaster είπε

Σημασία

Αυτά που λες δεν γίνονται. Άλλαξαν κάποια ρύθμιση, το οποίο είναι τραγικό αν υπάρχει αλλά θα είναι στα ψιλά γράμματα, οπότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ή κάποιος δεν μας τα λέει καλά.

Το Google analytics μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτή την περίπτωση; 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Αυτά που λες δεν γίνονται. Άλλαξαν κάποια ρύθμιση, το οποίο είναι τραγικό αν υπάρχει αλλά θα είναι στα ψιλά γράμματα, οπότε δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ή κάποιος δεν μας τα λέει καλά.

Το Google analytics μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτή την περίπτωση; 

Αυτά που λέω δεν γίνονται αν όντως κάποιος δεν μας τα λέει καλά. Αν είναι ακριβώς όπως μας τα λέει ο φίλος, τότε με τα δεδομένα λειτουργίας του συστήματος ασφαλείας της τράπεζας αυτά που λέω γίνονται και παραγίνονται. Πρέπει να το τρέξει εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως μας τα λέει. Τώρα να άλλαξαν ρύθμιση για το πώς εμφανίζεται το OTP την περίοδο που έγινε το περιστατικό, αλλά να υπήρχε πριν και μετά αυτού, νομίζω είναι ακραίο.

• Like 1
Δημοσ.

Η πιθανοτητα να απετυχε το συστημα ασφαλειας και να μην εστειλε OTP (πραγμα που δεν εχει ακουστει ποτε νομιζω και για καμια τραπεζα) την ιδια μερα που μπηκε στο fake site, ειναι απειροελαχιστη. Νομιζω οτι το καταλαβαινουμε ολοι αυτο. Σχεδον το ιδιο πιθανο με το να εμπαιναν χακερς σε ολο το συστημα και να βουταγαν απο παντου λεφτα.

Αν μπηκαν στο ebanking του (αφου εδωσε αυτος τους κωδικους πρωτα) και μπορουν να απενεργοποιησουν απο εκει, ετσι απλα, καποια μετρα προστασιας χωρις επιβεβαιωση με OTP (πραγμα που πιστευω θα ειχε ακουστει/γραφτει εδω μεσα, εκτος αν κατι τετοιο υποννοει ο @mechpanos), τοτε ειναι σαφως μ*λακια της τραπεζας απο αποψη σχεδιασμου, αλλα και παλι την καλυπτει το γεγονος οτι ο πελατης ειχε δωσει πρωτα αυτος το username και το password.

Αν υπαρχει καποια ρυθμιση ασφαλειας που πρεπει εσυ να ψαξεις να την βρεις και να την ενεργοποιησεις, και τοτε καλυπτεται η τραπεζα με το γεγονος οτι η επιλογη, κατ' αρχην, υπαρχει και εχουν "καπου" οδηγιες. Τωρα, πως θα ψαξεις, αν τις βρεις και τι θα κανεις, ειναι αλλο θεμα. Αν, πρωτυτερα, ο ιδιος ο πελατης ειχε απενεργοποιησει καποια ρυθμιση ασφαλειας, τοτε ουτε καν το συζηταμε.

4 ώρες πριν, dkmaster είπε

Αν δεν το κυνηγήσεις πώς θα διορθωθεί αυτό το σοβαρό ζήτημα ώστε να μην σου συμβεί ξανά, και να μην συμβεί και σε άλλους ανθρώπους;

Κανω απλα παραθεση αυτο που ειχα γραψει καμια 20αρα σελιδες πιο πριν:

Στις 13/7/2022 στις 8:43 ΜΜ, Clytoceyx είπε

καλο θα ηταν βεβαια αν και τα περισσοτερα θυματα εδιναν μια ακριβη περιγραφη του τι εκαναν λαθος, πως επεσαν στην παγιδα κτλ. Οχι ενα ξερο "εδωσα καταλαθος κωδικους" και μετα βαριουνται να εξηγησουν η και τσαντιζονται να απαντησουν σε περαιτερω ερωτησεις του στυλ εννοεις pin η OTP; Οχι τιποτα αλλο, απλα να βοηθησουν και κανεναν αλλο κακομοιρη να γλιτωσει.

Απλα μετα, κατα κυριο λογο πετανε "σκ@τα στις τραπεζες και στο κρατος", "ειστε τσιρακια των τραπεζων" και αλλα δημωδη μονο και μονο επειδη τωρα καηκε ο δικος τους πισινος, ολοι οι αλλοι ας παθουν τα ιδια. Βασικα ας παρουν αυτοι τα λεφτα που εχασαν και μετα ας χασουν ολοι οι αλλοι τα σπιτια τους.

3 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Αυτά που λέω δεν γίνονται αν όντως κάποιος δεν μας τα λέει καλά.

Ειπες την φραση κλειδι btw το 2ο μνμ αγνοειται. Βασικα, ξαναδιαβαζοντας καποια απο τα παλιοτερα λεγομενα του χρηστη, φαινεται απο καποια επιχειρηματα του που περασαν στο ντουκου (λογικο μεσα σε ολο αυτο το χαος), οτι καποιοι η δεν του τα εξηγησαν ωραια να τα καταλαβει, η πηγαν να του πουλησουν φυκια.
Τα λεγομενα του χρηστη ειναι ταμαμ τακτικη δικηγορου "κανουμε την παπια, πεταμε τα παντα στον τοιχο και οτι κολλησει" η ειναι η λογικη του απλου ανθρωπου, οπως ολοι μας, που ξερει οτι εκανε λαθος αλλα (για τον οποιο λογο) θελει να δικαιολογηθει. Οχι οτι διαφερουν πολυ αυτα τα δυο, απλα ο δικηγορος ξερει πως θα τα πει. Αλλα, μιας και εδω μιλαμε για κομπιουτερς και αριθμους οπου 1+1=10, καλυτερα να αλλαξουν τακτικη και να ενημερωθουν σχετικα, η απλα να μην αναλαμβανουν αντιστοιχες υποθεσεις φουσκωνοντας τα μυαλα του κοσμου ενω δεν υπαρχει ουτε ιχνος πιθανοτητας για δικαιωση. Μονο κακο κανουν ετσι.
Καλως η κακως, οι τραπεζες παγκοσμιως παραχωρουν την "φυλαξη" και προστασια των λογαριασμων και στους πελατες. Αν διαφωνει καποιος η αν εχει ενστασεις πανω σε αυτο, δεν λυνεται το προβλημα με νομικιστικα κολπα. 

• Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Αν μπηκαν στο ebanking του (αφου εδωσε αυτος τους κωδικους πρωτα) και μπορουν να απενεργοποιησουν απο εκει, ετσι απλα, καποια μετρα προστασιας χωρις επιβεβαιωση με OTP (πραγμα που πιστευω θα ειχε ακουστει/γραφτει εδω μεσα, εκτος αν κατι τετοιο υποννοει ο @mechpanos), τοτε ειναι σαφως μ*λακια της τραπεζας απο αποψη σχεδιασμου, αλλα και παλι την καλυπτει το γεγονος οτι ο πελατης ειχε δωσει πρωτα αυτος το username και το password.

Το κενό που υποννόησα αλλά μετά αναφέρθηκε και το επιβεβαίωσα, είναι ότι αφού αποθηκεύσεις έναν λογαριασμό στο "προφίλ" σου (με otp), μετά γίνονται συναλλαγές στον λογαριασμό αυτό χωρίς otp.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Το κενό που υποννόησα αλλά μετά αναφέρθηκε και το επιβεβαίωσα, είναι ότι αφού αποθηκεύσεις έναν λογαριασμό στο "προφίλ" σου (με otp), μετά γίνονται συναλλαγές στον λογαριασμό αυτό χωρίς otp.

Σε αυτή την περίπτωση το otp για την αλλαγή του λογαριασμού αναφέρεται ως απλό myalphacode ή αναφέρει και την ενέργεια όπως στη μεταφορά IRIS;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

απειροελαχιστη

Κοσμικές ακτίνες. 

48 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

οι τραπεζες παγκοσμιως παραχωρουν την "φυλαξη" και προστασια των λογαριασμων και στους πελατες

Το έχουμε αναλύσει στο άλλο θέμα. Δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος, για αυτό ζητάει τα ρέστα. Οταν ακούγεται συνέχεια για δύο συγκεκριμένες, κάτι έχουν κάνει λάθος όμως. Οποίος προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία παίρνει και τους πελάτες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Σε αυτή την περίπτωση το otp για την αλλαγή του λογαριασμού αναφέρεται ως απλό myalphacode ή αναφέρει και την ενέργεια όπως στη μεταφορά IRIS;

O mechpanos εχει κανει τρομερη ενημερωση στο θεμα, εχει ηδη απαντησει:

22 ώρες πριν, mechpanos είπε

για να καταχωρηθεί ο λογαριασμός της επαφής στο προφίλ, σου έρχεται κωδικός με αιτιολογία "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ *1234" όπου "1234", τα τελευταία νούμερα του λογαριασμού που πας να προσθέσεις.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

O mechpanos εχει κανει τρομερη ενημερωση στο θεμα, εχει ηδη απαντησει:

Έχεις δίκαιο, μου διέφυγε. Άρα ούτε αυτό συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση ή συνέβη αλλά και πάλι το σύστημα δεν έδωσε καθόλου otp.

Δημοσ.

Άρα για να καταλάβω που είναι το λάθος το δικό μου πέρα του ότι μπήκα μέσα από το Google σε ψεύτικη σελίδα επονομαζόμενη σαν myalpha?

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...