Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

"Άμεσες μεταφορές μέσω myAlpha Web, myAlphaMobile και myAlpha Phone (έως Ευρώ 50.000) IRIS

Άμεσες μεταφορές μέσω myAlpha Mobile (Alpha Quick Transfer) (έως Ευρώ 500 ημερησίως) IRIS

Το ημερήσιο όριο μεταφορών ισχύει για όλες τις εγχρήματες συναλλαγές που απαιτούν ισχυρή ταυτοποίηση, είτε αυτή πραγματοποιείται μέσω Push Notifications ή QR Codes μέσα από την myAlpha Mobile εφαρμογή, είτε μέσω της αποστολής myAlpha Code μέσω Viber ή SMS στο αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, και αφορά στο ανώτατο ποσό που εσείς έχετε ορίσει. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 15.000€, το οποίο μπορείτε να διαχειρίζεστε από το μενού Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Ασφαλείας > Αλλαγή ορίου μεταφορών. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής απαιτείται ισχυρή ταυτοποίηση."

Επειδη εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας και επειδη μου επεσε βαρυς ο μουσακας που εφαγα πριν λιγο και εχω φουσκωσει και δεν πολυκαταλαβαινω τι διαβαζω, αυτο τελικα σημαινει οτι τετοια μεταφορα (iris) δεν γινεται χωρις να ερθει καποια ειδοποιηση η οποια αναγραφει το ποσο και εσυ πρεπει να κανεις καποιου ειδους "επιβεβαιωση"; Δεν εχω ασχοληθει με mobile banking και δεν ξερω πως λειτουργουν τα push notifications/qr codes. Αν και ο vlafo παροτι μας ειπε κατι για το app, τελικα ειπε οτι μπηκε απο το pc, οποτε ειναι, μαλλον, ασχετα.
Γιατι ο vlafo μας εχει ξεκαθαρισει οτι και το δευτερο (και τελευταιο) μνμ που ελαβε ηταν legit και ασχετο με την μεταφορα και αυτη εγινε "ετσι" και απλα την ειδε κτλ κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Vlafo ξέρει πολύ καλά τι έκανε και το κάνει αυτό χρόνια(συναλλαγές)

Είπα ότι το app δεν το είχα κατεβασμένο αλλά μπήκα μέσα από το Google στη σελίδα myalpha.

Το λέω λοιπόν για χιλιοστή φορά:

Καμία επιβεβαίωση δεν μου ήρθε στο κινητό μόνο 2 κωδικοί myalpha code,ο ένας όταν τον έβαλα δεν με έβαζε μέσα και μου ξανάρθε ο δεύτερος και με αυτόν μπήκα μέσα και είδα απλά την εντολή Iris που με είχε χρεώσει.

Καμία επιβεβαίωση του ποσού και κανένα μήνυμα.

(Τα ποσά των μεταφορών τα διάβασα μέσα πως λειτουργεί το iris  απλά εγώ δεν το χρησιμοποιούσα).

Επεξ/σία από vlafo

9 λεπτά πριν, vlafo είπε

Το λέω λοιπόν για χιλιοστή φορά:

Καμία επιβεβαίωση δεν μου ήρθε στο κινητό μόνο 2 κωδικοί myalpha code,ο ένας όταν τον έβαλα δεν με έβαζε μέσα και μου ξανάρθε ο δεύτερος και με αυτόν μπήκα μέσα και είδα απλά την εντολή Iris που με είχε χρεώσει.

1001 νύχτες..

Στην ίδια fake σελίδα δεν γίνεται αυτό που λες. Μάλλον από το σοκ δεν τα θυμάσαι καλά. Άστο..

Over and Out

Καλά επειδή δεν ξέρεις εσύ να το αφήσω εγώ.

Ότι ναναι νομίζεις ότι είμαι κανένας πιτσιρικάς να τα χάνω μόλις δω κάτι.

Τα μηνύματα που έχω λάβει σε καλύπτουν?

1 λεπτό πριν, vlafo είπε

Καλά επειδή δεν ξέρεις εσύ να το αφήσω εγώ.

Ότι ναναι νομίζεις ότι είμαι κανένας πιτσιρικάς να τα χάνω μόλις δω κάτι.

Τα μηνύματα που έχω λάβει σε καλύπτουν?

Καταλαβαίνεις τι γράφεις; πως από τη ψεύτικη σελίδα μπήκες στο ebanking σου το κανονικό; Και σου φαίνεται λογικό αυτό;

Ανέβασε screenshot τα μηνύματα, για την ιστορία. (αν θέλεις)

Έχει δίκιο ο vlafo, είναι τραγικό αλλά έχει δίκιο. Και πάλι δεν μπορεί να κυνηγήσει την τράπεζα όμως.

Ο παραλήπτης παίρνει αμέσως μήνυμα ότι του μπήκαν λεφτά, αν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα πάει να πει πως είναι στο κόλπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσ λεφτά είναι μπλοκαρισμένα οπότε μετά είναι εύκολο πλέον να μου τα πιστώσουν. 

90 ημέρες θέλει μου είπε ο Διευθυντής εχτές.

Αυτό ήταν το καίριο άλλωστε είναι ασφαλισμένα τα λεφτά δε χάνει η τράπεζα. 

Το ξέρω και εγώ δε μπορώ να το χωνέψω όπως και εσείς αλλά πιστεύω να πάνε όλα καλά από τη στιγμή που μπλόκαρα τα πάντα.

Επεξ/σία από vlafo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, vlafo είπε

Εγώ τι γράφω η αυτό που έγινε?

Τι εγινε, προφανως, εμεις δεν το ξερουμε. Στο τι γραφεις ομως υπαρχει ενα προβλημα, οπως πολλοι χρηστες εχουν αναφερει. Δηλαδη γραφεις αυτο

Στις 6/9/2022 στις 1:57 ΜΜ, vlafo είπε

Από το κινητό έκανα εισαγωγή και έχω και σε sms και τους κωδικούς.

Μετα λες μπαινω απο pc να κανω τις δουλειες (γενικα). Στην αρχη γραφεις:

Στις 6/9/2022 στις 1:14 ΜΜ, vlafo είπε

Μπήκα όχι στο application που έχω εγκατεστημένο

και πιο πριν εγραψες:

1 ώρα πριν, vlafo είπε

Είπα ότι το app δεν το είχα κατεβασμένο αλλά μπήκα μέσα από το Google στη σελίδα myalpha.

Σου λεει ο doubt βαλε screenshot το δευτερο sms, βαζεις το πρωτο και λες ομοιως. Δλδ νταξει...

Ξαναλεω, εδω δεν ειμαστε δικαστηριο να αποφασισουμε ποιος θα αποζημιωθει και ποιος οχι για απατη που επεσε θυμα. Λογικα, καποιο θυμα θα θελει να γραψει την ιστορια του να νιωσει καλυτερα, να πει καποιος "και εγω το επαθα, αλλα εκανα αυτο και αυτο και μαλλον θα τα παρω κτλ" να παρει κουραγιο κτλ. Το thread ομως ειναι για τους τροπους προστασιας απο τις απατες, οποτε θα γινουν ερωτησεις για να βγει συμπερασμα. Αλλιως θα μεναμε στα κακογραμμενα, εκφοβιστικα και γεματα ανακριβειες αρθρα που κυκλοφορουν σχετικα με το θεμα.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Ας μας πει κάποιος, στέλνει το iris μήνυμα για έγκριση μεταφοράς ποσού τάδε, ναι η όχι;

Σαφώς και στέλνει, τεκμηριωμένα!!!

Εν τω μεταξύ ακόμα και σε αυτή την συναλλαγή, σου δίνει 5' περιθώριο να ακυρώσεις, αν πας στο Ιστορικό. Αλλά πρέπει να είσαι υποψιασμένος και να κινηθείς γρήγορα. Βλ. επισημασμένο κείμενο, στην εικόνα!

1.png

2.png

Screenshot_20220910-085929-01.jpeg

Επεξ/σία από mechpanos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Τι εγινε, προφανως, εμεις δεν το ξερουμε. Στο τι γραφεις ομως υπαρχει ενα προβλημα, οπως πολλοι χρηστες εχουν αναφερει. Δηλαδη γραφεις αυτο

Μετα λες μπαινω απο pc να κανω τις δουλειες (γενικα). Στην αρχη γραφεις:

και πιο πριν εγραψες:

Σου λεει ο doubt βαλε screenshot το δευτερο sms, βαζεις το πρωτο και λες ομοιως. Δλδ νταξει...

Ξαναλεω, εδω δεν ειμαστε δικαστηριο να αποφασισουμε ποιος θα αποζημιωθει και ποιος οχι για απατη που επεσε θυμα. Λογικα, καποιο θυμα θα θελει να γραψει την ιστορια του να νιωσει καλυτερα, να πει καποιος "και εγω το επαθα, αλλα εκανα αυτο και αυτο και μαλλον θα τα παρω κτλ" να παρει κουραγιο κτλ. Το thread ομως ειναι για τους τροπους προστασιας απο τις απατες, οποτε θα γινουν ερωτησεις για να βγει συμπερασμα. Αλλιως θα μεναμε στα κακογραμμενα, εκφοβιστικα και γεματα ανακριβειες αρθρα που κυκλοφορουν σχετικα με το θεμα.

Προσπαθώ να αποτυπώσω με ακρίβεια το τι έγινε αλλά βλέπω για κάποιο λόγο δε γίνεται κατανοητό,προφανώς και εγώ ίσως να μπέρδεψα λίγο. 

Δίνοντας αναφορά το πως λειτουργώ γενικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μου.

Το p.c το ανέφερα πως εκεί κάνω γενικά τις συναλλαγές μου.Στο κινητό κάποιες λίγες φορές και κυρίως μπαίνω να δω το account μου.Που είναι το δυσνόητο και η ερώτηση?

Το app δεν το είχα απο πριν εγκατεστημένο και όντως έγραψα ότι το έχω,(δεν μπήκε ένα δεν από βιασύνη  στην πρόταση μου που παρέθεσες). 

Τα sms μου είπε να τα βάλω σε screenshot αν θέλω και παρέθεσα το πρώτο.Δεν έβαλα το δεύτερο που είναι ακριβώς το ίδιο γιατί εκείνη την στιγμή δεν το έψαξα παραπάνω.

Άρα υπονοείς κάτι?

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Μπήκα στο insomnia για να γράψω τη δική μου εμπειρία και να δω αν έχει κανείς ανάλογη εμπειρία.

Δεν είχα καμία ανάγκη να πω τον πόνο μου,ότι ήταν να κάνω το έκανα άμεσα και αστραπιαία και τώρα αναμένω την απάντηση της Εθνικής και έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα να μου αντιλογίσει το ποσό και να το πιστώσει.

Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια συναλλαγών μου έτυχε αυτό το οποίο δεν έχει καμία λογική έτσι όπως έγινε.

Αυτό εξηγώ.

Κανένα μήνυμα μεταφοράς του ποσού δεν ήρθε,καμία ειδοποίηση μόνο 2sms myalpha code και αυτό ήταν.

Ο ένας μου λέει ήμουν σε σοκ και δεν το είδα,ο άλλος δεν κατάλαβα καλά πόσα μετέφερα,το αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκα στο account μου από μια ψεύτικη σελίδα επονομαζόμενη σαν "myalpha" και όλα τα υπόλοιπα γίνανε κανονικά όπως πάντα.

Ελπίζω τώρα όλα να λύθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω την εξέλιξη των πραγμάτων.

Θέλετε να κάνω screenshot την εντολή?

Επεξ/σία από vlafo
  • Like 1

42 λεπτά πριν, vlafo είπε

Κανένα μήνυμα μεταφοράς του ποσού δεν ήρθε,καμία ειδοποίηση μόνο 2sms myalpha code και αυτό ήταν.

Ο ένας μου λέει ήμουν σε σοκ και δεν το είδα,ο άλλος δεν κατάλαβα καλά πόσα μετέφερα,το αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκα στο account μου από μια ψεύτικη σελίδα επονομαζόμενη σαν "myalpha" και όλα τα υπόλοιπα γίνανε κανονικά όπως πάντα.

Ελπίζω τώρα όλα να λύθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω την εξέλιξη των πραγμάτων.

Θέλετε να κάνω screenshot την εντολή?

Σου εξήγησαν πως γίνεται η απάτη. Εσύ βάζεις τους κωδικούς σου στη fake σελίδα, τους υποκλέπτουν οι απατεώνες, μπαίνουν εκείνοι κανονικά, έρχεται μήνυμα με OTP κωδικό στο κινητό σου και... εκεί είναι το κρίσιμο. Προφανώς το έβαλες κι αυτό στη fake σελίδα και το πήραν κι αυτό κι από εκεί και πέρα ήταν σαν να ήσουν εσύ μέσα κι έκαναν ότι ήθελαν.

Σόρυ αλλά η δική σου περιγραφή (να γυρίσεις και τη διαβάσεις) δεν βγάζει νόημα, όπως γίνεται συνήθως δηλαδή.

Ανέβασε ότι έχεις. Το προηγούμενο πάντως είναι το κανονικό της Alpha.

* Μακάρι το θέμα να λήξει σύντομα και να πάρεις τα χρήματα πίσω.

• Like 2

21 λεπτά πριν, Doubt είπε

Σου εξήγησαν πως γίνεται η απάτη. Εσύ βάζεις τους κωδικούς σου στη fake σελίδα, τους υποκλέπτουν οι απατεώνες, μπαίνουν εκείνοι κανονικά, έρχεται μήνυμα με OTP κωδικό στο κινητό σου και... εκεί είναι το κρίσιμο. Προφανώς το έβαλες κι αυτό στη fake σελίδα και το πήραν κι αυτό κι από εκεί και πέρα ήταν σαν να ήσουν εσύ μέσα κι έκαναν ότι ήθελαν.

Σόρυ αλλά η δική σου περιγραφή (να γυρίσεις και τη διαβάσεις) δεν βγάζει νόημα, όπως γίνεται συνήθως δηλαδή.

Ανέβασε ότι έχεις. Το προηγούμενο πάντως είναι το κανονικό της Alpha.

* Μακάρι το θέμα να λήξει σύντομα και να πάρεις τα χρήματα πίσω.

Κατάλαβα από την αρχή πως έγινε η απάτη. 

Απλά διαφώνησα που προσπαθούν να με πείσουν ότι είχε έρθει otp σαν το επάνω που γράφει τη μεταφορά του ποσού και έδωσα τη συγκατάθεση μου πληκτρολογώντας τον.

Προφανώς πάντα έτσι συμβαίνει σε όλες τις συναλλαγές που κάνω.

Αυτό λέω,σε αυτήν έγινε όπως προανέφερα 2 otp μέσω sms και τέλος.

Αν τώρα πάλι η περιγραφή μου δε βγάζει νόημα δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...