Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή τι απορία έχετε που δεν την έχω λύσει να καταλάβω.

Εγώ για εμένα έκανα τα πάντα άμεσα και γρήγορα και περιμένω.

Εδώ μέσα γράφω για να δει και κάποιος άλλος τι έπαθα.

Πρώτα είπα ότι φταίω  που μπήκα στο myalpha από κει και πέρα αναλύσα και εξήγησα εκτενώς τι και πως έπρεπε  να γίνει.

Ξαναλέω πως μόλις κατάφερα και μπήκα με το δεύτερο myalpha code είχε γίνει άμεσα η μεταφορά χωρίς δέσμευση ποσού.

ΕΝΤΟΛΗ IRIS ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.

Επεξ/σία από vlafo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, vlafo είπε

Ξαναλέω πως μόλις κατάφερα και μπήκα με το δεύτερο myalpha code είχε γίνει εσάς η μεταφορά χωρίς δέσμευση ποσού.

Μπορεί να μην χρειαζόταν να γράψεις καν το 2ο otp για να μπεις. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι με το 1ο μπήκαν στο Ebanking, έκαναν πάλι mirroring (ή whatever) την αρχική σου σελίδα, και στην "έδειξαν" με την 2η επιβεβαίωση otp. 

Ίσως αν πατούσες και enter χωρίς να βάλεις otp, να σου εμφάνιζε και πάλι το Ebanking σου. Η επόμενη σελίδα πολύ πιθανών να ήταν ήδη προκαθορισμενη για το τι θα δείξει. 

Εσύ είδες εκεί ότι μεταφέρθηκαν χρήματα ή σου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό ή μπήκες στο κανονικό Ebanking και το είδες? 

• Like 1

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγω σταματάω γιατί δεν βγάζω άκρη με αυτά που γράφεις.

Φίλε μου.

Το fishing έχει διάφορες παραλαγές. 

Ιστοσελίδα fake με ακριβώς αυτό που έπαθα εγώ δεν ξέρω αν την έχει πατήσει άλλος έτσι.

Αλλο το mail αλλο το link αλλο το να δίνεις password.

Δεν τα τσουβαλιάζουμε όλα.

Τι μέρος του λόγου δεν καταλαβαίνεις και δε βγάζεις άκρη?

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Μπορεί να μην χρειαζόταν να γράψεις καν το 2ο otp για να μπεις. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι με το 1ο μπήκαν στο Ebanking, έκαναν πάλι mirroring (ή whatever) την αρχική σου σελίδα, και στην "έδειξαν" με την 2η επιβεβαίωση otp. 

Ίσως αν πατούσες και enter χωρίς να βάλεις otp, να σου εμφάνιζε και πάλι το Ebanking σου. Η επόμενη σελίδα πολύ πιθανών να ήταν ήδη προκαθορισμενη για το τι θα δείξει. 

Εσύ είδες εκεί ότι μεταφέρθηκαν χρήματα ή σου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό ή μπήκες στο κανονικό Ebanking και το είδες? 

Συμφωνώ ότι έγινε έτσι.

Καμία ειδοποίηση μόνο είδα την εντολή Iris που έλεγε όταν  μπήκα μέσα.

3 λεπτά πριν, vlafo είπε

ΕΝΤΟΛΗ IRIS ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.

Η εντολη Iris δεν απαιτει OTP; Ειλικρινα ρωταω. Αν οχι, γιατι εγραψες πιο πριν:

11 λεπτά πριν, vlafo είπε

Ακριβώς όπως τα λες ο πρώτος ήταν για να μπούνε και ο 2ος πιθανόν για τη μεταφορά.

Τοτε ποια μεταφορα εννοεις εδω; 

Περισσοτερο μπερδευεις τον κοσμο. Αν ειναι να ξερουμε να μπλοκαρουμε τις μεταφορες IRIS. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Η εντολη Iris δεν απαιτει OTP; Ειλικρινα ρωταω. Αν οχι, γιατι εγραψες πιο πριν:

Τοτε ποια μεταφορα εννοεις εδω; 

Περισσοτερο μπερδευεις τον κοσμο. Αν ειναι να ξερουμε να μπλοκαρουμε τις μεταφορες IRIS. 

Clytoceyx

Δεν ξέρω αν μπέρδεψα τον κόσμο ενώ τα γράφω ξεκάθαρα ακριβώς τη διαδικασία που έκανα. 

Τη μεταφορά την έγραψε ένα μέλος παραπάνω και είπα και εγώ πιθανόν έγινε έτσι.

Τη μεταφορά IRIS δεν την ήξερα και όταν ρώτησα γιατί πήρανε 15K μου είπανε ότι εκεί είναι το όριο για αυτό.

Όσο έχω διαβάσει βλέπω ότι 50K είναι το όριο διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Μπορεί να έπαιξε ρόλο που άμεσα τα κλείδωσα και δεν πήραν άλλα. 

Επεξ/σία από vlafo

12 λεπτά πριν, vlafo είπε

Εγώ προφανώς και φταίω που μπήκα σε σελίδα που δεν ήταν η επίσημη,αλλά μετά έπρεπε να με μπλοκάρει με κάποιο τρόπο και όχι να μου στέλνει 6φιους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δεν σου βγαζει παντα οτι η σελιδα που θα επισκεφθείτε δεν ειναι ασφαλης. Και αυτα στα βγαζει ο browser. Η τραπεζα δεν εχει σχεση και τροπο να σε μπλοκαρει. Τι πρεπει, τι δεν πρεπει, τα εχουμε πει, διαβασε τα προηγουμενα. Γιατι βγηκε πρωτο σαν διαφημιση μπορει να μας πει καποιος? συμφερει το Scammer?

2 λεπτά πριν, vlafo είπε

Πλέον δεν υπάρχει σαν διαφήμιση κατέβηκε. 

Το καταλαβα τις προηγουμενες φορες που το εγραψες. Αν συμφερει το scammer ρωταω και αν βοηθαει στον εντοπισμο του.

1 ώρα πριν, vlafo είπε

Ρε παιδιά διαβάστε λίγο.

Έβαλα alpha στο Google και μπήκα στο πρώτο που έλεγε my alpha και φυσικά ήταν διαφήμιση.

Ακριβώς όπως τα λες ο πρώτος ήταν για να μπούνε και ο 2ος πιθανόν για τη μεταφορά.

Αρχικά φταίει η Google, που επέτρεψε την διαφήμιση.
Δεύτερον φταις εσύ, που δεν ήσουν αρκετά προσεκτικός.
Η τράπεζα κατά την άποψή μου, δεν φταίει πουθενά. Πού να ξέρει ότι δεν ήσουν εσύ αλλά κάποιος άλλος, αυτός που μπήκε στο σύστημά της;  Έβαλε κωδικούς και OTP που εσύ έδωσες, και επιχείρησε να κάνει την μεταφορά. Εισήγαγε το 2ο OTP που πάλι εσύ έδωσες, και ολοκλήρωσε την μεταφορά. Από την οπτική της τράπεζας, μπήκες εσύ, δέχτηκες τους απαραίτητους κωδικούς ασφαλείας στο κινητό σου, και ολοκλήρωσες επιτυχώς μια μεταφορά. Ο δε δεύτερος κωδικός, αποκλείεται να μην σου έγραφε αμέσως μετά το OTP "Μεταφορά προς λογ/σμό ***, ποσό: ΧΥΖ", απλά εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξες κι έτσι την πάτησες.

Εκείνο που με προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι πώς μετά το 2ο OTP σε έβαλε κανονικά, ενώ ήσουν από fake σελίδα!!!

Χθες ανέφερα πάντως για μια περίπτωση που αποτελεί φάουλ για την Alpha...αλλά δεν θα γράψω δημόσια ακριβώς τι...
όπου μπορεί να περάσει συναλλαγή, χωρίς να καταχωρίσεις κανένα OTP!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αρχικά φταίει η Google, που επέτρεψε την διαφήμιση.
Δεύτερον φταις εσύ, που δεν ήσουν αρκετά προσεκτικός.
Η τράπεζα κατά την άποψή μου, δεν φταίει πουθενά. Πού να ξέρει ότι δεν ήσουν εσύ αλλά κάποιος άλλος, αυτός που μπήκε στο σύστημά της;  Έβαλε κωδικούς και OTP που εσύ έδωσες, και επιχείρησε να κάνει την μεταφορά. Εισήγαγε το 2ο OTP που πάλι εσύ έδωσες, και ολοκλήρωσε την μεταφορά. Από την οπτική της τράπεζας, μπήκες εσύ, δέχτηκες τους απαραίτητους κωδικούς ασφαλείας στο κινητό σου, και ολοκλήρωσες επιτυχώς μια μεταφορά. Ο δε δεύτερος κωδικός, αποκλείεται να μην σου έγραφε αμέσως μετά το OTP "Μεταφορά προς λογ/σμό ***, ποσό: ΧΥΖ", απλά εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξες κι έτσι την πάτησες.

Εκείνο που με προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι πώς μετά το 2ο OTP σε έβαλε κανονικά, ενώ ήσουν από fake σελίδα!!!

Χθες ανέφερα πάντως για μια περίπτωση που αποτελεί φάουλ για την Alpha...αλλά δεν θα γράψω δημόσια ακριβώς τι...
όπου μπορεί να περάσει συναλλαγή, χωρίς να καταχωρίσεις κανένα OTP!!!!

Δεν θα διαφωνήσω στο πως ορθά περιγράφεις αυτό που συνέβει,αλλά γνωρίζοντας τις διαδικασίες και κάνοντας συναλλαγές πάνω από 20 χρόνια και επειδη γενικά είμαι ψύχραιμος,ξαναλέω πως ο δεύτερος κωδικός δεν έγραφε τίποτα.

Τον έχω κρατήσει στο κινητό μου άλλωστε.

Κανένα μήνυμα που να γράφει μεταφορά.

Ξαναλέω είναι ο κωδικός ο 6ψηφιος ο myalpha code που είναι ενεργός για 5 λεπτά.

Η Άλφα είναι φάουλ σε πολλά και είχα τις αφορμές και στο παρελθόν για αυτό.

Επεξ/σία από vlafo

39 λεπτά πριν, vlafo είπε

Δεν θα διαφωνήσω στο πως ορθά περιγράφεις αυτό που συνέβει,αλλά γνωρίζοντας τις διαδικασίες και κάνοντας συναλλαγές πάνω από 20 χρόνια και επειδη γενικά είμαι ψύχραιμος,ξαναλέω πως ο δεύτερος κωδικός δεν έγραφε τίποτα.

Δηλαδή το 2ο sms δεν έγραφε πως πρόκειται να γίνει μεταφορά ποσού; 

Τι έγραφε δλδ;

46 λεπτά πριν, vlafo είπε

Ότι και να λες δεν υπάρχει περίπτωση να έκαναν μεταφορά και στο otp να μην έγραφε το ποσό.

Επισυνάπτω το otp από την Alpha για την απάτη που πήγαν να κάνουν σε εμάς. Ακριβώς ίδιος τρόπος με εσένα, απλά δεν έχω ενεργοποιήσει 2fa και μπαίνει χωρίς να εισάγει otp μαζί με το user/pass .

Screenshot_20220907-172139.png

• Like 1

3 λεπτά πριν, li@m είπε

Δηλαδή το 2ο sms δεν έγραφε πως πρόκειται να γίνει μεταφορά ποσού; 

Τι έγραφε δλδ;

Όχι αυτό λέω.

Το παραθέτω αυτούσιο.

MYALPHA CODE .......

ΕΊΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-BANKING.

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΌΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ 5'.

Τι ότι και να λέω λες να σε κοροϊδεύω η να μην ξέρω τόσα χρόνια και τόσες συναλλαγές τι λέει?

Αυτό φωνάζω από την αρχή.

1 λεπτό πριν, vlafo είπε

Όχι αυτό λέω.

Το παραθέτω αυτούσιο.

MYALPHA CODE .......

ΕΊΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-BANKING.

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΌΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ 5'.

Αν είναι όντως έτσι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η τράπεζα!!! Απίστευτο!!!

• Like 1

2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αν είναι όντως έτσι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η τράπεζα!!! Απίστευτο!!!

Μα αυτό φωνάζω από την αρχή.

Αυτό που παρέθεσες προφανώς είναι κλασσική διαδικασία. 

Για αυτό λέω ότι θα μου τα αντιλογίσουν το ποσό και για αυτό είναι μπλοκαρισμένος από την Εθνική τράπεζα τα λεφτά.

Και αυτό μου είπαν και ανεπίσημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...