Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ναι δεν το έχω μόνο εγώ όμως! Μπαίνουν κι από το λογιστήριο, να δουν καταθέσεις πελατών και υπόλοιπα. Εγώ μπαίνω όταν είναι να κάνω πληρωμές. Φαντάσου να είχα βάλει 2FA και 150 φορές την ημέρα που μπαίνουν, να με παίρνουν για να τους δώσω το otp για να μπουν!!!

Αυτό δεκτό. Για έναν απλό ιδιώτη όμως είναι must.

5 ώρες πριν, vlafo είπε

Κυρίως από το κινητό έμπαινα να τσεκάρω το λογαριασμό μου και όχι από το app γιατί δεν το είχα εγκαταστήσει αλλά μέσα από το Google

Να βάλεις το application!

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αυτό δεκτό. Για έναν απλό ιδιώτη όμως είναι must.

Να βάλεις το application!

Τα έβαλα την ίδια ημέρα τα εγκατέστησα.

Το θέμα είναι να δω τώρα τι γίνεται και αν τα πάρω.

Περιμένω να δω.

Σε αναμονή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vlafo είπε

Περιμένω να δω.

Σε αναμονή.

Απευθύνσου και σε δικηγόρο για καλό και για κακό!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vlafo είπε

Περιμένω να δω.

Σε αναμονή.

Αν κατάλαβα καλά τι έγινε, είσαι τυχερός που έπεσες σε άπληστους που αντί με τα δύο otp που έδωσες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή (δεδομένου ότι εσύ δεν την είχες) και μετά να σου πάρουν τα πάντα σταδιακά, μπήκαν από το web banking και αποφάσισαν να κάνουν κατευθείαν μεταφορά του μέγιστου δυνατού ποσού -και παραδόξως να στο δείξουν. Αυτό βασικά λύνει και μια  απορία μου, πώς τα θύματα phishing δεν καταλαβαίνουν ότι μπαίνουν σε ψεύτικη σελίδα αφού βάλουν τους κωδικούς, τι τους δείχνει μετά δηλαδή, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω από την περίπτωσή σου, οι απατεώνες κάνουν αυτό που φανταζόμουν, ένα mirroring δηλαδή της κανονικής σελίδας που βλέπουν οι ίδιοι . Το ότι κινήθηκες γρήγορα είναι πάρα πολύ θετικό, αλλά (ξανα)βάλε την αστυνομία να πιέσει την Εθνική και γενικώς πίεζε. Σου εύχομαι καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα με όλους τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Απευθύνσου και σε δικηγόρο για καλό και για κακό!

Το έχω κάνει ήδη αλλά εύχομαι να μην τον χρειαστώ.

Δε μπορείς να κάνεις ακόμα τίποτα γιατί περιμένω από την Εθνική να μου πούνε που βρίσκεται η υπόθεση.

Θα πάω να βρω και το Διευθυντή να δω τι λέει.

51 λεπτά πριν, marinna είπε

Αν κατάλαβα καλά τι έγινε, είσαι τυχερός που έπεσες σε άπληστους που αντί με τα δύο otp που έδωσες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή (δεδομένου ότι εσύ δεν την είχες) και μετά να σου πάρουν τα πάντα σταδιακά, μπήκαν από το web banking και αποφάσισαν να κάνουν κατευθείαν μεταφορά του μέγιστου δυνατού ποσού -και παραδόξως να στο δείξουν. Αυτό βασικά λύνει και μια  απορία μου, πώς τα θύματα phishing δεν καταλαβαίνουν ότι μπαίνουν σε ψεύτικη σελίδα αφού βάλουν τους κωδικούς, τι τους δείχνει μετά δηλαδή, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω από την περίπτωσή σου, οι απατεώνες κάνουν αυτό που φανταζόμουν, ένα mirroring δηλαδή της κανονικής σελίδας που βλέπουν οι ίδιοι . Το ότι κινήθηκες γρήγορα είναι πάρα πολύ θετικό, αλλά (ξανα)βάλε την αστυνομία να πιέσει την Εθνική και γενικώς πίεζε. Σου εύχομαι καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα με όλους τους

Κάπως έτσι σωστό είναι αυτό.

Δηλαδή αν είχα 100k μέσα θα μπορούσαν σε σπαστές συναλλαγές να τα πάρουν όλα,αλλά σε αυτό παίζει ρόλο πως τα κλείδωσα αστραπιαία.

Βέβαια η απληστία όπως πολύ σωστά είπες και μου επισήμανε επίσης φίλος τραπεζικός που βρήκε το έμβασμα.

Τώρα η αστυνομία δεν ξέρω πως μπορεί να πιέσει την Εθνική αλλά η ίδια η Τράπεζα κάνει εσωτερική έρευνα και φαντάζομαι θα μιλήσει και με το δικαιούχο που πιστωθήκανε τα λεφτά.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω και εύχομαι να δικαιωθώ.

Εγώ κινήθηκα γρήγορα,το θέμα ήταν να κινηθούνε γρήγορα από την Άλφα που το κάνανε και από την Εθνική που μπλόκαραν το έμβασμα.

Επεξ/σία από vlafo
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mechpanos είπε

Καμία τρύπα. Με το ψεύτικο site, του πήραν τους κωδικούς και μπήκαν αυτοί...σε αυτόν θα έλεγε "περιμένετε"... οπότε του ήρθε ο 1ος κωδικός, τον έβαλε = τον έστειλε στους τύπους!
Αυτοί έχοντας πλέον πρόσβαση, έκαναν μεταφορά, ενώ έστειλαν στην fake ιστοσελίδα εντολή να εμφανίσει μήνυμα "ξαναβάλτε OTP για να μπείτε"...μόνο που το OTP που ήρθε, ήταν για επιβεβαίωση μεταφοράς!
Το πώς μπήκε ο φίλος στην κανονική σελίδα μόνο, δεν ξέρω...ίσως μετά την ολοκλήρωση της απάτης, να είχαν βγάλει να εμφανίζεται σε iframe η κανονική...

Εγω δεν καταλαβα πως αφου εβαλε σε ψευτικη σελιδα του κωδικους  στειλανε στο κινητο otp

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερώνω.

Το πρωί ήμουν με το Διευθυντή της Εθνικής και είδαμε πάλι την περίπτωση.

Επειδή είναι δύσκολο να σου πούνε λόγω του τραπεζικού απορρήτου,παρόλα αυτά ήταν πολύ θετικός να δει το case και να με ενημερώσει.

Ο λογαριασμός είναι μπλοκαρισμένος,τα λεφτά είναι μέσα και απομένει η εσωτερική διαδικασία-έρευνα της Εθνικής για να αντιλογήσουν το ποσό.

Η οποία διαρκεί περίπου 90 ημέρες όπως μου είπε,ενημέρωση του πελάτη τους για εγγραφή συναίνεση για να μου πιστώσει τα λεφτά.

4 λεπτά πριν, ant_ είπε

Εγω δεν καταλαβα πως αφου εβαλε σε ψευτικη σελιδα του κωδικους  στειλανε στο κινητο otp

Εκεί και εγώ έχω ένα κενό.

Δηλαδή μπήκε μέσα στο web μου οκ αυτό άρα μετά έχει μπει κανονικά στο λειτουργικό της Τράπεζας σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ακολουθεί κανονικά την διαδικασία.

Αυτό δεν είναι κενό ασφαλείας?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ant_ είπε

Αυτος έβαλε τα στοιχεία του σε ψευτικη σελίδα ,αυτοι τα πήραν απο την ψευτικη σελίδα και τα πέρασαν στην πραγματική.Ετσι στάλθηκε το οτπ.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Τελευταια απατη μεσω μηνυματων GOV για επιστροφη φορου.

Αν δεν προσεξει καποιος τα σημεια μπορει να παραπλανηθει.

304050414_10161849319774027_3119856059674306590_n.jpg

305013102_10161849319829027_3627809451507941805_n.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Εκεί το πάμε σιγά σιγά.

Όταν ήμουν Αγγλία κάποτε πριν 20 χρόνια τέτοια συναλλαγή χτύπαγε και με ενημέρωναν αμέσως.

Μετά πίστωση του ποσού και εσωτερική έρευνα και τέλος.

Το ίδιο και Αμερική.

Εδώ ακόμα αγωνιζόμαστε να καλύψουμε αυτό το κενό και ετοιμάζονται τώρα να περάσουν νόμο που θα αποζημιώνονται τα θύματα από τις τράπεζες.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι στα άλογα με τα κάρα.Με χειρόγραφα βιβλιάρια.

Οκ.

Δεν θυμαμαι πριν καμια 10ετια να εχω αγχος καθε φορα που παω να δω τον λογαριασμο μου αν λειπουν λεφτα οπως τωρα

Αμα αυτο ειναι προοδος...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ant_ είπε

Δεν θυμαμαι πριν καμια 10ετια να εχω αγχος καθε φορα που παω να δω τον λογαριασμο μου αν λειπουν λεφτα οπως τωρα

Αμα αυτο ειναι προοδος...

Οκ

Μπορείς να καταργήσεις ebanking κλπ και να ησυχάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Χθες καθώς διάβαζα το ποστ μετά από καμιά ώρα μου ήρθε μνμ από την εθνική ότι αφαιρέθηκαν περίπου 15.000 παιδιά με έλουσε κρύος ιδρώτας μετά είδα την κίνηση είχε τον αριθμό μιας επιταγής... δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λύτρωση ένιωσα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...