Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Alpha κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στο web,σου στέλνει επίσης στο κινητό σου έναν κωδικό 6ψηφιο που λέγεται myalpha code και είναι ενεργός για 5 λεπτά και αν δεν τον βάλεις δε σε βάζει μέσα στο web.

Εάν θέλεις να κάνεις και συναλλαγή ταυτόχρονα μόλις μπεις,τότε την κάνεις και πριν οριστικοποιηθεί σου ξαναστέλνει πάλι έναν 6ψηφιο και μόνο τότε οριστικοποιείται η συναλλαγή.

Η Πειραιώς και η Εθνική δεν στο έχουν απο πριν αλλά μόλις κάνεις την συναλλαγή σου έρχεται.

Έχει περισσότερες δικλείδες ασφαλείας η Άλφα όπως λες.

Να σου πω τι ακριβώς έγινε.

Μόλις προσπάθησα να μπω και μου ήρθε ο 6φιος,τον έβαλα αλλά δεν με έβαζε και τότε μάλλον προσπαθούσαν να μπούνε μέσα.

Μόλις μου ήρθε και ο 2ος 6ψηφιος τότε με έβαλε και η συναλλαγή υπήρχε είχε γίνει ήδη.

Αυτό όμως μου έχει συμβεί αρκετές φορές να κολλάει το σύστημα και να μην με βάζει με την πρώτη και να μου ξαναέρχεται 2ος 6φηφιος,για αυτό δεν υποψιάστηκα τίποτα.

Όλα γίνανε στην εντέλεια όπως μπαίνω πάντα στο web.

Επεξ/σία από vlafo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, vlafo είπε

Μόλις μου ήρθε και ο 2ος 6ψηφιος τότε με έβαλε και η συναλλαγή υπήρχε είχε γίνει ήδη.

Αν ισχυει αυτο, τοτε εχεις σοβαροτερο προβλημα απ' οτι περιγραφεις. Αν ειχε γινει τετοια μεταφορα χωρις να την καταλαβεις ΠΡΙΝ καν μπεις στο fake site, υπαρχει αλλη "τρυπα" που δεν εχει εντοπιστει. 
Μπορει να μην ειναι η πρωτη φορα που δεν σε βαζει στο site με 1η φορα, αλλα μην ξεχνας οτι ειχες μπεις σε fake site. Δεν ειναι να εμπιστευεσαι τιποτα. Μπορει να σου βγαζει μνμ λαθους βασιζομενο στην δυναμη της συνηθειας και οτι δεν θα πολυκοιταξεις για πολλες λεπτομερειες. 
Αν ο δευτερος κωδικος δεν ηταν για την μεταφορα οπως λες, τοτε δεν βγαινει ακρη. Ειναι αυτο που λεμε τοσο καιρο οτι ειναι κακη ενημερωση, τυπου "πατησα ενα link, και μου πηραν τα λεφτα".  Συγγνωμη που επιμενω, αλλα μιας και το θεμα σου εχει παρει ετσι κι αλλιως τον δρομο της δικαιοσυνης, τουλαχιστον να υπαρχουν ακριβεις λεπτομερειες για να προστατευθουν οι αλλοι.

15 λεπτά πριν, vlafo είπε

Η Alpha κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στο web,σου στέλνει επίσης στο κινητό σου έναν κωδικό 6ψηφιο που λέγεται myalpha code και είναι ενεργός για 5 λεπτά και αν δεν τον βάλεις δε σε βάζει μέσα στο web.

Εάν θέλεις να κάνεις και συναλλαγή ταυτόχρονα μόλις μπεις,τότε την κάνεις και πριν οριστικοποιηθεί σου ξαναστέλνει πάλι έναν 6ψηφιο και μόνο τότε οριστικοποιείται η συναλλαγή.

Η Πειραιώς και η Εθνική δεν στο έχουν απο πριν αλλά μόλις κάνεις την συναλλαγή σου έρχεται.

Έχει περισσότερες δικλείδες ασφαλείας η Άλφα όπως λες.

Να σου πω τι ακριβώς έγινε.

Μόλις προσπάθησα να μπω και μου ήρθε ο 6φιος,τον έβαλα αλλά δεν με έβαζε και τότε μάλλον προσπαθούσαν να μπούνε μέσα.

Αυτό όμως μου έχει συμβεί αρκετές φορές να κολλάει το σύστημα και να μην με βάζει με την πρώτη και να μου ξαναέρχεται 2ος 6φηφιος,για αυτό δεν υποψιάστηκα τίποτα.

Όλα γίνανε στην εντέλεια όπως μπαίνω πάντα στο web.

Την απάτη που περιγράφεις, την έχω περιγράψει ακριβώς την ίδια, κάποιες σελίδες πριν!!!
Πήγε να την πατήσει η λογίστριά μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ευτυχώς που δεν της έχω το otp στο κινητό του γραφείου, αλλά στο δικό μου γιατί κάνω εγώ τις πληρωμές!!!
Δεν ξέρω για εσένα, εγώ δεν έχω ενεργοποιήσει 2FA στην Alpha και έτσι δεν ζητάει κωδικό για να μπεις. Έτσι μου ήρθε κατευθείαν μήνυμα, που έλεγε "γίνεται μεταφορά ποσού 1.300€ σε ****" . Έτσι πήρα κατευθείαν κάτω στο λογιστήριο και τους είπα "Τι πληρωμές μπήκατε να κάνετε";;;...
Λοιπόν ελπίζω να πρόλαβες να ακυρώσεις τα εμβάσματα, να άλλαξες κωδικούς και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μπαίνουμε σε ιστοσελίδα τράπεζας, από τα αποτελέσματα που θα μας βγάλει η αναζήτηση!!!

Το δρόμο της δικαιοσύνης δεν τον έχει παρει και εύχομαι να μην τον πάρει.

Όπως ανέφερα περιμένω να δω επίσημη θέση από την τράπεζα αφού άλλωστε έχω κάνει όλα τα βήματα,και ελπίζω όπως έχω τσεκάρει με τραπεζικούς (που με ενημέρωσαν ανεπίσημα πάντα)αφού ο λογαριασμος είναι μπλοκαρισμένος στην Εθνική να μου αντιλογίσουν το ποσό.

Τώρα όταν δε σε βάζει την πρώτη, πολλές φορές το δίκτυο της Τράπεζας δουλεύει κανονικά αλλά εσύ όταν είσαι μέσα και προσπαθείς να μπεις φαίνεται να μην σε βάζει.

Εκεί είναι που σου υποκλέπτουν τους κωδικούς 

7 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Αν ισχυει αυτο, τοτε εχεις σοβαροτερο προβλημα απ' οτι περιγραφεις. Αν ειχε γινει τετοια μεταφορα χωρις να την καταλαβεις ΠΡΙΝ καν μπεις στο fake site, υπαρχει αλλη "τρυπα" που δεν εχει εντοπιστει. 
Μπορει να μην ειναι η πρωτη φορα που δεν σε βαζει στο site με 1η φορα, αλλα μην ξεχνας οτι ειχες μπεις σε fake site. Δεν ειναι να εμπιστευεσαι τιποτα. Μπορει να σου βγαζει μνμ λαθους βασιζομενο στην δυναμη της συνηθειας και οτι δεν θα πολυκοιταξεις για πολλες λεπτομερειες. 
Αν ο δευτερος κωδικος δεν ηταν για την μεταφορα οπως λες, τοτε δεν βγαινει ακρη. Ειναι αυτο που λεμε τοσο καιρο οτι ειναι κακη ενημερωση, τυπου "πατησα ενα link, και μου πηραν τα λεφτα".  Συγγνωμη που επιμενω, αλλα μιας και το θεμα σου εχει παρει ετσι κι αλλιως τον δρομο της δικαιοσυνης, τουλαχιστον να υπαρχουν ακριβεις λεπτομερειες για να προστατευθουν οι αλλοι.

Καμία τρύπα. Με το ψεύτικο site, του πήραν τους κωδικούς και μπήκαν αυτοί...σε αυτόν θα έλεγε "περιμένετε"... οπότε του ήρθε ο 1ος κωδικός, τον έβαλε = τον έστειλε στους τύπους!
Αυτοί έχοντας πλέον πρόσβαση, έκαναν μεταφορά, ενώ έστειλαν στην fake ιστοσελίδα εντολή να εμφανίσει μήνυμα "ξαναβάλτε OTP για να μπείτε"...μόνο που το OTP που ήρθε, ήταν για επιβεβαίωση μεταφοράς!
Το πώς μπήκε ο φίλος στην κανονική σελίδα μόνο, δεν ξέρω...ίσως μετά την ολοκλήρωση της απάτης, να είχαν βγάλει να εμφανίζεται σε iframe η κανονική...

• Like 3

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Λοιπόν ελπίζω να πρόλαβες να ακυρώσεις τα εμβάσματα, να άλλαξες κωδικούς και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μπαίνουμε σε ιστοσελίδα τράπεζας, από τα αποτελέσματα που θα μας βγάλει η αναζήτηση!!!

Το έμβασμα όπως έχω αναφέρει δεν ήταν δεσμευμένο αλλά μόλις μπήκα είχε γίνει η μεταφορά άμεσα.

Μέσω iris έλεγε.

Απλά η Εθνική το μεσημέρι τον μπλόκαρε τον λογαριασμό.

Κωδικούς δεν άλλαξα γιατί τα έχω όλα κλειδωμένα και έβγαλα όλα τα λεφτά από την Άλφα.

Ήταν screenshot η σελίδα όπως με ενημέρωσαν από την κυβερνοασφάλεια τής Άλφα.

3 λεπτά πριν, vlafo είπε

Εκεί είναι που σου υποκλέπτουν τους κωδικούς 

Έγραψα αναλυτικά πώς σου υπέκλεψαν τους κωδικούς. Τα τραπεζικά συστήματα έχουν πολύ καλές δικλείδες ασφαλείας, δεν γίνεται να υποκλαπούν από την πλευρά τους κωδικοί. Οι κωδικοί υποκλέπονται με 2 τρόπους: είτε τους δίνεις εσύ επειδή δεν είσαι αρκετά προσεκτικός, είτε μπαίνει malware στο pc ή στο κινητό που σου τους υποκλέπτει με διάφορες τεχνικές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτοί έχοντας πλέον πρόσβαση, έκαναν μεταφορά, ενώ έστειλαν στην fake ιστοσελίδα εντολή να εμφανίσει μήνυμα "ξαναβάλτε OTP για να μπείτε"...μόνο που το OTP που ήρθε, ήταν για επιβεβαίωση μεταφοράς!

Αυτο λεω και εγω σε τοσα posts. Δεν μπορουσε αλλωστε να ειχε γινει αλλιως. Απλα ο χρηστης πιστευει οτι ο δευτερος κωδικος ηταν legit και η μεταφορα ειχε γινει ηδη (με ασχετο τροπο). Η τουλαχιστον οπως το περιγραφει, αυτο αφηνει να εννοηθει.

Επεξ/σία από Clytoceyx

3 λεπτά πριν, vlafo είπε

Το έμβασμα όπως έχω αναφέρει δεν ήταν δεσμευμένο αλλά μόλις μπήκα είχε γίνει η μεταφορά άμεσα.

Μέσω iris έλεγε.

Απλά η Εθνική το μεσημέρι τον μπλόκαρε τον λογαριασμό.

Κωδικούς δεν άλλαξα γιατί τα έχω όλα κλειδωμένα και έβγαλα όλα τα λεφτά από την Άλφα.

Καλή τύχη, ειλικρινά!

Εγώ παρότι δεν έχασα ποσό, έκανα καταγγελία και μήνυση για να γλιτώσω άλλα θύματα, αλλά απότι μου είπαν στην Δίωξη και στην Ασφάλεια, δύσκολο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ εύχομαι να τα πάρω.

Η Δίωξη και η ασφάλεια δεν κάνουν τίποτα απλά ψάχνουν να βρούνε το ip και το φυσικό πρόσωπο αν το βρούνε.

Εμένα με ενδιέφερε η Εθνική να μπλόκαρε το λογαριασμό που το έκανε ήδη,τα λεφτά είναι μέσα,οπότε ελπίζω όπως έγραψε ο άλλος φίλος προηγουμένως να μου τα αντιλογίσουν μέσω της συναίνεσης του δικαιούχου που έχει τα λεφτά.

Επεξ/σία από vlafo

Ο λογαριασμος της Εθνικης μπορει να ειναι επισης καποιου θυματος και να χρησιμοποιειται ως money mule. Ιδιως αμα λες για εθνικη και κανονικο ονομα. Απλα μπορει να εγινε κατι (ισως το αντιληφθηκε εκεινο το θυμα και απευθυνθηκε στην τραπεζα, εξ ου και η Εθνικη τον μπλοκαρε τοσο ευκολα) και να εχασαν οι πραγματικοι απατεωνες προσβαση σε αυτον τον λογαριασμο και κολλησαν εκει τα λεφτα. 
Αν μη τι αλλο, ησουν τυχερος μεσ' την ατυχια σου. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανόν και να έγινε έτσι.

Το πρώτο πράγμα πάντως που ρώτησα όταν πήγα Άλφα,ήταν αν μπλοκάρονται τα λεφτά και μου είπαν άμεσα το μεσημέρι.

Βέβαια όπως μου είπαν,οι απατεώνες αυτό κάνουν τα μεταφέρουν σε ελληνική τράπεζα και μετά εξωτερικό.

Μετά πάνε τα λεφτά χαθήκανε.

Από την άλλη όμως το διατραπεζικό σύστημα Iris επιτρέπει μεταφορές και εξωτερικό απευθείας οπότε δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν εδώ.

Θέλω να πιστεύω πως θα είμαι τυχερός μέσα στην ατυχία μου.

Διαβάζω ποσά διάφορα που χαθήκανε  και δε μπορούσα από πουθενά να καταλάβω το δικό μου πως ήταν τόσο μεγάλο.

Επεξ/σία από vlafo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή όταν θελετε να μπείτε στην σελίδα της τράπεζας το googleαρετε;Δεν έχετε κρατήσει την διευθυνση ;Απο το κινητό γιατί δεν μπήκες απο την εφαρμογή;

Το έχω γραψει και πιο παλιά:βάλτε άσχετα συνθηματικά να τα κρατάει ο  browser ,οταν ανοίγετε την σελίδα και δεν σας τα προτείνει τότε είστε σε ψευτικη σελίδα.

Υπαρχουν ανθρωποι σημερα που οχι μονο googlaρουν την τράπεζα αλλα δεν ξέρουν να δημιουργήσουν ενα σελιδοδείκτη και να αποθηκεύσουμε ενα pdf με την συναλλαγή τους.

Δυστυχώς ειναι πολύ εύκολο για εναν απατεώνα να πάρει τα χρήματα τους.

Επεξ/σία από NikosKallithea

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Φάουλ αντιαθλητικό και τεχνική ποινή.

Ναι δεν το έχω μόνο εγώ όμως! Μπαίνουν κι από το λογιστήριο, να δουν καταθέσεις πελατών και υπόλοιπα. Εγώ μπαίνω όταν είναι να κάνω πληρωμές. Φαντάσου να είχα βάλει 2FA και 150 φορές την ημέρα που μπαίνουν, να με παίρνουν για να τους δώσω το otp για να μπουν!!!  Και τι να μου δει ο χάκερ, τα υπόλοιπα!!!

Άλλο φάουλ για τεχνική ποινή κάνει η ΑΛΦΑ αλλά δεν θα το γράψω δημόσια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...