Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, kostasbm είπε

μπορεί να σου ζητήσουν και το λαπτοπ που έκανες την είσοδο για έλεγχο.......

Καλα που μας το ειπες, αυτο ειναι το πρωτο που θα επρεπε να ξερουμε (Deletes browser history.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάτησα alpha bank και μπήκα στο πρώτο που έλεγε myalpha.

20 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Πατησες alpha bank και σου εβγαλε πρωτο το ψευτικο?

Ακριβώς.

Διαφήμιση.

Έπεσε τώρα

Δεν υπάρχει πλέον κοκκίνισε.

Επεξ/σία από vlafo

1 ώρα πριν, vlafo είπε

Καλησπέρα.
Είμαι πρόσφατο θύμα ηλεκτρονικής απάτης σαν πελάτης της  Άλφα.
Μπήκα όχι στο application που έχω εγκατεστημένο αλλά μέσω URL στην ιστοσελίδα της.
Με έβαλε κανονικά μέσα,έβαλα user και password και μόλις με έβαλε μου ήρθε και ο μοναδικός κωδικός.
Δεν με έβαλε με την πρώτη οπότε μου ξανάρθε δεύτερος κωδικός και τότε μπήκα.

Βασικά είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.

Υγ:Απάτη έγινε και είναι ξεκάθαρο αυτό και αποδεικνύεται.
Άλλωστε η σελίδα που μπήκα έπεσε αυτόματα.

Μπήκες σε ψευτικη σελίδα .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξύ αυτό το σύστημα το iris επέτρεπε μέχρι 15k μεταφορά από ότι ενημερώθηκα από την Άλφα 

Σωστά ψεύτικη ήταν

Επεξ/σία από vlafo

Δηλαδή όταν θελετε να μπείτε στην σελίδα της τράπεζας το googleαρετε;Δεν έχετε κρατήσει την διευθυνση ;Απο το κινητό γιατί δεν μπήκες απο την εφαρμογή;

Το έχω γραψει και πιο παλιά:βάλτε άσχετα συνθηματικά να τα κρατάει ο  browser ,οταν ανοίγετε την σελίδα και δεν σας τα προτείνει τότε είστε σε ψευτικη σελίδα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν θέλω να κάνω δουλειές ηλεκτρονικά τις κάνω σχεδόν πάντα από ένα ip σε p.c

Αν googlareis μπαίνεις στη σελίδα της Alpha.web που τη βλέπεις ότι είναι κρυπτογραφημένη και είναι safe.

Το λάθος ήταν καθαρά δικό μου,σε διακοπές ήμουν αλλά μπήκα απλά να τσεκάρω το account μου.

Το θέμα είναι ότι επειδή μου έχει ξανατύχει με ενημερώνει ότι η σελίδα είναι fake.

Εδώ όλα γίνανε κανονικά και δεν το κατάλαβα.

Sms ήρθανε και αμέσως είχε την εντολή μέσα.

Πιστεύω επειδή κινήθηκα αστραπιαία μέσα σε 20 λεπτά και έστειλε αμέσως η Alpha στην Εθνική να το σώσω. 

Η όλη ουσία ήταν να μπλόκαρε το λογαριασμό γιατί τα υπόλοιπα που υπήρχαν μέσα δεν τα πήρανε.

Ειχα κλειδώσει και τηλεφωνικά το web .

Επεξ/σία από vlafo

7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή όταν θελετε να μπείτε στην σελίδα της τράπεζας το googleαρετε;Δεν έχετε κρατήσει την διευθυνση ;Απο το κινητό γιατί δεν μπήκες απο την εφαρμογή.

Άρα αν γκουγκλαρε και πήγε στο πρώτο myalpha δεν τα έκανε όλα by the book. Γιατί η A λέει συνεχώς μην μπαίνετε από έτοιμο λινκ αλλά πληκτρολογείτε πάντα την διεύθυνση εκτός και αν την έχετε bookmark επιβεβαιωμένη και ασφαλή.

6 λεπτά πριν, vlafo είπε

Όταν θέλω να κάνω δουλειές ηλεκτρονικά τις κάνω σχεδόν πάντα από ένα ip σε p.c

Αν googlareis μπαίνεις στη σελίδα της Alpha.web που τη βλέπεις ότι είναι κρυπτογραφημένη και είναι safe.

Το λάθος ήταν καθαρά δικό μου,σε διακοπές ήμουν αλλά μπήκα απλά να τσεκάρω το account μου.

Το θέμα είναι ότι επειδή μου έχει ξανατύχει με ενημερώνει ότι η σελίδα είναι fake.

Εδώ όλα γίνανε κανονικά και δεν το κατάλαβα.

Sms ήρθανε και αμέσως είχε την εντολή μέσα.

Πιστεύω επειδή κινήθηκα αστραπιαία μέσα σε 20 λεπτά και έστειλε αμέσως η Alpha στην Εθνική να το σώσω. 

Η όλη ουσία ήταν να μπλόκαρε το λογαριασμό γιατί τα υπόλοιπα που υπήρχαν μέσα δεν τα πήρανε.

Ειχα κλειδώσει και τηλεφωνικά το web .

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να παρεις τα λεφτά σου πίσω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vlafo είπε

Αν δεν τα πάρω πραγματικά θα είναι θλιβερό.

20 χρόνια κάνω συναλλαγές και δεν την έχω πατήσει.

Εντωμεταξύ τα στοιχεία και το λογαριασμό που δείχνει τη μεταφορά τα έχουμε όλα.

Με ονοματεπώνυμο.

Επεξ/σία από vlafo

1 ώρα πριν, vlafo είπε

Καλησπέρα.
Είμαι πρόσφατο θύμα ηλεκτρονικής απάτης σαν πελάτης της  Άλφα.
Μπήκα όχι στο application που έχω εγκατεστημένο αλλά μέσω URL στην ιστοσελίδα της.

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να παρεις πισω τα χρηματα σου αλλα θελω να σε ρωτησω, μηπως μπορεσουμε να βαλουμε καποιο συμπερασμα και για αλλους, τι σε εκανε να αλλαξεις τροπο που συνδεεσε στο ebanking της τραπεζας σου. Το app απο την αναζητηση του site στο search της Google, ειναι πολλα μετρα δρομος. Το λογικο ηταν, αφου ησουν διακοπες και πιο χαλαρος, να κανεις οτι κανεις παντα, ιδιως αν ηθελες απλα να κοιταξεις τον λογαριασμο. Αλλο να ειχε "μπλοκαρει" καμια καρτα, να ειχες το αγχος, να κολλαγε και το app εκεινη την στιγμη κοκ. Βασικα, εχω μπερδευτει αν τελικα μπαινεις απο την εφαρμογη η το pc.
Εντωμεταξυ τι εγινε ακριβως; Μπηκες κανονικη την πρωτη φορα, αλλα το fake site σου εβγαλε ψευτικο μνμ λαθους και ο δευτερος κωδικος ηταν ουσιαστικα για την μεταφορα των χρηματων αλλα εσυ δεν το προσεξες και εγινε η στραβη; Ρωταω  γιατι υπαρχει ενα κενο απο το "εβαλα τους κωδικους στο fake site" και "ειδα μεταφορα 15000€".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τα ξεκαθαρίσω ακόμα καλύτερα.

Κυρίως τις δουλειές μου όπως ανέφερα τις κάνω από ένα desktop με ένα ip.

Κατά κανόνα. 

Υπάρχουν και κάποιες λίγες φορές που το κάνω από το κινητό αλλά αυτές είναι λίγες.

Κυρίως από το κινητό έμπαινα να τσεκάρω το λογαριασμό μου και όχι από το app γιατί δεν το είχα εγκαταστήσει αλλά μέσα από το Google στη σελίδα myalpha.web που μόλις σε έβαζε ήταν η επίσημη σελίδα της Alpha και ήταν και κρυπρογραφημένη για όσους αναρωτιούνται. Και έλεγε secure.

Η κρυπτογράφηση φαίνεται επάνω αριστερά με ένα λουκέτο. Απόλυτα ασφαλής όταν το βλέπεις αυτό.

Μπήκα λοιπόν στο my alpha το οποίο δεν ήταν η σελίδα της Alpha αλλά διαφήμιση,με έβαλε κανονικά στο πεδίο της Alpha όπου είχε τα πλαίσια για να βάλω αντίστοιχα το user  και το password,τα πληκτρολόγησα μου ήρθε sms ο εξαψήφιος κωδικός,τον έβαλα δεν με έβαλε με την πρώτη και μου ήρθε και δεύτερος.Μόλις τον έβαλα τότε με έβαλε μέσα και είδα τη συναλλαγή  εντολη iris χωρίς ούτε στοιχεία ούτε μια σημείωση.

Μόνο τη χρέωση.

Επεξ/σία από vlafo

Στην αλφα, αυτος ο εξαψηφιος που λες μετα το username και το password τι ειναι; Επιβεβαιωση της συνδεσης; Ο δευτερος ηταν σιγουρα για τον ιδιο λογο; Η Εθνικη δεν εχει τετοια γι' αυτο ρωταω, απλα βαζεις user name και password και μπαινεις. Απ' την αλλη εχει κωδικο μιας χρησης για οποιαδηποτε μεταφορα/πληρωμη γινεται. Ειτε ενα ευρω να στειλω σε ασχετο λογαριασμο (δλδ να μην ειναι στο ονομα μου) ειτε ακομα πληρωμη σε πιστοποιημενο φορεα του δημοσιου να κανω, θα μου ερθει. Δλδ και το username και το password να δωσω, αν δεν εχουν το κινητο που ειναι δηλωμενο (η εθνικη δεν το γραφει ολοκληρο) και δεν κανουν social engineering να παρουν και αυτους τους κωδικους, δεν θα κανουν πολλα. Το πολυ πολυ να μου μπλοκαρουν το ebanking με τις πολλες προσπαθειες που θα κανουν.
Περιεργο μου φαινεται να εφυγαν απλα μολις μπηκες. Φαινεται ετσι οπως το γραφεις, οτι μπορει η μεταφορα να ηταν και ασχετη με το fake site, απλα το ειδες τοτε. Ειτε η αλφα εχει (μ*λακωδως) απενεργοποιημενες by default πολλες δικλειδες ασφαλειας ειτε απλα αφεθηκες στα χερια των απατεωνων και παραλειπεις καποια γεγονοτα.
Δεν θελω να σε προσβαλω, απλα προσπαθω να καταλαβω τι γινεται.

6 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Στην αλφα, αυτος ο εξαψηφιος που λες μετα το username και το password τι ειναι; Επιβεβαιωση της συνδεσης; Ο δευτερος ηταν σιγουρα για τον ιδιο λογο; Η Εθνικη δεν εχει τετοια γι' αυτο ρωταω, απλα βαζεις user name και password και μπαινεις. Απ' την αλλη εχει κωδικο μιας χρησης για οποιαδηποτε μεταφορα/πληρωμη γινεται. Ειτε ενα ευρω να στειλω σε ασχετο λογαριασμο (δλδ να μην ειναι στο ονομα μου) ειτε ακομα πληρωμη σε πιστοποιημενο φορεα του δημοσιου να κανω, θα μου ερθει. Δλδ και το username και το password να δωσω, αν δεν εχουν το κινητο που ειναι δηλωμενο (η εθνικη δεν το γραφει ολοκληρο) και δεν κανουν social engineering να παρουν και αυτους τους κωδικους, δεν θα κανουν πολλα. Το πολυ πολυ να μου μπλοκαρουν το ebanking με τις πολλες προσπαθειες που θα κανουν.
Περιεργο μου φαινεται να εφυγαν απλα μολις μπηκες. Φαινεται ετσι οπως το γραφεις, οτι μπορει η μεταφορα να ηταν και ασχετη με το fake site, απλα το ειδες τοτε. Ειτε η αλφα εχει (μ*λακωδως) απενεργοποιημενες by default πολλες δικλειδες ασφαλειας ειτε απλα αφεθηκες στα χερια των απατεωνων και παραλειπεις καποια γεγονοτα.
Δεν θελω να σε προσβαλω, απλα προσπαθω να καταλαβω τι γινεται.

Οι κωδικοί που του ήρθαν ήταν για την μεταφορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...