Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Doubt είπε

Ποτέ δεν έχω δει να γράφουν τι έγινε ακριβώς και να βγαίνει νόημα.

Ποτέ δεν λένε τι έγινε στην πραγματικότητα για τα πάντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά δεν θα πούνε πως έγινε ακριβώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

το έστειλαν σε πχ 10000 άτομα χθες.Κάποιοι θα περίμεναν δεμα ή θα έιχαν κάνει κάποια άλλη αγορά πριν.

Πριν λίγο ξανά από ΕΛΤΑ με ναυτιλιακή γενική ταχυδρομική 😄😄😄😄😄😄

44 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ποτέ δεν λένε τι έγινε στην πραγματικότητα για τα πάντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά δεν θα πούνε πως έγινε ακριβώς.

Δεν ειναι το ιδιο με το πχ πως ανοιγουν οι αλλοι τα ΑΤΜ. Η ακριβης περιγραφη του τροπου που γινεται η απατη, θα δειξει και σε πιθανα θυματα τι να προσεξουν. 
Ο @Doubt με το προηγουμενο post του, hit the nail on the head που λενε και στο χωριο μου.

49 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Βέβαια..

Μην τυχόν και μάθει κανείς άλλος πως να φυλάγεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ...δε ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω ...ήθελα να προσθέσω προς ενημέρωση ...το εξής: Σε περιπτώσεις fishing - ηλεκτρονικής απατης , από όσο γνωρίζω , η τράπεζα  δε σε αποζημιώνει αν έχεις πατήσει κάποιο σύνδεσμο που σου έχει αποσταλεί . Στην λογική ότι ευθυνεσαι στη τελική ο ίδιος ...να μην παταγες τον σύνδεσμο . Για να σε αποζημιώσει πρέπει να έχεις κάνει μια ασφάλεια  ...στη Eurobank που γνωρίζω είναι 30€ ετησίως και σε αποζημιώνουν μέχρι 4000€.

Επεξ/σία από funes76

Ασφαλιστικό προϊόν είναι και περιγράφεται εδώ

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/asfaleia/asfaleia-online-sunallagon/my-cyber-protection

Λίγο που το είδα, έχει κάποιες γκρίζες ζώνες. (και είναι 2 χιλιάδες το όριο)

27 λεπτά πριν, funes76 είπε

Καλησπέρα ...δε ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω ...ήθελα να προσθέσω προς ενημέρωση ...το εξής: Σε περιπτώσεις fishing - ηλεκτρονικής απατης , από όσο γνωρίζω , η τράπεζα  δε σε αποζημιώνει αν έχεις πατήσει κάποιο σύνδεσμο που σου έχει αποσταλεί . Στην λογική ότι ευθυνεσαι στη τελική ο ίδιος ...να μην παταγες τον σύνδεσμο . Για να σε αποζημιώσει πρέπει να έχεις κάνει μια ασφάλεια  ...στη Eurobank που γνωρίζω είναι 30€ ετησίως και σε αποζημιώνουν μέχρι 4000€.

Αν βγεις απο την τραπεζα κρατώντας στο χερι 1000€, τα κουνάς πέρα δώθε και στα κλεψουν, θα σε αποζημειωσει κάποιος;

6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αν βγεις απο την τραπεζα κρατώντας στο χερι 1000€, τα κουνάς πέρα δώθε και στα κλεψουν, θα σε αποζημειωσει κάποιος;

σαφώς και το παραδειγμα δεν ειναι το ίδιο ....αλλα εγώ απλα ανεφερα κατι γιατι πολυ κόσμος απευθυνεται στις τραπεζες μετα και ζηταει τα ρέστα...απλα ανεφερα κατι που γνωρίζω και αρκετος κόσμος ισως να μη το ηξερε...αυτό!

7 ώρες πριν, Doubt είπε

Ασφαλιστικό προϊόν είναι και περιγράφεται εδώ

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/asfaleia/asfaleia-online-sunallagon/my-cyber-protection

Λίγο που το είδα, έχει κάποιες γκρίζες ζώνες. (και είναι 2 χιλιάδες το όριο)

καλημερα ....σωστα μεχρι 2000 λεει...στη τραπεζα μου ειχαν πει μέχρι 4000 ....και δεν το ειχα δει περισοοτερο

2 λεπτά πριν, funes76 είπε

καλημερα ...μεχρι 2000 για ονλινε αγορες λεει...στη τραπεζα μου ειχαν πει μέχρι 4000 ....και δεν το ειχα δει περισοοτερο...σε ενα πλαισιο ομως γραφει αποζημιωση μεχρι 4500 για ολες τις καλυψεις...προφανως αυτο μου ανεφεραν, ισως περιλαμβάνει και καλυψεις απο fishing...δε γνωριζω λεπτομερειες

57 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Αυτό το σαιτ είναι φεικ? 

https://www.shopathensgreece.com/about_us.html

Εχει τιμές στο 1/3 απουσία πειπαλ και όλα τα μεγέθη 

https://www.shopathensgreece.com/contact_us.html

Γελάνε και τα φερμουάρ..

dragons' den wink GIF by CBC

• Like 1

6 ώρες πριν, Doubt είπε

https://www.shopathensgreece.com/contact_us.html

Γελάνε και τα φερμουάρ..

dragons' den wink GIF by CBC

εντωμεταξυ οι κουφαλες εχουν βαλει σχεδον τα παντα στο σκαμ-σαιτ βαση πρωτοκολλου του επισημου

10 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Αυτό το σαιτ είναι φεικ? 

https://www.shopathensgreece.com/about_us.html

Εχει τιμές στο 1/3 απουσία πειπαλ και όλα τα μεγέθη 

ευχαριστώ, θα ρίξω καμια παραγγελία. πολύ καλές τιμές

Χθες το απόγευμα έλαβα τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο για υποτιθέμενο ενδιαφέρον για αγγελία μου. Απο τη βιασύνη του να του δώσω IBAN να καταθέσει τα χρήματα και υποτίθεται την επόμενη μέρα να στείλει μεταφορική να παραλάβει κατάλαβα ότι πρόκεται για απάτη. Παρόλα αυτά του έδωσα IBAN και email να δω που θα το φτάσει. Πράγματι ήρθε email με link προς υποτιθέμενο ebanking της Alpha ώστε να εγκριθεί η μεταφορά των χρημάτων προς το λογαριασμό μου.

Ανάμεσα στις επικοινωνίες κάλεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού οι οποίοι κλασσικά μου είπαν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άμεσο παρά μόνο ένορκη καταγγελία στο ΑΤ για απόπειρα απάτης..

Το βράδυ έστειλα το υποτιθέμενο link στην alpha bank και στο mail της Δίωξης μήπως σωθεί κάνενας επόμενος υποψήφιος πωλητής και ανέφερα το κινητό σαν απάτη στην εφαρμογή Truecaller που χρησιμοποιώ.

Από περιέργεια σήμερα πάτησα το link και είδα ότι η υποτιθέμενη σελίδα του ebanking δεν υπήρχε..

• Like 7

Μόλις τώρα, geodimis είπε

Χθες το απόγευμα έλαβα τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο για υποτιθέμενο ενδιαφέρον για αγγελία μου. Απο τη βιασύνη του να του δώσω IBAN να καταθέσει τα χρήματα και υποτίθεται την επόμενη μέρα να στείλει μεταφορική να παραλάβει κατάλαβα ότι πρόκεται για απάτη. Παρόλα αυτά του έδωσα IBAN και email να δω που θα το φτάσει. Πράγματι ήρθε email με link προς υποτιθέμενο ebanking της Alpha ώστε να εγκριθεί η μεταφορά των χρημάτων προς το λογαριασμό μου.

Ανάμεσα στις επικοινωνίες κάλεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού οι οποίοι κλασσικά μου είπαν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άμεσο παρά μόνο ένορκη καταγγελία στο ΑΤ για απόπειρα απάτης..

Το βράδυ έστειλα το υποτιθέμενο link στην alpha bank και στο mail της Δίωξης μήπως σωθεί κάνενας επόμενος υποψήφιος πωλητής και ανέφερα το κινητό σαν απάτη στην εφαρμογή Truecaller που χρησιμοποιώ.

Από περιέργεια σήμερα πάτησα το link και είδα ότι η υποτιθέμενη σελίδα του ebanking δεν υπήρχε..

Επιτέλους και ένας που αντέδρασε σωστά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...