Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμη, γι' αλλη μια φορα, την εξαπατηση (phishing) και "αρπαγη" χρηματων δυο επιχειρηματιων, σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη, ειχαν φωναξει εναν δικηγορο (!) για να συζητησουν το φαινομενο.
Προφανως τιποτα ουσιαστικο δεν ειπωθηκε επι του φαινομενου, αλλωστε δεν ειναι αυτος ο τομεας του ανθρωπου, αλλα ειπε κατι αρκετα ενδιαφερον προς το τελος. Με βαση υποθεσεις που εχει αναλαβει, φαινεται οτι οι τραπεζες ειναι διατεθειμενες να δωσουν κατι πισω σε καποια μικρα ποσα που χαθηκαν. Χαρακτηριστικα ειπε, αν χασει καποιος 10000 μπορει να δωσουν 3, 4 αντε 5 χιλιαρικα. 
Ασχετα με το πιστευει καθενας, απλα να υπαρχει και μια εικονα για το τι ισχυει στην πραγματικοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 31/7/2022 στις 1:20 ΜΜ, daPro είπε

Να ρωτήσω...αν έχω κλειστό το NFC είναι ασφαλές το Google pay?

ακομα και ανοιχτο να ειναι αν εχει κλειδωσει η οθονη δεν μπορει να κανει συναλλαγη

• Like 1

Μόλις τώρα, georgiouu είπε

ακομα και ανοιχτο να ειναι αν εχει κλειδωσει η οθονη δεν μπορει να κανει συναλλαγη

Το σωστό είναι με σβηστή οθόνη δεν κάνει συναλλαγή.Με κλειδωμένη  αλλα ενεργή οθόνη κάνει συναλλαγή.

No unlock needed for smaller payments

Important: For tap to pay transactions under a certain amount, you may not need to unlock your phone. For regional requirements, go to the table below. 

You can only make a limited number of locked transactions before your phone asks you to unlock it. You must also  complete the transaction within a few minutes after you unlock it.

https://support.google.com/wallet/answer/12059519?hl=en

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Doubt είπε

Προς στιγμήν ψαρωσα.

Μετά είδα τον τίτλο του τοπικ και τον αποστολέα.

Υ.Γ.

https://www.univ-rennes1.fr/en

Ψαρώνεις μονο αν δεν εχεις λαβει ποτέ email απο την eurobank ,στο παρακάτω μονο το ονομα μου έχω σβήσει.

lock Πιστοποίηση ασφάλειας ηλεκτρονικού μηνύματος

Το όνομα μου | 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΙΑ ΑΡ. ΠΕΛΑΤΗ ***78

Eurobank  

images_spacer.png

Αναβαθμίζουμε το ψηφιακό μας πορτοφόλι

images_spacer.png
images_main.png
images_spacer.png

Τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον ένας συνήθης τρόπος πληρωμών για τους κατόχους καρτών.

images_spacer.png

Στην Eurobank στόχος μας είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας τις πιο εξελιγμένες εκδοχές υπηρεσιών που ήδη χρησιμοποιούν. Έτσι, με βάση τις διεθνείς τάσεις, παρουσιάζουμε σε εσάς, κάτοχο Android κινητού που έχετε ενεργοποιήσει το Eurobank Wallet μέσω του Eurobank Mobile App, ένα αναβαθμισμένο ψηφιακό πορτοφόλι, το Google Pay™.

images_spacer.png

Με το Google Pay™ θα μπορείτε στο εξής να πραγματοποιείτε αγορές και πληρωμές με κάρτες Eurobank Mastercard, αλλά και Eurobank Visa, όχι μόνο σε όλα τα φυσικά καταστήματα αλλά και online, σε e‑shop ή εφαρμογές που υποστηρίζουν το Google Pay™, με το πάτημα ενός κουμπιού.

images_spacer.png
images_spacer.png

Σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε εγκατάσταση και ενεργοποίηση του Google Pay™, καθώς μετά τις 28/02/2022, το Eurobank Wallet θα καταργηθεί και θα σταματήσει να αναβαθμίζεται και έτσι δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας. Επίσης, από 07/02/2022 και μετά δεν θα είναι εφικτή η εγγραφή νέων καρτών στο Eurobank Wallet.

images_spacer.png
images_spacer.png

Αναλυτικά μέσω του Google Pay™ μπορείτε να:

images_spacer.png

images_spacer.png

Πραγματοποιείτε ανέπαφες συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, πληρώνοντας απλά και μόνο με το Android κινητό σας σε POS, χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας σας.

images_spacer.png

Κάνετε online συναλλαγές, επιλέγοντας Πληρωμή με Google Pay™ κατά την ολοκλήρωση αγοράς και επιβεβαιώνοντας την αγορά χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε κάθε νέα εφαρμογή ή ιστότοπο.

images_spacer.png

Συνεχίζετε να απολαμβάνετε τα προνόμια καρτών Eurobank που σας προσφέρουμε ώστε να κερδίζετε και να εξαργυρώνετε ευρώ με βάση το πρόγραμμα επιβράβευσης που εντάσσεται η κάρτα σας.

images_spacer.png

Το Google Pay™ είναι διαθέσιμο για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 5 "Lollipop"+. Για ανέπαφες πληρωμές σε POS, η συσκευή σας πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία NFC.

images_spacer.png
G Pay
images_spacer.png

Προσθέστε σήμερα κιόλας τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες σας Mastercard και Visa της Eurobank, σε κάθε Android συσκευή σας, είτε μέσω του Eurobank Mobile App είτε μέσω του Google Pay™ και απολαύστε όλα τα αναβαθμισμένα οφέλη που σας προσφέρουμε.

images_spacer.png
Μάθετε περισσότερα
images_spacer.png

Βρείτε σημείο εξυπηρέτησης ATM & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εξυπηρετηθείτε τηλεφωνικά ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ 2109555000

Σελίδα της Eurobank στο LinkedIn   Κανάλι της Eurobank στο YouTube   Αποστολή email στην Eurobank  

Σημείωση

Μην απαντάτε σε αυτό το μήνυμα. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, τηλεφωνήστε στο EuroPhone Banking στο 2109555000.

Η Eurobank δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα (π.χ. email, SMS) για να σας ζητήσει να αποκαλύψετε τα προσωπικά στοιχεία σας, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ΑΤΜ και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες e‑Banking, Eurobank Mobile App ή EuroPhone Banking. Αγνοήστε οποιοδήποτε μήνυμα σας ζητά να αποκαλύψετε προσωπικά στοιχεία σας και τηλεφωνήστε αμέσως στο EuroPhone Banking για να μας ενημερώσετε. Ειδικά για την υπηρεσία PaF ‑ Pay a Friend, μπορεί να λάβετε SMS από χρήστη που σας έχει στείλει χρήματα μέσω της υπηρεσίας. Στο μήνυμα αυτό θα υπάρχει ασφαλής υπερσύνδεσμος της Eurobank που θα σας οδηγεί σε ασφαλή ιστοσελίδα, όπου θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μόνο τον ΙΒΑΝ και το ονοματεπώνυμό σας για να λάβετε τα χρήματα.

Πιστοποίηση ασφάλειας ηλεκτρονικού μηνύματος

Στην αρχή του μηνύματος θα δείτε την περιοχή πιστοποίησης ασφάλειας. Σκοπός της είναι να πιστοποιεί την αυθεντικότητα του μηνύματος, ώστε η Eurobank να σας προστατεύει από κακόβουλες ενέργειες (phishing emails). Να ελέγχετε πάντα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή αναγράφονται σωστά τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Τράπεζα Eurobank ΑΕ, Όθωνος 8, 10557 Αθήνα, Αρ. ΓΕΜΗ 154558160000

VUVlelNaQjM4N2xrOThaU2JHQmRndDZVZ0dBcWs4LytDSTNqZFRmb2hnS3kxQlZUbnZRKzFLQ24rZ1ExSHdyNU56WXRWbm9JWUZvY3B6K3BhT1E2bnMvNlF5RmtOQUltNFZVV0NRVnpTZFJsNTAxVFRIOVZ6OHRJS2E3VjBJNExVcVZaNktnTTV1VnFoRzZJZGJMYzUzY0lwK0FLakpsYTByU2VpMlV0L2ErWm95Zmc1ZURMYWc9PQS2

Επεξ/σία από Ukforthemoment

Στις 19/8/2022 στις 9:59 ΜΜ, Vasilica89 είπε

Μόλις είπα να παραγγείλω να φάω από γνωστή αλυσίδα με πληρωμή κάρταIMG_20220819_215726.jpg

IMG_20220819_215706.jpg

Κ εμενα μου χε τυχει με καρτα εθνικης, μολις είχα ριξει παραγγελια στο "κουτι" , ηρθε το απατεωνοmail ... Να ταν τυχαιο η ταυτοχρονη αποστολη παραγγελιας με τον ερχομο της απατεωνιας? Ποιος ξερει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μέθοδος τουphishing ειναι σαφέστατη.

Ωστόσο διάβασα το παρακάτω και μπερδεύτηκα:

Η Ιφιγένεια Τοσίδου, επιχειρηματίας καταστημάτων ένδυσης που διατηρεί και ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) εξιστορώντας την περιπέτειά της στην ΕΡΤ προειδοποιεί άλλους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

«Το να δώσω το IBAN είναι κάτι που κάνω καθημερινά. Όταν ζήτησα να μου στείλει απεικόνιση από την κατάθεση που θα έκανε η υποτιθέμενη πελάτισσα, μου ανέφερε ότι είναι εταιρικός ο λογαριασμός θα ήθελε να της απαντήσω άμεσα αν έγινε η κατάθεση. Όταν έβαλα τους κωδικούς χακαρίστηκα και μου αφαίρεσαν το ποσό των 13.000 ευρώ με δύο συναλλαγές» δήλωσε η κ. Τοσίδου.

https://www.ertnews.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/pos-droyn-oi-epitideioi-sto-diadiktyo-me-ti-methodo-phishing-thymata-ilektronikis-apatis-miloyn-stin-ert-video/

Από όσο καταλαβαίνω δεν πάτησε κάποιο λινκ από σταλμένο sms ή email. Πως χακαρίστηκε ο υπολογιστής; Νομίζω δε σε συνέντευξη της είπε ότι ο υπολογιστής έκανε και επανεκκίνηση ή κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από Perastikos111

Σε τι "σχολείο" πάνε οι απατεώνες και κάνουν τέτοια κόλπα; Ο χομπίστας απατεώνας θα είναι πάνω πάντα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους του 8ωρου σε θέματα cyber security, support  κτλπ...

12 λεπτά πριν, Perastikos111 είπε

Η Ιφιγένεια Τοσίδου, επιχειρηματίας καταστημάτων ένδυσης που διατηρεί και ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) εξιστορώντας την περιπέτειά της στην ΕΡΤ προειδοποιεί άλλους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

«Το να δώσω το IBAN είναι κάτι που κάνω καθημερινά. Όταν ζήτησα να μου στείλει απεικόνιση από την κατάθεση που θα έκανε η υποτιθέμενη πελάτισσα, μου ανέφερε ότι είναι εταιρικός ο λογαριασμός θα ήθελε να της απαντήσω άμεσα αν έγινε η κατάθεση. Όταν έβαλα τους κωδικούς χακαρίστηκα και μου αφαίρεσαν το ποσό των 13.000 ευρώ με δύο συναλλαγές» δήλωσε η κ. Τοσίδου.

https://www.ertnews.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/pos-droyn-oi-epitideioi-sto-diadiktyo-me-ti-methodo-phishing-thymata-ilektronikis-apatis-miloyn-stin-ert-video/

Από όσο καταλαβαίνω δεν πάτησε κάποιο λινκ από σταλμένο sms ή email. Πως χακαρίστηκε ο υπολογιστής; Νομίζω δε σε συνέντευξη της είπε ότι ο υπολογιστής έκανε και επανεκκίνηση ή κάτι τέτοιο.

Πιο πιθανό να πάτησε σε ψευτικη σελίδα ή και να μην λέει όλη την αληθεια.

• Like 2

1 ώρα πριν, Perastikos111 είπε

Ποτέ δεν έχω δει να γράφουν τι έγινε ακριβώς και να βγαίνει νόημα.

Όσο άσχετα είναι τα θύματα, άλλο τόσο άσχετοι είναι οι δημοσιογράφοι.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, panosno1com είπε

Κ εμενα μου χε τυχει με καρτα εθνικης, μολις είχα ριξει παραγγελια στο "κουτι" , ηρθε το απατεωνοmail ... Να ταν τυχαιο η ταυτοχρονη αποστολη παραγγελιας με τον ερχομο της απατεωνιας? Ποιος ξερει...

Το θέμα είναι ότι πριν είχαν άλλο σύστημα πληρωμών (το κατάστημα) κ έρχονταν από εθνική μύνημα κ καλά,τώρα με την αλλαγή τρόπου πληρωμής (Viva) έρχεται το παραπάνω από Euro,μήπως πρέπει να του ενημερώσει κανένας ότι μπορεί να έχουν πρόβλημα στο σύστημα πληρωμών τους/ είτε εκτέλεσης παραγγελίας που αποκτούν τα mail?γιατί αν είναι εκεί το θέμα μας βλέπουν και τα προσωπικά στοιχεία κ όχι μόνο το mail, χτες βράδυ τυχαίο από το ΕΛΤΑ post  που έγραφε να πληρώσω για να προχωρήσει δέμα προς το σπίτι 

1 ώρα πριν, Vasilica89 είπε

Τχτες βράδυ τυχαίο από το ΕΛΤΑ post  που έγραφε να πληρώσω για να προχωρήσει δέμα προς το σπίτι 

το έστειλαν σε πχ 10000 άτομα χθες.Κάποιοι θα περίμεναν δεμα ή θα έιχαν κάνει κάποια άλλη αγορά πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...