Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 1/5/2022 στις 4:39 ΜΜ, A_panM είπε

Παιδιά να πω και εγώ κάτι που εντάξει κάποιοι την πατάνε δίνοντας από λάθος τα στοιχεία τους (κωδικούς κτλ) και κάποιοι όπως την περίπτωση της γυναίκας μου που είναι περίεργο πως βρήκαν τα στοιχεία της κάρτας της. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος εδω και τρεις μέρες της ήρθε μήνυμα στο viber ότι έγιναν δύο χρεώσεις στην κάρτα της 10$ η κάθε μία σε καταστήματα στην Αμερική. Ο λογαριασμός της αυτός στην άλφα ειναι μισθοδοσίας και η κάρτα της έχει μπει μόνο δύο φορές στο ΑΤΜ για αναληψεις το καλοκαίρι που μας πέρασε όπου και δούλευε. Από τότε η κάρτα είναι σπίτι χωρίς να την χρησιμοποιει. Από την στιγμή που την έβγαλε ξανά λέω δεν έχει κάνει ούτε αγορές ούτε ηλεκτρονικές αγορές ούτε τπτ παρά μόνο δύο αναλήψεις στα ΑΤΜ . Ε λοιπόν δεν είναι περίεργο αυτό;

Επανέρχομαι σχετικά με το αρχικό μου μύνημα να ενημερώσω πως μόλις χθες η τράπεζα επέστρεψε το ποσό που είχε χρεωθεί στον λογαριασμό ...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 28/5/2022 στις 6:56 ΠΜ, papoys1 είπε

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να πεις τι τα θέλεις αρα και να μην το πεις δεν μπορούν να σου αρνηθούν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως σαν της αφελούς κυρίως ίσως λειτουργούσε ανασταλτικά γιατί αφελή άτομα που πείθονται τόσο εύκολα να δώσουν σε απατεώνες χρήματα ενδεχομένως θα έλεγαν και την αλήθεια και το πιο πιθανό θα είχαν σωθεί τα χρήματά τους.

Φαντάσου να είσαι ταμίας να είσαι βέβαια και άνθρωπος και να σου πει η άλλη ότι αγνωστος της τηλεφώνησε και της ζήτησε 20.000 ευρώ για το παιδί του που είναι στο Νοσοκομείο;; Θα της τα δώσεις έτσι απλά χωρίς να κάνεις τίποτε;;

όχι βέβαια, θα της πω ότι γνωρίζω έναν καλύτερο γιατρό που μπορεί να κάνει καλά το παιδί της για 15.000€, να με περιμένει στη γωνία να πάμε να τον βρούμε

Δε με υποχρεώνει κανείς να πω. Με έχουν ρωτήσει και είχα δώσει μια άσχετη απάντηση και επέμεναν. τελικά το θέμα έληξε. μου τη δίνει όμως να πρέπει να δίνω λογαριασμό για το τι θα κάνω δικά μου χρήματα, έστω και μια τυπική απάντηση

όχι να μη καταργήσουμε τίποτα, να ελέγχουμε τους πάντες και τα πάντα επειδή υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι ανάμεσα μας. Προτείνω επίσης το κράτος να έχει την πλήρη διαχείριση των χρημάτων μας (δε θα αργήσει και αυτό) διότι κάποιοι μπορεί να πέσουν θύματα

Και όπως έχω γράψει τόσες φορές κι έχω ποστάρει και σε αυτό το θέμα, βλέπετε ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Και 100% θωρακισμένοι να είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας τα θύματα θα καταφέρουν να χάσουν τα λεφτά τους με άλλον τρόπο. Δε θα καταφέρουν να τους πάρουν τους κωδικούς; Θα τους τα φάνε με μια πυραμίδα ή με οτιδήποτε άλλο. Οπότε δεν είναι θέμα ασφάλειας των τραπεζών που έχουν φαγωθεί μερικοί.

ο βλάκας είναι ανίκητος. εκεί θέλω να καταλήξω. ό,τι πατέντες και να σκεφτείτε χαμένος κόπος.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λιγο σε ενημερωτικη εκπομπη με καλεσμενο ειδικο παλι τα γνωστα. Μπερδευουν μονιμως το iban με το ebank. Πολλες φορες λενε και ibank. Πιστευω απο απλη ασχετοσυνη πλεκουν τα αλλα δυο, οχι οτι εχουν την Εθνικη στο μυαλο τους. Κατα τ' αλλα τα γνωστα. "Εδωσε το iban και του αδειασαν τον λογαριασμο". "Μην δινετε iban". Το εσωσαν καπως στο τελος λεγοντας στον κοσμο να μην δινει σε τριτους τους κωδικους που τους στελνει η τραπεζα. Ηταν εντελως segment του ποδιου ειναι η αληθεια, αλλα σε καθε μεσο οι ιδιες ανακριβειες και παραλειψη κρισιμων βηματων.

Απλα κατατρομοκρατεις τον αλλο, δεν του μαθαινεις και δεν του εξηγεις τιποτα και τον προτρεπεις να μην ασχοληθει με τις ηλεκτρονικες συναλλαγες η να συνεχισει να τις χρησιμοποιει οπως να 'ναι (δεν δινω κανενα "iban", αρα ολα καλα). Και ερχεται εκεινη η ωρα και παλι τον πιανουν κοτσο. Βεβαια, οπως υπενθυμισε καποιος πιο πανω, υπαρχουν ακομα ατομα που την πατανε με πυραμιδες, mlm κοκ. Γερασαμε, κουραστηκαμε, βαρεθηκαμε.

Spoiler

Επεξ/σία από Clytoceyx

16 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Πριν λιγο σε ενημερωτικη εκπομπη με καλεσμενο ειδικο παλι τα γνωστα. Μπερδευουν μονιμως το iban με το ebank. Πολλες φορες λενε και ibank. Πιστευω απο απλη ασχετοσυνη πλεκουν τα αλλα δυο, οχι οτι εχουν την Εθνικη στο μυαλο τους. Κατα τ' αλλα τα γνωστα. "Εδωσε το iban και του αδειασαν τον λογαριασμο". "Μην δινετε iban". Το εσωσαν καπως στο τελος λεγοντας στον κοσμο να μην δινει σε τριτους τους κωδικους που τους στελνει η τραπεζα. Ηταν εντελως segment του ποδιου ειναι η αληθεια, αλλα σε καθε μεσο οι ιδιες ανακριβειες και παραλειψη κρισιμων βηματων.

Τι μου θύμησες τρελέ

https://www.capital.gr/epikairotita/3327004/m-sfakianakis-otan-dineis-to-e-mail-sou-einai-san-na-dineis-to-kleidi-tou-spitiou-sou

10 ώρες πριν, KrTikker είπε

πίσω στην αλληλογραφία και τα σήματα καπνού!

22 ώρες πριν, KrTikker είπε

Mηπως δε μεταφερθηκε σωστα αυτο που ειπε? Λογικα μιλουσε για  το pass

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι ;

Νοίκιασα για κάποιες μέρες ένα μηχανάκι και στο χαρτί που συμπληρώνει τα στοιχεία μου ζήτησε να γράψει και τον αριθμό της χρεωστικής καρτας ολόκληρο μαζί με ημερομηνία λήξης και το cvv. Μου είπε είναι για "ασφάλεια" . Δεν είναι ύποπτο;

Μου είπαν ότι πολλοί το κάνουν  δεν είναι κάτι.

Εγώ μετέφερα ένα μεγάλο ποσό καΛου κακού σε άλλο λογαριασμό δικό μου.

Επεξ/σία από Vigilante1319

5 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε

Να ρωτήσω κάτι ;

Νοίκιασα για κάποιες μέρες ένα μηχανάκι και στο χαρτί που συμπληρώνει τα στοιχεία μου ζήτησε να γράψει και τον αριθμό της χρεωστικής καρτας ολόκληρο μαζί με ημερομηνία λήξης και το cvv. Μου είπε είναι για "ασφάλεια" . Δεν είναι ύποπτο;

Σου έδωσε αντίγραφο; Αν ναι, να το πας στην τράπεζα, να το δείξεις και να σου πουν αν είναι νόμιμο να σου τα ζητάει αυτά. Βασικά είναι σαν να του έδωσες την κάρτα στο χέρι.

(Χωρίς το pin)

Από την άλλη, δεν τον παίρνει να κάνει "στραβή" γιατί έχει ήδη καρφωθεί από μόνος του και θα μπλέξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Σου έδωσε αντίγραφο; Αν ναι, να το πας στην τράπεζα, να το δείξεις και να σου πουν αν είναι νόμιμο να σου τα ζητάει αυτά. Βασικά είναι σαν να του έδωσες την κάρτα στο χέρι.

(Χωρίς το pin)

Από την άλλη, δεν τον παίρνει να κάνει "στραβή" γιατί έχει ήδη καρφωθεί από μόνος του και θα μπλέξει.

Ναι πήρα και αντίγραφο από αυτό το χαρτί. 

το πιο λογικό δηλαδή είναι να αλλάξω κάρτα καλού κακού.

Για να κάνει αγορές από εμένα η μεταφορές χρειάζεται επιβαιβεωση στο κινητό μου πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει αλλιώς 

2 ώρες πριν, Doubt είπε

(Χωρίς το pin)

δηλαδή το αν είναι νόμιμο μας απασχολεί ή το αν είναι ηλίθιο;

Την επόμενη φορά για μεγαλύτερη ασφάλεια να γράψεις και το username/password του ebanking. και για μεγαλύτερη ασφάλεια φρόντισε να είναι με μεγάλα γράμματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δηλαδή το αν είναι νόμιμο μας απασχολεί ή το αν είναι ηλίθιο;

Την επόμενη φορά για μεγαλύτερη ασφάλεια να γράψεις και το username/password του ebanking. και για μεγαλύτερη ασφάλεια φρόντισε να είναι με μεγάλα γράμματα.

Ναι προφανώς και δν υπάρχει λογική μια και πλήρωσα και με μετρητά .

Το θέμα είναι ότι ήμουν σε ανάγκη για να το πάρω .

μόλις γυρίσω θα την κλείσω την κάρτα να βγάλω άλλη μια και καλή για σίγουρια  , λίγα άφησα μέσα για τα πέρα δώθε

20 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

Ναι προφανώς και δν υπάρχει λογική μια και πλήρωσα και με μετρητά .

Το θέμα είναι ότι ήμουν σε ανάγκη για να το πάρω .

μόλις γυρίσω θα την κλείσω την κάρτα να βγάλω άλλη μια και καλή για σίγουρια  , λίγα άφησα μέσα για τα πέρα δώθε

προφανώς ο τύπος θα ήταν κανένας τσοπανης από αυτούς που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους αδειάζουν στο λεπτό τον λογαριασμό. Γι αυτό λέω ότι ο βλάκας είναι επικίνδυνος και για τους άλλους

25 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

πλήρωσα και με μετρητά .

Δεν θα σε προσβάλω.

Κανονικά θέλει καταγγελία ότι ο τύπος μαζεύει αριθμούς από κάρτες αλλά δεν θα κάνεις τίποτα ε; 

Γι' αυτό βάλανε την επιβεβαίωση με sms, μερικοί έδιναν την κάρτα τους φώτο. Μπρος-πίσω στο ίντερνετ.

Τώρα θα στέλνει και η Πειραιώς μέσω Viber otp και αν δεν θέλετε, να το μπλοκάρετε και θα έρχεται sms.

• Like 1

1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε

Ναι πήρα και αντίγραφο από αυτό το χαρτί. 

το πιο λογικό δηλαδή είναι να αλλάξω κάρτα καλού κακού.

Για να κάνει αγορές από εμένα η μεταφορές χρειάζεται επιβαιβεωση στο κινητό μου πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει αλλιώς 

Ρώτησε την τράπεζα σου.

Δεν θα κάνει τίποτα σίγουρα, γιατί τον έχεις στο χέρι, μη φοβάσαι.

Έτσι κι αλλιώς για κάνει κίνηση πρέπει να την επιβεβαιώσεις εσύ από το κινητό σου.

Είναι, ας πούμε, η εγγύηση του πως θα του επιστρέψεις αυτό που πήρες. Σε άλλες χώρες χωρίς πιστωτική δεν σου νοικιάζουν καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...