Προς το περιεχόμενο

Απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς και ebanking. Tι να κάνετε αν σας συμβεί, πώς να προφυλαχτείτε

marinna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Μου ήρθε mail από κάποιον Doctor αν έλαβα τα προηγούμενα μηνύματα του. Του στέλνω "wrong number". Μου στέλνει ένα κατεβατό σε τέλεια Αγγλικά πώς χαρίζει λεφτά και θέλει όνομα-επίθετο.

Εν τω μεταξυ λεγαν στις ειδησεις οτι αυτο το καιρο πεφτουν συχνα θυματα βενζινοπωλες και ξενοδοχοι. Φαντασου οτι ο αλλος διευθυνει ολοκληρο ξενοδοχειο αλλα δε μπορει να διευθυνει το τραπεζικο λογ/σμο του και δινει προθυμα τα στοχεια στον απατεωνα.

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/ellenike-astunomia/kataggelia-politon-kai-epikheireseon-gia-apateles-diatrapezikes-sunallages-meso-tou-diadiktuou

Εχει βγει στον gov,για καταγγελία τραπεζικής απάτης.(είναι εκτός προσωρινά).

Το Fido μπορούσε να με βοηθήσει πάρα πολύ σε ένα κόλλημα που είχα.

Με Master password μπορεί ένας που ξέρει να έχει τον έλεγχο των ρυθμίσεων και ο κάτοχος του λογαριασμού να κάνει μόνο αυτά που έχει ανάγκη.

Δεν μπορούμε να έχουμε μια λίστα με έμπιστα email και να μας βγάζει προειδοποίηση λάβατε mail από διεύθυνση που δεν είναι στη λίστα σας; 

6 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Το Fido μπορούσε να με βοηθήσει πάρα πολύ σε ένα κόλλημα που είχα.

Με Master password μπορεί ένας που ξέρει να έχει τον έλεγχο των ρυθμίσεων και ο κάτοχος του λογαριασμού να κάνει μόνο αυτά που έχει ανάγκη.

Δεν μπορούμε να έχουμε μια λίστα με έμπιστα email και να μας βγάζει προειδοποίηση λάβατε mail από διεύθυνση που δεν είναι στη λίστα σας; 

Θα βάλουμε 100 κωδικούς μπας και βαρεθεί και δεν τους δώσει όλους το θύμα.Θα βάλουμε και άλλον ένα άτομο  να έχει  master κωδικό μην και τους δώσει και τους 100.

Ουτε τα πυρηνικά δεν έχουν τόσους κωδικούς.

Αν ο άλλος είναι θύμα δεν γίνεται τίποτα. 

• Like 2

Κάποιοι λένε τι δουλειά  έχουν οι τράπεζες να σε ρωτάνε τι τα θες τα χρήματα που κάνεις ανάληψη.

Μπορεί να την ξύπναγαν την ηλικιωμένη και να σκεφτόταν πιο  λογικά

Κοζάνη: Ηλικιωμένη έκανε ανάληψη και πλήρωσε 10.000 ευρώ σε απατεώνες

https://www.protothema.gr/greece/article/1246615/kozani-ilikiomeni-ekane-analipsi-kai-plirose-10000-euro-se-apateones/

• Sad 1

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Κάποιοι λένε τι δουλειά  έχουν οι τράπεζες να σε ρωτάνε τι τα θες τα χρήματα που κάνεις ανάληψη.

Μπορεί να την ξύπναγαν την ηλικιωμένη και να σκεφτόταν πιο  λογικά

Αν και γενικά συμφωνούμε εδώ μου τα χαλάς.

Εγώ είμαι ένας που το λέει αυτό και θα συνεχίσω να το λέω και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που θα με πείσει για να δίνω λογαριασμό του τι θα κάνω με τα χρήματα μου. Τα καίω και δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι η γιαγιά θα τη γλίτωνε. Αν τους έλεγε τι τα ήθελε θα καλούσε ο υπάλληλος τον διευθυντή, την αστυνομία και πιθανόν να πιανανε και τους απατεώνες.

Θέλει προσοχή όμως διότι μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι κρίμα να μπαίνουμε με τη θέληση μας. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να δίνουμε λογαριασμό που πάμε όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας στο όνομα της ασφάλειας; Μήπως να στέλνουμε και sms για το που πάμε; 

Ένας τύπος είχε πει όποιος θυσιάζει ελευθερίες του στο όνομα της ασφάλειας, δεν αξίζει τίποτα από τα 2.

Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Έκανες βλακεία, δέχεσαι τις συνέπειες και τέλος. 

Και μη μου γράψει κανείς το ηλίθιο επιχείρημα που παίζει συχνά, θα έλεγες θα ίδια αν ήταν γιαγιά σου, γιατί θα απαντήσω με ανάλογης βλακείας επιχείρημα.

Και επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε, αν ο άλλος είναι θύμα, δε γίνεται τίποτα.

Ξέρω με μισείτε μερικοί και μερικές. 😝

• Like 2
  • Confused 2

6 ώρες πριν, Bitbit είπε

Ένας τύπος

Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Έκανες βλακεία, δέχεσαι τις συνέπειες και τέλος.

Ενας τυπος; ο Benjamin Franklin; Δεν εννοούσε αυτό αλλά τέλος πάντων. 

Προφανώς δεν ισχύει για το θύμα. Μάλλον στο ληστή το λένε όταν τον πιάνουν. Και βρίσκω αυτή τη λογική ανησυχητική.

11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Προσπαθείς να γελοιοποίησεις πράγματα που εφαρμόζονται από πιο μάγκες εδώ και χρόνια. 

• Like 1

Έβλεπα ένα βίντεο από έναν γνωστό κυνηγό Ινδών scammers που εξαπατουν κόσμο στην Αμερική κυρίως, και καλά Microsoft, eset,, κλπ.

Αυτός ο τύπος λοιπόν παρακολουθεί και υπολογιστές scammers και επεμβαίνει πολλές φορές για να σώσει το θύμα πριν δώσει χρήματα. Τις προάλλες λοιπόν καλεί έναν που ετοιμαζόταν να δώσει 5.000 δολάρια στον απατεώνα και θα ήταν η δεύτερη φορά σε 3 μέρες που θα έδινε το ίδιο ποσό. 

Την πρώτη φορά δεν πρόλαβε να τον σταματήσει ο τύπος. Και αναρωτιέμαι, πώς την πατάς 2 φορές σε μια εβδομάδα; 

7 ώρες πριν, dkmaster είπε

Έβλεπα ένα βίντεο από έναν γνωστό κυνηγό Ινδών scammers που εξαπατουν κόσμο στην Αμερική κυρίως, και καλά Microsoft, eset,, κλπ.

Αυτός ο τύπος λοιπόν παρακολουθεί και υπολογιστές scammers και επεμβαίνει πολλές φορές για να σώσει το θύμα πριν δώσει χρήματα. Τις προάλλες λοιπόν καλεί έναν που ετοιμαζόταν να δώσει 5.000 δολάρια στον απατεώνα και θα ήταν η δεύτερη φορά σε 3 μέρες που θα έδινε το ίδιο ποσό. 

Την πρώτη φορά δεν πρόλαβε να τον σταματήσει ο τύπος. Και αναρωτιέμαι, πώς την πατάς 2 φορές σε μια εβδομάδα; 

1ον link?

2ον χωρίς να έχω ιδία άποψη ρωτάω, μήπως είναι σκηνοθετημένο; (το βίντεο)

• Confused 1

4 λεπτά πριν, Doubt είπε

1ον link?

2ον χωρίς να έχω ιδία άποψη ρωτάω, μήπως είναι σκηνοθετημένο; (το βίντεο)

Το λινκ το έχω παραθέσει πιο πάνω σε άλλο ποστ. Είναι σε βίντεο του συγκεκριμένου youtuber. Δεν είναι σκηνοθετημενο καθώς όντως συνεργάζεται με τις αρχές ανά τακτά διαστήματα. 

48 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Το λινκ το έχω παραθέσει πιο πάνω σε άλλο ποστ. Είναι σε βίντεο του συγκεκριμένου youtuber. Δεν είναι σκηνοθετημενο καθώς όντως συνεργάζεται με τις αρχές ανά τακτά διαστήματα. 

Yπάρχει και εκπομπή στο BBC που κάνουν το ίδιο,παρακολουθούν και προσπαθούν να τους γλυτώσουν απο τους απατεώνες.

https://www.bbc.com/mediacentre/mediapacks/scam-interceptors

• Like 1

οσο υπαρχουν κοροιδα θα υπαρχουν και απατεωνες. τι two factor,τι υποχρεωτικη αλλαγη κωδικου ανα μηνες, τι σποτ σε τηλεοραση και ραδιοφωνο, τι κατι μπανερ ΝΑ στις σελιδες των ebanking των τραπεζων, τι εμαιλ οτι δεν θα σας ζητησουμε ποτε κωδικους, τι ανακοινωσεις απο αστυνομια, παλι καποιοι την πατανε. Η πειραιως μεχρι και την υπηρεσια λεφτα στο λεπτο αλλαξε και εκανε πιο περιπλοκη στη χρηση μπας και σταματησουν να πεφτουν θυματα απατης καποιοι.Κυριολεκτικα οι τραπεζες εχουν κανει οτι ειναι δυνατον.Μεχρι και οι υπαλληλοι να ρωτανε τυχαιες γιαγιαδες που κυκλοφορουν με δεκαχιλιαρα που εχουν σκοπο να τα δωσουν απλοχερα. Το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτερες απατες ειναι αστειες, γεματες red flags, και συνηθως απο σπειρες, δηλαδη αν πιασεις μια γλιτωνεις εκατονταδες potential θυματα. Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ενημερωνουμε οσους ειναι κοντα μας και εχουν αγνοια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/5/2022 στις 12:51 ΜΜ, Bitbit είπε

Αν και γενικά συμφωνούμε εδώ μου τα χαλάς.

Εγώ είμαι ένας που το λέει αυτό και θα συνεχίσω να το λέω και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που θα με πείσει για να δίνω λογαριασμό του τι θα κάνω με τα χρήματα μου. Τα καίω και δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι η γιαγιά θα τη γλίτωνε. Αν τους έλεγε τι τα ήθελε θα καλούσε ο υπάλληλος τον διευθυντή, την αστυνομία και πιθανόν να πιανανε και τους απατεώνες.

Θέλει προσοχή όμως διότι μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι κρίμα να μπαίνουμε με τη θέληση μας. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να δίνουμε λογαριασμό που πάμε όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας στο όνομα της ασφάλειας; Μήπως να στέλνουμε και sms για το που πάμε; 

Ένας τύπος είχε πει όποιος θυσιάζει ελευθερίες του στο όνομα της ασφάλειας, δεν αξίζει τίποτα από τα 2.

Και μη μου γράψει κανείς το ηλίθιο επιχείρημα που παίζει συχνά, θα έλεγες θα ίδια αν ήταν γιαγιά σου, γιατί θα απαντήσω με ανάλογης βλακείας επιχείρημα.

Και επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε, αν ο άλλος είναι θύμα, δε γίνεται τίποτα.

Ξέρω με μισείτε μερικοί και μερικές. 😝

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να πεις τι τα θέλεις αρα και να μην το πεις δεν μπορούν να σου αρνηθούν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως σαν της αφελούς κυρίως ίσως λειτουργούσε ανασταλτικά γιατί αφελή άτομα που πείθονται τόσο εύκολα να δώσουν σε απατεώνες χρήματα ενδεχομένως θα έλεγαν και την αλήθεια και το πιο πιθανό θα είχαν σωθεί τα χρήματά τους.

Φαντάσου να είσαι ταμίας να είσαι βέβαια και άνθρωπος και να σου πει η άλλη ότι αγνωστος της τηλεφώνησε και της ζήτησε 20.000 ευρώ για το παιδί του που είναι στο Νοσοκομείο;; Θα της τα δώσεις έτσι απλά χωρίς να κάνεις τίποτε;;

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3

Στις 24/5/2022 στις 12:51 ΜΜ, Bitbit είπε

εχουμε πολλα παραδειγματα  θυσιασμου ελευθεριων στο ονομα της ασφαλειας πχ οπλοφορια,μεθυσμενοι οδηγοι,παραβασεις κοκ,να μην κυκλοφορουμε γυμνοι στο δρομο,στρατευση,νομοι περι ναρκωτικων και απειρα αλλα

φανταζομαι θα ηθελες να τα καταργησουμε ολα να κανουμε οτι γουσταρει ο καθενας να ειμαστε ελευθερα παιδια των λουλουδιων :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...