Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μετά από περίπου 3 ώρες κι ενώ ήμουν και στη δουλειά το μεγαλύτερο διάστημα και εκνευρισμένος, έκανα το μοιραίο λάθος κι έβαλα στοιχεία χρεωστικής για να δεχτώ την πληρωμή εκεί (και καλά)

Φαντάζομαι το λάθος που έκανες είναι έβαλες τα στοιχεία της κάρτας σου δλδ αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξεις και CVC, σε fake site? Το έκανες για να δεχτείς την πληρωμή, η για να πληρώσεις το Boxnow για την αποστολή?

Για να πληρωθείς δεν χρειαζόταν όλα αυτά, αυτά τα βάζουμε όταν αγοράζουμε κάτι. Μονο με αριθμό λογαριασμού πληρώνεσαι.

Για τα 1000€ δεν ήρθε κάποιο OTP ?

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, Doubt said:

... και πάνω που νόμιζα πως είμαι άτρωτος και ασφαλής κι έδινα και συμβουλές... ήρθε η ώρα μου να την πατήσω.

Εν τάχει..

Έβαλα αντικείμενο προς πώληση στο facebook marketplace. Μου έστειλε μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος άτομο με γυναικείο ονοματεπώνυμο. Ζήτησε να σταλεί με boxnow και πληρωμή επίσης μέσω boxnow με διαδικασία που δεν γνώριζα κι έβλεπα πρώτη φορά. Έστειλαν μηνύματα στο mail μου (ευτυχώς δεν έδωσα το ίδιο που χρησιμοποιώ στο e-banking) με λινκ για την αποδοχή της πληρωμής (και καλά). Μετά από κάποια βήματα που δεν καλοθυμάμαι είδα όντως χρήματα στο λογαριασμό μου, λίγο πάνω από την τιμή πώλησης και πείστηκα πως πρόκειται για legit περίπτωση. (υποθέτω πως έκαναν κάποια κίνηση με πιστωτική, με σκοπό την ακυρώσουν ή με κλεμμένη κάρτα). Ζήτησα κωδικό αποστολής και δεν μου έστελνε με τη δικαιολογία πως δεν ολοκληρώθηκε η παραγγελία και δεν πληρώθηκα.

Μετά από περίπου 3 ώρες κι ενώ ήμουν και στη δουλειά το μεγαλύτερο διάστημα και εκνευρισμένος, έκανα το μοιραίο λάθος κι έβαλα στοιχεία χρεωστικής για να δεχτώ την πληρωμή εκεί (και καλά). Λίγο μετά κατάλαβα πως είχαν κάνει φτερά άνω των 1000€ και άμεσα κάλεσα την τράπεζα. Μετά από μισή ώρα αναμονής κατάφερα και μίλησα επιτέλους με εξυπηρέτηση πελατών και κλείδωσαν ebanking και ακύρωσαν κάρτες. Θα γίνει αμφισβήτηση συναλλαγής σε κατάστημα και μάλλον θα τη γλιτώσω φτηνά με το κόστος επανέκδοσης των καρτών και τη σχετική ταλαιπωρία σωματική και ψυχική.

Μάζεψα ότι στοιχεία μπόρεσα και τα έστειλα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κι από εκεί διαβιβάστηκαν στο τοπικό ΑΤ με κοινοποίηση σε μένα.

Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και να είστε δύσπιστοι στα πάντα και τους πάντες.

Κατι δεν καταλαβαινω.

Γιατι δεν εδινες απλα αριθμο λογαριασμου, να σου κανουν καταθεση;

Δεν εχω ξανακουσει, να δινει κανεις τα στοιχεια της καρτας, με το ccv, οχι για να πληρωσει, αλλα για να πληρωθει.

Θες να με πληρωσεις φιλε; Βαλτα σε αυτο το λογαριασμο. Νομιζω οτι τελικα, ολη αυτη η εξοικειωση του κοσμου με την 'καρτα', κι οχι με τον 'λογαριασμο', ειναι σαν κοινωνικη μηχανικη και καπου εκει την πατησες.

Σιγα μη δωσω και κωδικους ebanking για να μου στειλουν χρηματα! Λεμε τωρα! Μια ρημαδα καταθεση, απλα και συγχρονα!

Καρτα, καρτα, καρτα, καρτα! Νατα τα χαϊρια τωρα!

---

Doubt, μονο εσενα δεν περιμενα να δω να την πατας, αλλα μην ανησυχεις, κι εγω την εχω πατησει, αρα, οση πειρα κι αν εχει κανεις, παντα παραμονευει ο κινδυνος....

---

Με το χιλιαρικο τωρα τι θα γινει;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

κι έβαλα στοιχεία χρεωστικής για να δεχτώ την πληρωμή εκεί (και καλά).

Γιατί το έκανες αυτό;;;;;;;;Τι πληρωμή να δεχτείς αφού είχες ήδη πληρωθεί;Να γιατί ειναι καλό η ρεβολουτ.Βάζεις δικιά της κάρτα με όριο 10€ και δεν μπορουν να σου τραβήξουν κάτι.

Δημοσ.

Έγραψα τι ισχυρίστηκε ο απατεώνας.

Η πρώτη πληρωμή υποτίθεται θα γύριζε πίσω γιατί δεν εκδόθηκε κωδικός αποστολής.

Μην πολύ ψάχνετε, σε μια φόρμα/σελίδα τύπου chat (πολύ καλοφτιαγμένη θα έλεγα) μου ζητούσαν διάφορα που δεν θυμάμαι κι εγώ βλακωδώς ακολουθούσα για να ξεμπερδέψω επιτέλους. Νομίζω κάπου είδα κάτι για iPhone, πιθανότατα OTP αλλαγής συσκευής που μου φάνηκε περίεργο αλλά εγώ συνέχισα παρόλα αυτά.

3 ώρες πριν, mindreader είπε

Με το χιλιαρικο τωρα τι θα γινει;

Μέσω κάρτας και με αμφισβήτηση συναλλαγής τα παίρνεις πίσω τα χρήματα. Πόσο θα πάρει δεν ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί το έκανες αυτό;;;;;;;;Τι πληρωμή να δεχτείς αφού είχες ήδη πληρωθεί;Να γιατί ειναι καλό η ρεβολουτ.Βάζεις δικιά της κάρτα με όριο 10€ και δεν μπορουν να σου τραβήξουν κάτι.

Και οι ελληνικές έχουν όριο ρυθμιζόμενο κι αυτή που "έδωσα" είχε και γι'αυτό περιορίστηκε η απώλεια στα 1000. Το θέμα είναι ποιος ασχολείται να τα πειράζει αυτά κάθε τρεις και λίγο.

Εν τω μεταξύ μόλις είπα στην τράπεζα για marketplace μου έκαναν νόημα "φτάνει δεν χρειάζεται να μας πείτε κάτι άλλο", ποιος ξέρει τι πανυγήρι γίνεται εκεί μέσα. Έκανα και αναφορά από Facebook το προφίλ που με εξαπάτησε, την απέρριψαν.

Δεν είναι δικαιολογία αλλά είχα ξανακάνει πωλήσεις στο marketplace χωρίς πρόβλημα, παλιότερα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Doubt είπε

Έγραψα τι ισχυρίστηκε ο απατεώνας.

Η πρώτη πληρωμή υποτίθεται θα γύριζε πίσω γιατί δεν εκδόθηκε κωδικός αποστολής.

Μην πολύ ψάχνετε, σε μια φόρμα/σελίδα τύπου chat (πολύ καλοφτιαγμένη θα έλεγα) μου ζητούσαν διάφορα που δεν θυμάμαι κι εγώ βλακωδώς ακολουθούσα για να ξεμπερδέψω επιτέλους. Νομίζω κάπου είδα κάτι για iPhone, πιθανότατα OTP αλλαγής συσκευής που μου φάνηκε περίεργο αλλά εγώ συνέχισα παρόλα αυτά.

Μέσω κάρτας και με αμφισβήτηση συναλλαγής τα παίρνεις πίσω τα χρήματα. Πόσο θα πάρει δεν ξέρω.

Ελπίζω να πάρεις τα χρήματα πίσω μέσω του αντιλογισμού. Έχω ακούσει για περιπτώσεις που αφού έδωσαν το OTP που τους ήρθε στο κινητό δεν τους έκανε αντιλογισμό η τράπεζα μιας και έδωσες τα "κλειδιά" του 3FA

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Ελπίζω να πάρεις τα χρήματα πίσω μέσω του αντιλογισμού. Έχω ακούσει για περιπτώσεις που αφού έδωσαν το OTP που τους ήρθε στο κινητό δεν τους έκανε αντιλογισμό η τράπεζα μιας και έδωσες τα "κλειδιά" του 3FA

Αμφισβήτηση της συναλλαγής έγινε ήδη, στην αστυνομία έχει πάει το θέμα, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να κάνω από μέρους μου.

Πάντως το όλο στήσιμο είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις πάνω από κάτι απάτες τύπου  courier που βλέπαμε πέρσι πχ και με την εξάπλωση της ΤΝ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Doubt είπε

Και οι ελληνικές έχουν όριο ρυθμιζόμενο κι αυτή που "έδωσα" είχε και γι'αυτό περιορίστηκε η απώλεια στα 1000. Το θέμα είναι ποιος ασχολείται να τα πειράζει αυτά κάθε τρεις και λίγο.

Εν τω μεταξύ μόλις είπα στην τράπεζα για marketplace μου έκαναν νόημα "φτάνει δεν χρειάζεται να μας πείτε κάτι άλλο", ποιος ξέρει τι πανυγήρι γίνεται εκεί μέσα. Έκανα και αναφορά από Facebook το προφίλ που με εξαπάτησε, την απέρριψαν.

Δεν είναι δικαιολογία αλλά είχα ξανακάνει πωλήσεις στο marketplace χωρίς πρόβλημα, παλιότερα.

Το έγραψα με την λογική έχεις ένα λογαριασμό για τέτοιες δοσοληψίες μόνο.Χωρίς ή με ελάχιστο υπόλοιπο .

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αμφισβήτηση της συναλλαγής έγινε ήδη, στην αστυνομία έχει πάει το θέμα, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να κάνω από μέρους μου.

Πάντως το όλο στήσιμο είναι τουλάχιστον 2 κλάσεις πάνω από κάτι απάτες τύπου  courier που βλέπαμε πέρσι πχ και με την εξάπλωση της ΤΝ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Δεν είναι 2 κλάσεις πάνω. Απλά την πάτησες στην λαχτάρα σου να πουλήσεις το αντικείμενο. Τόσο απλά. Αυτό που έκανες δεν το κάνεις αν είσαι ψύχραιμος και σωστός. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θέλω να σε ρίξω αλλά με χρεωστική δύσκολα πιάνει η αμφισβήτηση. Έφαγαν του αδερφού μου κοντά 2 χιλιάρικα, έχοντας περάσει την κάρτα του σε απατηλό google wallet και κάνοντας συναλλαγές στο εξωτερικό, το πώς αδιευκρίνιστο, είχε κάνει πρόσφατα αγορά από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την κάρτα του και πιθανόν να υπέκλεψαν από εκεί τα στοιχεία...
Μέχρι να το πάρει χαμπάρι και να τις μπλοκάρει πέταξαν 2 χιλιάρικα σε αγορές... Έκανε αμφισβήτηση και του είπαν από την τράπεζα δύσκολο γιατί φαίνεται, σαν να τις έκανε ο ίδιος...

Δημοσ.
7 minutes ago, mechpanos said:

Δεν θέλω να σε ρίξω αλλά με χρεωστική δύσκολα πιάνει η αμφισβήτηση. Έφαγαν του αδερφού μου κοντά 2 χιλιάρικα, έχοντας περάσει την κάρτα του σε απατηλό google wallet και κάνοντας συναλλαγές στο εξωτερικό, το πώς αδιευκρίνιστο, είχε κάνει πρόσφατα αγορά από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την κάρτα του και πιθανόν να υπέκλεψαν από εκεί τα στοιχεία...
Μέχρι να το πάρει χαμπάρι και να τις μπλοκάρει πέταξαν 2 χιλιάρικα σε αγορές... Έκανε αμφισβήτηση και του είπαν από την τράπεζα δύσκολο γιατί φαίνεται, σαν να τις έκανε ο ίδιος...

όλες οι αμφισβητήσεις(5)που έχω κάνει είναι με χρεωστικη

απορώ που έκανα συναλλαγές στο εξωτερικό και η τράπεζα δεν είχε στείλει μυνημα επιβεβαίωσης να αποδεχθεί τη συναλλαγή

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Το έγραψα με την λογική έχεις ένα λογαριασμό για τέτοιες δοσοληψίες μόνο.Χωρίς ή με ελάχιστο υπόλοιπο .

μπορεί κάποιος να έχει ένα δεύτερο λογαριασμό στη τράπεζα με  χρεωστική μόνο γιαυτη τη δουλειά 

17 hours ago, Doubt said:

... και πάνω που νόμιζα πως είμαι άτρωτος και ασφαλής κι έδινα και συμβουλές... ήρθε η ώρα μου να την πατήσω.

Εν τάχει..

Έβαλα αντικείμενο προς πώληση στο facebook marketplace. Μου έστειλε μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος άτομο με γυναικείο ονοματεπώνυμο. Ζήτησε να σταλεί με boxnow και πληρωμή επίσης μέσω boxnow με διαδικασία που δεν γνώριζα κι έβλεπα πρώτη φορά. Έστειλαν μηνύματα στο mail μου (ευτυχώς δεν έδωσα το ίδιο που χρησιμοποιώ στο e-banking) με λινκ για την αποδοχή της πληρωμής (και καλά). Μετά από κάποια βήματα που δεν καλοθυμάμαι είδα όντως χρήματα στο λογαριασμό μου, λίγο πάνω από την τιμή πώλησης και πείστηκα πως πρόκειται για legit περίπτωση. (υποθέτω πως έκαναν κάποια κίνηση με πιστωτική, με σκοπό την ακυρώσουν ή με κλεμμένη κάρτα). Ζήτησα κωδικό αποστολής και δεν μου έστελνε με τη δικαιολογία πως δεν ολοκληρώθηκε η παραγγελία και δεν πληρώθηκα.

Μετά από περίπου 3 ώρες κι ενώ ήμουν και στη δουλειά το μεγαλύτερο διάστημα και εκνευρισμένος, έκανα το μοιραίο λάθος κι έβαλα στοιχεία χρεωστικής για να δεχτώ την πληρωμή εκεί (και καλά). Λίγο μετά κατάλαβα πως είχαν κάνει φτερά άνω των 1000€ και άμεσα κάλεσα την τράπεζα. Μετά από μισή ώρα αναμονής κατάφερα και μίλησα επιτέλους με εξυπηρέτηση πελατών και κλείδωσαν ebanking και ακύρωσαν κάρτες. Θα γίνει αμφισβήτηση συναλλαγής σε κατάστημα και μάλλον θα τη γλιτώσω φτηνά με το κόστος επανέκδοσης των καρτών και τη σχετική ταλαιπωρία σωματική και ψυχική.

Μάζεψα ότι στοιχεία μπόρεσα και τα έστειλα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κι από εκεί διαβιβάστηκαν στο τοπικό ΑΤ με κοινοποίηση σε μένα.

Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και να είστε δύσπιστοι στα πάντα και τους πάντες.

αφού είδες τα χρήματα έπρεπε να τα πάρεις αμεσως με μεταφορά σε άλλο λογαριασμό πριν προλάβουν να τ σκυρωσουν

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αφού είδες τα χρήματα έπρεπε να τα πάρεις αμεσως με μεταφορά σε άλλο λογαριασμό πριν προλάβουν να τ σκυρωσουν

Το λιγότερο που με απασχολούσε εκείνη την ώρα ήταν αυτό.

3 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Δεν είναι 2 κλάσεις πάνω. Απλά την πάτησες στην λαχτάρα σου να πουλήσεις το αντικείμενο. Τόσο απλά. Αυτό που έκανες δεν το κάνεις αν είσαι ψύχραιμος και σωστός. 

Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που ήρθε η ώρα μου.

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ρώτησα στην τράπεζα αν υπάρχουν πιθανότητες και μου είπαν περίπου αυτό.

Επειδή όμως έγινε και μια μεταφορά σε δικό μου λογαριασμό πριν κάνουν τη συναλλαγή με την κάρτα (που ήταν συνδεδεμένη με τον εν λόγω λογαριασμό) και βλέπω την ένδειξη mobile, εικάζω πως πήραν τον έλεγχο με εφαρμογή mobile banking σε δικό τους κινητό, άρα η υπό αμφισβήτηση δεν έγινε με OTP στο δικό μου κινητό, οπότε.. θα δούμε..

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Doubt είπε

....Μην πολύ ψάχνετε, σε μια φόρμα/σελίδα τύπου chat...

Βρε προσπαθούμε να καταλάβουμε λεπτομέρειες γιατί μπορεί να είναι κάτι καινούργιο που δεν έχουμε δει ξανά έτσι ώστε να μην την πατήσουμε στο μέλλον.

Αν καταλαβαίνω καλά έγιναν τα παρακάτω:

1. Ένα υποψήφιος αγοραστής σου έστειλε ότι ενδιαφέρετε και ήθελε να του βάλεις το αντικείμενο σε box now
  2. Έπειτα σου είπε ότι θα πληρωθείς μέσω box now (?) και σε έστειλε σε μία σελίδα που ήταν πρακτικά fake για να βάλεις τα στοιχεία σου.
  3. Εσύ έβαλες τα στοιχεία της κάρτας σου. 2FA υπήρξε;
  4. Έπειτα αντιλήφθηκες ότι αντί να σου βάλουν, σου έβγαλαν.

Αν έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια στην μέση και θες να την συμπληρώσεις ή έχω καταλάβει κάτι λάθος και έχεις όρεξη διόρθωσε με.

Εύχομαι να πάρεις πίσω τα λεφτά σου γρήγορα. Χρυσός κανόνας πάντως για να μην την πατήσεις είναι πάντα να είσαι χαλαρός και σε θέση να σκεφτείς πριν κάνεις κάποια συναλλαγή. Εγώ γενικά το ακολουθώ στην ζωή μου αυτό πάντα. Όταν είμαι πάνω σε μία σκάλα ή όταν τρώγω κτλ, τηλέφωνο δεν σηκώνω σε κανέναν εκτός και αν είναι 1ου βαθμού συγγενείς.

• Like 1
Δημοσ.

Συμπληρωματικά..

Τον τελευταίο κωδικό που μου ζητήθηκε δεν τον έδωσα ποτέ. Αν τον είχα δώσει πιθανόν να μου είχαν αδειάσει τα πάντα.

Επίσης μόλις είδα τη συναλλαγή "απάτη" άλλαξα κωδικό e-banking και αμέσως τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση.. μόνο μισή ώρα περίμενα.

Συμπλήρωμα 2

Τα λεφτά πήγαν revolut Cyprus Limassol.

Συμπλήρωμα 3

Βρήκα και τη σελίδα με τα πεδία προς συμπλήρωση για την κάρτα που μου πάσαραν ως boxnow. Ίσως την ανεβάσω προσεχώς.

Δημοσ.

Ναι σωστό ότι συζήτηση εδώ είναι για να επισημανθούν οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες και πιθανά κενά που παρουσιάζουν τα συστήματα που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι απατεώνες και αφού χρησιμοποιήσουν αρχικά μια πειστική τεχνική εξαπάτησης, να αποσπάσουν χρήματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτραπεί! 
Υπάρχουν τέτοια, πχ παλιότερα η ALPHA αν πρόσθετες κάποιον λογαριασμό στους αποθηκευμένους, μπορούσες να κάνεις μεταφορά ΧΩΡΙΣ να ζητάει OTP (το γράφω γιατί τώρα το έχει φτιάξει). Μπορούσε δηλαδή κάποιος απατεώνας να σου αποσπάσει στοιχεία πρόσβασης με phishing ή αλλιώς, να προσθέσει έναν λογαριασμό στους αποθηκευμένους, να κάνει μεταφορά κύριος, και εσύ να μην πάρεις χαμπάρι τί έγινε... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...