Προς το περιεχόμενο

NFT: Εξηγώντας τη νέα τάση του internet

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Σε λίγο θα δώσουν αξία και στα σχόλιά τους μερικοί...: 😄

Δεν δίνω σε οποιαδήποτε πρόσωπα που συνδέονται με αυτό το φόρουμ να έχουν την άδεια να κάνουν quote τα μηνύματά μου, τόσο στο παρελθόν όσο και το μέλλον. 

Με τη δήλωση αυτή, απαγορεύεται αυστηρά κάποιος χρήστης να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει ή μπει σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και θα πρέπει να ζητηθεί άδεια για να κάνετε quote. Η παραβίαση τιμωρείται από το νόμο (abc 1-234-5 6 789-012 και το καταστατικό της περιοχής 55).

Τιμώρησε με 😛

8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Το κανονικο χρημα πηρε αξια απο τον χρυσο. Τα κριπτο πηραν αξια απο τα χρηματα/χρυσο. Η φυσικη εξελιξη των πραγματων. Μην ειστε τοσο boomer καποιοι. Εξαλλου, με τον ρυθμο που παμε, και το χρημα θα εξαφανιστει και θα γινει μονο ηλεκτρονικο.

Εγω αλήθεια δεν ξέρω αν είμαι boomer ουυε καν ξερω την μετάφραση αλλά το χρήμα σε οποιαδήποτε μορφή δεν έχει την βάση του τον χρυσο; δηλαδή η το πιάνεις Η το βλέπεις στο κινητό κάρτες κλπ η βάση είναι ίδια πράγμα που δεν γίνεται στα καινούρια του διαόλου πράγματα! Επίσης ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω πως έχει αξια κατι όταν οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε και κάποιος άλλος να φτιάξει κάτι σχεδόν όμοιο με μια λεπτομέρεια παραπάνω και να είναι ξεχωριστό έργο και να έχει διακινείται κλπ δηλαδή τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει αυτο; τωρα ότι υπάρχει αγορά προφανώς υπάρχει αλλά εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς π.χ κάποιος ο οποίος θέλει να χαλάσει τα χρήματα του ( ο ίδιος που κάνει πάρτι εκατομμυρίων) η μπορεί όπως ειπώθηκε να κάνει ξέπλυμα κλπ αυτο βέβαια για εμένα που είμαι άσχετος δεν μου λέει κάτι σαν αγορά... ίδωμεν βέβαια...

Επεξ/σία από Ducatista
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος προλάβει τώρα που είναι νωρίς και το χειριστεί έξυπνα θα βγάλει 5 δραχμές. Μακρόχρονα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα κλαίνε τα λεφτά τους και μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι οι κερδισμένοι συνήθως οι πολύ πλούσιοι.

Ακριβώς όπως και το Bitcoin / mining. 

• Like 1

Πρέπει να έχεις νοημοσύνη τουλάχιστον καρύδας για να αγοράσεις NFT. Αυτοί που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε κάτι ξέρουν προφανώς αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο χαζά πράγματα που έχουμε φτιάξει στο ίντερνετ. Αν θέλει κάποιος να κάνει ένα investment χίλιες φορές να πάρει crypto.

Τα nft είναι χρήσιμα. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, θα βρουν τον χώρο τους. 

Ίσως θα είναι digital απόδειξη για μια πατέντα, ίσως δικαιώματα για μουσική, ίσως πολλά. 

Καλό είναι να μπορεί να υπάρχει μια ψηφιακή κατοχύρωση απόδειξης χωρίς την ανάγκη κάποιου centralized database. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι πως αυτή η "χαζή" περίοδος που διανύουμε είναι αναγκαίο κακό για το popularity των nfts. 

Popularity = μεγαλύτερη αγορά = ενδιαφέρον από "μεγάλους" για υπηρεσίες... Με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Και τα ανταλλακτήρια crypto, αναγκαίο κακό είναι, για το popularity του btc. Αν δεν υπήρχαν αυτά ,η αξία του btc, μάλλον θα ήταν κοντά στο 0.

"Αύριο" δεν θα χρειάζονται ούτε τα ανταλλακτήρια... 

• Like 2

Παιδιά, κάποιος που ξέρει από NFTs ας μου απαντήσει παρακαλώ: δεν είναι τα NFTs ένα απλό "hash" ενός έργου που μπαίνει στο transaction ενός blockchain για να πιστοποιήσει τόν "νόμιμο" ιδιοκτήτη ενός έργου;

1 ώρα πριν, Ducatista είπε

Τιμώρησε με 😛

Εγω αλήθεια δεν ξέρω αν είμαι boomer ουυε καν ξερω την μετάφραση αλλά το χρήμα σε οποιαδήποτε μορφή δεν έχει την βάση του τον χρυσο; δηλαδή η το πιάνεις Η το βλέπεις στο κινητό κάρτες κλπ η βάση είναι ίδια πράγμα που δεν γίνεται στα καινούρια του διαόλου πράγματα! Επίσης ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω πως έχει αξια κατι όταν οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε και κάποιος άλλος να φτιάξει κάτι σχεδόν όμοιο με μια λεπτομέρεια παραπάνω και να είναι ξεχωριστό έργο και να έχει διακινείται κλπ δηλαδή τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει αυτο; τωρα ότι υπάρχει αγορά προφανώς υπάρχει αλλά εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς π.χ κάποιος ο οποίος θέλει να χαλάσει τα χρήματα του ( ο ίδιος που κάνει πάρτι εκατομμυρίων) η μπορεί όπως ειπώθηκε να κάνει ξέπλυμα κλπ αυτο βέβαια για εμένα που είμαι άσχετος δεν μου λέει κάτι σαν αγορά... ίδωμεν βέβαια...

Κανένα νόμισμα δεν έχει πια αντίκρισμα σε χρυσό. Παλιά ίσχυε αυτό, αλλά από το 1970 τα νομίσμα δεν ακολουθούν πια αυτήν την πολιτική. Στην ουσία, είναι τόσο "αέρας" όσο και τα κρυπτονομίσματα. Απλά έχουν άλλη βαρύτητα, επειδή τα εκδίδουν κεντρικές τράπεζες και υποτίθεται ότι σχετίζονται με την οικονομία της κάθε χώρας.

• Like 2

Μόλις τώρα, liberostelios είπε

Παιδιά, κάποιος που ξέρει από NFTs ας μου απαντήσει παρακαλώ: δεν είναι τα NFTs ένα απλό "hash" ενός έργου που μπαίνει στο transaction ενός blockchain για να πιστοποιήσει τόν "νόμιμο" ιδιοκτήτη ενός έργου;

Κανένα νόμισμα δεν έχει πια αντίκρισμα σε χρυσό. Παλιά ίσχυε αυτό, αλλά από το 1970 τα νομίσμα δεν ακολουθούν πια αυτήν την πολιτική. Στην ουσία, είναι τόσο "αέρας" όσο και τα κρυπτονομίσματα. Απλά έχουν άλλη βαρύτητα, επειδή τα εκδίδουν κεντρικές τράπεζες και υποτίθεται ότι σχετίζονται με την οικονομία της κάθε χώρας.

Και γιατί δεν εκδίδουν όσα θέλουν;

32 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Αυτό κάνουν για αυτό ο πλυθωρισμος είναι στα ύψη. Κόβουν χρήμα για να καλύψουν τις μαλακιες τους με επακόλουθο τα χρήματα κάθε μέρα να αξίζουν όλο και λιγότερο. Ο πλυθωρισμος πέφτει με τον πρωτογενή τομέα που παράγει ο μόνος τομέας που πραγματικά δουλεύει ούτε μόνος τομέας που δεν είναι φούσκα και υπάρχει πραγματική παραγωγή από πίσω. Βέβαια ανέκαθεν ήθελαν φτωχό τον κόσμο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα για να μπορούν να τον ελέγχουν εύκολα και να έχουν τεράστιο περιθώριο κέρδους οι μεσάζοντες. Πουλάω 80 λεπτά ελιά το κιλό και στον κόσμο φτάνει 40 ευρώ το κιλό. Από τα 80 λεπτά τα 60 είναι έξοδα ενώ από τα 39 ευρώ που βγάζουν όλοι μέχρι να πάει στον κόσμο τα 30 είναι κέρδος. Τα nfts είναι ακόμα ένα κόλπο για να βγάλουν ακόμα λίγα δις αυτοί που έχουν ήδη δις σήμερα. Ναι θα υπάρξουν και 0.1% κόσμος της μεσαίας τάξης που θα βγάλει κάποια χρήματα αλλά μέχρι εκεί. Καπιταλισμός είμαστε 8 κοντά δις το 2% από αυτούς βγάζει κάθε χρόνο ότι βγάζει το υπόλοιπο 98%. Καπιταλισμός σημαίνει φτωχοποιηση του κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στους λίγους. Το bitcoin και τα nfts είναι ακόμα ένας τρόπος για να γίνει ο κόσμος ακόμα πιο φτωχός μακροπρόθεσμα. Κάτι σαν το χρηματιστήριο που εκατομμύρια κόσμος έχασαν περιουσίες μιας ζωής. 

• Like 3

38 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Πληθωρισμός...

Πάντως, για το θέμα με τα nft, τουλάχιστον υπάρχει και κάποια "οπτική" απόδειξη. Για το παρακάτω τι ακριβώς απόδειξη μπορεί να υπάρχει; Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο χαζός κόσμος που να πληρώνει 18.000$ για ...αέρα, που δεν είναι ούτε καν κοπανιστός;

https://nypost.com/2021/06/03/artist-sells-invisible-sculpture-for-over-18k/

Και τι δήλωσε ο καλλιτέχνης;;;

"Δεν το βλέπετε αλλά υπάρχει. Είναι φτιαγμένο από αέρα και πνεύμα".

Σε ολα τα παραπανω δεν ήθελα τον ορισμό του πληθωρισμου απλα ήθελα να δώσω την έμφαση ότι ο καθενας δεν κάνει οτι θελει.. (σαφώς η χωρες κόβουν κάποια χρήματα παραπάνω τα οποία δεν έχουν αντάλλαγμα)

11 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πληθωρισμός...

Πάντως, για το θέμα με τα nft, τουλάχιστον υπάρχει και κάποια "οπτική" απόδειξη. Για το παρακάτω τι ακριβώς απόδειξη μπορεί να υπάρχει; Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο χαζός κόσμος που να πληρώνει 18.000$ για ...αέρα, που δεν είναι ούτε καν κοπανιστός;

https://nypost.com/2021/06/03/artist-sells-invisible-sculpture-for-over-18k/

Και τι δήλωσε ο καλλιτέχνης;;;

"Δεν το βλέπετε αλλά υπάρχει. Είναι φτιαγμένο από αέρα και πνεύμα".

Ε καλα και οτι υπαρχει οπτική αποδειξη δεν πάει  να πει ότι έχει αξια.. π.χ άλλο να έχω φωτο του πύργου του Άιφελ και αλλο να είναι δικός μου.. τεσπα αυτό δεν θα το καταλάβω είμαι και άσχετος... για το παράδειγμα που εστειλες είναι αστείο πραγματικά...  όχι ότι πιστεύω ότι δεν θα πουλήθει  καποιος θα  εκτιμησει την αξια του χαχαχαχ https://youtu.be/RwFvpN-Eq3g

Μα, πουλήθηκε. Αυτό είναι το ωραίο και ο καλλιτέχνης έδωσε στον αγοραστή πιστοποιητικό αυθεντικότητας για να αποδείξει ότι είναι πραγματικό το έργο.

Να και το NFT. :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ooaris said:

Τα nft είναι χρήσιμα. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο, θα βρουν τον χώρο τους. 

Ίσως θα είναι digital απόδειξη για μια πατέντα, ίσως δικαιώματα για μουσική, ίσως πολλά. 

Καλό είναι να μπορεί να υπάρχει μια ψηφιακή κατοχύρωση απόδειξης χωρίς την ανάγκη κάποιου centralized database. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι πως αυτή η "χαζή" περίοδος που διανύουμε είναι αναγκαίο κακό για το popularity των nfts. 

Popularity = μεγαλύτερη αγορά = ενδιαφέρον από "μεγάλους" για υπηρεσίες... Με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Και τα ανταλλακτήρια crypto, αναγκαίο κακό είναι, για το popularity του btc. Αν δεν υπήρχαν αυτά ,η αξία του btc, μάλλον θα ήταν κοντά στο 0.

"Αύριο" δεν θα χρειάζονται ούτε τα ανταλλακτήρια... 

Τα NFT δεν θα βρουν κανέναν χώρο καθώς ιδεολογικά είναι αντίθετα. Από την στιγμή που κάτι χρησιμοποιείται για να βγάλουν μερικοί χρήμα τότε σίγουρα δεν θα υιοθετηθεί από την κοινότητα.

Τι σημαίνει digital απόδειξη; αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια. Πχ αν κάποιος χρησιμοποιεί το βίντεο σου για δικό του στο Youtube απλά απευθύνεσαι στην Google και το κατεβάζει. Αν πχ είσαι φωτογράφος και ανεβάζεις φωτογραφίες σε stock photo sites, αναγράφεται το όνομά σου και αυτός που θα την κατεβάσει ή χρησιμοποιήσει οφείλει να αναφέρει το όνομά σου επίσης. (ανάλογα το license βέβαια). 

ΥΓ: Με απλά λόγια, τα τελευταία χρόνια ο καθένας σκαρφίζεται ότι μ***κια του κατέβει και το πλασάρει ως "χρήσιμο για την ανθρωπότητα". Οτι να ναι.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 2

1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Μα, πουλήθηκε. Αυτό είναι το ωραίο και ο καλλιτέχνης έδωσε στον αγοραστή πιστοποιητικό αυθεντικότητας για να αποδείξει ότι είναι πραγματικό το έργο.

Να και το NFT. :D

Ευτυχώς γιατί θα μπορούσαν να βγουν πολλές μαϊμούδες χαχααχ ρε τι τραβάει ο κόσμος... και εμάς μας κάνουν παζαρι αν θελησουν να αγοράσουν κάτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...