Προς το περιεχόμενο

NFT: Εξηγώντας τη νέα τάση του internet

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μπορω ενα κομεντ εδω η αλλου να το εχω με οληρωμη nft αν ναι μην μου κλέψετε παρακαλώ την ιδεα αν οχι μην βρίσετε ειπα μα βγάλω κανα εύκολο χρήμα δύσκολες εποχές με καταλαβαίνετε σίγουρα 😂😂😂😂

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα NFT (έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται το 99% του κόσμου αυτή τη στιγμή) είναι όσο χρήσιμα είναι το οτιδήποτε branded φοράτε σε σχέση με no-name προϊόντα , όσο χρήσιμα είναι τα έργα τέχνης που κοστολογούνται για υπέρογκα ποσά και γενικά όσο χρήσιμο βρίσκει κανείς οτιδήποτε ικανοποιεί την ματαιοδοξία του. Ξαφνικά ξυπνήσαμε και μας φταίνε τα NFTs που αν μη τι άλλο είναι η φυσική εξέλιξη, χάριν της τεχνολογικής ανάπτυξης,  μιας σκατένιας πραγματικότητας που όλοι συντηρούμε με τα πορτοφόλια μας. Όπως σε κάθε τι η τεχνολογία μπορεί να κάνει empower τους ανθρώπους ή να τους καταστρέψει. Εν ολίγοις, είναι θέμα παιδείας και ενημέρωσης. Ψηφίζετε πάντα με το πορτοφόλι σας.

Επεξ/σία από shadowlike
  • Like 1
  • Thanks 1

29 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Τα NFT δεν θα βρουν κανέναν χώρο καθώς ιδεολογικά είναι αντίθετα. Από την στιγμή που κάτι χρησιμοποιείται για να βγάλουν μερικοί χρήμα τότε σίγουρα δεν θα υιοθετηθεί από την κοινότητα.

Τι σημαίνει digital απόδειξη; αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια. Πχ αν κάποιος χρησιμοποιεί το βίντεο σου για δικό του στο Youtube απλά απευθύνεσαι στην Google και το κατεβάζει. Αν πχ είσαι φωτογράφος και ανεβάζεις φωτογραφίες σε stock photo sites, αναγράφεται το όνομά σου και αυτός που θα την κατεβάσει ή χρησιμοποιήσει οφείλει να αναφέρει το όνομά σου επίσης. (ανάλογα το license βέβαια). 

ΥΓ: Με απλά λόγια, τα τελευταία χρόνια ο καθένας σκαρφίζεται ότι μ***κια του κατέβει και το πλασάρει ως "χρήσιμο για την ανθρωπότητα". Οτι να ναι.

"απευθύνεσαι στην Google"  ορίστε το πρόβλημα σου. 

Η Google είναι ένας ιδιώτης που κάνει, κυριολεκτικά, ό,τι θέλει... Πας με τα νερά τους γιαυτό σου φαίνονται όλα οκ... 

13 ώρες πριν, Damianus είπε

Βρειτε εναν καλο graphic designer και δεν θα χρειαστει να ξαναδουλεψετε ποτε. 😉

Τα ποσα που διακινουνται σε αγοραπωλησιες  ακομη και απλων NFT ειναι αξιολογοτατα.

Δοκιμασε το και ενημερωσε μας οταν παρεις τα πρωτα πραγματικα χρηματα στα χερια σου και πόσα θα ειναι αυτα  :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, shadowlike said:

τα NFT (έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται το 99% του κόσμου αυτή τη στιγμή) είναι όσο χρήσιμα είναι το οτιδήποτε branded φοράτε σε σχέση με no-name προϊόντα , όσο χρήσιμα είναι τα έργα τέχνης που κοστολογούνται για υπέρογκα ποσά , όσο χρησιμότητα βρίσκει κανείς σε οτιδήποτε ικανοποιεί την ματαιοδοξία του. Ξαφνικά ξυπνήσαμε και μας φταίνε τα NFTs που αν μη τι άλλο είναι η φυσική εξέλιξη, χάριν της τεχνολογικής ανάπτυξης,  μιας σκατένιας πραγματικότητας που όλοι συντηρούμε με τα πορτοφόλια μας. Όπως σε κάθε τι η τεχνολογία μπορεί να κάνει empower τους ανθρώπους ή να τους καταστρέψει. Εν ολίγοις, είναι θέμα παιδείας και ενημέρωσης. Ψηφίζετε πάντα με το πορτοφόλι σας.

Ποια τεχνολογική ανάπτυξη; γελάνε όλα τα software houses.

Ξεκάθαρα τα ακριβά ρούχα και οι πίνακες είναι "αέρας κοπανιστός" για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία κάποιων. Το ίδιο και τα NFTs...

Τόσο πολύ ανάγκη έχεις να "κατοχυρώσεις" το "έργο" σου; ξέρεις... υπάρχουν νόμοι και αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό. Αν κάποιος σου "κλέψει" πχ μια εικόνα μπορείς να κινηθείς νομικά... δεν περιμέναμε το NFT για την απόδειξη του δημιουργού.

Όσο για το "ξαφνικά ξυπνήσαμε και μας φταίνε τα NFTs...", το κλίμα που εισπράττω εγώ είναι: "whateverr, μπορώ να βγάλω τπτ από αυτό; θα το δοκιμάσω...".

34 minutes ago, ooaris said:

"απευθύνεσαι στην Google"  ορίστε το πρόβλημα σου. 

Η Google είναι ένας ιδιώτης που κάνει, κυριολεκτικά, ό,τι θέλει... Πας με τα νερά τους γιαυτό σου φαίνονται όλα οκ... 

Προφανώς. Από την στιγμή που θα γίνει η δουλειά σου γιατί όχι; εκτός κι αν επιδιώκεις αποζημίωση. Εκεί πάω πάσο, δεν πας στην Google.

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ καλο αρθρο , εχει ενδιαφέρον το nft και οι εφαρμογές του , μπορει να φερει πολλες αλλαγές ακομη και στην καθημερινοτητα . εχει γινει tokenization και σε φυσικα ακίνητα οχι μονο στο metaverse , πριν λιγα χρονια μια εταιρια στη νεα υορκη  ειχε κανει tokenized ενα κτιριο με διαμερισματα , ετσι μπορουσε ο καθενας με ενα μικρο αντιτιμο να αγορασει ενα  token και να κατεχει ποσοστο του ακινητου , περιμενω να δω right click και μετατροπη σε nft σε Edge , Chrome

Επεξ/σία από ethereum

4 ώρες πριν, cocotsak είπε

Ο πολεμος στην Ουκρανια απεδειξε για ακομη μια φορα οτι οταν  σφιγγουν τα γαλατα ο κοσμος θελει καυσιμα και καλαμποκι για μπομποτα.. 

image.png.281c36605603df992dfa4c70e78bfa20.png

16 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Το κανονικο χρημα πηρε αξια απο τον χρυσο. Τα κριπτο πηραν αξια απο τα χρηματα/χρυσο. Η φυσικη εξελιξη των πραγματων. Μην ειστε τοσο boomer καποιοι. Εξαλλου, με τον ρυθμο που παμε, και το χρημα θα εξαφανιστει και θα γινει μονο ηλεκτρονικο.

Κάθομαι  και γελάω όταν διαβάζω τους κάθε είδους ευφάνταστους τρόπους που το σύστημα της κάθε εποχής εφευρίσκει για να κάνει αναδιανομή πλούτου υπέρ του.

Αν δεν είστε σε ένα επίπεδο IQ που να μπορείτε να αντιληφθείτε και να ακολουθήσετε τέτοιου είδους προϊόντα καλό θα είναι να προσπεράσετε καθώς απλά παίζεται κορώνα-γράμματα τα ωραία σας λεφτακια. Αλλά και κάποιους ελάχιστους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου σε αυτό το επίπεδο , σιγά μην ασχολούνταν με crypto και ΝFT.

Δεν ξέρω αν το χρήμα θα γίνει ηλεκτρονικό ή όχι αλλά τα βασικά αγαθά και η παραγωγή τους (γη) , τα πολύτιμα μέταλλα και η συλλογή τους , η παραγωγή ενέργειας καθως και η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας είναι τα ΜΟΝΑ διαχρονικά εχέγγυα για ασφαλείς επενδύσεις.

Οι υπόλοιποι απλά θα ζουν με τον κίνδυνο να τους τραβήξουν μια μέρα την πρίζα μένοντας στο κενό…

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Τα NFT δεν θα βρουν κανέναν χώρο καθώς ιδεολογικά είναι αντίθετα. Από την στιγμή που κάτι χρησιμοποιείται για να βγάλουν μερικοί χρήμα τότε σίγουρα δεν θα υιοθετηθεί από την κοινότητα.

Τι σημαίνει digital απόδειξη; αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια. Πχ αν κάποιος χρησιμοποιεί το βίντεο σου για δικό του στο Youtube απλά απευθύνεσαι στην Google και το κατεβάζει. Αν πχ είσαι φωτογράφος και ανεβάζεις φωτογραφίες σε stock photo sites, αναγράφεται το όνομά σου και αυτός που θα την κατεβάσει ή χρησιμοποιήσει οφείλει να αναφέρει το όνομά σου επίσης. (ανάλογα το license βέβαια). 

ΥΓ: Με απλά λόγια, τα τελευταία χρόνια ο καθένας σκαρφίζεται ότι μ***κια του κατέβει και το πλασάρει ως "χρήσιμο για την ανθρωπότητα". Οτι να ναι.

Σα να μην έχεις καταλάβει τι είναι η τεχνολογία blockchain και ειδικά τα smart contracts......

Ο λόγος που υπάρχουν όλα αυτά είναι για να μην υπάρχει τρίτος μεσάζοντας στις συναλλαγές σου (π.χ. Google, τράπεζα, συμβολαιογράφος κ.τ.λ). 

Τώρα ως προς την χρησιμότητα των NFTs εδώ δε θα διαφωνήσω αλλά για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου και ένας Rembrandt ας πούμε τί παραπάνω προσφέρει και έχει αξία εκατομμυρίων;   

Επεξ/σία από Koukozz
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Koukozz said:

Σα να μην έχεις καταλάβει τι είναι η τεχνολογία blockchain και ειδικά τα smart contracts......

Ο λόγος που υπάρχουν όλα αυτά είναι για να μην υπάρχει τρίτος μεσάζοντας στις συναλλαγές σου (π.χ. Google, τράπεζα, συμβολαιογράφος κ.τ.λ). 

Τώρα ως προς την χρησιμότητα των NFTs εδώ δε θα διαφωνήσω αλλά για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου και ένας Rembrandt ας πούμε τί παραπάνω προσφέρει και έχει αξία εκατομμυρίων;   

Απολύτως τίποτα δεν προσφέρει. Η διαφορά είναι ότι έχουν το "εκλεκτό" κοινό τους και δεν μας πρήζουν... σε αντίθεση με NFT/Cryptos που σε πρήζουν για να "επενδύσεις" και να χάσεις τα λεφτά σου, και να κερδίσουν άλλοι.

43 minutes ago, Looter said:

Κάθομαι  και γελάω όταν διαβάζω τους κάθε είδους ευφάνταστους τρόπους που το σύστημα της κάθε εποχής εφευρίσκει για να κάνει αναδιανομή πλούτου υπέρ του.

Αν δεν είστε σε ένα επίπεδο IQ που να μπορείτε να αντιληφθείτε και να ακολουθήσετε τέτοιου είδους προϊόντα καλό θα είναι να προσπεράσετε καθώς απλά παίζεται κορώνα-γράμματα τα ωραία σας λεφτακια. Αλλά και κάποιους ελάχιστους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου σε αυτό το επίπεδο , σιγά μην ασχολούνταν με crypto και ΝFT.

Δεν ξέρω αν το χρήμα θα γίνει ηλεκτρονικό ή όχι αλλά τα βασικά αγαθά και η παραγωγή τους (γη) , τα πολύτιμα μέταλλα και η συλλογή τους , η παραγωγή ενέργειας καθως και η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας είναι τα ΜΟΝΑ διαχρονικά εχέγγυα για ασφαλείς επενδύσεις.

Οι υπόλοιποι απλά θα ζουν με τον κίνδυνο να τους τραβήξουν μια μέρα την πρίζα μένοντας στο κενό…

Δεν ξέρω τι έχουν πάθει μερικοί... λες και ήδη δεν είναι τα πάντα ηλεκτρονικά... αν δεν κάνω λάθος το όριο για χωρίς κάρτα είναι 300 500 ευρώ? δλδ να το κατεβάσουν μήπως στα 10 ευρώ; ...

Επεξ/σία από NotAliki177

Εγω δεν εχω καταλαβει το εξής:

Εστω οτι αγοράζω ένα NFT.

Για να το πουλήσω, πρέπει να βρεθεί αγοραστής, ετσι δεν είναι; (δεν είναι δλδ όπως τα ανταλλακτήρια)

Αν επενδύσω δηλαδη σε αγορά nft για μεταπώληση και δεν βρεθεί κάποιος να το αγοράσει, την έκατσα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος

21 λεπτά πριν, siakattack@gmai είπε

Εγω δεν εχω καταλαβει το εξής:

Εστω οτι αγοράζω ένα NFT.

Για να το πουλήσω, πρέπει να βρεθεί αγοραστής, ετσι δεν είναι; (δεν είναι δλδ όπως τα ανταλλακτήρια)

Αν επενδύσω δηλαδη σε αγορά nft για μεταπώληση και δεν βρεθεί κάποιος να το αγοράσει, την έκατσα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Την έκατσες!

• Like 1

18 ώρες πριν, Looter είπε

Οταν οι παρεες σου και συ  ο ίδιος δεν θέλουν να μάθουν απο μόνοι τους γιαυτο το σύστημα, ειναι λογικό να γελάτε..
Το ίδιο κάνουμε και οι υπολοιποι που διαβάσαμε για το blockchain και έχουμε κατι τυπους σαν εσένα να λυπόμαστε IRL..
Μόνος σου απαντάς σε πολλές ερωτήσεις, απλά ο κύκλος σου καθώς κ συ , ειστε boomers και το IQ σας φθάνει μόνο σε συζητησεις για πράγματα που ακούτε η βλέπετε στα μίντια, η ποσταρε κάποιος  η σου πε ενας γνωστός φίλος τραπεζίτης.. 
Κατα τ'αλλα συνεχισε να γελάς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...