Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα 2ο μεταπτυχιακό (είχα ένα από τα νιάτα μου) στο ΕΑΠ όταν ήμουν 42. Στην πληροφορική, ειδικότητα τελείως άσχετη με το πτυχίο μου και το 1ο μεταπτυχιακό. Δύσκολο μεταπτυχιακό, αλλά πολύ καλά δομημένο που σου δίνει εναύσματα για περισσότερα. Δεν ήταν η ηλικία αυτό που με δυσκόλεψε, αλλά το γεγονός ότι ήθελε άφθονο χρόνο για διάβασμα, εργασίες, εξετάσεις, κτλ. Τότε τον είχα, αλλά τώρα με το παιδί, θα ήταν μάλλον αδύνατο να το κάνω.

• Like 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικά να κάνεις πλάνο χρόνου που θα απαιτηθεί. Στην συνέχεια, ανάλογα το πλάνο σου, να ρωτήσεις είτε απόφοιτους, είτε τους καθηγητές, απορίες σου όπως :

Οι παρακολουθήσεις είναι απαιτούμενες;

Είναι δια ζώσης ή εξ'αποστάσεως;

Η βαθμολόγηση γίνεται από ένα σύνολο εργασιών ή τελικών εξετάσεων;

Δίνεται η δυνατότητα μερικούς φοίτησης;

Αν και δεν σε ενδιαφέρει, υπάρχει σύνδεση του μεταπτυχιακού με την αγορά εργασίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν είχα πάει για μεταπτυχιακό (32 ετών) υπήρχαν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αλλά ήξεραν πως με τον "έξτρα τίτλο" θα έπαιρναν και παραπάνω λεφτα. Κοστίζουν περίπου στα 3000...

Αν το αφεντικό σκοπεύει να σου δώσει παραπάνω λεφτα αν το παρεις, κάνε το βήμα

Επεξ/σία από manousos82003
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

1 ώρα πριν, manousos82003 είπε

Αν το αφεντικό σκοπεύει να σου δώσει παραπάνω λεφτα αν το παρεις, κάνε το βήμα

δεν έχω καμία τέτοια συμφωνία ή ένδειξη ότι μπορεί να γίνει από τον εργοδότη μου.

Στις 3/4/2022 στις 7:25 ΜΜ, csontheline είπε

Αρχικά να κάνεις πλάνο χρόνου που θα απαιτηθεί. Στην συνέχεια, ανάλογα το πλάνο σου, να ρωτήσεις είτε απόφοιτους, είτε τους καθηγητές, απορίες σου όπως :

Οι παρακολουθήσεις είναι απαιτούμενες;

Είναι δια ζώσης ή εξ'αποστάσεως;

Η βαθμολόγηση γίνεται από ένα σύνολο εργασιών ή τελικών εξετάσεων;

Δίνεται η δυνατότητα μερικούς φοίτησης;

Αν και δεν σε ενδιαφέρει, υπάρχει σύνδεση του μεταπτυχιακού με την αγορά εργασίας;

θα μετρήσω όλα αυτά που αναφέρεις. η παρακολούθηση ως τώρα ήταν εξ αποστάσεως. τρία εξάμηνα (των τριών ενοτήτων) και στη συνέχεια διπλωματική εργασία. για τη σύνδεση με την αγορά δεν το γνωρίζω , θα το αναζητήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολο το μεταπτυχιακό όταν δουλεύεις ταυτόχρονα αλλά βγαίνει αν το κάνεις part time.

Το αν θα σου χρειαστεί στο μέλλον δεν μπορείς να το ξέρεις πότε.

Το ζήτημα είναι να έχεις όρεξη για γνώση.Αν πας με χαλαρή νοοτροπία θα δυσκολευτείς.

Εφόσον δουλεύεις σε logistics μπορείς να κάνεις και μια διπλωματική που θα έχει άμεση σχέση με την εργασία σου.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

Ενας φιλος μου ειπε μια ιστορια καποτε. Ηταν σε μια σχολη του εξωτερικου φοιτητες μεταπτυχιακου οι οποιοι μετα την ορκομωσια τους τελειωσαν και βρισκονταν μαζι με τον καθηγητη τους στην αιθουσα. Ρωταει τοτε ο καθηγητης: ποιοι θα κανουν διδακτορικο; Απο τους 10 οι 8 σηκωσαν χερι και οι 2 οχι. Απανταει τοτε ο καθηγητης: Εσεις οι 8 γι αυτους τους 2 θα εργαζεστε στο μελλον..

Ισως με το σκεπτικο οτι θα ηταν εκτος αγορας εργασιας για χρονια και οι αλλοι θα δουλευαν; Ποιος ξερει.

Ενας απο τους 2 ηταν ο ιδιοκτητης της singer (ραπτομηχανες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αποκλείεται οι 8 να δουλεύουν για τους 2, αν οι εταιρείες αυτών των 2 έχουν τμήμα R&D που απαιτεί σχεδον πάντα εφόδια όρεξη και θέληση για έρευνα, άρα διδακτορικό. Ο άλλος τομέας είναι τα ερευνητικά κέντρα και φυσικά η εκπαίδευση. Λίγοι κάτοχοι διδακτορικων καταλήγουν στην εκπαίδευση τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα από την απόκτηση του, οι περισσότεροι εργάζονται εκτός εκπαίδευσης. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/4/2022 στις 2:25 ΠΜ, stelios_2809 είπε

καλησπέρα σε όλους ! 

Δεδομένης της απαιτητικής εποχής που διανύουμε , ηθελα να ρωτήσω αν κανεις εχει επιχειρήσει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό βρισκόμενος στο ηλικιακό γκρουπ των 40. 

στη περίπτωση μου , ακαδημαϊκά έχω μόνο πανεπιστημιακό τίτλο. Εργασιακά έχω εμπειρία 12-13 χρόνια εκ των όποιον τα τελευταία 8 στον τρέχοντα εργοδότη μου. Στη δουλειά που είμαι τώρα έχω καταφέρει κάποια πράγματα και ειχα μια σχετική εξέλιξη σε θέση / αμοιβές.  Τέλος νοιώθω μια ασφάλεια. Στα προσωπικά μου είμαι ακόμα χωρίς οικογένεια αλλά ειναι κάτι που πλησιάζει όμορφα σιγά σιγά. 

μεσα στη γενικότερη αβεβαιότητα των καιρών μας σκέφτομαι να βοηθήσω/ενισχύσω λίγο τον εαυτό μου με ένα μεταπτυχιακό.  Γνωρίζω ότι η αγορά πλέον το θεωρεί δεδομένο και μέσα μου χτυπάω το κεφάλι μου που δεν το έχω κάνει ήδη. το αντικείμενο που θέλω να παρακολουθήσω είναι αυτό της εργασίας μου (όπου πατάει και η γενική κατεύθυνση του πτυχίου μου). 

εχει δοκιμάσει κανείς , έστω και αργά να ασχοληθεί με επιπλέον σπουδές ; οικονομικά μπορώ να στηρίξω τα δίδακτρα. από θέμα ρουτίνας κ διαβάσματος έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ ενεργά και να μπω σε πρόγραμμα.  ίσως είναι πιο βατό που θα έχω μια εικόνα on the job ? 

ο στόχος μου είναι περισσότερο η θωράκιση μου για τις επόμενες ημέρες που έρχονται. Τα εργασιακά είναι πάντα απρόβλεπτα και η αγορά σίγουρα ανταγωνιστική. Νοιώθω λίγο άβολα πχ. σε όσους κάνω συνέντευξη για να ενταχθούν στην ομάδα μου έχουν μεταπτ. σπουδές. Θεωρώ αν αύριο έπρεπε να αναζητήσω δουλειά , όσο ταιριαστή προϋπηρεσία και να έχω η απουσία μεταπτυχιακού με κάνει λιγότερο ελκυστικό.  

τι θα προτείνατε ; έχεις κανείς εμπειρία από αντίστοιχη απόφαση ; ευχαριστώ πολύ ! 

φίλε μου, τι μου θύμισες....

φυσικά και πρέπει να το κάνεις.

αν το ξεκινήσεις, σου υπόσχομαι μια νέα νεότητα!

θα έρθουν πολλές στιγμές που θα σιχτιρίζεις για την μακακία που έκανες και πήγες και έμπλεξες.

αλλά πές μου ένα πράγμα για το οποίο είσαι παρήφανος και δεν είχε απο πίσω του πολύ κόπο...

Φυσικά και ο χρόνος δεν θα φτάνει. Θα τρομάζεις. Και τελικά ο χρόνος θα φτάνει! είναι το κρυφό μάθημα του μεταπτυχιακού: η διαχείριση του χρόνου! είναι κι άλλο ένα μάθημα: Pareto στην πράξη! αξία; ανεκτίμητη!

Εγώ στα 42 έκανα ΜΒΑ. Το πήρα με διάκριση. Το αγαπημένο μου μάθημα η διοίκηση παραγωγής! δεν δούλεψα ποτέ μου σε γραμμή παραγωγής, αλλά κάθε μέρα το εφαρμόζω. Δεν δούλεψα ποτέ σε μάρκετινγκ. Αλλά ξέρω ότι η μέγιστη μαγγιά είναι η θέση αξίας που θα πιάσω στη γκλαούνα του όποιου αφεντικού.

Ο πανεπιστημιακός μου τίτλος είναι στις θετικές επιστήμες και κατέχω στατιστική. Εκεί έμαθα όμως την στατιστική στην καθημερινή ζωή!

Στα σχολεία που πήγα δεν έμαθα να αναζητώ τις πηγές, στο μεταπτυχιακό το έμαθα!

Έμαθα να διαβάζω βιβλία τούβλα, διαβάζοντας 30-50 σελίδες! (μπορεί να λέω πολλές).

έμαθα να οργανώνω τη σκέψη μου, να λύνω προβλήματα.

χώρισα με τη γυναίκα μου. Το ίδιο και άλλοι συνσπουδαστές μου στην ηλικία μου. Δεν πειράζει. Τελικά σε καλό μου βγήκε!

Όρμα φίλε μου. Όρμα!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/4/2022 στις 1:06 ΜΜ, HALF EVIL είπε

Να έχεις το όψη σου πάντως ότι το ΕΑΠ είναι γενικά  δύσκολο. 

Τουλάχιστον εγώ που έκανα στην τραπεζική σε ανάλογη ηλικίας και με οικογένεια και δουλειά, δυσκολεύτηκα. 

Σιγά καλε όσους ξερω που κάνουν εκεί είναι πολύ χαλαρά.. μόνο εργασίες έχουν και μεγαλη ευελιξία. Που να έκανες και σε ένα πανεπιστήμιο στην Αθήνα από κοντά να δεις τι ζόρι ειναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BohemianRhapsody είπε

Σιγά καλε όσους ξερω που κάνουν εκεί είναι πολύ χαλαρά.. μόνο εργασίες έχουν και μεγαλη ευελιξία. Που να έκανες και σε ένα πανεπιστήμιο στην Αθήνα από κοντά να δεις τι ζόρι ειναι

Ναι αλλά για τις εξετάσεις θέλει γερό διάβασμα. 

Και άλλο εξ αποστάσεως , άλλο να βλέπεις τον καθηγητή δια ζώσης.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/4/2022 στις 5:01 ΜΜ, forgotten είπε

ειμαι λιγο πιο κατω απο 40αραντα και εχω να πω οτι εαν εχεις οικογενεια ειναι αδυνατο να κανεις κατι τετοιο ιδιαιτερα με παιδι.

εχω αφησει μεταπτυχιακο στη μεση λογω του οτι ηρθε το παιδι και εδω και δυο ετη δεν εχω δυναμην να ανοιξω βιβλια ποσο μαλιστα να συγκεντρωθω να κανω και εργασιες κλπ...

στην πρωτη μου σχολή εμεινα εγκυος οταν τελειωσα με τα περισσότερα μαθηματα και εκανα πρακτική, την πτυχιακή καταφερα να την κάνω 4 χρονια μετα με 2 παιδιά πλέον. Ολο το αφηνα και μετα εκατσα 2 βδομάδες ξενυχτησα και την τελείωσα

1 ώρα πριν, BohemianRhapsody είπε

δια ζωσης ειναι πιο ευκολο γιατι εχεις τον καθηγητη να σου κανει μάθημα. ειδικά αν εισαι τυπος που μαθαίνεις ακούγοντας και βλέποντας ειναι το καλύτερο να παρακολουθείς. περνάς τα μαθηματα με ελάχιστο διάβασμα. Αντίθετα στα εξ αποστασεως οι συναντησεις δεν ειναι διαλέξεις ειναι καθοδήγηση, πρέπει δηλαδη να βρεις μόνος σου την ακρη. Του ΕΑΠ θα διάλεγα μόνο αν ηθελα κάτι θεωρητικό ή οικονομικό. 

14 ώρες πριν, georgevr είπε

χώρισα με τη γυναίκα μου. Το ίδιο και άλλοι συνσπουδαστές μου στην ηλικία μου. Δεν πειράζει. Τελικά σε καλό μου βγήκε!

Όρμα φίλε μου. Όρμα!

δε χωρισες γι αυτο. χωρισες γιατι δεν κατανοουσε τις δικές σου ανάγκες. σε ενα γάμο πρεπει να εχουμε και μια κατανόηση. Κι εγω οταν αποφάσισα μεταπρτυχιακό ειχα συνέχεια τσακωμους με τον αντρα μου και μαλιστα χωρις καν να του ζητησω να κανει κατι αυτος μονη μου ετρεχα σαν τρελή να τα προλάβω ολα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

στην πρωτη μου σχολή εμεινα εγκυος οταν τελειωσα με τα περισσότερα μαθηματα και εκανα πρακτική, την πτυχιακή καταφερα να την κάνω 4 χρονια μετα με 2 παιδιά πλέον. Ολο το αφηνα και μετα εκατσα 2 βδομάδες ξενυχτησα και την τελείωσα

δια ζωσης ειναι πιο ευκολο γιατι εχεις τον καθηγητη να σου κανει μάθημα. ειδικά αν εισαι τυπος που μαθαίνεις ακούγοντας και βλέποντας ειναι το καλύτερο να παρακολουθείς. περνάς τα μαθηματα με ελάχιστο διάβασμα. Αντίθετα στα εξ αποστασεως οι συναντησεις δεν ειναι διαλέξεις ειναι καθοδήγηση, πρέπει δηλαδη να βρεις μόνος σου την ακρη. Του ΕΑΠ θα διάλεγα μόνο αν ηθελα κάτι θεωρητικό ή οικονομικό. 

Αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σας , ευχαριστώ :) 

νομίζω ότι τα κίνητρα από κάθε σκοπιά υπερτερούν των αναμενόμενων δυσκολιών. 

στο κομμάτι του αντικειμένου τώρα , θεωρείτε ότι επιπλέον εξειδίκευση είναι υπερβολική ; Παράδειγμα ένα μεταπτυχιακό στο scm θα είναι αρκετά στοχευμένο σε σχέση με την εργασία μου. Ένα mba θα μου έδινε εφόδια σε μεγαλύτερο εύρος διοικησης. Εργασιακά αυτό που βλέπω είναι ότι το ενδιαφέρον αλλά και μέλλον μου είναι περισσότερο στο πυρήνα του αντικειμένου μου, όσο κατανοητό μπορεί να γίνει αυτό. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σας , ευχαριστώ :) 

νομίζω ότι τα κίνητρα από κάθε σκοπιά υπερτερούν των αναμενόμενων δυσκολιών. 

στο κομμάτι του αντικειμένου τώρα , θεωρείτε ότι επιπλέον εξειδίκευση είναι υπερβολική ; Παράδειγμα ένα μεταπτυχιακό στο scm θα είναι αρκετά στοχευμένο σε σχέση με την εργασία μου. Ένα mba θα μου έδινε εφόδια σε μεγαλύτερο εύρος διοικησης. Εργασιακά αυτό που βλέπω είναι ότι το ενδιαφέρον αλλά και μέλλον μου είναι περισσότερο στο πυρήνα του αντικειμένου μου, όσο κατανοητό μπορεί να γίνει αυτό. 

επειδή εχεις κανει ηδη την εξειδίκευση στη σχολή ψάξε το πρόγραμμα σπουδων του μεταπτυχιακού να δεις αν οντως θα σου προσφέρει κατι παραπάνω ή αν οι γνωσεις ειναι παρωχημένες και πράγματα που ηδη ξέρεις. Γενικά ενα mba δινει περισσότερες πιθανότητες για ανέλιξη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...