ekrepali Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Θα βάλω κλιματιστικό με βάση δαπέδου όπως ακριβώς ο συμφουμήτης εδώ: Έχω πρόβλημα με τη διάταξη του μπαλκονιού ως προς την αποχέτευση που βρίσκεται 7 μέτρα μακριά. Δε γίνεται να το κάνω εγκατάσταση σε άλλο σημείο, ούτε θέλω να τρυπήσω το μπαλκόνι για να βγάλω αποχέτευση από κάτω. Έχω ήδη χαλκοσωλήνα για να φεύγουν τα συμπηκνώματα του λέβητα αερίου, μπορώ να τη κόψω και να βάλω ταφ ώστε να συνδέσω και το κλιματιστικό. Το πρόβλημα είναι ότι η χαλκοσωλήνα δε γίνεται να ξεκινήσει χαμηλότερα από 12cm ύψος (λόγω κλίσης προς την αποχέτευση), ενώ η βάση του κλιματιστικού όπως φαίνεται στη φώτο είναι 10 cm (δεν υπάρχει ψηλότερη στο εμπόριο). Αναζητώ ιδέες να βάλω κάτι στα ποδαράκια της βάσης ως πατούρες ώστε το κλιματιστικό να ανέβει τουλάχιστον στους 25 πόντους. To μόνο που μου πέρασε απ'το μυαλό είναι 4 τετράγωνα τσιμεντόλιθα (καμινάδας). Έχετε να προτείνετε τίποτε άλλο;
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Το ίδιο θέμα με εσένα είχα και εγώ για άλλους λόγους. Δεν μπορούσα να βρω βάση δαπέδου υψηλότερη των 10cm. Τελικά με μια σεγα έκοψα κάτι ξύλα που είχα για πέταμα εδώ σε ίδια διάσταση και πάχος, τα έβαλα το ένα πάνω από το άλλο και τα κόλλησα μεταξύ τους με ξυλοκολλα, τα έβαλα κατω από την βάση δαπέδου και αύξησα το ύψος. Καλή λύση και οι τσιμεντολιθοι, εγώ απέφυγα να τους βάλω γιατί είναι παλιό το μπαλκόνι και δεν θέλω πολύ βάρος, έχουμε ήδη δύο εξωτερικές μονάδες.
ekrepali Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Το ίδιο θέμα με εσένα είχα και εγώ για άλλους λόγους. Δεν μπορούσα να βρω βάση δαπέδου υψηλότερη των 10cm. Τελικά με μια σεγα έκοψα κάτι ξύλα που είχα για πέταμα εδώ σε ίδια διάσταση και πάχος, τα έβαλα το ένα πάνω από το άλλο και τα κόλλησα μεταξύ τους με ξυλοκολλα, τα έβαλα κατω από την βάση δαπέδου και αύξησα το ύψος. Καλή λύση και οι τσιμεντολιθοι, εγώ απέφυγα να τους βάλω γιατί είναι παλιό το μπαλκόνι και δεν θέλω πολύ βάρος, έχουμε ήδη δύο εξωτερικές μονάδες. To ξύλο δε σου έχει σαπίσει απ'τα νερά; Εγώ μάλλον στα τσιμεντόλιθα θα καταλήξω... όσους κι αν ρώτησα δεν είχαν καμιά καλύτερη ιδέα. Bρήκα μια καλή βάση στο amazon ύψους 26cm αλλά δε μου χωράει το 1 μέτρο στο μήκος. 100 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, αν ενδιαφέρεται κανείς. https://www.amazon.de/-/en/Maclean-MC-864-Conditioning-280-870-230-450/dp/B07YG66H5B Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από ekrepali
hp8 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, ekrepali είπε Αναζητώ ιδέες να βάλω κάτι στα ποδαράκια της βάσης ως πατούρες ώστε το κλιματιστικό να ανέβει τουλάχιστον στους 25 πόντους. πάρε ένα γαλβανιζέ dexion https://www.steftools.gr/proionta/ftiaxe-monos-soy/systimata-typoy-dexion/kolona-legion-typoy-dexion-p360-68-mm-x-3-05-m/ πέρασε τα κοψιματα με ψυχρό γαλβανιασμα https://www.skroutz.gr/c/1895/Ypostromata-Astaria.html?keyphrase=ψυχρο+γαλβανισμα βάλε και τάπες άπω κάτω Τρυπάς την βάση δαπέδου προσθετεις τα κομμένα κομμάτια και τέλος Προσέχεις κατά την διαδικασία ανύψωσης μη σπάσεις καμιά σωλήνα γιατί μετά ..........
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, ekrepali είπε To ξύλο δε σου έχει σαπίσει απ'τα νερά; Εγώ μάλλον στα τσιμεντόλιθα θα καταλήξω... όσους κι αν ρώτησα δεν είχαν καμιά καλύτερη ιδέα. Bρήκα μια καλή βάση στο amazon ύψους 26cm αλλά δε μου χωράει το 1 μέτρο στο μήκος. 100 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, αν ενδιαφέρεται κανείς. https://www.amazon.de/-/en/Maclean-MC-864-Conditioning-280-870-230-450/dp/B07YG66H5B Δε νομίζω να σαπίσει, στην ταράτσα φαντάσου είχαμε κάτι παλιά ντεπόζιτα νερού που στηρίζονταν επάνω σε ξύλα, πολλές δεκαετίες. Τα ξήλωσαμε κάποια στιγμή, τα ξυλα είχανε μεν κάποιες φθορες αλλά έκαναν την δουλειά τους μια χαρά.
troi.g Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, ekrepali είπε Θα βάλω κλιματιστικό με βάση δαπέδου όπως ακριβώς ο συμφουμήτης εδώ: Έχω πρόβλημα με τη διάταξη του μπαλκονιού ως προς την αποχέτευση που βρίσκεται 7 μέτρα μακριά. Δε γίνεται να το κάνω εγκατάσταση σε άλλο σημείο, ούτε θέλω να τρυπήσω το μπαλκόνι για να βγάλω αποχέτευση από κάτω. Έχω ήδη χαλκοσωλήνα για να φεύγουν τα συμπηκνώματα του λέβητα αερίου, μπορώ να τη κόψω και να βάλω ταφ ώστε να συνδέσω και το κλιματιστικό. Το πρόβλημα είναι ότι η χαλκοσωλήνα δε γίνεται να ξεκινήσει χαμηλότερα από 12cm ύψος (λόγω κλίσης προς την αποχέτευση), ενώ η βάση του κλιματιστικού όπως φαίνεται στη φώτο είναι 10 cm (δεν υπάρχει ψηλότερη στο εμπόριο). Αναζητώ ιδέες να βάλω κάτι στα ποδαράκια της βάσης ως πατούρες ώστε το κλιματιστικό να ανέβει τουλάχιστον στους 25 πόντους. To μόνο που μου πέρασε απ'το μυαλό είναι 4 τετράγωνα τσιμεντόλιθα (καμινάδας). Έχετε να προτείνετε τίποτε άλλο; Γιατί δε βάζεις κανονικά τη βάση που πιάνει στο τοίχο ώστε να τη βάλεις ακριβώς στο ύψος που θέλεις? Αν εξέχουν λίγο τα σίδερα έξω από τη μονάδα, τότε τα κόβεις περασια. Εγώ αυτό έχω κάνει και μπορείς και καθαρίζεις από κάτω άνετα.
ekrepali Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, troi.g είπε Γιατί δε βάζεις κανονικά τη βάση που πιάνει στο τοίχο ώστε να τη βάλεις ακριβώς στο ύψος που θέλεις? Αν εξέχουν λίγο τα σίδερα έξω από τη μονάδα, τότε τα κόβεις περασια. Εγώ αυτό έχω κάνει και μπορείς και καθαρίζεις από κάτω άνετα. Δε χωράει στο τοίχο, έχω το λέβητα. Ούτε με βάση οροφής στο ταβάνι του μπαλκονιού γίνεται γιατί εμποδίζει η καμινάδα. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από ekrepali
ekrepali Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) edit: Bρήκα τελικά λύση... θα πάρω μια βάση τραπεζιού παρόμοια μ'αυτή, επάνω χοντρό plexi-glass και αντικραδασμικές βάσεις. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από ekrepali 1
Amaretos Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 34 λεπτά πριν, ekrepali είπε edit: Bρήκα τελικά λύση... θα πάρω μια βάση τραπεζιού παρόμοια μ'αυτή, επάνω χοντρό plexi-glass και αντικραδασμικές βάσεις. Αρα θα βιδωσεις το τραπέζι κατω στο μπαλκονι? Η απλα θα το ακουμπησεις?
ekrepali Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, Amaretos είπε Αρα θα βιδωσεις το τραπέζι κατω στο μπαλκονι? Η απλα θα το ακουμπησεις? Κάπως θα το βιδώσω στο τοίχο με γωνίες, υπάρχουν λύσεις.
dpolal Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, ekrepali είπε Κάπως θα το βιδώσω στο τοίχο με γωνίες, υπάρχουν λύσεις. Πάρε τα κανονικά πόδια/βάσεις του κλιματιστικού, πήγαινε τα σε έναν σιδερά και ζήτα να σου κολλήσει με οξυγόνο 4 επεκτάσεις από κάτω ίσα ίσα μέχρι να ψηλώσει ως εκεί που το θέλεις. Ποιό λίγα λεφτά θα σου κοστίσει πιθανότατα και θά΄ναι και ποιό ασφαλές από τις άλλες πατέντες που σκέφτεσαι αφού θα ακουμπάει στο δάπεδο.
troi.g Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 20 ώρες πριν, ekrepali είπε Δε χωράει στο τοίχο, έχω το λέβητα. Ούτε με βάση οροφής στο ταβάνι του μπαλκονιού γίνεται γιατί εμποδίζει η καμινάδα. Δε με καταλαβες. Εννοούσα να βάλεις βάσεις τοίχου, αλλά 30-40 πόντους από το δάπεδο. Όχι ψηλά. Σε όποιο ύψος σε βολεύει. Εγώ έτσι το έχω βάλει.
ekrepali Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, troi.g είπε Δε με καταλαβες. Εννοούσα να βάλεις βάσεις τοίχου, αλλά 30-40 πόντους από το δάπεδο. Όχι ψηλά. Σε όποιο ύψος σε βολεύει. Εγώ έτσι το έχω βάλει. Δεν έχω χώρο να το βιδώσω σε τοίχο. Στο μόνο σημείο που χωράει, η πλάτη έχει τζάμη (το διαχωριστικό των διαμερισμάτων), δεξιά τοίχος, αριστερά τα κάγκελά του μπαλκονιού (30 πόντους πεζούλι). 11 ώρες πριν, dpolal είπε Πάρε τα κανονικά πόδια/βάσεις του κλιματιστικού, πήγαινε τα σε έναν σιδερά και ζήτα να σου κολλήσει με οξυγόνο 4 επεκτάσεις από κάτω ίσα ίσα μέχρι να ψηλώσει ως εκεί που το θέλεις. Ποιό λίγα λεφτά θα σου κοστίσει πιθανότατα και θά΄ναι και ποιό ασφαλές από τις άλλες πατέντες που σκέφτεσαι αφού θα ακουμπάει στο δάπεδο. Thanks, θα το σκεφτώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα