Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Επανέρχομαι αυτη τη φορα με ενα ερωτημα για το πιστοποιητικό νόσησης (καμια δόση εμβολίου, πρωτο πιστοποιητικό νόσησης).

Εκδόθηκε κανονικότατα, πριν εικοσι μέρες, και απο προχτες που βγηκα περναει παντού ως δεκτό.

Ξαφνικα σημερα απο τα 6-7 μερη που επρεπε να περασω, στα δυο εβγαινε άκυρο.

Προφανως το ξανακοιταξα αφότου βγηκε ακυρο, με σκαναραν δοκιμαστικα σε αλλο μερος, και εβγαινε πάλι πράσινο σα να μη συνέβη τίποτα.

Τι μπορει να φταίει, οτι δειχνω το qr code σε φωτογραφια; Μπροστά μου περασαν καποια στιγμή άτομα με εκτυπωμένο πιστοποιητικό στο μερος που εβγαινα ακυρο, και αυτοι περνουσαν κανονικά.

Δεν τιθεται θέμα γνησιότητας καθως εχω ολα τα αποδεικτικα οτι είναι αληθινό (ταυτότητα, θετικό pcr test αποθηκευμένο σε email).

Προφανώς κανεις δεν μου εγγυάται οτι δε θα ξανασυμβει, αλλα δε ξερω τι μπορει να φταίει γι'αυτό;;;

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία η συμβουλή!

Επεξ/σία από Mary_alice
Δημοσ.

Σήμερα η χώρα εναρμονίστηκε με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για αποδοχή του πιστοποιητικού νόσησης για 6μηνο και του εμβολιασμού για 9μηνο. Ίσως έγινε κάτι σαν reset στο σύστημα την ώρα που πήγες στους 2 χώρους. 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Everest είπε

Σήμερα η χώρα εναρμονίστηκε με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για αποδοχή του πιστοποιητικού νόσησης για 6μηνο και του εμβολιασμού για 9μηνο. Ίσως έγινε κάτι σαν reset στο σύστημα την ώρα που πήγες στους 2 χώρους. 🤔

ΘΑ εναρμονιστεί.....

Πότε;  δεν έχει ανακοινωθεί  ακόμη .....συνεχίζουν να ισχύουν ότι ίσχυε και χθες... δεν έχει γίνει καμία αλλαγή

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδια, πολυ περίεργο. Πηγα μετα δοκιμαστικά σε αλλα μερη χωρις να μπω μεσα, απλα να με σκαναρουν και εβγαινε πρασινο. Το ξανακατεβασα απ το gov τωρα, το πέρασα στο covid Wallet, και λεει κανονικα ληξη Ιούνιο. Το σκαναραμε γιατι εχουμε και σε δικη μας συσκευη την εφαρμογή και ειναι δεκτό μια χαρά... 

Αν υπηρχε πρόβλημα υποθετω δε θα το δεχονταν πουθενά.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Everest είπε

Χμμ για να δουμε μηπως εχει καποια σχεση και αυτό

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mary_alice είπε

Χμμ για να δουμε μηπως εχει καποια σχεση και αυτό

Όπως έγραψα και παραπάνω προς το παρον δεν έχει αλλάξει κάτι... το έλεγξα σε πιστοποιητικο που ληγει αυριο, συνεχιζει να ληγει αυριο ....  

Δημοσ.

Μιας που αναφερθήκατε και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εμένα είχε λήξει αρχές Μαρτίου (λόγω 7μηνου).

Σήμερα που το δοκίμασα από περιέργεια είναι έγκυρο και γράφει και μέσα στην εφαρμογή ότι θα ισχύει για 270 μέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Metal_Head είπε

Μιας που αναφερθήκατε και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εμένα είχε λήξει αρχές Μαρτίου (λόγω 7μηνου).

Σήμερα που το δοκίμασα από περιέργεια είναι έγκυρο και γράφει και μέσα στην εφαρμογή ότι θα ισχύει για 270 μέρες

🤔😯

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Metal_Head είπε

Στα νοσησης συνεχίζουν οι 90 ημέρες

"το πιστοποιητικό ισχύει έως (όχι περισσότερο από 90 μέρες από την ημερομηνία του πρώτου θετικού τεστ)"

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Οκ...έστω ότι παραμενουμε στις 90 μερες.

Απο κει και περα αν μου ξαναβγει άκυρο και δε με αφησουν να μπω καπου, δε ξερω τι θα πρεπει να κανω, εφοσον εχω ηδη ολα τα απαιτούμενα πανω μου. Τι να κανεις να τσακωθείς δηλαδή δεν εχει και νοημα..

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, teot είπε

Στα νοσησης συνεχίζουν οι 90 ημέρες

"το πιστοποιητικό ισχύει έως (όχι περισσότερο από 90 μέρες από την ημερομηνία του πρώτου θετικού τεστ)"

Όπως βλέπω μέσα στην εφαρμογή, γράφει "Πιστοποιητικό νόσησης: Να έχουν περάσει το πολύ 180 ημέρες από την ημερομηνία πρώτου θετικού αποτελέσματος"

Άρα όπως φαίνεται το συγχρονίσανε με την υπόλοιπη Ευρώπη όπως είχαν ανακοινώσει πριν λίγες μέρες.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Metal_Head είπε

Όπως βλέπω μέσα στην εφαρμογή, γράφει "Πιστοποιητικό νόσησης: Να έχουν περάσει το πολύ 180 ημέρες από την ημερομηνία πρώτου θετικού αποτελέσματος"

Άρα όπως φαίνεται το συγχρονίσανε με την υπόλοιπη Ευρώπη όπως είχαν ανακοινώσει πριν λίγες μέρες.

Στην εφαρμογη το γραφει.... αλλα στα πιστοποιητικα δεν εχει αλλαξει η ημερομηνια ληξης......   και τωρα σκαναρω πιστοποιητικο με ημερομηνια ληξης 3/4 (90 ημερες)  και το βγαζει ακυρο....  ενω πριν αλλάξει η μερα το εβγαζε εγκυρο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teot είπε

ΘΑ εναρμονιστεί.....

Πότε;  δεν έχει ανακοινωθεί  ακόμη .....συνεχίζουν να ισχύουν ότι ίσχυε και χθες... δεν έχει γίνει καμία αλλαγή

Εναρμόνιση με ΕΕ από σήμερα Σάββατο, μετράει για 6μηνο το νόσησης και για 9μηνο το εμβολιασμού. Ο Metal_Head επιβεβαιώνει πάντως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Everest είπε

Εναρμόνιση με ΕΕ από σήμερα Σάββατο, μετράει για 6μηνο το νόσησης και για 9μηνο το εμβολιασμού. Ο Metal_Head επιβεβαιώνει πάντως.

Παμε παλι...

Στα πιστοποιητικά νοσησης δεν έχει αλλάξει η ημερομηνία λήξης......   και τώρα σκαναρω πιστοποιητικό με ημερομηνία λήξης 3/4 (90 ήμερες)  και το βγάζει άκυρο....  ενώ πριν αλλάξει η ήμερα το έβγαζε έγκυρο

Επισης αυτο που ανακοινώθηκε χθες ειναι....

«Έγινε μία σύσταση από την Κομισιόν σε όλα τα κράτη-έλη να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών. Δηλαδή του πιστοποιητικού εμβολιασμού που είναι στο 9μηνο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και του πιστοποιητικού νόσησης που είναι στο 6μηνο. Η χώρα μας, λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό, αυτούς τους χρόνους τους είχε συντμήσει, δηλαδή το πιστοποιητικό νόσησης είναι τριμήνου και για του εμβολιασμού λέγαμε ότι από το 7μηνο και μετά λογίζεσαι ως ανεμβολίαστος. Για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί- και επειδή είναι και κατεύθυνση που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά σε όλα τα κράτη μέλη- πιθανολογώ ότι θα υπάρξει εισήγηση για εναρμόνιση και των δικών μας πιστοποιητικών. Δηλαδή να είναι 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης. Θα τοποθετηθεί η Επιτροπή, αλλά προφανώς θα γίνει ενοποίηση»

Επεξ/σία από teot
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...