Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Αν πήγαινες να μου απαντήσεις σοβαρά, το post σου θα είχε αξία. Τώρα δεν έχει απολύτως καμία.

Επίσης, θα σου απαντούσα και εγώ σοβαρά.

Μία χαρά αξία έχει από τη στιγμή που απευθύνεται σε τύπους σαν εσένα. Για μέχρι εκεί είσαι. 

Όσο για τη σοβαρή σου απάντηση, φαίνεται το ποιόν και η ικανότητα σου από όσα έχεις γράψει. 

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα κινητα δεν αυξάνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο αν τα χρησιμοποιεις με μέτρο. Χωρίς μέτρο και στραβομαρα στα μάτια μπορείς να πεις ότι προκαλούν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες γρηγορες παρατηρήσεις..

1.ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ αν θες να βγάλεις κάποια άκρη

Παμε τωρα

1. Η μελέτη αφορούσε  γυναίκες ηλικίας  από 72(1950) εως  87 ετων!!! ..με ότι σημαινει αυτο....   κοινώς αφορούσε  τις γιαγιαδες μας  και ίσως τις μητέρες μας......

2.Δεν αναφέρεται η  διάρκεια της χρήσης του κινητου που όμως λόγω της ηλικιακής ομάδας ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 2001-2011 θα ήταν μικρή αφού τοτε δουλεύαμε κυρίως με 3G  δικτυα.... χωρις χρήση smartphone real time video κτλ !!

3.Δεν λαμβάνετε υπόψη η δεν αναφέρεται η έκθεση σε ακτινοβολία απο την κεραια εκπομπης που αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα  καθώς και η χρήση  blutooth  ασυρματων ακουστικών θέση του κινητού κτλ..

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και σαφώς υπάρχει επιβάρυνση στην υγεία   δυστυχώς όμως είναι τέτοια τα οικονομικά μεγέθη που οποιαδήποτε αρνητική μελέτη θα θαφτει.  Οταν αργότερα παρουσιαστούν νέα προιοντα ασφαλέστερα  τοτε θα βγουν και οι αντιστοιχίες μελέτες ότι ναι τα τοτε κινητα ήταν επιβλαβή.. Κατι αντίστοιχο γίνεται άλλωστε και με το κάπνισμα..... Χρήση με προσωπική  ευθύνη... ΚΑΙ οι αντίστοιχες εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων..

 

Επεξ/σία από doctorScien
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλά εκείνα τα πρώτα κινητά παντόφλες ιδίως ήταν Παναγία βοηθά.

Αν τα είχες πολύ ώρα κολλημένα στο αυτι, ένιωθες μια ενόχληση σαν από ηλεκτρισμό

Δημοσ.
Στις 2/4/2022 στις 9:17 ΜΜ, kotronas είπε

Μύθος όπως και ο αυνανισμός που τυφλώνει, το 80% έπρεπε να είμασταν τυφλοί μέχρι τώρα.

Μας μάραναν τα κινητά όταν ο κόσμος μόνος του αυτοκτονεί με τσιγάρα ποτά junk food και ένα σωρό μαλακιες. Ας σοβαρευτούμε λέω εγώ. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ναι καλά.. εγώ αν δεν το επιβεβαιώσει ταρίφας που σίγουρα έχει γνωστό στη Νασα και τις κατάλληλες σπουδές ή έστω περιπτεράς δε πιστεύω τίποτα.. πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κουραφεξαλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ραδιοκύματα κατηγοριοποιούνται στη λίστα Group2Β της σχετικής λίστας του IARC και θεωρούνται ασφαλή.

https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf

Παρόλα αυτά ακόμα και  επαγγελματίες υγείας (και όχι μόνο) την έχουν δαιμονοποιήσει. Ενδεικτικά αναφέρω την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Αθήνας το 2017 https://www.isathens.gr/syndikal/6743-imerida-ilektromagnitiki-aktinovolia.html που συστήνει  παιδιά κάτω από 14 ετών να μην χρησιμοποιούν κινητό

Επεξ/σία από medidia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους έχουν όρεξη και καταλαβαίνουν αυτού του τύπου τα δεδομένα:

https://www.ox.ac.uk/news/2022-03-30-no-increased-risk-brain-tumours-mobile-phone-users-new-study-finds

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34974237/

Η ομάδα είχε σχεδιάσει μία προοπτική μελέτη το 199...κάτι. Δημοσιεύτηκε τώρα γιατί υπήρχε αρκετός χρόνος για follow-up και συσχέτιση καθώς και αρκετός χρόνος για να δουλευτούν τα δεδομένα.

Για να μελετήσουν το 4G-5G θα πρέπει να στρατολογήσουν τώρα για να τα δημοσιεύσουν 20 χρόνια μετά. Προφανώς υπάρχουν μελέτες που τρέχουν αλλά έτσι οπώς κινείται η εξέλιξη, κάθε δημοσίευση θα αναφέρεται σε δεδομένα παρελθοντικού χρόνου.

Επίσης, ως όφειλαν αναφέρουν όλους τους περιορισμούς της μελέτης. Πρόκειται για μια διαπίστωση και όχι για πληροφορία παγιωμένης γνώσης. Θα δείτε λοιπόν στην απάντηση στο άρθρο, ο reviewer γράφει πως σίγουρα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για τις νέες τεχνολογίες, αλλά σίγουρα είναι μία σημαντική πληροφορία, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού του δείγματος. Ο λόγος που επέλεξαν γυναίκες (του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι του Κολοκοτρωνιτσίου) και της συγκεκριμένης γενιάς, είναι γιατί αυτές ανήκαν σ εκείνη την υποομάδα των εργαζόμενων γυναικών σε γραφεία κλπ που είχαν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο και μιλούσαν κατά κανόνα περισσότερο από τους άντρες.

Παρεμπιπτόντως, πώς θέλετε να σας πει κάποιος αν προκαλεί ή όχι καρκίνο ή οτιδήποτε άλλο όταν για να το διαπιστώσεις πρέπει να παρακολουθήσεις τα άτομα - αντικείμενα της μελέτης για ένα ικανό διάστημα ώστε να μπορείς να μιλήσεις για επίπτωση σε βάθος χρόνου?

Συμπέρασμα: ο τίτλος του άρθρου είναι λίγο click-bait, αλλά αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο καλό είναι να σκεφτείτε και λίγο παραπέρα και ν αφήσετε τις θεωρίες συνομωσίας και τα λοιπά. 

Συγνώμη για το σεντόνι,

Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους.

 

djac042.pdf

Επεξ/σία από NasstasjiaP
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 2/4/2022 στις 9:12 ΜΜ, umbrella co. είπε

Ειτε μας κανουν κακο ειτε οχι, δυστυχως πλεον ειναι απαραιτητα τα κινητα τηλεφωνα. Εαν καποιος ανησυχει τοσο πολυ, ας περιορισει το χρονο ομιλιας του ή ας αγορασει hands free.

Το ποιο σωστό σχόλιο εδώ μέσα.

Δημοσ.

Το Τσερνόμπιλ τελικά έκανε μεγαλύτερη ζημιά από ότι στη πραγματικότητα. Ακούμε ακτινοβολία και αμέσως σκεφτόμαστε καρκίνους και άλλες παθήσεις. Η γνώσεις πάνω στα θέματα αυτά είναι πολύ κάτω των βασικών σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

  • Like 1
Δημοσ.

Θα παραξενευομουν αν έβγαινε η αλήθεια στην επιφάνεια, είναι πολλά τα δισεκατομμύρια.. 

Δεν αφήνουν να βγουν στην επιφάνεια έρευνες σοβαρές ... 

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...