Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα σκυλάκι περίπου 1,5 χρονών αρσενικό, ημίαιμο στηρωμένο το οποίο είναι εξαιρετικά attached πάνω μου. Με προηγούμενο εκπαιδευτή που μίλησα και κάναμε συνεδρίες μέσω video λόγω covid για 1 μήνα, μου είπε οτι χρειάζεται ομοιοπαθητικά οπωδήποτε καθώς πάσχει απο άγχος αποχωρισμού. Για να καταλάβετε λίγο το backstory, έχει περάσει απο 2 οικογένειες και κατέληξε σε εμάς.

Είναι πολύ τρελός χαρακτήρας, καθόλου ήρεμος, που θέλει πάντα τον χρόνο και τον χώρο του. Είναι κοινωνικοποιημένος θεωρώ γιατί με τα σκυλιά της γειτονιάς παίζει με τα μισά μεν, αλλά με τα άλλα μισά νευριάζει και επιτίθεται. Γενικά αγχώνεται και γαυγίζει/νευριάζει αν δει σκυλί μεγαλύτερο απο αυτόν, ενω στα μικρά κάνει χαρές. Με τους ανθρώπους κάνει επίσης χαρές αλλά δεν μπρούμε να φέρουμε άνθρωπο στο σπίτι, πηδάει πάνω του απο χαρά, γαυγίζει υπερβολικά και δεν είναι ήρεμος καθόλου.  

Όταν φεύγουμε το αφήνουμε στο crate και τώρα τελευταία 2-3 μέρες πριν κλείσουμε την πόρτα, του αφήνουμε λιχουδιά μέσα σε ενα toy για να φύγουμε ήρεμα, και πάντα του μιλάμε πριν φύγουμε. Επίσης οταν μπαίνουμε σπίτι, δεν του δίνουμε σημασία μέχρι να ηρεμίσει. Η πρώην εκπαιδεύτρια μου είχε πει να στήσω μια κάμερα και να τον αφήσω ελέυθερο στο σπίτι να δω τι κάνει. Το σπίτι πληροφοριακά είναι 50τμ το πολύ και δεν τον αφήνουμε ποτέ ελεύθερο γιατί τα καταστρέφει όλα απο το άγχος του. Στο βίντεο είδα να τρέχει πέρα δώθε, να πάει στην κουζίνα και να ψάχνει να φάει, ανέβαινε στους πάγκους κλπ. Εν τέλει μου είπε η εκπαιδέυτρια πως δεν ψάχνει να φάει, ψάχνει να βρει κάτι αρπάξει για να βγάλει το άγχος του εκει πέρα. Και όντως, βρήκε μια χαρτοπεσέτα και αφού την χιλιοέσκισε, ήταν ήρεμος. 

Με την εκαπιδεύτρια δυστυχώς δεν συνεχίσαμε, θεώρησα πως δεν λειτουργέι τόσο, αν δεν πάμε το σκυλάκι μαζί βόλτα, αν δεν το δει απο κοντά και μόνη της κλπ και γενικά αν δεν υπάρχει επαφή. 

Έχω δει άπειρα βιντεάκια στο Yt αλλά ο καθένας έχει την δική του οπτική και τις δικές του εντολές και δεν ξέρω τι να πρωτοακολουθήσω. 

Αν γνωρίζετε κάποιον εκπαιδευτή στη Χαλκίδα ή Αθήνα που μπορεί να έρχεται σπίτι, σας παρακαλώ ενημερώστε με γιατί το σκυλάκι νιώθω οτι υποφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...