Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε να προμηθευτούμε 5 PC για το Λύκειο μας, max budget 1600€, δηλ 320€ το κομμάτι.

Δεν χρειαζόμαστε οθόνες, λειτουργικό, Office, πληκτρολόγια,mouse.Ίσως μικρόφωνα αν παίζει δώρο. 

Χρήση: web, mail ,εφαρμογές Office, Youtube,webex(Τηλεδιάσκεψη), κάποιο free Whiteboard, Geogebra, έξοδο hdmi για προβολέα, τον compiler της ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ(spinet.gr),ίσως και python.

Πως σας φαίνεται η παρακάτω σύνθεση; Η μνήμη δεν περιλαμβάνεται στο Qlv της Asrock και δεν ξέρω αν είναι συμβατή, είναι όμως η πιο οικονομική 16άρα που έχει το κατάστημα.

Θα δουλέψει; Δυστυχώς τo Budget είναι ανελαστικό...

Ευχαριστώ.

PC_Σχολείο.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχεις κάνει πολύ ισορροπημένη σύνθεση για τα χρήματα που διαθέτεις και τις τιμές του eshop.  Δε θα έχεις πρόβλημα με τις ραμ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες κι αυτό, παρόμοιο από quickshop, είναι εντός του budget που θες, πιθανόν να συναρμολογούν.

Capture.PNG.bcb4a53bab6868d0fd3829033b676e63.PNG

Πλησίασε και κανένα κατάστημα και πες τους οτι χρειάζεσαι 5 μηχανήματα, μήπως μπορείς να πετύχεις κάποια καλύτερη προσφορά.

Το build που έχεις βγάλει επίσης δεν είναι κακό, οι μνήμες λίγο ίσως.

Έχε στο μυαλό σου οτι αν δεν σου βγαίνει το budget, μπορείς είτε να δεις πιο οικονομικό επεξεργαστή (πχ 6400g) ή/και λιγότερη ραμ (2x4gb). Στο λέω σαν πρόταση καθώς αρκούν τα παραπάνω για την χρήση που θέλετε.

Edit

Από το eshop έχει και πιο οικονομικούς ssd 240gb ώστε να μείνεις εντός budget, αν πετύχεις και κάποιο τροφοδοτικό σε προσφορά (βγάζει συχνά-πυκνά) ίσως έχεις περισσότερες επιλογές στα υπόλοιπα κομμάτια

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

Δυστυχώς το quickshop δεν λειτουργεί σήμερα οπότε δεν ξέρω αν συναρμολογούν.

Ο ssd επιλέχθηκε με βάση καλές κριτικές του skroutz γιατί η αξιοπιστία παίζει σημαντικό ρόλο(Αρχεία σχολείου).

Προσπαθώ για 16άρα ram λόγω dual channel  σε 2 μόνο slot που έχει η μητρική. Η εκ των υστέρων αναβάθμιση της ram δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση(ασυμβατότητες)

Η μητρική με H510 έχει κάποιο πλεονέκτημα; 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Δημοσ.

Οπως λεει ο Νικολας απο πανω ριξε εστω ενα τηλεφωνο σε καποιο καταστημα (καλη ωρα οπως το quickshop)

Πες οτι χρειαζεσαι πεντε κομματια και ειμαι σιγουρος οτι θα τυχεις καλυτερης μεταχειρησης τιμολογιακα η εστω συναρμολογηση-μεταφορικα.

Επειδη καταλαβαινω οτι σιγουρα δεν θα αναβαθμισετε ξανα συντομα θα εβαζα εναν ορο,η μητρικη που θα επιλεξεις να παιρνει nvme δισκο και να βαλεις nvme δισκο.Οι διαφορες ειναι πολυ μικρες αλλωστε και αμελητεες.

Ακριβως στην ιδια συνθεση του Νικολα απλα θα εβαζα τον nvme δεν θα αλλαζα τιποτε αλλο.

1917532363_Screenshot2022-04-02at17-38-27Quickshop.png.b78c67332a01f549e694a88c6d9c82fc.png

5 λεπτά πριν, strarg είπε

Δυστυχώς το quickshop δεν λειτουργεί σήμερα οπότε δεν ξέρω αν συναρμολογούν.

Συναρμολογει.

• Like 4
Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα μιλήσω με τα 2 καταστήματα τη Δευτέρα.

Ο m2 έχει διαφορά από τον απλό sata για τις εργασίες που θέλουμε;

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες, ο ts έκανε μια ωραιότατη σύνθεση και στα λεφτά που θέλει. Ο ssd του είναι άριστος. Επίσης το eshop δίνει εγγύηση όταν στήνει και βρίσκεται σε κάθε μεγάλη πόλη αν δε βρίσκεται το σχολείο Αθήνα, που δίνει πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων και στο μεταφορικό. Το να πάρει προσφορά δεν είναι κακό αλλά δε βλέπω λόγο να ακυρώσει τη σύνθεση του για έναν αχρειαστο nvme. 

• Like 6
Δημοσ.
4 ώρες πριν, radiohead είπε

Παίδες, ο ts έκανε μια ωραιότατη σύνθεση και στα λεφτά που θέλει. Ο ssd του είναι άριστος. Επίσης το eshop δίνει εγγύηση όταν στήνει και βρίσκεται σε κάθε μεγάλη πόλη αν δε βρίσκεται το σχολείο Αθήνα, που δίνει πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων και στο μεταφορικό. Το να πάρει προσφορά δεν είναι κακό αλλά δε βλέπω λόγο να ακυρώσει τη σύνθεση του για έναν αχρειαστο nvme. 

Δεν διαφωνω μια χαρα συνθεση ειναι,αλλα υπαρχει ενα αλλα.

Το e-shop το οποιο εγω προτεινω παρα πολυ συχνα δεν εχει ποικιλια μητρικες (που ουσιαστικα ειναι το προβλημα στο κοστος)

Το προβλημα δεν ειναι o nvme που εχει 6 ευρω διαφορα απο τον intenso,αλλα η μητρικη του e-shop που ειναι δεν εχει θυρα.Που αναγκαστικα επιλεγεις αυτη λογω χαμηλου κοστους ενω υπαρχουν παρα πολλες καλυτερες στα ιδια πανω-κατω χρηματα.

Το θεωρω ασχημο να μην βαλει nvme σε μηχανακια που θα αρχισουν να φορτωνονται και ολοενα και θα αργουν στο αμεσο μελλον και θα αρχισουν να σερνονται.

Υποθετω δε οτι θα αγοραστουν και θα μεινουν στο σχολειο για αρκετα χρονια.......

Με ενα τηλεφωνημα μπορει να καταφερει πολλα σε καποιο αλλο καταστημα στο e-shop ουτε καν θα το σηκωσουν για να ειμαστε ειλικρινεις.

Τωρα στο θεμα της υποστηριξης ειλκρινα ειναι ασχετοι (κι εγω επαρχια ειμαι και ξερω) δεν βοηθανε πουθενα στα υποκαταστηματα.

Ας τα παρει κι ενα αλλο καταστημα πιο μικρο,τα χρηματα μια ζωη το e-shop μας τα παιρνει.

Οπου και να παρει τηλεφωνο (σε μικροτερο καταστημα) για 5 κομματια και τα μεταφορικα και τη συναρμολογηση δωρο θα του τα κανουν.😉

40 λεπτά πριν, alxnt είπε

Μπορείς να κοιτάξεις και σε refurbished sff.

Αφου βγαινει το μπατζετ για καινουργιο νομιζω ειναι ατοπο να μιλουμε για μεταχειρισμενα sff.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.amazon.de/Windows-NiPoGi-Celeron-Business-Computer/dp/B099KMPRTJ/ref=sr_1_13?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=28SORBUR8DI5N&keywords=j4125+mini+pc&qid=1648928630&sprefix=j4125+mini+p%2Caps%2C165&sr=8-13

Κάπου στα 230 με μεταφορικά. Έχουν και windows. Το μείον είναι πως είναι μικρά, μην τα βάλει κανείς στην τσέπη και τρέχει αφου μιλάμε για δημόσιο χώρο. Ίσως θα πρέπει να τα ασφαλίσετε κάποιο τρόπο, π.χ kensighton locks αν παίρνουν (αν κρίνω από τις φωτό των πελατών παίρνουν)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Το θεωρω ασχημο να μην βαλει nvme σε μηχανακια που θα αρχισουν να φορτωνονται και ολοενα και θα αργουν στο αμεσο μελλον και θα αρχισουν να σερνονται.

Υποθετω δε οτι θα αγοραστουν και θα μεινουν στο σχολειο για αρκετα χρονια.......

Να φορτωθούν με τι; Εφόσον μιλάμε για λύκειο δεν παίζει να φορτωθούν με πολλά από ότι έχω δει (κάνα δυο ελαφριά προγράμματα προγραμματισμού έχουν και και κάνα chrome μέχρι εκεί ) και απλώς μπαίνουν συνήθως πολλά μικρά αρχειακια ίσως και κάτω του mb (θα το κοιτάξω την Δευτέρα) οπότε καλύτερα να μπει ένας 512gb ssd που δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ. Επίσης ένας απλώς celeron/Pentium 2c/4t είναι υπέρ αρκετός για οτιδήποτε θα τρέξει σε ένα τέτοιο υπολογιστή. Εδώ μέχρι και λαπτοπς με i3 Τετάρτης γενιάς που έχουμε μια χαρά τα πάνε σε όλα αυτά που αναφέρει ο TS. Καλύτερα βάλτε 8 ραμ έναν Pentium 2/4 και ένα 500αρι ssd και ένα μικρό τροφοδοτικό bronze και θα βγάλει πολλά χρόνια.

Και όχι ο υπολογιστής αυτός όσο υποστηρίζει το νεώτερο λογισμικό δεν πρόκειται να αλλαχθεί ( εμείς πχ έχουμε μέχρι και c2q που φοράνε win 10 και είναι μια χαρά για την χρήση που αναφέρει ο TS δουλεύοντας καθημερινά)

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Να φορτωθούν με τι; Εφόσον μιλάμε για λύκειο δεν παίζει να φορτωθούν με πολλά από ότι έχω δει (κάνα δυο ελαφριά προγράμματα προγραμματισμού έχουν και και κάνα chrome μέχρι εκεί ) και απλώς μπαίνουν συνήθως πολλά μικρά αρχειακια ίσως και κάτω του mb (θα το κοιτάξω την Δευτέρα) οπότε καλύτερα να μπει ένας 512gb ssd που δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ. Επίσης ένας απλώς celeron/Pentium 2c/4t είναι υπέρ αρκετός για οτιδήποτε θα τρέξει σε ένα τέτοιο υπολογιστή. Εδώ μέχρι και λαπτοπς με i3 Τετάρτης γενιάς που έχουμε μια χαρά τα πάνε σε όλα αυτά που αναφέρει ο TS. Καλύτερα βάλτε 8 ραμ έναν Pentium 2/4 και ένα 500αρι ssd και ένα μικρό τροφοδοτικό bronze και θα βγάλει πολλά χρόνια.

Και όχι ο υπολογιστής αυτός όσο υποστηρίζει το νεώτερο λογισμικό δεν πρόκειται να αλλαχθεί ( εμείς πχ έχουμε μέχρι και c2q που φοράνε win 10 και είναι μια χαρά για την χρήση που αναφέρει ο TS δουλεύοντας καθημερινά)

Bρε Νικο ειλικρινα τωρα εχει γινει θεμα συζητησης 6 ευρω διαφορα που εχει ο ενας με τον αλλον δισκο.

Το θεωρουμε πιο λογικο δηλαδη επειδη δεν εχει το e-shop μητρικη με θυρα m2 σε λογικη τιμη να ψωνισουμε οτι θελει το καταστημα γιατι μπορουμε να κανουμε τη δουλεια μας και με core 2 duo.

Κι εγω εχω υπολογιστη με core 2 duo γιατι ειναι απλα εκει και χειριζεται συγκεκριμενα πραγματα.

Δεν χρειαζεται να αλλαχθει αναβαθμιστει γιατι απλα κανει τη δουλεια οπως ειναι.Αυτο δεν σημαινει οτι σημερα θα επελεγα να αγορασω κατι αντιστοιχο εστω και για 50 ευρω,

Το εχουμε αναγαγει σε πυρηνικη φυσικη.....εγω απλα συμβουλεψα nvme.

Ας αποφασισει ο ts.

Γνωμη μου και αποψη μου οτι εν ετει 2022 μπαινει nvme ιδιαιτερα οταν υπαρχει προοπτικη δεκαετιας και σιγουρα μη δυνατοτητας αλλαγης δισκου/λειτουργικου σε τετοιες καταστασεις/περιπτωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κύριοι όπως πολύ καλά  προείπατε, είναι σωστό και λογικό και επιθυμητο να πάρει προσφορά όχι μόνο από quickshop, αλλά και από kavatza και από priveshop και you και πλαίσιο και vision και από καποιο άγνωστο μαγαζί της περιοχής του κι όποιος δώσει την καλύτερη τιμή τα πήρε.

Η ενστασή μου ήταν πολύ απλά, στο ότι οικονομική διαφορά ανάμεσα σε eshop-και skroutzομαγαζο δεν υπήρξε όλως περιέργως. Οπότε ποιος ο λόγος; Για να μπει ενδεχομένως ένας nvme χωρίς ψυκτρα, που θα λαμπαδιασει σε ένα case που θα προσπερνάει μέχρι και η καθαρίστρια, χωρίς να καθαριστεί ποτέ ο ανεμιστήρας που δεν υπάρχει καν σε κουτί του εικοσαρικου; :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...