Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, washcloud είπε

..."καπρίτσιο" λέγεται το να συντάσσει συμφωνητικό 2ετίας ο ιδιοκτήτης, όταν ο Νόμος ορίζει ότι το ελάχιστο διάστημα οφείλει να είναι 3 χρόνια - και μετά να περιμένει να,,,,τηρηθεί κι όλας (το δικό του "καπρίτσιο"). Η "λογική" σου θυμίζει λογική κάποιων που παρέχουν σε ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές εγγύηση 1ος έτους (για να μην πω και καθόλου), όταν η διάταξη από ΕΕ μιλά για τουλάχιστον 2 χρόνια. Και ο λόγος που υπάρχουν οι συγκεκριμένοι νόμοι/οδηγίες/διατάξεις, είναι για να προστατεύεται το συμφέρον του καταναλωτή (ή εν προκειμένω, ενοικιαστή), που από κάθε άποψη είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας και προφανώς καλά κάνει ο Νόμος και τον προστατεύει - ακριβώς συνεκδοχικά "για το καλό της κοινωνίας". Και μιας και η άγνοια των νόμων απαγορεύται, καλό είναι ο κάθε ιδιοκτήτης να μην κάνει συμφωνίες "κόντρα" σε αυτούς, επειδή έτσι κρίνει ότι τον συμφέρει. Εναλλακτικά, ας το αφήσει άδειο το ρημάδι, αν δεν θέλει να "μπλέκει με τον κακό τον νόμο" - ή ας το κάνει παραχώρηση να μείνει κα'νας άστεγος. 

Στην καλύτερη, ας πιέσει μέσω του σχετικού συλλογικού οργάνου, ώστε ν' αλλάξει ο Νόμος. Όσο όμως υφίσταται, οφείλει να τον τηρεί, και να μην προσπαθεί να μεταθέσει "ηθικό βάρος" στον ενοικιαστή. 

Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε η tοpic starter, "κάνει σαν ν' αγνοεί" τον νόμο περί 3ετίας,  και θέλει για τους δικούς του λόγους να συνεχίσει αλλιώς την εκμετάλλευση του ακινήτου του (να πάρει περισσότερο ενοίκιο τώρα που στιμώξανε τα πράγματα), μια χαρά δικαίωμα έχει και αυτή να του πει "θες να φύγω νωρίτερα; Πλήρωνε". Μ' αρέσει πάντως που θέτεις "ζητήματα ανθρωπιάς" από την ΜΙΑ μπάντα - λες και η Bigonia ΔΕΝ είναι άνθρωπος (με πιθανές δυσκολίες, και δη οικονομικές), και "πρέπει" ν' αποχωρήσει, με βάση την ημερομηνία του διωτικού συμφωνητικού. Όπως επίσης,, αναρωτιέμαι ΠΟΙΟΣ ιδιοκτήτης, δεν "χρησιμοποιεί διατάξεις της Πολιτείας, "για να γίνει η δουλειά του", δοθείσας της ευκαιρίας...

Και για να το κλείσω : αν ήταν "τόσο εντάξει", από αρχής θα της είχε πει "γνωρίζω για την 3ετία, αλλά ζορίζομαι κι εγώ, και θα σε παρακαλούσα αν έχεις περιθώρια να κάνουμε κάποια άυξηση" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Όχι να βγει στους 22 μήνες να της θυμίσει ότι "σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ (!) που λήγει το συμφωνητικό που κάναμε, να φύγεις γιατί το θέλω για ιδιοκατοίκηση" (πόσο μάλλον, όταν ΔΕΝ υφίσταται πλέον νομικά αυτό ως λόγος). Χωρίς να ξέρω ούτε αυτόν ούτε αυτήν, εγώ απλά βλέπω έναν "πεινασμένο" για αύξηση, που δεν δίνει δεκάρα για το πώς θα φύγει αυτή στο φανταστρουμφικό περιθώριο των,,,,2 μηνών. Εκτός κι αν δεν την θεωρούμε άνθρωπο αυτήν, αλλά μια άλλη κατηγορία ύπαρξης : απλώς ενοικιάστρια.

Στα γραφόμενα σου, ΣΥΜΦΩΝΩ.

Αλλά το κρίσιμο εδώ είναι ΠΟΙΟΣ ζήτησε η πρότεινε το μισθωτηριο να γίνει 2 χρόνια ?

Ο ts η ο ιδιοκτήτης ?

Θα περιμένουμε απάντηση του.

Γιατί εσύ λίγο αυτοσχεδιάσες.

Λες ότι το προτείνε ο ιδιοκτήτης ενώ δεν προκύπτει από πουθενά η όχι ?

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αλλά το κρίσιμο εδώ είναι ΠΟΙΟΣ ζήτησε η πρότεινε το μισθωτηριο να γίνει 2 χρόνια ?

Ο ts η ο ιδιοκτήτης ?

Ο ιδιοκτητης το προτεινε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, για τη δική σου περίπτωση που με είχες ρωτήσει δεν είχα νέα σου.

Spoiler

Ναι, ασ' τα να πάνε, τότε είχαν πλακώσει πολλά μαζί και γενικώς εξαφανίστηκα (κι από εδώ κι από παντού).

Τελικά (αν θυμάσαι καθόλου), ΔΕΝ το κληρονόμησε ο γιος (που μας πίεζε, καλή ώρα), αλλά η μάνα του, η οποία δεν θέλησε να το πουλήσει, όχι άμεσα έστω, κι έκτοτε ανανεώνουμε.

4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ο ts η ο ιδιοκτήτης ?

...τι "αυτοσχεδίασα" λες ρε μαν; Η ίδια μας είπε ότι όταν του μίλησε περί 3ετίας, αυτός έκανε την κορόιδα, που είτε σημαίνει ότι "ό,που φυσάει ο άνεμος είναι" (αν ΗΘΕΛΕ τριετία και τώρα ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ την 2ετία), είτε ούτως ή άλλως (όπως οι περισσότεροι, κι αυτό με την λογική ότι "ένας χρόνος είναι λίγος για τη φασαρία - 3 και πάνω είναι πολλοί για το ίδιο μίσθωμα") για 2 της είπε. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ΑΥΤΗ να του είχε προτείνει το 2ετές, αυτός είχε την υποχρέωση να της πει "...ούτως ή άλλως, 3ετής είναι η δέσμευση". Που δεν της το είπε, όχι επειδή "αυτοσχεδιάζω", γιατί αλλιώς απλά δεν θα της ζήταγε τώρα να φύγει στα 2 χρόνια.......

Αλλά δεν είναι καν αυτό το θέμα, το τί είπε ο ένας ή τί είπε ο άλλος - το θέμα είναι τί ορίζει ο Νόμος. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί σου είναι τόσο σημαντικό ποιος είπε τί....

Τέλος, χωρίς ξαναλέω να την ξέρω, έχω την αίσθηση ότι πάνω απ' όλα αυτό που την τσίτωσε, δεν είναι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ότι της μίλησε "για ιδιοκατοικηση", αλλά ο τρόπος του/το περιθώριο που της έδωσε, τα οποία (όπως τουλάχιστον μας τα μετέφερε) ακούγονται οριακά "νταβατζίδικα" (και πιθανώς έχει να μας πει ιστορίες γενικά για την "συμπεριφορά του"). Διότι συνήθως οι ΝΟΡΜΑΛ άνθρωποι, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι σε δυο μήνες δεν προλαβαίνεις ούτε χαρτί στην τουαλέτα ν' αλλάξεις (για να το χρησιμοποιήσεις για τον συγκεκριμένο λόγο που είναι φτιαγμένο - που ούτε αυτόν προλαβαίνεις) - όχι "να μετακομίσεις"...Άρα ένας νορμάλ, θα την έπιανε από κοντά, θα την φώναζε και σπίτι για καφέ, θα της έλεγε το δικό του θέμα, θα της αναγνώριζε ότι την φέρνει και αυτήν σε δύσκολη θέση, θα τόνιζε το γεγονός της 3ετίας αλλά θα της έλεγε επίσης ότι ιδανικό θα ήταν να μην το πάνε σχοινί-κορδόνι ούτε με το τί λένε τα συμφωνητικά, ούτε τί λένε οι νόμοι, θα δήλωνε ότι όσο κι αν είναι δικό του το σπίτι σαν ιδιοκτησία, δεν παύει να είναι ΚΑΙ αυτηνής το μέρος που έχει καταλύσει την ύπαρξή της εδώ και δύο χρόνια και ότι αυτό είναι ιερό και μπλαμπλαμπλα, ΑΛΛΑ θα πρέπει να συζητήσουν ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ να βρουν μια από κοινού αποδεκτή λύση, λίγο να καλύπτονται τα συμφέροντα του ενός, λίγο ΚΑΙ του άλλου, και να προχωρήσουν με τις ζωές τους χωριστά, είτε αργά είτε γρήγορα....ΔΕΝ θα την άγχωνε με το να της κολλήσει στη μούρη ένα "σε 2 μήνες θέλω το σπίτι για ιδιοκατοίκηση ΟΥΓΚ". Θα την ρώταγε αν μπορεί ν'ανταπεξέρθει οικονομικά σε μια μετακόμιση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, θα την ρώταγε αν έχει το περιθώριο να ανασκουμπωθεί να κάνει αναζήτηση σπιτιού (πράγμα που εκτός από πνευματικοψυχοφθόρο είναι και σκίσιμο από άποψης διαθεσιμότατας χρόνου - ειδικά αν μιλάμε για Αττική) - και γενικά θα της έλεγε "να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και βλέπουμε", δεν θα της έβαζε όμως μαχαίρι στον λαιμό. Ε για ΟΛΑ αυτά που ΔΕΝ έκανε (κι ας μην ήμουν παρών στην κουβέντα τους), δεν νομίζω να της έλεγε ΑΥΤΟΣ για 3ετία και αυτή να ήταν "όχι, όχι"......

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Παιδιά, μπήκα τώρα στο taxheven και μιλά για αναπροσαρμογή 5% λόγω τιμάριθμου !!!!!

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !!

Ερώτηση, για κάποιον που ξέρει, γιατί εγώ δεν το ξέρω:

Στην περίπτωση του ts: προφανως, το μισθωτηριο δεν γράφει κάτι για τον 3' χρόνο.

Ισχύει η αναπροσαρμογή λόγω τιμάριθμου η αφού δεν το γράφει, ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ ?

Όχι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, washcloud είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ναι, ασ' τα να πάνε, τότε είχαν πλακώσει πολλά μαζί και γενικώς εξαφανίστηκα (κι από εδώ κι από παντού).

Τελικά (αν θυμάσαι καθόλου), ΔΕΝ το κληρονόμησε ο γιος (που μας πίεζε, καλή ώρα), αλλά η μάνα του, η οποία δεν θέλησε να το πουλήσει, όχι άμεσα έστω, κι έκτοτε ανανεώνουμε.

...τι "αυτοσχεδίασα" λες ρε μαν; Η ίδια μας είπε ότι όταν του μίλησε περί 3ετίας, αυτός έκανε την κορόιδα, που είτε σημαίνει ότι "ό,που φυσάει ο άνεμος είναι" (αν ΗΘΕΛΕ τριετία και τώρα ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ την 2ετία), είτε ούτως ή άλλως (όπως οι περισσότεροι, κι αυτό με την λογική ότι "ένας χρόνος είναι λίγος για τη φασαρία - 3 και πάνω είναι πολλοί για το ίδιο μίσθωμα") για 2 της είπε. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ΑΥΤΗ να του είχε προτείνει το 2ετές, αυτός είχε την υποχρέωση να της πει "...ούτως ή άλλως, 3ετής είναι η δέσμευση". Που δεν της το είπε, όχι επειδή "αυτοσχεδιάζω", γιατί αλλιώς απλά δεν θα της ζήταγε τώρα να φύγει στα 2 χρόνια.......

Αλλά δεν είναι καν αυτό το θέμα, το τί είπε ο ένας ή τί είπε ο άλλος - το θέμα είναι τί ορίζει ο Νόμος. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί σου είναι τόσο σημαντικό ποιος είπε τί....

Τέλος, χωρίς ξαναλέω να την ξέρω, έχω την αίσθηση ότι πάνω απ' όλα αυτό που την τσίτωσε, δεν είναι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ότι της μίλησε "για ιδιοκατοικηση", αλλά ο τρόπος του/το περιθώριο που της έδωσε, τα οποία (όπως τουλάχιστον μας τα μετέφερε) ακούγονται οριακά "νταβατζίδικα" (και πιθανώς έχει να μας πει ιστορίες γενικά για την "συμπεριφορά του"). Διότι συνήθως οι ΝΟΡΜΑΛ άνθρωποι, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι σε δυο μήνες δεν προλαβαίνεις ούτε χαρτί στην τουαλέτα ν' αλλάξεις (για να το χρησιμοποιήσεις για τον συγκεκριμένο λόγο που είναι φτιαγμένο - που ούτε αυτόν προλαβαίνεις) - όχι "να μετακομίσεις"...Άρα ένας νορμάλ, θα την έπιανε από κοντά, θα την φώναζε και σπίτι για καφέ, θα της έλεγε το δικό του θέμα, θα της αναγνώριζε ότι την φέρνει και αυτήν σε δύσκολη θέση, θα τόνιζε το γεγονός της 3ετίας αλλά θα της έλεγε επίσης ότι ιδανικό θα ήταν να μην το πάνε σχοινί-κορδόνι ούτε με το τί λένε τα συμφωνητικά, ούτε τί λένε οι νόμοι, θα δήλωνε ότι όσο κι αν είναι δικό του το σπίτι σαν ιδιοκτησία, δεν παύει να είναι ΚΑΙ αυτηνής το μέρος που έχει καταλύσει την ύπαρξή της εδώ και δύο χρόνια και ότι αυτό είναι ιερό και μπλαμπλαμπλα, ΑΛΛΑ θα πρέπει να συζητήσουν ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ να βρουν μια από κοινού αποδεκτή λύση, λίγο να καλύπτονται τα συμφέροντα του ενός, λίγο ΚΑΙ του άλλου, και να προχωρήσουν με τις ζωές τους χωριστά, είτε αργά είτε γρήγορα....ΔΕΝ θα την άγχωνε με το να της κολλήσει στη μούρη ένα "σε 2 μήνες θέλω το σπίτι για ιδιοκατοίκηση ΟΥΓΚ". Θα την ρώταγε αν μπορεί ν'ανταπεξέρθει οικονομικά σε μια μετακόμιση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, θα την ρώταγε αν έχει το περιθώριο να ανασκουμπωθεί να κάνει αναζήτηση σπιτιού (πράγμα που εκτός από πνευματικοψυχοφθόρο είναι και σκίσιμο από άποψης διαθεσιμότατας χρόνου - ειδικά αν μιλάμε για Αττική) - και γενικά θα της έλεγε "να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και βλέπουμε", δεν θα της έβαζε όμως μαχαίρι στον λαιμό. Ε για ΟΛΑ αυτά που ΔΕΝ έκανε (κι ας μην ήμουν παρών στην κουβέντα τους), δεν νομίζω να της έλεγε ΑΥΤΟΣ για 3ετία και αυτή να ήταν "όχι, όχι"......

Ο ιδιοκτήτης προτείνε 2 χρόνια και τώρα άλλαξε γνώμη.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ο ιδιοκτήτης προτείνε 2 χρόνια και τώρα άλλαξε γνώμη.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοσχεδίασε ο ιδιοκτήτης

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Περαν του αυτοσχεδιασμου θεωρω οτι οπως και να χει προσπαθει να με πιασει κοροιδο ωστε να μην ζητησω ουτε την εγγυηση πισω και πιθανον να πιστευει οτι απλα θα φυγω χωρις καποιο συμφωνητικο και ισως μετα να μου ζηταει αξιωσεις για τα νοικια του 3ου χρονου.

Και επειδη ακούστηκαν πολλα για ανθρωπισμο και καλη θεληση εχω δωσει νοικια και μια εβδομαδα νωριτερα μετα απο ευγενικη παρακληση του ιδιοκτητη και αλλα διαφορα που δεν ημουν υποχρεωμενη.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Περαν του αυτοσχεδιασμου θεωρω οτι οπως και να χει προσπαθει να με πιασει κοροιδο ωστε να μην ζητησω ουτε την εγγυηση πισω και πιθανον να πιστευει οτι απλα θα φυγω χωρις καποιο συμφωνητικο και ισως μετα να μου ζηταει αξιωσεις για τα νοικια του 3ου χρονου.

Και επειδη ακούστηκαν πολλα για ανθρωπισμο και καλη θεληση εχω δωσει νοικια και μια εβδομαδα νωριτερα μετα απο ευγενικη παρακληση του ιδιοκτητη και αλλα διαφορα που δεν ημουν υποχρεωμενη.

...εγώ πάντως μετά από αυτό το ποστ, δεν φοβάμαι για 'σένα :-D

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πρήξιμο, να καθυστερεί να επισκευάσει κάτι αν χρειαστεί κτλ. 

Γενικά, για το καλό σου είναι να βρεις σπίτι μιας και στην 3ετια μπορεί να σε βγάλει με οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία (να διπλασιάσει το ενοίκιο πχ). 

Αν δεν σκόπευες να μείνεις στην ίδια περιοχή/πόλη εξαρχής, απλά συνεχίζεις την ζωή σου. 

Ηδη μου δημιουργει προβλημα με τετοια ζητηματα. Και δεν με αφορα να μεινω μετα την τριετια οπωε ξαναειπα. Με εμδιαφερει οτι θελει να με πιεσει να φυγω ενω εχω αλλον εναν χρονο και να μη δωσει ρουβλι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Οπότε φύγεις θα υπογράψετε ότι αποχωρησες και του επεστρεψες το σπίτι άψογο χωρίς λοιπούς τζερεμεδες

1 λεπτό πριν, Bigonia είπε

Ηδη μου δημιουργει προβλημα με τετοια ζητηματα. Και δεν με αφορα να μεινω μετα την τριετια οπωε ξαναειπα. Με εμδιαφερει οτι θελει να με πιεσει να φυγω ενω εχω αλλον εναν χρονο και να μη δωσει ρουβλι.

Τα επισκευαζεις και τα κρατάς από το νοίκι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Οπότε φύγεις θα υπογράψετε ότι αποχωρησες και του επεστρεψες το σπίτι άψογο χωρίς λοιπούς τζερεμεδες

Δεν ειναι μονο αυτο. Οπως προστατευει εμενα ο νομος να μην με πεταξει εξω προστατευει και αυτον να μην φυγω και τον φεσωσω. 

8 λεπτά πριν, washcloud είπε

...εγώ πάντως μετά από αυτό το ποστ, δεν φοβάμαι για 'σένα :-D

Λες το χω; με εσωσες παντως πολυ βοηθητικα αυτα που ειπες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Bigonia είπε

αυτός που έγραψε για ανθρωπισμό απλά τρολλάρει μη δίνεις σημασία.

Απλά να ξέρεις πως στην οικονομία δε χωράνε συναισθηματισμοί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bigonia είπε

Δεν ειναι μονο αυτο. Οπως προστατευει εμενα ο νομος να μην με πεταξει εξω προστατευει και αυτον να μην φυγω και τον φεσωσω. 

Ε, αφού θα υπογράψετε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες και άρα συμφωνεί να φύγεις,πώς θα σου ζητάει τα νοίκια μετά την αποχώρηση σου

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ειδες ΤΩΡΑ !!!!

Αυτό προέκυψε πριν 1 ώρα ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Ο TS.

ΠΡΙΝ την δήλωση του ts, υπήρχε αυτοσχεδιασμος η όχι ?

Η δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

αυτός που έγραψε για ανθρωπισμό απλά τρολλάρει μη δίνεις σημασία.

Απλά να ξέρεις πως στην οικονομία δε χωράνε συναισθηματισμοί.

Περα απο αυτον ειπωθηκε και απο αλλους για το ποιος ηθελε τι και τα λοιπα. Εγω ειμαι καθολα αψογη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...