Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Οκ τίμιο αυτό που λες. Αυτό θα κάνω λογικά και δεν θα βιαστώ όπως απαίτησε.

Τιμη, για τον τρίτο χρόνο, έχετε συμφωνήσει ?

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasoe είπε

Να ρωτήσω κάτι? Γιατί δεν ψάχνεις αυτούς τους δύο μήνες να βρεις να μετακομίσεις κάπου αλλού και να αφήσεις τον άνθρωπο να μείνει στο σπίτι του? Αν τυχόν δεις ότι τελικά δε μείνει αλλά το νοικιάσει σε άλλον, τότε κινήσου νομικά για αποζημίωση, ή και όχι.

13 λεπτά πριν, tasoe είπε

Αφού θα φύγεις ούτως ή άλλως στην τριετία, γιατί δεν εξυπηρετείς το συνάνθρωπό σου φεύγοντας όταν στο ζήτησε? Γιατί βάζεις μπροστά το νόμο? Σκότωσε κανείς ή έκλεψε κανείς? Φυσιολογικά υπάρχουν κάποιες νομοθεσίες και διατάξεις για να προστατεύουν τον κόσμο από αυθαιρεσίες αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Πάνω από τέτοιες νομοθεσίες είναι πάντα τα παντελόνια. Θα σου αρέσει να μένεις σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του θέλει να σε βγάλει έξω? Αυτό λέγετε καπρίτσιο και ο "νόμος" της τριετίας είναι απλά το μέσο για να γίνεις αντιπαθής στο συνάνθρωπό σου και συνεκδοχικά στην κοινωνία.

Εσείς οι άλλοι που τον συμβουλεύετε να ζητήσει χρήματα για να φύγει, αυτό θα κάνατε στη θέση του? Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις. Γιατί πρέπει να κρυφτεί πίσω από μια διατάξη και να μην κάνει το σωστό?

Είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου;

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Τιμη, για τον τρίτο χρόνο, έχετε συμφωνήσει ?

Η τιμή ειναι ισχύουσα και για τον τριτο χρόνο με βάση το νόμο όπως αναφέρανε οι προλαλήσαντες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tasoe είπε

Εσείς οι άλλοι που τον συμβουλεύετε να ζητήσει χρήματα για να φύγει, αυτό θα κάνατε στη θέση του? Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις. Γιατί πρέπει να κρυφτεί πίσω από μια διατάξη και να μην κάνει το σωστό?

Έχω την σφόδρα εντύπωση ότι μόλις φύγει η ts απ' το σπίτι, δεν θα υπάρξει ιδιοκατοίκηση αλλά εκ νέου ενοικίαση με υψηλότερο αντίτιμο ή χρήση του ακινήτου σαν Air bnb, τώρα που πλησιάζει η έλευση τουριστών

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Έχω την σφόδρα εντύπωση ότι μόλις φύγει η ts απ' το σπίτι, δεν θα υπάρξει ιδιοκατοίκηση αλλά εκ νέου ενοικίαση με υψηλότερο αντίτιμο ή χρήση του ακινήτου σαν Air bnb, τώρα που πλησιάζει η έλευση τουριστών

Ακριβώς. Τα πες όλα.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Τι προβλημα;

Πρήξιμο, να καθυστερεί να επισκευάσει κάτι αν χρειαστεί κτλ. 

Γενικά, για το καλό σου είναι να βρεις σπίτι μιας και στην 3ετια μπορεί να σε βγάλει με οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία (να διπλασιάσει το ενοίκιο πχ). 

Αν δεν σκόπευες να μείνεις στην ίδια περιοχή/πόλη εξαρχής, απλά συνεχίζεις την ζωή σου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Η τιμή ειναι ισχύουσα και για τον τριτο χρόνο με βάση το νόμο όπως αναφέρανε οι προλαλήσαντες

Ποιο νόμο ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Αυτόν που επιτρέπει κάποιοι να μην πληρώνουν ΔΕΗ μερικές φορές

Ένα google search είναι

Ειδες τώρα ???

Τι λέει αυτό που έστειλες ?

Ότι το ενοίκιο αναπροσαρμόζεται στο 75% του τιμάριθμου.

Αλλά νταλον, δηλαδή.

Υπάρχει και κάποιος που σου έκανε like !!!!!

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αυτόν που επιτρέπει κάποιοι να μην πληρώνουν ΔΕΗ μερικές φορές

Ένα google search είναι

Το ξαναγράφω διότι δεν γνωρίζω το IQ σου:

Ο ts είπε ότι οι προλαλησαντες είπαν ότι η τιμή τον 3' χρόνο παραμένει σταθερή. 

Εγώ ρωτήσα, πως προκύπτει αυτή η σταθερή τιμή και εσύ μου παραθέτεις κάτι που μιλά για αναπροσαρμογή βάση 75% του τιμάριθμου και ένας συμφουριτης με ανάλογο IQ σου κάνει like !!!!!

Τι να πω !!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ειδες τώρα ???

Τι λέει αυτό που έστειλες ?

Ότι το ενοίκιο αναπροσαρμόζεται στο 75% του τιμάριθμου.

Αλλά νταλον, δηλαδή.

Υπάρχει και κάποιος που σου έκανε like !!!!!

Το ξαναγράφω διότι δεν γνωρίζω το IQ σου:

Ο ts είπε ότι οι προλαλησαντες είπαν ότι η τιμή τον 3' χρόνο παραμένει σταθερή. 

Εγώ ρωτήσα, πως προκύπτει αυτή η σταθερή τιμή και εσύ μου παραθέτεις κάτι που μιλά για αναπροσαρμογή βάση 75% του τιμάριθμου και ένας συμφουριτης με ανάλογο IQ σου κάνει like !!!!!

Τι να πω !!

Και εσύ είσαι ιδιοκτήτης κιόλας.Τι  συμβόλαια υπογράφεις δεν εχεις δει; 

Τιποτα άλλο να μην πεις 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tasoe είπε

Αφού θα φύγεις ούτως ή άλλως στην τριετία, γιατί δεν εξυπηρετείς το συνάνθρωπό σου φεύγοντας όταν στο ζήτησε? Γιατί βάζεις μπροστά το νόμο? Σκότωσε κανείς ή έκλεψε κανείς? Φυσιολογικά υπάρχουν κάποιες νομοθεσίες και διατάξεις για να προστατεύουν τον κόσμο από αυθαιρεσίες αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Πάνω από τέτοιες νομοθεσίες είναι πάντα τα παντελόνια. Θα σου αρέσει να μένεις σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του θέλει να σε βγάλει έξω? Αυτό λέγετε καπρίτσιο και ο "νόμος" της τριετίας είναι απλά το μέσο για να γίνεις αντιπαθής στο συνάνθρωπό σου και συνεκδοχικά στην κοινωνία.

..."καπρίτσιο" λέγεται το να συντάσσει συμφωνητικό 2ετίας ο ιδιοκτήτης, όταν ο Νόμος ορίζει ότι το ελάχιστο διάστημα οφείλει να είναι 3 χρόνια - και μετά να περιμένει να,,,,τηρηθεί κι όλας (το δικό του "καπρίτσιο"). Η "λογική" σου θυμίζει λογική κάποιων που παρέχουν σε ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές εγγύηση 1ος έτους (για να μην πω και καθόλου), όταν η διάταξη από ΕΕ μιλά για τουλάχιστον 2 χρόνια. Και ο λόγος που υπάρχουν οι συγκεκριμένοι νόμοι/οδηγίες/διατάξεις, είναι για να προστατεύεται το συμφέρον του καταναλωτή (ή εν προκειμένω, ενοικιαστή), που από κάθε άποψη είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας και προφανώς καλά κάνει ο Νόμος και τον προστατεύει - ακριβώς συνεκδοχικά "για το καλό της κοινωνίας". Και μιας και η άγνοια των νόμων απαγορεύται, καλό είναι ο κάθε ιδιοκτήτης να μην κάνει συμφωνίες "κόντρα" σε αυτούς, επειδή έτσι κρίνει ότι τον συμφέρει. Εναλλακτικά, ας το αφήσει άδειο το ρημάδι, αν δεν θέλει να "μπλέκει με τον κακό τον νόμο" - ή ας το κάνει παραχώρηση να μείνει κα'νας άστεγος. 

Στην καλύτερη, ας πιέσει μέσω του σχετικού συλλογικού οργάνου, ώστε ν' αλλάξει ο Νόμος. Όσο όμως υφίσταται, οφείλει να τον τηρεί, και να μην προσπαθεί να μεταθέσει "ηθικό βάρος" στον ενοικιαστή. 

Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε η tοpic starter, "κάνει σαν ν' αγνοεί" τον νόμο περί 3ετίας,  και θέλει για τους δικούς του λόγους να συνεχίσει αλλιώς την εκμετάλλευση του ακινήτου του (να πάρει περισσότερο ενοίκιο τώρα που στιμώξανε τα πράγματα), μια χαρά δικαίωμα έχει και αυτή να του πει "θες να φύγω νωρίτερα; Πλήρωνε". Μ' αρέσει πάντως που θέτεις "ζητήματα ανθρωπιάς" από την ΜΙΑ μπάντα - λες και η Bigonia ΔΕΝ είναι άνθρωπος (με πιθανές δυσκολίες, και δη οικονομικές), και "πρέπει" ν' αποχωρήσει, με βάση την ημερομηνία του διωτικού συμφωνητικού. Όπως επίσης,, αναρωτιέμαι ΠΟΙΟΣ ιδιοκτήτης, δεν "χρησιμοποιεί διατάξεις της Πολιτείας, "για να γίνει η δουλειά του", δοθείσας της ευκαιρίας...

Και για να το κλείσω : αν ήταν "τόσο εντάξει", από αρχής θα της είχε πει "γνωρίζω για την 3ετία, αλλά ζορίζομαι κι εγώ, και θα σε παρακαλούσα αν έχεις περιθώρια να κάνουμε κάποια άυξηση" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Όχι να βγει στους 22 μήνες να της θυμίσει ότι "σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ (!) που λήγει το συμφωνητικό που κάναμε, να φύγεις γιατί το θέλω για ιδιοκατοίκηση" (πόσο μάλλον, όταν ΔΕΝ υφίσταται πλέον νομικά αυτό ως λόγος). Χωρίς να ξέρω ούτε αυτόν ούτε αυτήν, εγώ απλά βλέπω έναν "πεινασμένο" για αύξηση, που δεν δίνει δεκάρα για το πώς θα φύγει αυτή στο φανταστρουμφικό περιθώριο των,,,,2 μηνών. Εκτός κι αν δεν την θεωρούμε άνθρωπο αυτήν, αλλά μια άλλη κατηγορία ύπαρξης : απλώς ενοικιάστρια.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, μπήκα τώρα στο taxheven και μιλά για αναπροσαρμογή 5% λόγω τιμάριθμου !!!!!

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !!

Ερώτηση, για κάποιον που ξέρει, γιατί εγώ δεν το ξέρω:

Στην περίπτωση του ts: προφανως, το μισθωτηριο δεν γράφει κάτι για τον 3' χρόνο.

Ισχύει η αναπροσαρμογή λόγω τιμάριθμου η αφού δεν το γράφει, ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ ?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα δεν το έγραψα για σένα, απάντηση ήταν σε εκείνο που είχε γράψει ο @washcloud.

...για το οποίο έχεις δίκιο - το θυμόμουν λάθος (από κάποτε που μου τα 'χες πει).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

...για το οποίο έχεις δίκιο - το θυμόμουν λάθος (από κάποτε που μου τα 'χες πει).

Αλήθεια, για τη δική σου περίπτωση που με είχες ρωτήσει δεν είχα νέα σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...