Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, washcloud είπε

Ειδικά το κόστος της μετακόμισης, που στην καλύτερη υποθέτω πως θα είναι 3-4 κατοστάρικα (κάπου δηλαδή ένα μέσο ενοίκιο), προφανώς και θα τον τσούξει (ώστε να μην δεχτεί, αλλά να περιμένει "του χρόνου" - που όμως και ΠΑΛΙ θα πρέπει να σε πάει δικαστικά, να πληρώσει πολλά, κι όλ' αυτό για να ζητήσει ΑΠΛΩΣ την "νόμιμη αύξηση" που λέγαμε, τύπου 5-10%, αν δεν δεχτείς να ανανεώσεις το συμφωνητικό με συγκεκριμένα ορισμένη αύξηση).

Αυτό στα bold δεν ισχύει, εφόσον έχει παρέλθει η τριετία θα γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, σαν να μην υπήρχε καθόλου μίσθωση.

Λέμε τώρα γιατί ανανέωση τότε ούτως ή άλλως δεν θα μπορεί να γίνει ακόμα και να το θελήσουν και οι δύο, εκτός και αν δηλώσουν ότι έγινε πολύ παλιότερα με συνέπεια να τσιμπήσει ο ιδιοκτήτης το πρόστιμο των 100€ της εκπρόθεσμης δήλωσης. Αναγκαστικά θα γίνει νέα μίσθωση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bigonia είπε

Καλησπέρα , έχω συμβόλαιο δύο ετών για κατοικία και ο ιδιοκτήτης τώρα που τελειώνει σε 2 μήνες το συμβόλαιο λεει θέλει να μείνει στο σπίτι που νοικιάζω.

είναι το πρώτο συμβόλαιο που έκανες για το σπίτι ή ανανεώσατε ?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Όπως ζητάνε αυτοί τα υπόλοιπα ενοίκια αν φύγεις νωρίτερα, κάνε κι εσύ το ίδιο. Του ζητάς να σε αποζημιώσει όσο τα υπολειπόμενα ενοίκια και φεύγεις. Βάλε έξτρα και κανένα ποσό για έξοδα μετακόμισης.

Έτσι το χα στο μυαλό μου αρχικά. Αλλα αποκλειεται να συμφωνησει

Μόλις τώρα, korakios είπε

είναι το πρώτο συμβόλαιο που έκανες για το σπίτι ή ανανεώσατε ?

Το πρώτο 

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν εχω ξανακουσει τετοιο πραμα.

Η μονη σελιδα που το γραφει ειναι αυτη που το βρηκες και εσυ.

Με ενδιαφερει αν ξερει καποιος παραπανω για το θεμα,αλλα εγκυρα,οχι google.

...τι ακριβώς εννοείς; Σελίδα/άρθρο από ΦΕΚ; Για συμφωνία μεταξύ μερών μιλάμε, όχι για νομικά υποστηριζόμενη διάταξη. Συμφωνία που τους όρους τους καθορίζουν τα "θέλω" της κάθε μεριάς. Αν πχ "θέλω" εγώ να φύγει ένας ενοικιαστής μου, ώστε να το νοικιάσω πολύ ακριβότερα, τότε,,,,πρέπει να έρθω σε συμφωνία μαζί του : θα μου ζητήσει "τάδε", θα του αντιτάξω "δείνα", και στην καλύτερη περίπτωση θα τα βρούμε κάπου στη μέση, ΌΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ. Διότι περί παζαριού πρόκειται, κι εξαρτάται κυρίως από το πόσο καίγομαι εγώ ως ιδιοκτήτης να τον "βγάλω" (όπως φυσικά και από τις δυνατότητές μου να πληρώσω τα δικά του "θέλω"). Εφ' όσον φυσικά είναι εν ισχύ συμβόλαιο μαζί του και πληρώνει "αυθωρεί και παρά χρήμα" το,,,χρήμα που υποτίθεται πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Bigonia είπε

Γιατί φτάνει με τις παρανομίες των ιδιοκτητών. Δεν θα βάλω απο την τσέπη μου εξοδα μετακομίσεων ενώ ο νόμος με προστατεύει.

Αφού θα φύγεις ούτως ή άλλως στην τριετία, γιατί δεν εξυπηρετείς το συνάνθρωπό σου φεύγοντας όταν στο ζήτησε? Γιατί βάζεις μπροστά το νόμο? Σκότωσε κανείς ή έκλεψε κανείς? Φυσιολογικά υπάρχουν κάποιες νομοθεσίες και διατάξεις για να προστατεύουν τον κόσμο από αυθαιρεσίες αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Πάνω από τέτοιες νομοθεσίες είναι πάντα τα παντελόνια. Θα σου αρέσει να μένεις σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του θέλει να σε βγάλει έξω? Αυτό λέγετε καπρίτσιο και ο "νόμος" της τριετίας είναι απλά το μέσο για να γίνεις αντιπαθής στο συνάνθρωπό σου και συνεκδοχικά στην κοινωνία.

Εσείς οι άλλοι που τον συμβουλεύετε να ζητήσει χρήματα για να φύγει, αυτό θα κάνατε στη θέση του? Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις. Γιατί πρέπει να κρυφτεί πίσω από μια διατάξη και να μην κάνει το σωστό?

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold δεν ισχύει, εφόσον έχει παρέλθει η τριετία θα γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, σαν να μην υπήρχε καθόλου μίσθωση.

Λέμε τώρα γιατί ανανέωση τότε ούτως ή άλλως δεν θα μπορεί να γίνει ακόμα και να το θελήσουν και οι δύο, εκτός και αν δηλώσουν ότι έγινε πολύ παλιότερα με συνέπεια να τσιμπήσει ο ιδιοκτήτης το πρόστιμο των 100€ της εκπρόθεσμης δήλωσης. Αναγκαστικά θα γίνει νέα μίσθωση.

Ετσο κι αλλιώς δεν ενδιαφέρομαι για ανανέωση μετά της τριετίας

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bigonia είπε

Το πρώτο 

οκ , σε καλύπτει η τριετία

θα έλεγα απο τώρα να ψάχνεις μην το αφήσεις τελευταία στιγμή πάντως

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tasoe είπε

Αφού θα φύγεις ούτως ή άλλως στην τριετία, γιατί δεν εξυπηρετείς το συνάνθρωπό σου φεύγοντας όταν στο ζήτησε? Γιατί βάζεις μπροστά το νόμο? Σκότωσε κανείς ή έκλεψε κανείς? Φυσιολογικά υπάρχουν κάποιες νομοθεσίες και διατάξεις για να προστατεύουν τον κόσμο από αυθαιρεσίες αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Πάνω από τέτοιες νομοθεσίες είναι πάντα τα παντελόνια. Θα σου αρέσει να μένεις σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του θέλει να σε βγάλει έξω? Αυτό λέγετε καπρίτσιο και ο "νόμος" της τριετίας είναι απλά το μέσο για να γίνεις αντιπαθής στο συνάνθρωπό σου και συνεκδοχικά στην κοινωνία.

Εσείς οι άλλοι που τον συμβουλεύετε να ζητήσει χρήματα για να φύγει, αυτό θα κάνατε στη θέση του? Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις. Γιατί πρέπει να κρυφτεί πίσω από μια διατάξη και να μην κάνει το σωστό?

Μου φαίνεται είσαι ιδιοκτήτης ακινήτων...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasoe είπε

Σοβαρολογείς;

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bigonia είπε

Ετσο κι αλλιώς δεν ενδιαφέρομαι για ανανέωση μετά της τριετίας

Μα δεν το έγραψα για σένα, απάντηση ήταν σε εκείνο που είχε γράψει ο @washcloud.

Δημοσ.

Ψάξε από τώρα, απλά πιο χαλαρά. Και να μείνεις μέσα, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα και ο ίδιος. Αυτό με την αποζημίωση ύψους 24 φορές το ενοίκιο, δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει, αλλά δεν. 

Αν βρεις, πες του για άμεσα πληρώνει μεταφορική και γειά σας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bigonia είπε

Μου φαίνεται είσαι ιδιοκτήτης ακινήτων...

Δυστυχώς δεν είμαι, οι αποταμιεύσεις μου δεν έφτασαν ποτέ κοντά στο να κάνω αυτό το βήμα. Αν το καταφέρω ποτέ θα είναι μόνο για ιδιοκατοίκηση.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Σοβαρολογείς;

Ναι, σου φαίνεται κάτι ασόβαρο?

• Confused 1
Δημοσ.

Τι προβλημα;

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ψάξε από τώρα, απλά πιο χαλαρά. Και να μείνεις μέσα, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα και ο ίδιος. Αυτό με την αποζημίωση ύψους 24 φορές το ενοίκιο, δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει, αλλά δεν. 

Αν βρεις, πες του για άμεσα πληρώνει μεταφορική και γειά σας. 

Τι πρόβλημα;

2 λεπτά πριν, tasoe είπε

Δυστυχώς δεν είμαι, οι αποταμιεύσεις μου δεν έφτασαν ποτέ κοντά στο να κάνω αυτό το βήμα. Αν το καταφέρω ποτέ θα είναι μόνο για ιδιοκατοίκηση.

Ναι, σου φαίνεται κάτι ασόβαρο?

Ασόβαρα είναι αυτά που λες. Αν είναι έτσι να κάνει κι αυτός τον φιλευσπλαχνο που ήμουν στο νοσοκομείο ενα μήνα να μην του έβαζα νοικι.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tasoe είπε

Εγώ όχι, στη θέση του δεν θα ζητούσα χρήματα για να φύγω, απλά θα έγραφα την παράλογη (και παράνομη φυσικά) απαίτηση του ιδιοκτήτη εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Δημοσ.
6 minutes ago, tasoe said:

Πάνω από τέτοιες νομοθεσίες είναι πάντα τα παντελόνια.

Αναχρονιστικός σεξισμός και βαθειά ριζωμένη πατριαρχία, or what?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...