Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιστοποιηση σε ιεκ γιατι δινεται; δεν σας φτανει το ΒΕΚ; η με την πιστοποιηση θελετε να χτυπησετε δημοσιο; γιατι μονο για το δημοσιο χρειαζεται

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να εισαι πιστοποιημενος για την ειδικοτητα σου,οτι κατεχεις το "χαρτι",πραγματι ειναι κυριως για θεσεις δημοσιου και μοριοδοτηση,διαφορετικα στην αγορα εργασιας περισσοτερο θα μετρησουν οι γνωσεις και η εμπερια πανω στο αντικειμενο παρα το χαρτι ως τιτλος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/7/2022 στις 10:09 ΜΜ, Tzini_Gr είπε

πιστοποιηση σε ιεκ γιατι δινεται; δεν σας φτανει το ΒΕΚ; η με την πιστοποιηση θελετε να χτυπησετε δημοσιο; γιατι μονο για το δημοσιο χρειαζεται

Και για κατατακτήριες στην 3βάθμια εκπαίδευση χρειάζεται η πιστοποίηση.

• Like 1
Δημοσ.

Το ΒΕΚ ειναι απλα μια βεβαιωση οτι παρακολουθησες τις ωρες που προβλεπονται,δεν θεωρειται καποιο πτυχιο η προσον για την αγορα εργασιας,οι περισσοτεροι εκει εξω ισως ζητησουν την πιστοποιηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2022 στις 1:41 ΜΜ, Slither είπε

Πρωτο ΙΕΚ,στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ της ερμου στην θεσσαλονικη,2004-2006,ειχα επιλεξει τοτε μια ειδικοτητα με τιτλο τεχνικος εφαρμογων ιατρικης πληροφορικης,με την ελπιδα πως ειναι κατι ποιο εξειδικευμενο και θα εχει ισως στο μελλον απηχηση στην αγορα εργασιας,σε νοσοκομεια,ιδιωτικα θεραπευτηρια κλπ,οι μισοι σπουδαστες στο 1ο 6μηνο εκαναν αλλαγη ειδικοτητας γιατι βαρεθηκαν κλπ.

Πολυ θεωρητικη υλη,απαντησεις πουθενα κλασσικα,ειχα περασει θυμαμαι το πρακτικο μερος και μετα απετυχα 2 φορες στο θεωρητικο,με προετοιμασια της πλακας αφου δεν ειχα απαντησεις πουθενα.Εν τελη καπου στο 2009 τα παρατησα τελειως,ξενερωσα,απογοητευτηκα,πεταμενα λεφτα τελειως.😒

2013-2015,ετος που τα Δημοσια ΙΕΚ,γινονται δωρεαν χωρις πληρωμη,κανω αιτηση στο Δ.ΙΕΚ Θερμης ως Τεχνικος Η/Υ,εγκαταστασεις σε ενα σχολειο καπου στη Θερμη,εξοπλισμος προ χριστου και σαπακια κομπιουτερ 20ετιας,internet με ταχυτητες pstn,απογευματινο προγραμμα 3-9,6ωρα,5ωρα,7ωρα καποιες φορες,ψοφουσαμε στη βαρεμαρα,κινητρο μηδεν,καθηγητες να πληρωνονται 17-18 ευρω/ωρα,σκεφτηκα να τα παρατησω αλλα ειχα κανει ηδη 1 χρονο,οποτε εκανα υπομονη 1 χρονο ακομη για να αποφοιτησω και να παρω το ΒΕΚ.Εδωσα το πρακτικο μερος,το περασα,τρομαξα να βρω απαντησεις για το θεωρητικο και θα προετοιμαστω να το δωσω εντος 2022,με την ελπιδα να εχω την πιστοποιηση το 2023 στα χερια μου.

Συνοψη,ενα ΙΕΚ μπορει και να χρειαστεις 7-8 χρονια να το τελειωσεις ωστε να παρεις επιτελους μια γαμημενη πιστοποιηση που απλα θα σου εξασφαλισει κατι απο το τιποτα εκει εξω στην αγορα εργασιας των 400-500 ευρω.Καλυτερη επενδυση ειναι τα ιδια λεφτα που θα εδινες σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ,να τα δωσεις στο ανοικτο πανεπιστημιο,τουλαχιστον εκει θα παρεις ενα χαρτι ανωτερο και θα πιασουν περισσοτερο τοπο τα λεφτα,απλως θελει να εισαι μεσα σε αυτους που θα δεχτουν και να βαλεις κ@λ@ κατω στα διαβασματα.

Μπορώ να πώ μετα βεβαιότητος απο γνωστούς και λοιπούς άλλους, οτι το ΕΑΠ δεν είναι για όλους.Ουτε μπορείς να πάρεις έτσι εύκολα πτυχίο.'΄Οπως λές κι εσυ θέλει να ξεσκιστείς στο διάβασμα.Είναι πραγματικά απο τα δυσκολότερα πανεπιστήμια της Ελλάδος.Όσο για τα ΙΕΚ, αν δεν έχεις λάβει κάποια ενημέρωση θα μπορείς απο του χρόνου να δώσεις κατατακτήριες για κάποιο όμορο ΑΕΙ.Βέβαια,αν θές να γλυτώσεις απο όλα αυτά πηγαίνεις σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο που ειναι επι της ουσίας ιδιωτικό πανεπιστήμιο και το πτυχίο εχει παγκόσμιο αντίκρισμα αλλά και εθνική-διεθνή αναγνώριση.

Επεξ/σία από TheDe
  • Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οταν οι εξετασεις πιστοποιησης πλεον ειναι 1 φορα το χρονο και σου πετανε ξαφνικα μια ανακοινωση οτι θα γινουν σε 2 μηνες για παραδειγμα,δλδ δεν γνωριζεις απο ποτε θα πρεπει να αρχισεις προετοιμασια για πιστοποιηση.Ο μονος λογος που θελω να παρω την πιστοποιηση ειναι οχι γιατι περιμενω οτι θα βρω εκει εξω δουλεια στο αντικειμενο του τιτλου η οτι εχει τοση αναγνωρισημοτητα,απλως για να μην νιωθω οτι πηγαν χαμενα τα λεφτα και τα χρονια μου χωρις να εχω τιποτε στα χερια μου.

Το μονο που αξιζει να κυνηγησεις σε τετοια περιπτωση,προκυρηξεις ΥΕ/ΔΕ με μισθο 850 ευρω,αλλα οι θεσεις ειναι λιγες οποτε το ιδιο και οι ελπιδες γενικοτερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Slither είπε

Οταν οι εξετασεις πιστοποιησης πλεον ειναι 1 φορα το χρονο και σου πετανε ξαφνικα μια ανακοινωση οτι θα γινουν σε 2 μηνες για παραδειγμα,δλδ δεν γνωριζεις απο ποτε θα πρεπει να αρχισεις προετοιμασια για πιστοποιηση.Ο μονος λογος που θελω να παρω την πιστοποιηση ειναι οχι γιατι περιμενω οτι θα βρω εκει εξω δουλεια στο αντικειμενο του τιτλου η οτι εχει τοση αναγνωρισημοτητα,απλως για να μην νιωθω οτι πηγαν χαμενα τα λεφτα και τα χρονια μου χωρις να εχω τιποτε στα χερια μου.

Το μονο που αξιζει να κυνηγησεις σε τετοια περιπτωση,προκυρηξεις ΥΕ/ΔΕ με μισθο 850 ευρω,αλλα οι θεσεις ειναι λιγες οποτε το ιδιο και οι ελπιδες γενικοτερα.

Να ξερεις, παντως, οι επομενες εξετασεις παιζει να ειναι καπου Μαρτη..τουλαχιστον, ετσι μου λενε μεχρι ωρας υπαλληλοι ΙΕΚ, που ειναι πολλα χρονια στη Διοικηση και εχουν παρε-δωσε με τους πανω..

Οπότε, αν θες να δωσεις, ξεκινα σιγα σιγα διαβασμα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Slither είπε

850? Που και πότε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/11/2022 στις 12:28 ΜΜ, Slither είπε

Αδερφε ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοινωσε εξετασεις πιστοποιησης. Ψαξ το! Θα βρεις ολη την πραξη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Edit. Βασικα την εχω την προκήρυξη, αν τη θες.

Επεξ/σία από Dark_panel
Δημοσ.

Συνοψη,ενα ΙΕΚ μπορει και να χρειαστεις 7-8 χρονια να το τελειωσεις ωστε να παρεις επιτελους μια γαμημενη πιστοποιηση που απλα θα σου εξασφαλισει κατι απο το τιποτα εκει εξω στην αγορα εργασιας των 400-500 ευρω.

ασε, καλύτερα πάω Πολυτεχνείο που είναι 5 χρόνια μόνο.

Δημοσ.

Συνοψη,ενα ΙΕΚ μπορει και να χρειαστεις 7-8 χρονια να το τελειωσεις ωστε να παρεις επιτελους μια γαμημενη πιστοποιηση που απλα θα σου εξασφαλισει κατι απο το τιποτα εκει εξω στην αγορα εργασιας των 400-500 ευρω.Καλυτερη επενδυση ειναι τα ιδια λεφτα που θα εδινες σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ,να τα δωσεις στο ανοικτο πανεπιστημιο,τουλαχιστον εκει θα παρεις ενα χαρτι ανωτερο και θα πιασουν περισσοτερο τοπο τα λεφτα,απλως θελει να εισαι μεσα σε αυτους που θα δεχτουν και να βαλεις κ@λ@ κατω στα διαβασματα.

Nταξει, μην το παρατραβαμε κιολας..7-8 χρονια μπορει να χρειαζοσουν για την πιστοποιηση του ΕΟΠΠΕΠ πριν 10-15 χρονια..πλεον καθε χρονο γινονται εξετασεις πιστοποιησης και μονο λογω covid πηγε πισω αυτο. Αν βαλεις μεσα και την πρακτικη, που πλεον ειναι αναγκαστικη, μιλαμε για 3-4 χρονια μ.ο.

Δημοσ.
Στις 21/7/2022 στις 2:26 ΜΜ, TheDe είπε

Μπορώ να πώ μετα βεβαιότητος απο γνωστούς και λοιπούς άλλους, οτι το ΕΑΠ δεν είναι για όλους.Ουτε μπορείς να πάρεις έτσι εύκολα πτυχίο.'΄Οπως λές κι εσυ θέλει να ξεσκιστείς στο διάβασμα.Είναι πραγματικά απο τα δυσκολότερα πανεπιστήμια της Ελλάδος.Όσο για τα ΙΕΚ, αν δεν έχεις λάβει κάποια ενημέρωση θα μπορείς απο του χρόνου να δώσεις κατατακτήριες για κάποιο όμορο ΑΕΙ.Βέβαια,αν θές να γλυτώσεις απο όλα αυτά πηγαίνεις σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο που ειναι επι της ουσίας ιδιωτικό πανεπιστήμιο και το πτυχίο εχει παγκόσμιο αντίκρισμα αλλά και εθνική-διεθνή αναγνώριση.

Για να μην λέμε ότι να ναι. Το κολλέγιο δεν έχει καμία διεθνή αναγνώριση. Μπορείς να έχεις αναγνώριση εάν λάβεις το αντίστοιχο πτυχίο του πανεπιστημίου αφού κάνεις παραπάνω έτη φοίτησης στην έδρα του ξένου πανεπιστημίου με το οποίο έχει συμφωνία συνεργασίας και δικαιοχρησης το κολέγιο. 

Εθνική αναγνώριση επίσης δεν υπάρχει 100%. Υπάρχουν μερικά κολέγια που έχουν ρυθμίσει αυτό το θέμα η δεν απαιτούν εγγραφή σε επιμελητήριο, εάν όμως θέλουν εγγραφή εκεί έχεις πρόβλημα. 

Δημοσ.

Ας γράψω κι εγώ την μικρή, ομολογουμένως, εμπειρία μου από δημόσιο ΙΕΚ.

Είπα φέτος να κάνω αίτηση σε ένα δημόσιο ΙΕΚ για να περάσω εποικοδομητικά τον πολύ ελεύθερο χρόνο μου, αφού πια δεν έχω υποχρεώσεις, και να μάθω και 5 πράγματα παραπάνω σε αυτό που μου αρέσει (φωτογραφία). Δεν ήθελα να πάω σε ιδιωτικό ΙΕΚ, όχι λόγω οικονομικών, αλλά λόγω απόστασης καθώς βαριέμαι αφόρητα να κατεβαίνω στο κέντρο της Αθήνας. Εκανα αίτηση στα ΔΙΕΚ της περιοχής μου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και στις 3/10 με ειδοποίησαν ότι έχω επιλεγεί και να πάω να κατεθέσω τα δικαιολογητικά για την εγγραφή όπως και έκανα.

Στη γραμματεία του ΔΙΕΚ κοιτούσαν και ξανακοιτούσαν το πτυχίο του Λυκείου που είχα τελειώσει (Ναυτικό Λύκειο Πειραιά το 1987) και μου είπαν πως επειδή δεν το είχαν ξαναδεί και τα παλαιότερα απολυτήρια/πτυχία που είχαν δει ήταν από το 2000 και μετά, θα το έστελναν στο υπουργείο για ταυτοποίηση και ισοτιμία και θα με ενημέρωναν. Δύο μέρες μετά με ειδοποίησαν πως πράγματι το πτυχίο μου ισχύει και να πάω να ολοκληρώσω την εγγραφή, πράγμα που έκανα, χαρούμενος και τυχερός που επιλέχθηκα σε ένα ΔΙΕΚ πολύ κοντά στη γειτονιά μου.

Στις 10/10 Ξεκίνησαν τα μαθήματα, εγώ χαρούμενος που θα πήγαινα να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω και θα περνάω την ώρα μου ευχάριστα, μετά τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις στο κτήριο, στην αίθουσα που τηρουμένων των αναλογιών όπως και τα εργαστήρια ήταν όλα πολύ καλά για δημόσιο σχολικό συγκρότημα, και την ενημέρωση σχετικά με τη φοίτηση και τις απουσίες, ήρθα αντιμέτωπος με αυτό που λέγεται ΙΕΚ. Μέχρι τις 17/10 που κάθησα για να δω που θα πάει αυτό το πράγμα, ήρθα αντιμέτωπος με αδιάφορους και προκλητικούς συμμαθητές, που προφανώς δεν είχαν έρθει να μάθουν κάτι (εντάξει η διαφορά ηλικίας μας ήταν τεράστια), με εκπαιδευτές που μια ερχόταν για μάθημα και μια όχι (στις 7 ημέρες που κάθησα κάναμε μάθημα τις 3), μια γραμματεία που συνεχώς μας ειδοποιούσε πως "Σήμερα δεν θα γίνει το τάδε μάθημα δεν υπάρχει εκπαιδευτής". Το αποκορύφωμα είναι πως την τελευταία μέρα πριν φύγω, μας κάλεσε ο διευθυντής εμένα και τους υπόλοιπους μαθητές άνω των 50 να μας πει πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι αν δούμε κάτι στα παιδιά, να μην ερχόμαστε σε προστριβές και αν βλέπουμε παραβατικές συμπεριφορές να τις αναφέρουμε χωρίς να ανακατευόμαστε. Αν υπάρχει φασαρία στην τάξη να το λέμε στον εκπαιδευτή και άλλα τέτοια. Προφανώς όλα αυτά χωρίς να έχει δώσει δικαίωμα κανείς μας, αλλά μάλλον ο διευθυντής ενημέρωνε για να μη βουτήξουμε οι μεγαλύτεροι κανένα καλόπαιδο από το λαιμό και τραβιόμαστε σαν τα σαντεκλέρια.

Μετά από αυτό έφυγα, γιατί το ΙΕΚ δεν ήταν αυτό που ήθελα για λίγη γνώση παραπάνω σε ένα όμορφο αντικείμενο (φωτογραφία), και δεν είχα καμμία όρεξη στα 53 μου να ταλαιπωρούμαι, ίσως αργότερα να αναζητήσω κάποιο ιδιωτικό με καλύτερες συνθήκες, ή κάποια σεμινάρια πάνω σε αυτή την τέχνη.

• Like 1
Δημοσ.

Συνοψη,ενα ΙΕΚ μπορει και να χρειαστεις 7-8 χρονια να το τελειωσεις..............Καλυτερη επενδυση ειναι τα ιδια λεφτα που θα εδινες σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ,να τα δωσεις στο ανοικτο πανεπιστημιο,

Αν χρειάζεσαι 8 χρόνια να τελειώσεις ένα οποιοδήποτε ΙΕΚ τότε για να τελειώσεις ένα οποιοδήποτε τμήμα του ΕΑΠ θα βγεις σε σύνταξη και παίζεται να το έχεις τελειώσει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Αν χρειάζεσαι 8 χρόνια να τελειώσεις ένα οποιοδήποτε ΙΕΚ τότε για να τελειώσεις ένα οποιοδήποτε τμήμα του ΕΑΠ θα βγεις σε σύνταξη και παίζεται να το έχεις τελειώσει.

Απλα υπερβαλλει, το συνηθιζουμε σ αυτη τη χώρα αλλωστε..4 χρονια μαξιμουμ θες, μαζι με την πιστοποιηση, αν και ο σκοπος του ΙΕΚ δεν ειναι να τρεχουν ολοι να παρουν πιστοποιηση για το Δημοσιο.. αλλά τελος παντων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...