polemikos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Πολλοί χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναφέρουν ότι δέχτηκαν μηνύματα κειμένου spam από τον… ίδιο τους τον αριθμό. Η αναζήτηση για τις λεπτομέρειες του αποστολέα επίσης αποκαλύπτουν τα στοιχεία του κατόχου του αριθμού. Επειδή πρόκειται για spoof μηνύματα, τα οποία επιτρέπουν στον αποστολέα να αλλάξει τις πληροφορίες της επαφής (contact). Τα μηνύματα κειμένου συνήθως εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για την πληρωμή λογαριασμού που προσφέρουν μαζί κάποια δωρεάν προσφορά ή δώρο. Συνίσταται να μην πατάτε τους συνδέσμους εντός των μηνυμάτων κειμένου (SMS) -γενικά, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ειδικά από αριθμούς που δεν γνωρίζετε- καθώς ενδέχεται να επηρεαστεί η ασφάλεια της συσκευής σας και να κινδυνεύσουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Κάποιοι χρήστες που πάτησαν τους συνδέσμους οδηγήθηκαν σε Ρωσικές ιστοσελίδες. Δείτε ένα παράδειγμα ενός spoof text στο παρακάτω tweet. H Verizon -το πρόβλημα εντοπίζεται σε πελάτες του δικού της δικτύου- ζήτησε από τους πελάτες της να προωθήσουν τα κείμενα spam από τους δικούς τους αριθμούς στον αριθμό 7726. Παρόλα αυτά, όσοι προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση, ειδοποιήθηκαν να μπλοκάρουν το… νούμερο από όπου εστάλη το μήνυμα. Βεβαίως, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να μπλοκάρουν τον δικό τους αριθμό ή να αναφέρουν τον δικό τους αριθμό ως spam number όπως ήταν φυσιολογικό. Οπότε τι έμεινε να κάνουν οι κάτοχοι των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιήθηκαν για spamming; Να αναφέρουν το πρόβλημα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς στην ιστοσελίδα παραπόνων επιτρέπεται στον χρήστη να επιλέξει το «my own number is being spoofed» ως ζήτημα που αντιμετωπίζει. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 και δεν το βλεπω να φτιαχτει ποτε όπως και τοσα χρονια μπορεις να στειλεις email και να φαινεται οποιο email θες. 5 1
gianniz_k Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Θυμήθηκα το ανέκδοτο με τον καμμένο τύπο που του χτυπάει κάποιος το κουδούνι και λέει: -Ποιος είναι; -Εγώ. -Εγώ;; 1
Retromaniac Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, poulinos είπε και δεν το βλεπω να φτιαχτει ποτε όπως και τοσα χρονια μπορεις να στειλεις email και να φαινεται οποιο email θες. Και αν σκεφτείς ότι την πατάνε χρήστες με spoofed μόνο το όνομα, όταν αλλάζει και το email τότε είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Προσοχή λοιπόν το reply email να είναι ίδιο με του αποστολέα. Γιατί στο reply θα αφήσει το πραγματικό του email ώστε να απαντήσετε σε αυτόν και όχι σε εκείνον που υποτίθεται ότι σας το έστειλε. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από Retromaniac
dj dimitris8.67 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Τελικά... Ο χειρότερος εχθρός σου ειναι ο εαυτός σου...😜
dbrillis Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Το 2001-2002 εκανα χαβαλε με τους συμφοιτητές μου αλλαζοντας το ονομα μου στις επαφες τους με τον αριθμό τους. Μετα αυτοι έβλεπαν αναπάντητες και sms απο τον "αριθμό" τους. Τοσο μπροστά. 1
polaki Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, poulinos είπε και δεν το βλεπω να φτιαχτει ποτε όπως και τοσα χρονια μπορεις να στειλεις email και να φαινεται οποιο email θες. Δεν είναι το ίδιο, γιατί υπάρχουν μηχανισμοί στο email να καταλαβαίνουν αν είναι spam ή όχι, το αν ο incoming mail server τους χρησιμοποιεί ή όχι είναι άλλο θέμα. Αναφέρομαι στα SPF, DKIM, DMARC records στο DNS του domain. Στο κινητό δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απ'τη στιγμή που στα bulk SMS οποιασδήποτε εταιρείας μπορείς να βάλεις όποιον sender θες. Γενικά στο κινητό είναι πολύ πιο basic ΟΛΕΣ οι λειτουργίες. Πχ πήρα Cosmote και τους λέω θέλω να μου μπλοκάρετε *ΟΛΕΣ* τις εισερχόμενες από εξωτερικό, και μου λένε δε γίνεται. Με το ΓΑΜ***ΝΟ ΣΤΑΝΙΟ δηλαδή να με παίρνουν Πακιστανοί 4-5 φορές την ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για να με ενημερώσουν για "trading". Δηλαδή είναι πια θλιβερό. Το νούμερο το έχω απ'το 1998 που πήρα κινητό. Δυστυχως δεν θέλω να το αλλάξω, που και να το άλλαζα είμαι 100% σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει και εκεί το spam. 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Και αν σκεφτείς ότι την πατάνε χρήστες με spoofed μόνο το όνομα Γι'αυτούς δεν υπάρχει σωτηρία. Και ούτε θα έπρεπε να υπάρχει, πέραν απ'της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που δεν έχουν, άρα καλά να πάθουν. Και το εννοώ.
dim21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν είναι το ίδιο, γιατί υπάρχουν μηχανισμοί στο email να καταλαβαίνουν αν είναι spam ή όχι, το αν ο incoming mail server τους χρησιμοποιεί ή όχι είναι άλλο θέμα. Αναφέρομαι στα SPF, DKIM, DMARC records στο DNS του domain. Στο κινητό δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απ'τη στιγμή που στα bulk SMS οποιασδήποτε εταιρείας μπορείς να βάλεις όποιον sender θες. Γενικά στο κινητό είναι πολύ πιο basic ΟΛΕΣ οι λειτουργίες. Πχ πήρα Cosmote και τους λέω θέλω να μου μπλοκάρετε *ΟΛΕΣ* τις εισερχόμενες από εξωτερικό, και μου λένε δε γίνεται. Με το ΓΑΜ***ΝΟ ΣΤΑΝΙΟ δηλαδή να με παίρνουν Πακιστανοί 4-5 φορές την ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για να με ενημερώσουν για "trading". Δηλαδή είναι πια θλιβερό. Το νούμερο το έχω απ'το 1998 που πήρα κινητό. Δυστυχως δεν θέλω να το αλλάξω, που και να το άλλαζα είμαι 100% σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει και εκεί το spam. Αν έχεις Android μπορείς να βάλεις το true caller id ή κάποια παρόμοια εφαρμογή. Έχει πολλά φίλτρα για ανεπιθύμητες κλήσεις κι επίσης έχει και online λίστα με ανεπιθύμητους αριθμούς που μπορεί να σου τους μπλοκάρει αυτόματα κι αυτούς. Είχα το ίδιο πρόβλημα, κάθε μέρα χτυπούσε το τηλέφωνο μου με αριθμούς από Αλβανία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ιταλία, κτλ. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από dim21 1
maxcomgr Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Και στο ένα κινητό μου (Wind) με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι τους πήραμε τηλέφωνο. Τελικά μετά από επικοινωνία με την Wind μας είπαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα διότι συμβαίνει και σε άλλους και το ερευνούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα