Προς το περιεχόμενο

Stuttering lagging amd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το θέμα έχει χιλιοαναλυθει, η συγκεκριμένη αναφορά σε εκείνο φόρουμ δεν είναι κάποια ακλόνητη απόδειξη για κάτι, και ακόμα και αυτό που γράφει είναι πολύ μακριά από το rip.

Μια μικρή απόκλιση στα ρεύματα, στις ταχύτητες και στα σκορ στα benches μπορεί να προέρχεται νομίζω μέχρι και από την αλλαγή bios. Anyway ας πούμε ότι αυτό ήταν το degrade και όντως έγινε κάτι.

Αν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα οι μισοί κάτοχοι ryzen 3000 που τους πήγαιναν 1.35+ μόνιμα και θεωρούσαν κι όλας ότι είναι και safe (εγώ συμφωνώ εδώ ότι δεν είναι safe), θα τους είχαν πάρει στα χέρια.

Η πιο safe επιλογή είναι της amd, από κει και πέρα έχει πολύ ψάξιμο αν ενδιαφέρεται κανείς, εγώ απλά σου έγραψα ότι είναι λίγο υπερβολικό το rip που τον τρόμαξες τον ts, το πιθανότερο πιστεύω εγώ είναι να μην έχει πάθει κάτι το cpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

γιατί οτιδήποτε άλλο, θεωρείται oc...........

........μεσα απο την ιδια την AMD

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Άρα στοκ και άντε και ενεργοποίηση pbo, γιατί οτιδήποτε άλλο, θεωρείται oc

Agreed, άσε που και το pbo θεωρείται oc απλά είναι αυτόματο από την amd και τις μητρικές. Και μετά αν πας σε oc, εννοείται ανάλογα το τι θα κάνεις μπορείς να πας από αρκετά safe μέχρι σε ταλιμπανιες.

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε. Μετα το ποστ του φιλου sabotaznic εβγαλα το σταθερο ρευμα απο τον υπολογιστη. Το θεμα ειναι οτι πριν την ενημερωση του δεκεμβριου 2021 του bios ο υπολογιστης πηγαινε τρενο. Μπορει να φταιει και το bios. Δεν εχω βαλει ποτε beta bios γιατι δεν το εμπιστευομαι. Εκανα reset to defaults το συστημα και εχω dram voltage στο 1.35 που θεωρω ειναι το safe του μετα απο dram calculator κλπ. Εχω βαλει να τρεχει το pbo στο enabled . Καποια αλλη γνωμη να μπορεσω να σωσω οτι σωζεται. Αν εχει καποιος γνωσεις και μπορει να με βοηθησει εστω μεσω teamviewer επι πληρωμη δεν εχω θεμα. Απλα να μου εξηγησει τι κανουμε διοτι δεν εχω και πολλες γνωσεις. Το συστημα ειναι :
cpu 3700x

ram adata d60g 3200 32 gb

mobo b550 a pro

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, codename **7 είπε

Λοιπον εχουμε και λεμε. Μετα το ποστ του φιλου sabotaznic εβγαλα το σταθερο ρευμα απο τον υπολογιστη. Το θεμα ειναι οτι πριν την ενημερωση του δεκεμβριου 2021 του bios ο υπολογιστης πηγαινε τρενο. Μπορει να φταιει και το bios. Δεν εχω βαλει ποτε beta bios γιατι δεν το εμπιστευομαι. Εκανα reset to defaults το συστημα και εχω dram voltage στο 1.35 που θεωρω ειναι το safe του μετα απο dram calculator κλπ. Εχω βαλει να τρεχει το pbo στο enabled . Καποια αλλη γνωμη να μπορεσω να σωσω οτι σωζεται. Αν εχει καποιος γνωσεις και μπορει να με βοηθησει εστω μεσω teamviewer επι πληρωμη δεν εχω θεμα. Απλα να μου εξηγησει τι κανουμε διοτι δεν εχω και πολλες γνωσεις. Το συστημα ειναι :
cpu 3700x

mobo b550 a pro

Δεν εχεις χασει τιποτα για να λες ''να σωσω'' , μη τρελλαινεσαι , και αν δουλεψεις ryzen master , σε ειπα πριν 4.3 με 1.25v , γι αυτο το λογο σε το δινει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, codename **7 είπε

cpu 3700x

mobo b550 a pro

Απλα γυρνα το pbo σε manual και το scalar κρατησε το χαμηλο. Θα εβαζα και στον cpu κανα αρνητικο offset -0.005 or so.

Απο περιεργεια, θυμασαι σκορ σε cbr20 (ή και αλλης εκδοσης αν εχεις)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Απλα γυρνα το pbo σε manual και το scalar κρατησε το χαμηλο. Θα εβαζα και στον cpu κανα αρνητικο offset -0.005 or so.

Απο περιεργεια, θυμασαι σκορ σε cbr20 (ή και αλλης εκδοσης αν εχεις)

Multi core 12557

Single score 1299

cinebench r23

pc.jpg.6be981093f79f34dde6bb94a14a9614f.jpg

3 λεπτά πριν, codename **7 είπε

Multi core 12557

Single score 1299

cinebench r23

Δημοσ.
4 ώρες πριν, codename **7 είπε

Καποια αλλη γνωμη να μπορεσω να σωσω οτι σωζεται

Καταρχάς ηρέμησε, δεν έπαθε τίποτα το cpu σου. Δεν είναι κάτι ακραίο το 1.3v (δεν είναι ιδανικό, δεν είναι και καταστροφικό), δεν κάηκε τίποτα.

Αν φοβάσαι βάλτα όλα στοκ, ή βάλε pbo με αυτόματες ρυθμίσεις ή ελαφρύ αρνητικό offset.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι πέρα από το στοκ, ψάξε λίγο στο ίντερνετ και μέσα σε αυτό το φόρουμ για να μάθεις κάποια πράγματα για το πως λειτουργούν οι ryzen, πως δουλεύει το pbo και πως γίνεται το oc.

Αν δεν θέλεις είπαμε τι να κάνεις, αλλά σταμάτα να αγχώνεσαι!

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, raul7 είπε

Καταρχάς ηρέμησε, δεν έπαθε τίποτα το cpu σου. Δεν είναι κάτι ακραίο το 1.3v (δεν είναι ιδανικό, δεν είναι και καταστροφικό), δεν κάηκε τίποτα.

Αν φοβάσαι βάλτα όλα στοκ, ή βάλε pbo με αυτόματες ρυθμίσεις ή ελαφρύ αρνητικό offset.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι πέρα από το στοκ, ψάξε λίγο στο ίντερνετ και μέσα σε αυτό το φόρουμ για να μάθεις κάποια πράγματα για το πως λειτουργούν οι ryzen, πως δουλεύει το pbo και πως γίνεται το oc.

Αν δεν θέλεις είπαμε τι να κάνεις, αλλά σταμάτα να αγχώνεσαι!

Αυτο εδω πως μπορω να το κανω? μεσω bios εστω και αυτο το λιγο.MSI b550 a pro 3700x.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, codename **7 είπε

Αυτο εδω πως μπορω να το κανω? μεσω bios εστω και αυτο το λιγο.MSI b550 a pro 3700x.

Μέσα στα μενού του bios είναι, λογικά σε καρτέλα που θα γράφει advanced/overclocking ή κάτι τέτοιο ( έχω ίδιου τύπου μητρική msi b450 a pro προηγούμενο μοντέλο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα δω τώρα). Και θα έχει επιλογές αν θυμάμαι καλά τύπου pbo auto, enabled, disabled, manual κλπ και αφού βάλεις manual θα μπορείς να παίξεις και με το voltage που θα έχει επιλογές auto ή offset που μετά επιλέγεις με +- πόσο θα δώσεις και  επίσης ρύθμιση scalar x1, x2 κλπ.

Άποψη μου αρχικά να τα βάλεις όλα εντελώς auto/stock ή pbo auto/enabled ή βάζοντας pbo μόνο με ένα μικρό offset -0.05 ας πούμε, και να διαβάσεις αν θέλεις με την ησυχία σου τι κάνει το pbo, το scalar και οι διαφορες επιλογές στο bios και μετά παίζεις ανάλογα με τις ρυθμίσεις αν έχεις διάθεση.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, codename **7 είπε

Σωστά είναι αυτά ?

Βάλτα όλα στο auto. Κάνε δοκιμή σε benchmark με όλα στοκ και με pbo, και κράτα όποιο σου δουλεύει καλύτερα βάσει σκορ, θερμοκρασιών κλπ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, raul7 είπε

Βάλτα όλα στο auto. Κάνε δοκιμή σε benchmark με όλα στοκ και με pbo, και κράτα όποιο σου δουλεύει καλύτερα βάσει σκορ, θερμοκρασιών κλπ.

Έγινε ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...