codename **7 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι τα φώτα σας γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα. Εχω ένα σύστημα με amd 3700x 32gb ram 1650 κ ενώ πριν τον Μάρτιο δεν κολλούσε καθόλου κατεβασα ένα bios του Δεκεμβρίου και με έχει τρελάνει στα κολληματα. Το σύστημα το τρέχω με 4.3 στα 1.3 και κλειστό το pbo. Ακόμα κ με ανοιχτό pbo κολλάει απίστευτα.
SabotazNic Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, codename **7 είπε Το σύστημα το τρέχω με 4.3 στα 1.3 και κλειστό το pbo. Το εχεις κλειδωμενο στο 1.3? rip Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν το γυρνουσες στοκ, και ετρεχες κανα bench, αν εχεις ηδη degrade
codename **7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Στις 2/4/2022 στις 1:01 ΠΜ, Τέρης Α. είπε Η μητρική ποια είναι; B550 a pro Στις 2/4/2022 στις 1:26 ΠΜ, SabotazNic είπε Το εχεις κλειδωμενο στο 1.3? rip Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν το γυρνουσες στοκ, και ετρεχες κανα bench, αν εχεις ηδη degrade Δεν το έχω μόνιμα με 1.3 απλά Μαξ ρεύμα μέχρι 1.3 πάει. Το πρόβλημα με το stuttering διορθώθηκε με αλλαγή display port. Το θέμα είναι ότι με προβλημάτισε το rip που είπε ο sabotaznic. Αν έχετε κάποιες γνώσεις να με βοηθήσετε να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα σας ήμουν ευγνώμων.
Aris_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, codename **7 είπε Το θέμα είναι ότι με προβλημάτισε το rip που είπε ο sabotaznic. Αν έχετε κάποιες γνώσεις να με βοηθήσετε να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα σας ήμουν ευγνώμων. εκανες μελετη να δεις αν στο συγκεκριμένο 1.3 voltage η cpu βγάζει λάθη σε full load με avx κλπ και τι συμπεριφορά εχει γενικά ? σε φτηνές μητρικές πρέπει να ξέρουμε τι ποιότητάς ρεύμα δίνει για να αλλάξουμε τα volt αλλιώς degrade cpu με το καιρο 1
codename **7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Ειναι ευκολο να μου πεις τι προγραμμα πρεπει να τρεξω για να προλαβω εστω καπως μην γινει ή αν εχει γινει καποιο προβλημα στον επεξεργαστη?
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Prime95 Small FFTs και παράλληλα το HWiNFO για να βλέπετε τάση επεξεργαστή και θερμοκρασίες. Αφήστε το ένα 2ωρο. Αν κάποιος πυρήνας σβήσει, υπάρχει πρόβλημα. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από Τέρης Α.
SabotazNic Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 43 λεπτά πριν, codename **7 είπε Ειναι ευκολο να μου πεις τι προγραμμα πρεπει να τρεξω για να προλαβω εστω καπως μην γινει ή αν εχει γινει καποιο προβλημα στον επεξεργαστη? Πολυ απλα δεν το κλειδωνεις. Γυρισε το σε στοκ και παιξε λιγο με pbo.
codename **7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Πολυ απλα δεν το κλειδωνεις. Γυρισε το σε στοκ και παιξε λιγο με pbo. Δεν ξερω αν ειναι κλειδωμενο. Με ryzen master το εχω σε προφιλ. Αλλα βλεπω οτι οι πυρηνες παιζουν εαν δεν κανω κατι βαρυ. Θεωρειται αξιοπιστο. Ειχα τρεξει και cinebench r23 με μια ωρα stress.
hln3 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, codename **7 είπε Δεν ξερω αν ειναι κλειδωμενο. Με ryzen master το εχω σε προφιλ. Αλλα βλεπω οτι οι πυρηνες παιζουν εαν δεν κανω κατι βαρυ. Θεωρειται αξιοπιστο. Ειχα τρεξει και cinebench r23 με μια ωρα stress. Σε ενδιαφέρει κυρίως τι voltage δίνει όταν τρέχεις κάποιο bench που πάει στο 100%. Αν είναι 1.3 είναι πολύ υψηλό. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πάθει ζημιά αλλά αυξάνεις τις πιθανότητες μετά το 1.2 αρκετά. 1
codename **7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, hln3 είπε Σε ενδιαφέρει κυρίως τι voltage δίνει όταν τρέχεις κάποιο bench που πάει στο 100%. Αν είναι 1.3 είναι πολύ υψηλό. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πάθει ζημιά αλλά αυξάνεις τις πιθανότητες μετά το 1.2 αρκετά. Mα με pbo ανοιχτο παει 1.45-1.5
triplex1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, codename **7 είπε Mα με pbo ανοιχτο παει 1.45-1.5 Δοκιμασε με pbo ανοιχτο , στα 4.3 οπως το εχεις αλλα με 1.25v
SabotazNic Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 9 ώρες πριν, codename **7 είπε Mα με pbo ανοιχτο παει 1.45-1.5 Μολις δοκιμασα cbr20, γυρω στα 1.33 ημουν με 110 watt. Απλα γυρισε σε στοκ τα ρευματα και παιξε μονο με offset 7 ώρες πριν, triplex1 είπε Δοκιμασε με pbo ανοιχτο , στα 4.3 οπως το εχεις αλλα με 1.25v οι gen 3 δεν θελουν κλειδωμενο ρευμα, μονο offset.
raul7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 2/4/2022 στις 1:26 ΠΜ, SabotazNic είπε Το εχεις κλειδωμενο στο 1.3? rip Εντάξει νομίζω υπερβάλλεις κάπως. Φίλε ts λογικά δεν έχει πάθει τίποτα το cpu, αλλά καλύτερα θα ήταν είτε να παίζεις στοκ/pbo με αυτόματο ρεύμα και offset, ή αν θέλεις oc στα 4.3 και καρφωτο ρεύμα να το ρίξεις κάτω από 1.3, πχ κατά το 1.25 ή το χαμηλότερο δυνατόν που παράλληλα δεν σου ρίχνει τις επιδόσεις ή δεν κρασάρει. Η πιο safe επιλογή είναι η πρώτη βέβαια. Επίσης και το καρφωτο ρεύμα μπορεί να έχει αυξομειώσεις βάσει του llc που θα βάλεις, πχ μπορεί να το βάλεις στο 1.25 με llc 3 και να πηγαίνει μέχρι και 1.22 ας πούμε αν τα βρίσκει σκούρα ή μέχρι 1.27 αν είναι άνετο, αλλά θέλει να κάνεις δοκιμές για να δεις πώς συμπεριφέρεται. Τώρα αν δεν έτρεχες για ώρες διεργασίες και φορτία περίεργα που σκίζουν το cpu με καρφί 1.3+, δεν πιστεύω να πρόλαβε να πάθει κάτι το cpu σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα