christakos07 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Υπάρχουν και πιο φτηνα που μπορείς να αγοράσεις. Προσωπικά δεσμευομαι δημόσια ότι αν το παραγγείλεις και μου στείλεις με πμ την αποδείξη ότι θα σου στείλω το ποσό Υπολογίστε και εμένα. Θα μπορούσε να πάρει ενα κουτί με 28 ευρώ και να μοιραστούμε το κόστος. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από christakos07 9 2
corsair04 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 42 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Υπάρχουν και πιο φτηνα που μπορείς να αγοράσεις. Προσωπικά δεσμευομαι δημόσια ότι αν το παραγγείλεις και μου στείλεις με πμ την αποδείξη ότι θα σου στείλω το ποσό Τα προβλήματα τις επαρχίας (χωρίο 50 χιλιόμετρα από Λάρισα) δεν είναι μόνο οι τσιμπημένες τιμές αλλά και ότι δεν έχουμε τακτική κάλυψη από μεταφορική εταιρία … Γιαυτό και αρκεστήκαμε στις κοντινές επιλογές ...Ευχαριστώ και για το ενδιαφέρον και για τη θέλησή παροχής βοήθειας....
filip123go Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 59 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Υπάρχουν και πιο φτηνα που μπορείς να αγοράσεις. Προσωπικά δεσμευομαι δημόσια ότι αν το παραγγείλεις και μου στείλεις με πμ την αποδείξη ότι θα σου στείλω το ποσό Υπολογίστε και εμένα, να βγει ακόμα λιγότερο σε όλους. 8 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Στις 2/4/2022 στις 12:49 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις άλλη γάτα που να έχει γεννήσει, να της τα βάλετε στην φωλιά της μπας και τα υιοθετήσει. Ρώτα σε φιλοζωικές της περιοχής, σε γκρουπ στο facebook, σε γνωστούς κλπ. Δυστυχώς αν δεν γίνει το παραπάνω θέλουν τάισμα με ειδικό γάλα, όχι νουνού, αλλά και πάλι οι ελπίδες να επιβιώσουν είναι πολύ μικρές Πιθανότατα δεν θα πετύχει αυτό, η γατα αναγνωρίζει τα γατάκια της από την μυρωδιά τους. 4 ώρες πριν, corsair04 είπε Ρε κοίτα να δεις εμείς πως και δε το σκεφτήκαμε το petshop για υποκατάστατο μητρικού γάλακτος …Η ερώτηση ήταν αρκετά συγκεκριμένη …εάν υπάρχει κάποιος φορέας φιλοζωική…Όσες προσπάθησα να επικοινωνήσω με άφησαν στο διαβάστηκε !!! Δυστυχώς, καμιά δεν είναι έγκυος Ο κτηνίατρος το πρότεινε μιας και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητά να αγοραστεί υποκατάστατο γάλα.... Μην χανεις χρόνο με τις φιλοζωικες, είναι γεμάτες και απασχολημένες με άλλες υποθέσεις ζώων ενώ πάσχουν και από χρηματοδότηση. Πάρε τα γατάκια να τα φροντίσεις τώρα στο σπίτι και κοιτάς σιγά σιγά στο που θα τα δώσεις, άμεση λύση δύσκολα θα βρεις σε αυτό το θέμα. Για τα απαράδεκτα περί "νουνού" τα ειπανε ήδη, μην ξαναπάς σε αυτόν τον κτηνίατρο.
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Πετυχαίνει αρκετά συχνά, και είναι και το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τα γατιά 5
*Kopanos* Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, corsair04 είπε Τα προβλήματα τις επαρχίας (χωρίο 50 χιλιόμετρα από Λάρισα) δεν είναι μόνο οι τσιμπημένες τιμές αλλά και ότι δεν έχουμε τακτική κάλυψη από μεταφορική εταιρία … Γιαυτό και αρκεστήκαμε στις κοντινές επιλογές ...Ευχαριστώ και για το ενδιαφέρον και για τη θέλησή παροχής βοήθειας.... Προχωρησε στην αγορά από το τοπικό κατάστημα και μιλάμε για λεπτομέρειες σε πμ. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από *Kopanos* 8
corsair04 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Το πήρα και θα μου το φέρουν την Τρίτη το πρωί (Από skroutz)… Όπως ανέφερα και στο p.m δεν μπορώ να δεχτώ χρήματα…. Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον Θα αναφέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία τους ...είναι ιδιαίτερά ζωηρά και δραστήρια 21 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μην χανεις χρόνο με τις φιλοζωικες, είναι γεμάτες και απασχολημένες με άλλες υποθέσεις ζώων ενώ πάσχουν και από χρηματοδότηση. Πάρε τα γατάκια να τα φροντίσεις τώρα στο σπίτι και κοιτάς σιγά σιγά στο που θα τα δώσεις, άμεση λύση δύσκολα θα βρεις σε αυτό το θέμα. Για τα απαράδεκτα περί "νουνού" τα ειπανε ήδη, μην ξαναπάς σε αυτόν τον κτηνίατρο. Απασχολημένες στο να απαντήσουν σε ένα μήνυμα ? Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν τα ζώα και τη δήθεν αγάπη προς αυτά για δημοσία προβολή …Τέλος, άποψή μου και δεν αλλάζει !!! Υ.Γ ο κτηνίατρος απάντησε στο ερώτημά τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το γάλα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν χρήματα.Α) Γάλα σε τσίγκινη συσκευασία αραιωμένο με νερό χλιαρό κάθε τρεις ώρες Β) Να βρεθεί κάποια ομάδα να τα περιθάλψει με εμπειρία και χρόνο … Θεωρώ λοιπόν ότι ο κτηνίατρος με τα δεδομένα που είχε προσπάθησε να βρει μια λύση δε νομίζω να τα κατάφερναν εντελώς νηστικά 5
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, corsair04 είπε Το πήρα και θα μου το φέρουν την Τρίτη το πρωί (Από skroutz)… Όπως ανέφερα και στο p.m δεν μπορώ να δεχτώ χρήματα…. Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον Θα αναφέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία τους ...είναι ιδιαίτερά ζωηρά και δραστήρια Απασχολημένες στο να απαντήσουν σε ένα μήνυμα ? Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν τα ζώα και τη δήθεν αγάπη προς αυτά για δημοσία προβολή …Τέλος, άποψή μου και δεν αλλάζει !!! Υ.Γ ο κτηνίατρος απάντησε στο ερώτημά τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το γάλα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν χρήματα.Α) Γάλα σε τσίγκινη συσκευασία αραιωμένο με νερό χλιαρό κάθε τρεις ώρες Β) Να βρεθεί κάποια ομάδα να τα περιθάλψει με εμπειρία και χρόνο … Θεωρώ λοιπόν ότι ο κτηνίατρος με τα δεδομένα που είχε προσπάθησε να βρει μια λύση δε νομίζω να τα κατάφερναν εντελώς νηστικά Η κάθε φιλοζωική δεν απαντάει για τους δικούς της λόγους. Σε άλλες έχουν στείλει πάρα πολλά μηνύματα και αδυνατούν να καλύψουν τα περιστατικά, ο καθένας στέλνει ότι να ναι κυριολεκτικά. Αλλες δεν απαντάνε γιατί δεν θέλουν να απαντήσουν. Άλλες διαβάζουν τα μηνύματα και έχουν συγκεκριμένα ζητήματα που ασχολούνται όχι γενικως με όλα. Τα μέλη των οργανώσεων είναι εθελοντές μην το ξεχνάμε αυτό. Τις φιλοζωικες γενικά δεν τις πάω πολύ, έχοντας υπάρξει όμως εθελοντής σε άλλο αντικείμενο, καταλαβαίνω διαφορά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στον μέσο πολιτη δεν του καίγεται καρφί. Τον γιατρο εγώ τον επικρινω. Στο αν θα μπορέσει να δεχτεί το στομάχι της γάτας αραιομενο γάλα, δεν έχω γνώσεις επιστημονικές, έχω τις επιφυλάξεις μου. Μήπως σου ανεφερε μια μέγιστη αναλογία πάνω από την οποία είναι απαγορευτικό και κάτω από την οποία μπορεί να δεχτεί το γατάκι το γάλα ως ημίμετρο; "Από το τίποτα αυτό είναι καλύτερο" οκ. Εχει τύχει να δώσω άσπρο γάλα σε ενήλικες γάτες την δεκαετία του 90, οι γάτες έπαθαν διάρροια, είδαν και έπαθαν να ηρεμήσουν. Φαντάσου το γατάκι. Διότι στην κατάσταση που είναι, αν πάθει και διάρροια τότε επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, εγώ δεν θα το ρίσκαρα να δώσω τέτοιο γάλα εκτός αν είχα την βεβαιότητα του κτηνιάτρου η κάποια ειδικότερη οδηγία πχ γάλα σε μεγαλη αραίωση και όχι γενικώς δώσε αραιωμένο γάλα. Φιλικά όλα αυτά. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2022 από Basilhs23___
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, corsair04 είπε Το πήρα και θα μου το φέρουν την Τρίτη το πρωί (Από skroutz)… Όπως ανέφερα και στο p.m δεν μπορώ να δεχτώ χρήματα…. Θεωρώ λοιπόν ότι ο κτηνίατρος με τα δεδομένα που είχε προσπάθησε να βρει μια λύση δε νομίζω να τα κατάφερναν εντελώς νηστικά ...κακώς δεν δέχεσαι χρήματα, την στιγμή που όπως είχες πει αρχικά "δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα". Τί έγινε, κέρδισες το χθεσινοβραδυνό Τζόκερ στο μεταξύ; :ρ Το θέμα ειναι να κάνεις το καλό, αλλά όχι να έχεις ζόρι ο ίδιος. Και από την στιγμή που υπάρχουν άτομα πρόθυμα να συνδράμουν (υπολόγισε και εμένα σε αυτά - περιμένω πμ), άσε τα "δεν μπορώ" και δέξου την συνδρομή. Άλλωστε πιθανώς θα χρειαστείς και άλλα στην πορεία, όπως πχ αποπαρασιτωτική κρέμα Banminth, που και αυτή είναι κάπως τσιμπημένη. Κι εφ' όσον το κόστος θα επιμεριστεί, όλα καλά για όλους. (...ο δε κτηνίατρος αν ήταν λίγο περισσότερο το β' συνθετικό της ιδιότητάς του και όχι το α', θα μπορούσε τουλάχιστον να διατηρεί ένα κουτάκι της σχετικής σκόνης στο ψυγείο του, τραβώντας έστω την διάρκεια λήξης της από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να ανοίγει 2-3 τέτοια κουτιά το χρόνο, πράγμα που θα του κόστιζε ΤΡΙΧΕΣ - πόσο μάλλον που αυτός τα παίρνει με προνομιακή τιμή - ώστε να την έχει διαθέσιμη ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, διότι, σιγά που θα είσαι ο πρώτος που θα του έχει πει στην καριέρα του "ζορίζομαι"......Άντε δηλαδή και στην ξεφτίλα να ΖΗΤΑΓΕ 2-3€ για να δώσει από αυτήν, σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μην πέσει το καράβι του έξω............Αλλά τεσπα, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, καθώς οι πλειονότητά τους είναι παν' απ' όλα ΤΑΡΙΦΕΣ.......) Μπράβο που το πολεμάς, και ΑΝ μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις (διότι θέλει και τον κόπο του το πράγμα, όσο κι αν σε κάποιους μπορεί να φαίνεται "small potatoes" - και ειδικά το τάισμά τους "κάθε λίγο και λιγάκι" τις πρώτες βδομάδες....). Στις 3/4/2022 στις 12:11 ΠΜ, *Kopanos* είπε Προσωπικά δεσμευομαι δημόσια ότι αν το παραγγείλεις και μου στείλεις με πμ την αποδείξη ότι θα σου στείλω το ποσό Υποκλίνομαι και μόνο για την σκέψη. 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Εχει τύχει να δώσω άσπρο γάλα σε ενήλικες γάτες την δεκαετία του 90, οι γάτες έπαθαν διάρροια, είδαν και έπαθαν να ηρεμήσουν. Φαντάσου το γατάκι. ...το "άσπρο" (φρέσκο τεσπα) ναι είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ κακή εναλλακτική. Το ΕΒΑΠΟΡΕ όμως (με αραίωση 1:2), είναι σχετικά καλά ανεκτό. Από την εμπειρία (σε ειλικρινά ΑΠΕΙΡΑ νεογέννητα που πέρασαν από τα χέρια μου) από την δεκαετία του '80 ακόμη ;ρ Και φυσικά το παραπάνω ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι καλύτερη λύση από τον ΕΙΔΙΚΟ ορό γάλακτος. Απλά είναι αυτό που είπα : η καλύτερη εναλλακτική όταν δεν υπάρχει αυτός. (....Και παίζουν και "ΟΛΑ" ρόλο : αν πχ δεν τα ταΐζεις αρκετά συχνά, δεν έχει κατάλληλη θεμροκρασία το γάλα, ή δεν τα έχεις σε γενικώς ζεστό περιβάλλον, δεν πα' να πάρεις και το ακριβότερο προϊόν - ΠΑΛΙ θα τα "χάσεις"......Άσε που, είναι τόσο ευαίσθητα ως υπάρξεις ούτως ή άλλως, που και τις ιδανικές συνθήκες να έχουν, και με την μάνα τους την ίδια ακόμα να είναι, πάλι τα ποσοστά θνησιμότητάς τους είναι τσιμπημένα.....Τεσπα όμως, αυτό που ήθελα να πω και είπα είναι : δεν είναι ΟΛΑ τα γάλατα το ίδιο "αντενδεικνυόμενα", για νεογνά. Έχε το κι εσύ υπ' όψιν - να το ξέρει κι όποιος τυχόν άλλος διαβάζει εδώ και τον ενδιαφέρει. Το ειδικό γάλα σε σκόνη για γατάκια, παραμένει η καλύτερη δυνατή επιλογή φυσικά.) 23 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πιθανότατα δεν θα πετύχει αυτό, η γατα αναγνωρίζει τα γατάκια της από την μυρωδιά τους. ...γι' αυτό κι έγραψε "μπας και". Επίσης, το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι μια μωρομάνα γάτα, να ΔΕΧΤΕΙ την,,,,,"εξτρά πελατεία". Γενικά τα ζώα είναι καλόβολα. Υπάρχει όμως φυσικά και περίπτωση μέχρι και να έχει (ειδικά μια γάτα, καθώς είναι "ιδιαίτερα ζωντανά") ακραίες αντιδράσεις, όπως πχ να "ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ" ακόμη και τα δικά της, αν της βάλεις "γκεστ σταρς" μαζί, ή ακόμη χειρότερα μέχρι και να τα,,,,φάει (κανονικότατα παρακαλώ - όταν είναι ακόμη μόλις ημερών και το μπορεί). Επίσης - χωρίς αυτό να αποτελεί εγγύηση επιτυχίας - ένα τρικ που ίσως να βοηθήσει να "μην τα ξενίσει", είναι να βάλει κανείς τα "ξένα" σε κάποια μικρή κούτα μαζί με ρούχο που θα έχει χρησιμοποιηθεί στην γατομάνα και θα έχει την μυρωδιά της/και των μικρών της, για αρκετές ώρες ΠΡΙΝ δοκιμάσει να τα βάλει με την υποψήφια θετή τους μάνα. Οι γάτες όντως έχουν διαολεμένη όσφρηση (και όχι μόνο) και τίποτα δεν εγγυάται ότι το παραπάνω θα πιάσει - αλλά είναι η αμέσως καλύτερη εναλλακτική από τα να βάλει τα επιπλέον γατούδια κατευθείαν στην μάνα.... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από washcloud 7 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Γάλα σε σκόνη που είναι για αρνάκια αγόραζαν πολλοί όταν δουλευα σε ζωοτροφές.Για σκυλάκια και γατάκια. Το κιλό έκανε γυρω στα 5€ αλλά είναι με αναλογία 1 μέρος σκόνη με 7 μέρη ζεστό νερό.
NickTG Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Σε αντίστοιχη περίπτωση σε σπιτική συνταγή έφτιαχνα μίγμα με γάλα, ιδανικά κατσικίσιο, αυγά και γιαούρτι. Ακόμα καλύτερα βάζεις και βιταμίνες για γάτες.
corsair04 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, filip123go είπε Τελικά ts τι έχει γίνει; Παρήγγειλα κανονικά τη σκόνη από το κατάστημα …Αύριο θα την έχω θα μου τη φέρουν κάποιοι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη 15 ώρες πριν, washcloud είπε ...κακώς δεν δέχεσαι χρήματα, την στιγμή που όπως είχες πει αρχικά "δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα". Τί έγινε, κέρδισες το χθεσινοβραδυνό Τζόκερ στο μεταξύ; :ρ Καλησπέρα Όχι, Τζόκερ δεν το κέρδισα αλλά 13€ μπορώ να τα διαθέσω σε αντίθεση με τα 38€…Χρήματα δεν μπορώ να δεχτώ, ένα πακέτο σκόνη ναι θα το έπαιρνα αλλά τελικά το θέμα λύθηκε …. 14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Γάλα σε σκόνη που είναι για αρνάκια αγόραζαν πολλοί όταν δουλευα σε ζωοτροφές.Για σκυλάκια και γατάκια. Το κιλό έκανε γυρω στα 5€ αλλά είναι με αναλογία 1 μέρος σκόνη με 7 μέρη ζεστό νερό. Εάν αυτό το είχα δει πιο πριν θα μπορούσα να βρω γιατί έχω αρκετούς που ασχολούνται με ζώα 2
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, corsair04 είπε Καλησπέρα Όχι, Τζόκερ δεν το κέρδισα αλλά 13€ μπορώ να τα διαθέσω σε αντίθεση με τα 38€…Χρήματα δεν μπορώ να δεχτώ, ένα πακέτο σκόνη ναι θα το έπαιρνα αλλά τελικά το θέμα λύθηκε …. Καλησπέρα κι από 'δω. Ξανακοιτάω το "χιουμοράκι" με το Τζόκερ που μου βγήκε αυθόρμητα χθες, και το κόβω ΕΩΣ και "παρεξηγήσιμο". Να διευκρινίσω λοιπόν ότι μου ήρθε απλά για να σε "πιέσω" να δεχτείς χέρι βοηθείας, και για να μη δυσκολευτείς, αλλά και για να έχουν τα μικρά ό,τι τυχόν άμεσα χρειαστούν. Και όχι, ούτε εμένα μου "περισσεύουν" (για να μην παει κανενός το μυαλό ότι ήμουν ειρωνικός για τα "λίγα" χρήματα). Το νόημα λοιπόν ήταν δεν έχει θέση η "περηφάνια", όταν προτεραιότητα έχει το καλό των μικρών και να το δεις πιο πρακτικά, αφού από μόνοι προσφερθήκαμε κάποιοι να συνδράμουμε. Αν τυχόν ένιωσες κάτι άλλο από τον τρόπο μου, ζητώ συγγνώμη. (...Επίσης όταν το έγραψα, είχα κατά νου την αγορά από το το τοπικό κατάστημα με ~40€, καθώς θα ήταν ό,τι πιο άμεσο. Συν το ότι όπως είπα, πιθανώς θα χρειαστούν κι άλλα έξοδα τις πρώτες τουλάχιστον βδομάδες, για τα οποία ξαναθυμίζω, το πμ μποξ μου είναι,,,ανοιχτό.) Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για τα μικρά, και καλό κουράγιο. 3
efib Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, μόλις είδα το νήμα. Υπολόγισε και εμένα! Μπράβο σου που τα προσέχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα