Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια ομάδα φιλοζωική που μπορεί να αναλάβει γατάκια περίπου δεκαπέντε ημερών, δυστυχώς η μάνα τους "έφυγε" σήμερα αιφνιδίως ...

Περιοχή Λάρισα 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια ομάδα φιλοζωική που μπορεί να αναλάβει γατάκια περίπου δεκαπέντε ημερών, δυστυχώς η μάνα τους "έφυγε" σήμερα αιφνιδίως ...

Περιοχή Λάρισα 

Μέχρι να βρεις κάτι μπορείς να τα κρατάς ζεστά με μια κουβερτουλα και ένα μπουκάλι χλιαρό νερό δίπλα τους. Και αν επισκεφτείς ένα κτηνίατρο θα σου δώσει φόρμουλα σε σκόνη ειδικό γάλα που μιμείται το μητρικό... Μην τους δώσεις αν αποφασίσεις τελικά να τα φροντίσεις οποιοδήποτε άλλο γαλα γιατί δεν θα επιβιώσουν. Καλή δύναμη. Έχω βρεθεί και εγώ στη θέση σου στο Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματικά δεν υπάρχει κανένα καταφύγιο ζώων ο δήμος εκεί ασχολείται μόνο να κόβει κλήσεις σε μαγαζιά...

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SpirtouLisS είπε

Μέχρι να βρεις κάτι μπορείς να τα κρατάς ζεστά με μια κουβερτουλα και ένα μπουκάλι χλιαρό νερό δίπλα τους. Και αν επισκεφτείς ένα κτηνίατρο θα σου δώσει φόρμουλα σε σκόνη ειδικό γάλα που μιμείται το μητρικό... Μην τους δώσεις αν αποφασίσεις τελικά να τα φροντίσεις οποιοδήποτε άλλο γαλα γιατί δεν θα επιβιώσουν. Καλή δύναμη. Έχω βρεθεί και εγώ στη θέση σου στο Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματικά δεν υπάρχει κανένα καταφύγιο ζώων ο δήμος εκεί ασχολείται μόνο να κόβει κλήσεις...

Ο κτηνίατρος είπε κάτι για ΝΟΥΝΟΥ κάθε τρεις ώρες ...και τρίψιμο με ζεστό πανάκι για να μπορούν να ενεργηθούν ..

• Confused 4
Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις άλλη γάτα που να έχει γεννήσει, να της τα βάλετε στην φωλιά της μπας και τα υιοθετήσει. Ρώτα σε φιλοζωικές της περιοχής, σε γκρουπ στο facebook, σε γνωστούς κλπ.

Δυστυχώς αν δεν γίνει το παραπάνω θέλουν τάισμα με ειδικό γάλα, όχι νουνού, αλλά και πάλι οι ελπίδες να επιβιώσουν είναι πολύ μικρές

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, corsair04 είπε

Ο κτηνίατρος είπε κάτι για ΝΟΥΝΟΥ κάθε τρεις ώρες ...και τρίψιμο με ζεστό πανάκι για να μπορούν να ενεργηθούν ..

Ναι για το πανάκι, ναι για το τρίψιμο.

Για το Νουνού πες του να πάει να ξαναδιαβάσει τα βιβλία του. Εκτός πια αν είναι κτηνίατρος για πχ βοοειδή.

Επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου πριν χρόνια (σε περίοδο με αργίες και ανενεργές ή "απρόθυμες" οργανώσεις) θέλει ειδικό γάλα. Προφανώς και το όποιο άλλο γάλα είναι καλύτερο από το τίποτα, αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να βρεθεί, αλλά για λίγο. Μπορεί να βάζουμε πιατάκι με γάλα σε μία μεγάλη γάτα ή έστω σε γατάκι μηνών αλλά τα νεογέννητα είναι σε στομαχικά ευαίσθητη κατάσταση ακόμα.

Δημοσ.

Έχω σώσει γατάκι μικρότερο των 15 ημερών. Φόρμουλα σε σκόνη την οποία προετοιμάζεις βάση των οδηγιών σε μπεν μαρί (δε ζεσταίνεις το ίδιο το γάλα αλλά του δίνεις την επιθυμητή θερμοκρασία τοποθετώντας το μπιμπερό σε σκεύος με ζεστό νερό) και τάισμα κάθε 3 ώρες. Βοηθάς με πανάκι να ενεργηθούν αλλά και να ρευτούν. Θέλει υπομονή.

• Like 2
Δημοσ.
20 hours ago, corsair04 said:

μην πάτε ξανά γάτα τουλάχιστον σε αυτόν, ειδικό γάλα για γάτες σε σκόνη, αλλιώς τα γατάκια θα τα κλαις από διάρροια

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε κοίτα να δεις εμείς πως και δε το σκεφτήκαμε το petshop για υποκατάστατο μητρικού γάλακτος …Η ερώτηση ήταν αρκετά συγκεκριμένη …εάν υπάρχει κάποιος φορέας φιλοζωική…Όσες προσπάθησα να επικοινωνήσω με άφησαν στο διαβάστηκε !!!

20 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις άλλη γάτα που να έχει γεννήσει, να της τα βάλετε στην φωλιά της μπας και τα υιοθετήσει. Ρώτα σε φιλοζωικές της περιοχής, σε γκρουπ στο facebook, σε γνωστούς κλπ.

Δυστυχώς αν δεν γίνει το παραπάνω θέλουν τάισμα με ειδικό γάλα, όχι νουνού, αλλά και πάλι οι ελπίδες να επιβιώσουν είναι πολύ μικρές

Δυστυχώς, καμιά δεν είναι έγκυος

5 ώρες πριν, Finn είπε

Έχω σώσει γατάκι μικρότερο των 15 ημερών. Φόρμουλα σε σκόνη την οποία προετοιμάζεις βάση των οδηγιών σε μπεν μαρί (δε ζεσταίνεις το ίδιο το γάλα αλλά του δίνεις την επιθυμητή θερμοκρασία τοποθετώντας το μπιμπερό σε σκεύος με ζεστό νερό) και τάισμα κάθε 3 ώρες. Βοηθάς με πανάκι να ενεργηθούν αλλά και να ρευτούν. Θέλει υπομονή.

Ο κτηνίατρος το πρότεινε μιας και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητά να αγοραστεί υποκατάστατο  γάλα....

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι θες να πάνε τα ζώα σε πιο υπεύθυνα χέρια αλλά μέχρι να συμβεί αυτό και να πάψουν να σε έχουν στο διαβάστηκε, θα ήταν καλό να βρεις τη φόρμουλα η οποία δε νομίζω να κόστισε πολύ. Θα τα δώσει σίγουρα ώρες αν όχι μέρες ζωής 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, corsair04 είπε

Ο κτηνίατρος το πρότεινε μιας και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητά να αγοραστεί υποκατάστατο  γάλα

Βλέπω ότι είναι σχετικά φτηνό σε τι τιμή το έχεις βρει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ομάδες στο φμπ υπάρχουν άτομα τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν το μεγάλωμά τους ή που έχουν υπόψιν τους κάποια γατομαμά. Απλά θέλει προσοχή γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα σε τι χέρια πάνε, επίσης δεν δέχονται όλες οι γατομάνες ξένα. 

Οι φιλοζωικές απ'οσο ξέρω δεν ασχολούνται με μωρά, κυρίως περίθαλψη προσφέρουν. Όμως δεν χάνεις κάτι να επικοινωνήσεις, ίσως σε φέρουν σε επαφή με κάποιον που μπορεί να τα αναλάβει. 

Το βασικό σε αυτήν την ηλικία, περισσότερο ακόμα και από την τροφή, είναι να παραμείνουν ζεστά. Φαντάζομαι θα είναι σε κούτα, οπότε ιδανικά βάλε μέσα μια θερμοφορα καλυμμένη με κουβέρτα αλλιώς μπουκάλια με ζεστό νερό, καλυμμένα κι αυτά με πετσέτες. Το τάισμα και την τουαλέτα τους όπως σου είπαν πιο πάνω, αν δεν μπορείς να δώσεις ειδικο γάλα, τότε αραιωμένο εβαπορε. Στις ομάδες που σου ανέφερα πολλές φορές προσφέρουν και τροφές, δες το κι εκεί. Είναι μικρά αλλά μπορούν να τα καταφέρουν αν τα βοηθήσεις. 

Επεξ/σία από Lilith19
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Βλέπω ότι είναι σχετικά φτηνό σε τι τιμή το έχεις βρει;

Δυο μεγάλα petshop γύρω στα 28€ (500 gr)στη Λάρισα ...Και έναν με ζωοτροφές στην περιοχή γύρω στα 38 €  Το αντίστοιχο το βρήκα σε μαγαζί του skroutz στα 22€ 4-10 μέρες ....Είναι τέσσερα γατάκια δυο αρσενικά και δυο θηλυκά... 

Δημοσ.

Υπάρχουν και πιο φτηνα που μπορείς να αγοράσεις.

Προσωπικά δεσμευομαι δημόσια ότι αν το παραγγείλεις και μου στείλεις με πμ την αποδείξη ότι θα σου στείλω το ποσό

• Like 22
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...