Zoggito Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Γεια σας, είμαι απόφοιτος ψυχολογίας κολλεγίου που εδρεύει στην Ελλάδα το οποίο είναι παράρτημα πανεπιστημίου εξωτερικού. Έχοντας ήδη κάνει την αίτηση για επαγγελματική ισοδυναμία στον Α.Τ.Ε.Ε.Ν , είμαι στην αναζήτηση κάποιου μάστερ στην ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Η αλήθεια είναι ότι λόγω περιορισμένου χρόνου αυτόν τον καιρό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και συνεπώς έχω ελάχιστες γνώσεις και πολλές απορίες επί του θέματος. Το κυριότερο που όπως φαντάζομαι ήδη γνωρίζετε, είναι ότι ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να κάνω μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστήμιο καθώς είμαι απόφοιτος σχολής του εξωτερικού. Όπως προκύπτει, η μόνη μου επιλογή είναι να το κάνω σε ξένο πανεπιστήμιο το οποίο είτε εδρεύει στην Ελλάδα (κολλέγιο παρόμοιο με αυτό που αποφοίτησα), είτε να βρίσκεται στο εξωτερικό. Εδώ είναι που θα ήθελα απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που παίζουν πρωταρχικό ρόλο για εμένα. Σε τι τιμές κυμαίνονται περίπου τα δίδακτρα στην χώρα μας στον συγκεκριμένο κλάδο; Έχω δει για παράδειγμα ότι το ανάλογο πρόγραμμα του Deree κοστολογείται περίπου στα 10,000€. Ανάλογα μεταπτυχιακα προγράμματα προσφέρονται και από το μητροπολιτικό κολλέγιο, aegean college και άλλα διάφορα, χωρίς να γνωρίζω κάτι περαιτέρω. Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ή και στην Κύπρο και μπορεί να με διαφωτίσει σε αυτό το κομμάτι όσον αφορά τον φορέα που διάλεξε, το πρόγραμμα σπουδών το κόστος κ.τ.λ; Πέραν της Ελλάδας τώρα, έχω ακούσει ότι υπάρχουν και προγράμματα στο εξωτερικό που είναι ίσως φθηνότερα και συγκεκριμένα στην Βουλγαρία. Εφόσον οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες εκεί, αξίζει να το δοκιμάσω στο εξωτερικό; Και αν είναι εύκολο να απαντηθεί, για τι εύρος τιμών μιλάμε; Έχετε κατά νου, ότι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην Βουλγαρία, αλλά και σε άλλα κράτη. Εν ολίγοις, τα κυριότερα κριτήρια για εμένα είναι η τιμή του μεταπτυχιακού (ιδανικά να κοστολογείται κάτω από 8,000 ευρώ). Απαραίτητες προϋποθέσεις επίσης είναι να είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος για να μπορέσω να ενταχθώ στον πίνακα σχολικών ψυχολόγων. Καλό θα ήταν επίσης να μην ξεπερνά τον ενάμιση χρόνο και φυσικά με ενδιαφέρει η ποιότητα του προγράμματος σπουδών και τα εφόδια που θα αποκομίσω από το εκάστοτε πρόγραμμα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, οποιαδήποτε απάντηση θα με διευκόλυνε πολύ.
velociraptoras Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 για να μπεις στους πίνακες πρέπει να αναγνωρίζεται και το πτυχιο σου. δες τις προηγούμενες προκυρήξεις να δεις τι ζητανε
SokratisN Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Καλημερα Στειλε τους mail. Απαντουν τα περισσοτερα. Εστω και με kindly reminder. Και κανονιζετε τηλεφωνικο ραντεβου. Εγω για προπτυχιακα που ρωτησα πηρα παρομοιες τιμες σε mediterenean & icps. Scg & Μητροπολιτικο δεν απαντησαν ποτε. Δες τα ranking των συνεργαζομενων ξενων πανεπιστημιων, δες ποιοι βαζουν προαπαιτουμενοι πρακτικη και αποφασισε. Οποιοδηποτε πτυχιο παρεις απο συνεργαζομενο κολλεγιο. Ειτε προ-, ειτε μετα-, ισχυει μονο για επαγγελματικη αναγνωριση mostly εκτος ελληνικου δημοσιου. Choose wisely
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα