Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έφτιαξα νέο υπολογιστή με την βοήθεια του φόρουμ εδώ και τώρα παρουσιάστηκε ένα θέμα στη μια οθόνη. Όταν επιλέγω 120hz από τις ρυθμίσεις των windows δουλέυει κανονικά, όταν όμως βάζω 144 τότε μαυρίζει σχεδόν όλη η οθόνη εκτός του πάνω πάνω κομματιού που κάνει flicker, η κάρτα ειναι gigabyte rtx 3070 ti gaming oc, η οθόνη είναι η AOC 27g2g4 και η σύνδεση γίνεται με display port καλώδιο. Τα drivers της κάρτας είναι τελευταία και χρησιμοποιώ windows 11. Καμία ιδέα;

image.png.2dc03dc63c83605a7ee8c4cac2735ab4.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BadBoy είπε

DisplayPort καθαρό ή μήπως παίζει κάποιος αντάπτορας σε HDMI;

Καθαρό. Να πάρω άλλο και να δοκιμάσω ξανά;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, simplemaths είπε

Καθαρό. Να πάρω άλλο και να δοκιμάσω ξανά;

ναι και να δοκιμάσεις και άλλη θύρα στην gpu εκτός από άλλο καλώδιο

• Like 1
Δημοσ.

Το πιθανότερο σενάριο να μιλάμε για ακατάλληλο καλώδιο (ίσως μικρότερης version)

Δοκιμάζεις και 2η θύρα όπως σου είπε ο j για να αποκλείσει το ενδεχόμενο ελαττωματικής gpu.

Δημοσ.

Δοκίμασα 2 hdmi καλώδια που βρήκα στο σπίτι σε διαφορετικές θύρες και πάλι ακριβώς το ίδιο. Πάω να αγοράσω νεο display port καλώδιο να δοκιμάσω

Δημοσ.

update, πήρα καλώδιο dp 1.2 και πάλι τα ίδια. Δοκίμασα να βάλω την οθόνη στο παλιό pc που έπαιζε και άνοιξε με το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή το είχα απο πριν σε 144 και πλέον δεν παίζει, άρα δεν φταίνε τα windows ή θέμα software ούτε το καλώδιο. Χάλασε η οθόνη με τον καιρό και πλέον δεν αντέχει 144hz? Γίνεται αυτό;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, simplemaths είπε

update, πήρα καλώδιο dp 1.2 και πάλι τα ίδια. Δοκίμασα να βάλω την οθόνη στο παλιό pc που έπαιζε και άνοιξε με το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή το είχα απο πριν σε 144 και πλέον δεν παίζει, άρα δεν φταίνε τα windows ή θέμα software ούτε το καλώδιο. Χάλασε η οθόνη με τον καιρό και πλέον δεν αντέχει 144hz? Γίνεται αυτό;

είναι απλά FHD οπότε όλα τα καλώδια έπρεπε να είναι επαρκή ακόμη και όσα είναι πιστοποιημένα για παλιά πρωτόκολα.

οπότε οθόνη έχεις το πρόβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Displayport 1.2 είναι παλιό... 1.4 και πάνω.

Μόλις είδα τα specs της οθόνης έχει DisplayPort 1.2...... 

Μάλλον φταίει το Transmission mode  και πόσο είναι maximum data rate, πρέπει το καλώδιο να είναι HBR και όχι RBR από ότι βλέπω στο πίνακα

https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Cables

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

Το αντέχει αλλά πρέπει να προσέξεις τα specs του καλωδίου, δεν ξέρω αν τα DP1.2 είναι πλήρως συμβατά με 1.4 ή όχι, αλλά το καλώδιο σαν ελάχιστα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι 1.2 HBR / 1.2 HBR 2 κτλ, αν σου κάνει 1.4 ΗΒR δεν ξέρω.

Δεν θα έμπαινες σε τέτοιους "μπελάδες" αν η οθόνη είχε πιο σύγχρονη έξοδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Havik είπε

Το αντέχει αλλά πρέπει να προσέξεις τα specs του καλωδίου, δεν ξέρω αν τα DP1.2 είναι πλήρως συμβατά με 1.4 ή όχι, αλλά το καλώδιο σαν ελάχιστα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι 1.2 HBR / 1.2 HBR 2 κτλ, αν σου κάνει 1.4 ΗΒR δεν ξέρω.

Τα καλώδια με ανώτερη πιστοποιήση παίζουν άνετα τα παλιότερα προτόκολλα. Είναι σαν λες αν ο Γιοουσειν Μπολτ που τρέχει τα 100μ σε 9,7sec μπορεί να τα τρέξει και στα 11sec.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Havik είπε

Δεν το αντέχει αποτι φαίνεται... Από εκεί που όπως είπα, έπαιζε, σταμάτησε να αντέχει τα 144

• Like 1
Δημοσ.

Από που ρυθμίζεις την ανάλυση;
Δοκίμασε απο nvidia control panel
Επίσης δοκίμασε από windows στο list all modes και όχι από τις πρώτες πρώτες ρυθμίσεις που βγάζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...