Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εμβληματική εταιρεία Leica επισημοποίησε τη συνεργασία της με τη Huawei το 2018, όταν παρουσιάστηκε η σειρά smartphones P20.

Από τότε, το όνομα της Leica συνόδευε το κύριο σύστημα καμερών κάθε ναυαρχίδας της Κινεζικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά μία νέα συνεργασία, αυτή της Leica με την εταιρεία Xiaomi.

O Kacper Skrzypek ανακάλυψε αναφορές στη Leica στον κώδικα του app Gallery Editor της Κινέζικης έκδοσης του MIUI. Οι αναφορές φαίνεται πως σχετίζονται με φίλτρα της Leica, και πιο συγκεκριμένα με τα Monochrome, Natural και Vivid.

MIUI-Leica-gallery-editor-Kacper-Skrzypek.jpg.webp

Ακόμα βεβαίως δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον λόγο ύπαρξης των παραπάνω αναφορών στο app της Xiaomi ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι συσκευές της Huawei που διέθεταν την επωνυμία Leica στο σύστημα καμερών τους προσέφεραν μονοχρωματικές φωτογραφίες -είτε μέσω hardware, όπως με την ύπαρξη ενός μονοχρωματικού αισθητήρα, είτε μέσω software- καθώς και φίλτρα όπως τα Standard, Vivid και Smooth Color στην εφαρμογή για την κάμερα. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα strings εντοπίστηκαν στο Gallery app οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε -αν όντως επισημοποιηθεί κάποια συνεργασία- για το Camera app για να δούμε τι ετοίμασαν οι δύο εταιρείες.

Αυτή βεβαίως δεν είναι η μοναδική συνεργασία ενός κατασκευαστή κινητών με κάποια εμβληματική εταιρεία από τον φωτογραφικό χώρο, καθώς η OnePlus -και αργότερα η Oppo- συνεργάζονται με την Hasselblad από πέρυσι ενώ η Vivo ξεκίνησε τη δική της συνεργασία με τη Zeiss.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Μακάρι να συμβεί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ποιοτικό. Έχω mirroles μια panasonic lumix gf1 και πλέον οι φωτογραφίες της είναι χειρότερος από κινητό μεσαίες κατηγορίας και πάνω με καλή κάμερα. Πλέον δεν την έχω μαζί μου για αυτό τον λόγο.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά νέα για τη Xiaomi, αν επαληθευτούν. Θα της δώσουν έναν καλύτερο "αέρα ναυαρχίδας"...

Ελπίζω μόνο να μην έχει την τύχη του τελευταίου συνεργάτη της Leica στο χώρο των κινητών...:ph34r:

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.

Lumia 950xl καλύτερες φωτογραφίες δεν έχω βγάλει με κινητό (δεν έχω δει ομως τα τοπ κινητά της τελευταίας διετίας)

Πόση λατρεία είχα για αυτό το κινητό...και μια μέρα έπεσε από 60 πόντους ύψος πάνω σε ένα ποτήρι και ράγισε η οθόνη....τέλος...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.

Παιδιά ξέρω πως για τους λάτρεις της φωτογραφίας οι κάμερες είναι ιερές και σίγουρα τις έχετε σε υπόληψη παραπάνω από τα κινητά, η φωτογραφία στα σημερινά κινητά είναι όμως εύκολη και με καλό αποτέλεσμα. Στη κάμερα μου που ανέφερα στο παραπάνω ποστ έπρεπε ότι και να βγάλω να το βγάλω πολλές φορές να κάνω δοκιμές με το iso και τις ρυθμίσεις μέχρι να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα, ξέρω για κάποιον πολύ έμπειρο ίσως είναι ευκολότερο για εμένα ένα καλό κινητό του 21 είναι σαφώς ευκολότερο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Lumia 950xl καλύτερες φωτογραφίες δεν έχω βγάλει με κινητό (δεν έχω δει ομως τα τοπ κινητά της τελευταίας διετίας)

Πόση λατρεία είχα για αυτό το κινητό...και μια μέρα έπεσε από 60 πόντους ύψος πάνω σε ένα ποτήρι και ράγισε η οθόνη....τέλος...

Εγω παλι ακομα θαυμάζω τις φωτογραφιες μου απο LG G4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετοιμαστείτε για:

Xiaomi Redmi Note 13
Xiaomi Redmi Note 13 S
Xiaomi Redmi Note 13 Lite
Xiaomi Redmi Note 13 Pro
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Max
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Ultra 5G

Lets Go Reaction GIF by Leroy Patterson

Επεξ/σία από 3m3Rg3
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 3m3Rg3 είπε

Ετοιμαστείτε για:

Xiaomi Redmi Note 13
Xiaomi Redmi Note 13 S
Xiaomi Redmi Note 13 Lite
Xiaomi Redmi Note 13 Pro
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Max
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Ultra 5G

Ξέχασες το:

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Max Ultra 5G

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Ξέχασες το:

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Max Ultra 5G

Αυτό είναι βασικό μοντέλο... Πραγματικά απαράδεκτος....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...