Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο χρειάζεται

Χρήση υπολογιστή : home pc for Work/Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: adobe acrobat/word/excel/outlook/chrome/erp(softone)

Για λόγους δουλειάς έχω καμιά 20άρια από αυτά ανοιχτά συνέχεια. Σε games strategy/rpg

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω 25' 1080p. Είμαι happy, νομίζω κάτι παραπάνω θα έβγαινε πολλά χρήματα αυτή τη στιγμή

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ηχεία ίσως

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Mάλλον σε w11, αν και δε τρελένομαι, ίσως μείνω και σε w10.

Ενδεικτικά παραθέτω περίπου τι σκέφτομαι στην εικόνα

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή

Screenshot 2022-04-01 181743.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, achilleasgr είπε

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο χρειάζεται

Χρήση υπολογιστή : home pc for Work/Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: adobe acrobat/word/excel/outlook/chrome/erp(softone)

Για λόγους δουλειάς έχω καμιά 20άρια από αυτά ανοιχτά συνέχεια. Σε games strategy/rpg

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω 25' 1080p. Είμαι happy, νομίζω κάτι παραπάνω θα έβγαινε πολλά χρήματα αυτή τη στιγμή

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ηχεία ίσως

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? δε με απασχολεί

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Mάλλον σε w11, αν και δε τρελένομαι, ίσως μείνω και σε w10.

Ενδεικτικά παραθέτω περίπου τι σκέφτομαι στην εικόνα

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή

Screenshot 2022-04-01 181743.png

Αντί τον 12600Κ πάρε τον 12700F η τον 12700 (σκέτο με το iGPU) χωρίς έχτρα cooler. Βγαίνει στα ίδια λεφτά με τον 12600Κ + Cooler αλλά έχεις παραπάνω πυρήνες , ίδιο ST και μικρότερη κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500 ε η 3060? για μη απαιτητικα παιχνιδια η 3050 στα 330ε μπορει να σε καλυψει . αλλιως η 6600 ξεκιναει στα 400. 100 ε φτηνοτερη, κ τρεχουν με ι5 απλο ανετα

αντι για 285 ευρω ι5 ισως εβαζα ι3 κ μια 3050 ή 1660  σχεδον τσαμπα με τη διαφορα

εσυ επιλεγεις.οι τιμες σε καρτες τωρα σηκωνουν πατεντες

μια φορα αγοραζεις τσαμπα καρτες, επεξεργαστες βρισκεις ολο το χρονο ακομη κ μεταχειρισμενους

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ περίεργα πράγματα έχεις διαλέξει....

Βάσει της χρήσης που αναφέρεις δεν χρειάζεσαι σε καμία περίπτωση τόσο ακριβό pc εκτός αν σου περισσεύουν και θες να τα ρίξεις σε ότι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις. Ούτε τόσους πυρήνες, ούτε τόση ραμ, ούτε τόσο δυνατή κάρτα.

Πάνω σε αυτά που έχεις επιλέξει :

12700f όπως αναφέρθηκε είναι προτιμητεος.

Κουτί θες κάποιο καλύτερο κάποιο airflow ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για σύστημα με gpu

Καμία από τις ψύκτρες που έχεις επιλέξει δεν καλύπτει τον 12600k

Τροφοδοτικά gold έχει κι άλλων εταιριών , στα ίδια(ή λιγότερα) χρήματα που δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση σε έτη

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
9 minutes ago, radiohead said:

Ποιος 12700 για softone και για strategy ρε παιδιά θα τρελαθουμε τελειως; 

@achilleasgr Γράψε πόσα περίπου χρήματα διαθέτεις.

δεν έχω πρόβλημα να δώσω τα χρήματα για αυτά που έχω διαλέξει. αν τη βγάζω και με λιγότερα καλύτερα, για αυτό ρωτάω

για κουτί θέλω κάτι ήσυχο και να μη μπαίνει πολύ σκόνη.

γενικά κάθε πρόταση δεκτή

Δημοσ.

MSI B550-A Pro
5600X
6600 XT
Crucial Ballistix Black 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB)
MSI MPG A650GF
KOLINK STRONGHOLD
Crucial P2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0
Logitech Z623 Ηχεία Υπολογιστή 2.1 με Ισχύ 200W

Αν θες καλύτερη ψύξη μία fera 5 σε υπερκαλύπτει

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, hln3 said:

MSI B550-A Pro
5600X
6600 XT
MSI MPG A650GF
KOLINK STRONGHOLD
Crucial P2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0

Σε ευχαριστώ για τη πρότασή σου 😃

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, achilleasgr είπε

Σε ευχαριστώ για τη πρότασή σου 😃

δεν μ'αρεσουν απο τα παραπανω 1-2 επιλογες αλλα θεωρω οτι ειναι η καλυτερη προταση απ'ολες

13 λεπτά πριν, hln3 είπε

*MSI B550-A Pro
5600X
6600 XT
*MSI MPG A650GF
*KOLINK STRONGHOLD
*Crucial P2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0

αυτα με το αστερακι θ'αλλαζα

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, achilleasgr είπε

δεν έχω πρόβλημα να δώσω τα χρήματα για αυτά που έχω διαλέξει. αν τη βγάζω και με λιγότερα καλύτερα, για αυτό ρωτάω

για κουτί θέλω κάτι ήσυχο και να μη μπαίνει πολύ σκόνη.

γενικά κάθε πρόταση δεκτή

https://www.skroutz.gr/s/33380048/MSI-Pro-B660M-A-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/33328420/Intel-Core-i5-12400F-2-5GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-PVS416G360C7K.html

https://www.skroutz.gr/s/32276771/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C.html 

https://www.skroutz.gr/s/30389522/Corsair-TX-M-Series-TX550M-2021-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html 

https://www.skroutz.gr/s/19581432/CoolerMaster-Silencio-S400-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Ασημί.html?from=catspan 

Κάρτα μια 6500xt max στα 220€. 

Αν ζητάς συμβουλή, αυτά είναι υπέρ του δέοντος αρκετά για όσα περιγράφεις. Αν θες να κάνεις υπέρβαση για το gaming, πήγαινε σε μια 6600xt στα 350-370 που είναι στα επίπεδα της 3060 και ελαφρώς καλύτερη στα 1080. Οτιδήποτε παραπάνω είναι πεταμένα λεφτά. 

My two cents

• Like 2
Δημοσ.

Όλοι συμφωνούμε διαφωνόντας :P

Κάθε ένας από εμάς θα άλλαζε και κάτι σε όλες τι προτάσεις...

Στην πρόταση του hln3 θα άλλαζα κι εγώ μητρική, σίγουρα και κουτί.

Triplex το τροφοδοτικό το δίνουν για tier a με 10 χρόνια εγγύηση, δεν το λες καθόλου κακό deal. O crucial αν και δεν είναι σε αυτούς που προτείνω, σε αυτή την τιμή δεν έχει κακά χαρακτηριστικά.

Επίσης η πρόταση του radiohead πολύ καλή, βέβαια εγώ είμαι τρομερά υπέρ των airflow case αλλά περί ορέξεως, σου έχει βάλει κάτι με τα δικά σου θέλω.

Πάντως αφού διαθέτεις κάποια χρήματα, καλύτερα να κοιτάξεις κάτι καλύτερο από 6500xt, χωρίς να σημαίνει οτι δεν είναι αρκετή για την χρήση που θες.

• Like 2
Δημοσ.
33 minutes ago, nickol-us said:

Όλοι συμφωνούμε διαφωνόντας :P

Κάθε ένας από εμάς θα άλλαζε και κάτι σε όλες τι προτάσεις...

Νομίζω αυτό είναι και το νόημα, θα δω 5-10 προτάσεις για να δω μια γενική κατεύθυνση και να το προσαρμόσω λίγο σε εμένα.

Ευχαριστώ όλου που μέχρι τώρα έγραψαν 😃🙏

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...