Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vNeverMore είπε

αν στέλνεις παραγγελίες σε γνωστούς σου κοστολογημένες λάθος, μπορεί εύκολα να θεωρηθεί κλέψιμο ...
για παράδειγμα, σε γνωρίζω προσωπικά και σου λέω, αύριο θα παραγγείλω 1 σαμπουάν τάδε και εσύ βάζεις μέσα ένα τριπλής αξίας, ή βάζεις 2 τεμάχια αντί για 1 ή κοστολογείς λάθος

Ε όχι δεν το κάνεις αυτό τόσο μαλακες δεν είμαστε! Και βασικά κανένας γνωστός μας δεν αγοράζει από αυτόν γιατί δεν τον χωνεύει κανένας ξέρουν ότι είναι πολύ φιλοχρήματος!!!🤣🤣

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πιστέυω! πάντως επειδή τυχαίνει να είμαι κατά κάποιο τρόπο στον κλάδο των e-shop και έρχομαι συχνά σε επικοινωνία με ιδιοκτήτες, έχω ακούσει τέρατα γενικότερα για υπαλλήλους. κάτι που εσύ θεωρείς δεδομένο ( και σε πιστέυω γιατί φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις) , μπορεί για κάποιον συνάδελφο σου να μην είναι. γενικά να κρατάς μικρό καλάθι... μπορεί να υπόθηκε κάτι που να πήγαινε για κάποιον άλλον, αλλά να σε πήρε και εσένα η μπάλα για να μην προσωποποιηθεί... ακόμη...

βέβαια αν ρωτάς την άποψη μου ή συμπεριφορά του ιδιοκτήτη είναι απαράδεκτη, και καλά θα κάνεις επειδή αυτό δεν θα αλλάξει, να προσπαθήσεις να βρεις κάτι καλύτερο

δεν αξίζει σε τέτοιους εργοδότες να έχουν καλά άτομα, και εργατικά. του φέυγουν, και τελικά μένει με παπάρες, και μπαίνει σε μια λούπα, και νομίζει ότι γενικά όλοι είναι άχρηστοι κτλπ κτλπ ( μοιράζεται ιστορίες με άλλους επιχειρηματίες, του τύπου, τι πράγμα είναι αυτό, δεν μπορώ να βρω άτομα με όρεξη για δουλεια κτλπ )

ΟΧΙ φίλε μου, ο άχρηστος είσαι εσύ ( ο Ιδιοκτήτης) 

αλλά μεγάλη κουβέντα 

Επεξ/σία από vNeverMore
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, TheoAlex50 said:

Να σημείωσω ότι και εγώ υπάλληλος είμαι. Οπότε θεωρείς σωστό να πληρώσει το λάθος οποίος δεν το έκανε. Εντάξει απόψεις είναι αυτές. 

Υποθέτω εσύ θα πληρώσεις το λάθος σου. 

Μέχρι πόσο όριο? Δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις μαγαζάκια. Σε κάποιες ένα λάθος μπορεί να είναι μερικά χιλιάρικα. 

Εκεί θα το πληρώσεις? Θα πληρώσεις και το χρόνο που σταμάτησε η παραγωγή? Θα πληρώσεις ως πρώτη ύλη ή το τελικό προϊόν? 

Δημοσ.
3 hours ago, Seopap79 said:

Καλησπέρα! Δουλεύω σε μια επιχείρηση αρκετά καλή με την έννοια ότι η δουλειά έχει ροή δεν πέφτει (ηλεκτρονικο φαρμακειο), με τους συναδέλφους μια χαρά όλα κομπλε το πρόβλημα είναι ο εργοδότης! Μας μιλάει πάρα πολύ άσχημα γενικά μια προβληματική συμπεριφορά από μέρους του. Το θέμα είναι ότι ζητάει να του πληρώνουμε τα λάθη από τις παραγγελίες. Είναι νόμιμο αυτό? Δλδ πάμε για ένα μεροκάματο και θα τον πληρώνουμε κιόλας (βασικό μισθό δίνει)? Του είπαμε ότι εσυ έχεις τα κέρδη έχεις και τη χασουρα! Έχει δικαίωμα να το κάνει είναι νόμιμος? Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? 

Γιατί έχω την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ζωγράφου... :-)

Δημοσ.

Δυστυχώς ο εργασιακός μεσαίωνας είναι διαχρονική "αξία" στην Ελλάδα!

Μου θύμισες πριν 40 χρόνια που είχα πάει για δουλειά και ο όρος ήταν ακριβώς αυτός. Ό,τι λάθος κάνεις το πληρώνεις και κάθεσαι όσες ώρες χρειαστεί για να το διορθώσεις, εννοείται απλήρωτες!

Ήταν τόσο παράλογες και οι άλλες απαιτήσεις του σχετικά με τις συνθήκες δουλειάς, που δεν άντεξα και τον ρώτησα "το μαστίγωμα ποια ώρα γίνεται;" πριν του βροντήξω την πόρτα φεύγοντας!

Ψάξε για άλλη δουλειά και μην χάνεις τον χρόνο σου και την ενεργητικότητά σου με τέτοιους υπάνθρωπους!

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φαρμακείο ε;Εχετε και φάρμακα που  είναι συνταγογραφούμενα ή ναρκωτικά;Κάνετε και σε αυτά λάθη;Σε δόσεις;

Λογικά δεν γίνεται να εκτελούν συνταγές μέσω eshop, παραφαρμακευτικά πουλάνε. 

Πάντως, λάθος ή "λάθος", υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης. Αυτό το ξεκατίνιασμα που περιγράφει ο seopap79 δεν δείχνει υγιές εργασιακό περιβάλλον ούτε αφεντικό που στέκει γερά στα πόδια του -και στα μυαλά του ενδεχομένως.

Επεξ/σία από pigeon
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία κονομάνε. 80 παραγγελίες την ημέρα χώρια όλα τα άλλα από ένα φαρμακείο της γειτονιάς το λες και καλή φάση.

Δημοσ.

Αυτός που προσέλαβε αυτόν που κάνει το λάθος. 

Ο εργοδότης δηλαδή. Όπως σε όλες τις δουλειές. Έχουν δεν έχουν να κάνουν με χρηματικές συναλλαγές, δεν έχει σημασία. 

Και ο μεταφορέας που ξέχασε να πάρει ένα κουτί, θα πρέπει να πάει να το πάρει αργότερα και θα σπαταλήσει εργατοώρες για αυτό, που θα τις πληρώσει ο εργοδότης. 

Και ο προγραμματιστής που έπρεπε να κάνει μια δουλειά σε 20 ώρες, αλλά τελικά του πήρε 25, ο εργοδότης θα μπει μέσα 5 ώρες. 

Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτά. Και το ανάποδο φυσικά. 

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από την σύμβαση εννοείται. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bullrich είπε

Εσυ κοιτα να κανεις την δουλεια σου <<με διαφανεια>>.

ΝΑ μην μπορει να σε ακουμπησει κανεις.

Το λαθος φαινεται και ξεχωριζει απο τον δολο.

Νομιζω οτι σας στριμωχνει με τα λαθη για να μην τον κλεβετε με δολο.

Προφανως οταν αυτος ηταν υπαλληλος μαλλον εκλεβε και τωρα φοβαται οτι τον κλεβουνε και αυτον.

Εννοείται ότι κάνω τη δουλειά μου με απόλυτη διαφάνεια να είναι ξεκάθαρα όλα. Δεν έχει δουλέψει ποτέ του ποτέ του όμως! τα βρήκε έτοιμα από την οικογένεια του! δεν ζοριστηκε ποτέ!! Μα όλα αυτά που μας κατηγορεί ότι κάνουμε μας τα κάνει ηδη αυτός και φοβάται ότι θα τα κάνουμε και εμείς σ αυτόν!!!! Βλάκας με περικεφαλαία!!!

36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φαρμακείο ε;Εχετε και φάρμακα που  είναι συνταγογραφούμενα ή ναρκωτικά;Κάνετε και σε αυτά λάθη;Σε δόσεις;

Όχι με φάρμακα δεν έχουμε καμμιά σχέση! Μόνο παραφαρμακο, βιταμίνες, κρέμες και τέτοια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Seopap79 είπε

Συμπεριφορά εργοδότη τραγική (και δεν είναι ο μόνος)!! Πληρωνει βασικό κατώτατο, υπερωρία την πληρώνει σαν ωρομισθιο εντάξει πληρώνει δώρα Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαιριού το οποίο θεωρεί και το λέει ότι είναι καλό αφεντικό που πληρώνει δλδ (αυτονόητα πράγματα)! Μας μιλάει άσχημα του τύπου ότι είμαστε άχρηστοι έχει εμμονές ότι δεν δουλεύουμε, μας λέει ότι δουλεύουμε χωρίς αφεντικό στο κεφάλι μας και κάνουμε ότι θέλουμε. Εννοείται διάλειμμα δεν κάνεις αν σε δει να σταματήσεις τη δουλειά και σε δει να τρως να καπνίζεις τσατιζετε και κάποια στιγμή θα στο πετάξει ότι κοίτα σε πληρώνω και κάθεσαι. Δημιουργεί στον κόσμο εντυπώσεις ότι είναι τόσο καλός και εμείς δεν τον σεβόμαστε και ότι είμαστε αχάριστοι. Ποτέ δεν μας έχει μιλήσει όλους μαζί όταν έχει πρόβλημα πάντα έναν έναν μας ρωτάει πλαγίως αυτό που θέλει να μάθει. Και πολλά σκηνικά τα οποία είναι απαράδεκτα. Δεν υπάρχει σωτηρία!!!!!

H κατάσταση είναι απλή, σας θεωρεί σκουλίκια. Γιατί; Γιατί αυτός έχει λεφτά. 

Το έχω ξαναπει, οποίος έχεις χρήματα κάνει ΟΤΙ θέλει. 

Αν δεν καπνίζετε πάνω μια φορά, δεν έχει λόγο να φωνάζει για εμένα.

Ένα όμως και εσείς το κάνετε 3-4-5 φορές, ε κακώς. 

Από κει και πέρα, φαίνεται κλασικός μακακοεργοδοτης που κυκλοφορεί με Lexus 2019-2020, γελάκια με τους προμηθευτές και μόλις φύγουν τους βρίζει γιατί του ανέβασαν τα logistics. 

Δεν μπορείτε να μαζευτείτε όλοι μαζί και να κάνετε δικό σας ηλεκτρονικό φαρμακείο. Τα τηλέφωνα των προμηθευτών τα έχετε, καμία 10αρια άτομα θα είστε. Δεν ξέρω μήπως σας συμφέρει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε

Να σημείωσω ότι και εγώ υπάλληλος είμαι. Οπότε θεωρείς σωστό να πληρώσει το λάθος οποίος δεν το έκανε. Εντάξει απόψεις είναι αυτές. 

Ναι το πληρώνεις χάνοντας τη δουλειά σου όχι έχοντας νταβά, είναι πολύ απλό

Όταν κάποιος δεν σου κάνει τον διώχνεις

@ts ψάξε άλλη δουλειά να τελειώσει το θέμα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε

H κατάσταση είναι απλή, σας θεωρεί σκουλίκια. Γιατί; Γιατί αυτός έχει λεφτά. 

Το έχω ξαναπει, οποίος έχεις χρήματα κάνει ΟΤΙ θέλει. 

Αν δεν καπνίζετε πάνω μια φορά, δεν έχει λόγο να φωνάζει για εμένα.

Ένα όμως και εσείς το κάνετε 3-4-5 φορές, ε κακώς. 

Από κει και πέρα, φαίνεται κλασικός μακακοεργοδοτης που κυκλοφορεί με Lexus 2019-2020, γελάκια με τους προμηθευτές και μόλις φύγουν τους βρίζει γιατί του ανέβασαν τα logistics. 

Δεν μπορείτε να μαζευτείτε όλοι μαζί και να κάνετε δικό σας ηλεκτρονικό φαρμακείο. Τα τηλέφωνα των προμηθευτών τα έχετε, καμία 10αρια άτομα θα είστε. Δεν ξέρω μήπως σας συμφέρει. 

Έχουμε 20 λεπτό διάλειμμα αλλά ούτε καν. Κρυβόμαστε να πιούμε λίγο καφέ και να κάνουμε ένα τσιγάρο η να φάμε κάτι. Θυμάμαι πέρσι που μας είδε άρχισε να φωνάζει σαν μανιακός ( πιστεύω δεν ξέρω ειδικός δεν είμαι ότι ήταν ψυχοσικο επεισόδιο) πρώτη φορά είδα στη ζωή μου άνθρωπο να κάνει έτσι σαν τρελός επειδή μας είδε να καπνίζουμε και το κορυφαίο ήταν όταν μου τράβηξε το χέρι και μου ζήτησε να ορκιστώ στο παιδί μου για το πόσα τσιγάρα κάναμε!!!! Φυσικά αρνήθηκα αυτά είναι αδιανόητα πράγματα!! Και αυτός τρελάθηκε ακόμα περισσότερο... 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Seopap79 είπε

Δεν έχει δουλέψει ποτέ του ποτέ του όμως! τα βρήκε έτοιμα από την οικογένεια του! δεν ζοριστηκε ποτέ!! Μα όλα αυτά που μας κατηγορεί ότι κάνουμε μας τα κάνει ηδη αυτός και φοβάται ότι θα τα κάνουμε και εμείς σ αυτόν!!!! Βλάκας με περικεφαλαία!!!

Δεν έχει σημασία από που βρήκε τα λεφτά, αν κάνει σωστά τη δουλειά που διάλεξε. Αυτή η κουβέντα είναι slippery slope. Ξεκαθαρίστε το εργασιακό κομμάτι, μην επιτρέπετε προσβολές και κακή συμπεριφορά και προπαντός μην κάνετε το ίδιο επειδή "αυτός ξεκίνησε".

Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένετε σε τόσο ψυχοφθόρο περιβάλλον, θα έπρεπε αντί να μιλάμε εδώ να ψάχνεις/τε για άλλες πορτοκαλιές.

Επεξ/σία από pigeon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...