Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο παρεακι. Θελω να ρωτησω κατι. Εχω πολυ καλες γνωσεις στους υπολογιστες ιδιως στο hardware κομματι. Ειναι το αγαπημενο μου χομπι και τις γνωσεις τις εχω αποκτησει μονος μου οπως και πολλοι αλλωστε εδω μεσα. 

Ερωτηση, μπορω καπως να αποκτησω ενα χαρτι οπου να μου χρησιμευει πχ σε καποια δουλεια, ωστε να αποδεικνυει οτι εχω καλες γνωσεις υπολογιστων; Παλια ηθελα να παω για τεχνικος υπολογιστω να σπουδασω αλλα λογω συγκιριων δεν το καταφερα. Υπαρχει κατι ταχυρυθμο να μπορουσα να παω. Δεν μιλω για ECDL καθως το εχω ηδη και το θεωρω μεγαλη χαζομαρα.

Δημοσ.

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θέλεις. 

Πτυχιο λαμβάνεις μόνο από σχολές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ, ακομα και ΕΠΑΛ. Ολα τα άλλα είναι πιστοποιήσεις και υπάρχουνε πάρα πολλές, από αστείες που τις παίρνει και η κουτσή Μαρία μέχρι εξαιρετικά δύσκολες που αποτελούν ένα σημαντικότατο προσόν σε αναζήτηση εργασίας πάνω σε υπολογιστές. 

Ολες οι πιστοποιησεις έχουν διαφορα επίπεδα δυσκολίας και διαφορετικά αντικείμενα εξέτασης. Αν θέλεις κάποια που να συνδυάζει γνώσεις σε software τύπου windows και office όσο και σε hardware, γνώσεις τεχνικου, κατσαβίδι, συναρμολογηση κτλ, θέλει περαιτέρω ψάξιμο για το τι σου ταιριάζει καλύτερα. 

Τέλος ότι και να πάρεις, σημασια έχει αν θες την πιστοποίηση για εσένα και τις γνώσεις που θα μάθεις η αν το θες μονο για τον εργοδότη. Διότι πχ αν θες να πιάσεις δουλειά γραφείου και ο ένας υποψήφιος έχει ECDL για windows office και εσύ CCNA, ο εργοδότης δεν θα ξέρει καν τι είναι αυτό εκτός αν απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρεία στον χώρο της πληροφορικής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήμουν εργοδότης θα έδινα μεγαλύτερη αξία σε ένα βιογραφικό που αναφέρει πως έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω σε κάποιον τομέα, παρά σε πιστοποιήσεις γενικών και αόριστων γνώσεων. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό κατόχων ECDL δεν έχει ιδέα από πληροφορική και πως πολλοί που γράφουν ότι ξέρουν Microsoft Office δεν έχουν ιδέα πως να αφήσουν κενό ανάμεσα σε δύο παραγράφους χωρίς να πατάνε enter-enter-enter!

Με βάση αυτό θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας. Θα σου προσφέρουν και γνώσεις / δεξιότητες. Υπάρχουν και δωρεάν για να ξεκινήσεις με το πρώτο και στη συνέχεια αν δεις πως κάποιο θα σου προσφέρει χρήσιμες γνώσεις επί πληρωμή.

Edit: Έκανα μία αναζήτηση και βρήκα αυτό και αυτό. Αν σε ενδιαφέρει ο τομέας είναι μία καλή αρχή.

Επεξ/σία από Par1s*
Δημοσ.

Δεν νομιζω να υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον για ατομα με πιστοποιησεις πανω στο hardware, επισης δεν εχω δει καπου να υπαρχουν τετοιο ειδους πιστοποιησεις. Αν θες να ασχοληθεις πραγματικα κατι παρομοιο. Μπορεις να τσεκαρεις certifications για παραδειγμα: CCNA πανω στο networking. lpic 1 για linux, AWS  για cloud. Αυτες ειναι μερικες για basic και entry level.

Δημοσ.

Δηλαδη τι ειναι το hardware των υπολογιστών με τις πεντε βιδες στην mb καμία επιστήμη;

Δεν χρειάζεται καμια πιστοποίηση μια τέτοια δουλειά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zergoulini είπε

Καλησπερα στο παρεακι. Θελω να ρωτησω κατι. Εχω πολυ καλες γνωσεις στους υπολογιστες ιδιως στο hardware κομματι. Ειναι το αγαπημενο μου χομπι και τις γνωσεις τις εχω αποκτησει μονος μου οπως και πολλοι αλλωστε εδω μεσα. 

Ερωτηση, μπορω καπως να αποκτησω ενα χαρτι οπου να μου χρησιμευει πχ σε καποια δουλεια, ωστε να αποδεικνυει οτι εχω καλες γνωσεις υπολογιστων; Παλια ηθελα να παω για τεχνικος υπολογιστω να σπουδασω αλλα λογω συγκιριων δεν το καταφερα. Υπαρχει κατι ταχυρυθμο να μπορουσα να παω. Δεν μιλω για ECDL καθως το εχω ηδη και το θεωρω μεγαλη χαζομαρα.

Για ποιο λόγο τη θέλεις την πιστοποίηση; Για να βρεις πιο εύκολα δουλεια; Εαν ναι (γνώμη μου) , άσε τις πιστοποιήσεις, και φτιάξε ένα κανάλι στο youtube (η ένα blog), στο οποίο να έχεις 5-10 βιντεάκια με διαγώσεις και επισκευές που έχεις κάνει. Πχ αλλαγή ενός πυκνωτή σε μια mb,  αλλαγή charging port κλπ κλπ.  Και να εξηγείς και τι κάνεις. Πχ βάζω το πιστόλι σε τόσους βαθμούς γιατί αλλιως θα κανει ζημια, μπλα μπλα μπλα...!

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη τι ειναι το hardware των υπολογιστών με τις πεντε βιδες στην mb καμία επιστήμη;

Σε component level είναι από τα πιο δύσκολα και πιο καλο-πληρωμένα επαγγέλματα που μπορείς  να κάνεις. Αφήστε τις εξυπνάδες μερικοί.
Hardware engineer δεν είναι "χαλασε mb, αλλάζουμε mb".

Δημοσ.

Το hardware εκτως απο ευκολο ειναι και κατι που το κανουν πολλοι και ακομα πιο πολλοι εχουν παρει χαρτι πριν απο εσενα. Θα εχεις μεγαλο ανταγωνισμο και δυσκολα θα βρεις κατι καλο... Απο την αλλη αυτα που προτειναν παραπανω. Οπως πιστοποιήσεις CCNA, Mikrotik ή ακομα και το πιο απλο ubiquiti ειναι κατι που παντα θα βρισκεις τον μικροτερο ανταγωνισμο σε σχεση με το hardware. (υπαρχει λογος για αυτο ειναι ακριβες και δυσκολες)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gorge18 είπε

Το hardware εκτως απο ευκολο ειναι και κατι που το κανουν πολλοι

Κάνουν αυτό που λέω παραπάνω: Χαλάει mb, αλλάζω mb. 
Σε component level δεν το κάνει σχεδόν κανένας. 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, filip123go είπε

Κάνουν αυτό που λέω παραπάνω: Χαλάει mb, αλλάζω mb. 
Σε component level δεν το κάνει σχεδόν κανένας. 

Ειναι γενικα σωστο σαν ιδεα και σαν λογική (οπως και τα ccna, mikrotik Κλπ κλπ)
ΑΛΛΑ
Στην ζουγκλα ομως που ζουμε ο πελατης δεν θελει ουτε επισκευη mb ουτε να πληρωσει καποιον με πιστοποίηση ccna, mikrotik Κλπ 
θελει να κανει την δουλεια του οσο πιο τσαμπα γινετε (αν οχι τσαμπα ή να πληρωθει κιολας γιατι φταις εσυ που το πουλησες και χαλασε...). Και καποιος με τις παραπανω γνωσεις τσαμπα δεν θα τις κανει.
και εχει καλες πιθανότητες να μείνει ανεργος γιατι ποσες εταιριες θα θελουν ατομα με τετοια βιογραφικα και καποιος με τετοιο βιογραφικο γιατι να θελει να δουλεψει με 500€; 
Αυτα για Ελλαδα, εξω δεν ξερω τι παιζει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gorge18 είπε

Ειναι γενικα σωστο σαν ιδεα και σαν λογική (οπως και τα ccna, mikrotik Κλπ κλπ)
ΑΛΛΑ
Στην ζουγκλα ομως που ζουμε ο πελατης δεν θελει ουτε επισκευη mb ουτε να πληρωσει καποιον με πιστοποίηση ccna, mikrotik Κλπ 
θελει να κανει την δουλεια του οσο πιο τσαμπα γινετε (αν οχι τσαμπα ή να πληρωθει κιολας γιατι φταις εσυ που το πουλησες και χαλασε...). Και καποιος με τις παραπανω γνωσεις τσαμπα δεν θα τις κανει.
και εχει καλες πιθανότητες να μείνει ανεργος γιατι ποσες εταιριες θα θελουν ατομα με τετοια βιογραφικα και καποιος με τετοιο βιογραφικο γιατι να θελει να δουλεψει με 500€; 
Αυτα για Ελλαδα, εξω δεν ξερω τι παιζει.

Κοίτα, είναι με τι θα ασχοληθείς. Εγώ πχ δούλευα σε μεγάλο επισκευαστικό κέντρο για 500 ευρώ ένα διάστημα. Ο τότε προϊστάμενος μου όμως ήταν φοβερός hardware engineer (τώρα είναι Αγγλία στο RnD μεγάλης εταιρείας) και ήταν της άποψης "χάλασε mb, βρίσκουμε το component και το αλλάζουμε" . Οπότε έμαθα άπειρα πράγματα.

Στις επισκεύες που έκανα έπειτα μόνος μου (γιατί εκεί ουσιαστικά είναι τα λεφτά) , λαπτοπ κάτω από 1000 ευρώ αγοράς, δεν αναλάμβανα. Και δούλευα κυρίως με macbooks (τα οποία ήταν πανέυκολα μηχανήματα και κυκλοφορούσαν και τα schematics στο net). Οπότε πήγαιναν το mac στην αντιπροσωπεία, τους έλεγαν 800-1200 ευρώ αλλαγή mb και εγώ τα επισκεύαζα με 200-300 ευρώ. 

Αλλά πρέπει να επιλέγεις τους πελάτες σου. Δεν γίνεται κάποιος που έχει πάρει 500 ευρώ λαπτοπ, να του πεις εσύ 300 ευρώ επσκευή. 

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδιά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ποιο πολύ το θέλω για να κερδίζω τον ανταγωνισμό και σαν ικανοποίηση ότι έχω ένα χαρτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...