Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστορία έχει ως εξής, καποτε την 10ετια του 90 είχε μπει κεραία στην ταράτσα και ειχε τραβηχτεί καλώδιο μέχρι και τον 2ο όροφο που ειναι το διαμέρισμα μου (το οποίο καλώδιο περνάει και απο ένα διπλανό διαμέρισμα). Μετά απο τόσα χρόνια και με τόσες κεραίες στην ταράτσα δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρω ποια είναι η δική μου κεραία και το κοντάρι.

Ηρθε τεχνικος, του τα λέω, μου λέει πρεπει να αρχισουμε να κόβουμε καλώδια για να δουμε ποια ειναι η δικια σου. Προφανώς δεν θα τον άφηνα να κοψει καλωδια που δεν μου ανηκουν οπότε το αφήσαμε. Καλά, απλή ξεσύνδεση και συνδεση δεν μπορει να γίνει?

Anyway, το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο, έμεινα με οτι εχω με απειρα κοψιματα σε εικονα και ήχο.

Ξέρουμε τέχνικους που να μπορουν τουλάχιστον να βρουν ποια κεραία ειναι η δικια μου (ξεσυνδεση, ελεγχος απο εμένα αν εχει χαθει τελειως το σημα κοκ) χωρίς να καταστρέψουν τίποτα? Γιατι αν το κάνουμε αυτό, το επομενο βημα ειναι να μετρήσουμε αν το καλώδιο είναι ΟΚ, αν ειναι αλλαζουμε κεραια, ενισχυτή ή οτι αλλο χρειαζεται.

Αν και το καλωδιο εχει θέμα θα πρεπει να λυσω εγω το προβλημα το πως θα περάσει το καλωδιο απο το διπλανο διαμέρισμα δεδομένου οτι η ιδιοκτήτρια έχει να φανεί κανένα 6μηνο.

Περιοχή Αθήνα, Κάτω Πατήσια.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΓ: ο τεχνικος προτεινε και λυση για το μπαλκόνι αλλά αφενός δεν υπάρχει χώρος (να ηταν και ρετιρέ παει στον διατανο) απο την άλλη το σήμα ήταν χαμηλό (λογικό, 2ος όροφος με πολυκατοικιες γυρω γυρω).

Δημοσ.

Πρακτικα εαν συνδεσετε μια μπαταρια 9V στο ενα ακρο(με κροκοδειλακια) δλδ στο σπιτι μεσα επειτα με ενα λαμπακι ή ενα buzzer στην αλλη πλευρα μπορειτε να βρειτε ποιο ειναι το καλωδιο το δικο σας.

Δημοσ.

Για να κανει αποσυνδεση οπως γραφεις ο τεχνικος, θα πρεπει να κατεβαζει καθε κεραια ξεχωριστα, οποτε αυτο ειναι μεγαλη σπαταλη χρονου γι'αυτον. Συνεπως δεν προκειται να ασχοληθει. Απο κει και περα, ή συνεννοεισαι με τους υπολοιπους ενοικους για να σου επιτρεψουν να κοψεις το καλωδιο τους, ή προσπαθεις να βρεις τη διαδρομη του καλωδιου σου μεχρι την ταρατσα (εαν ειναι εφικτο), ή περνας το καλωδιο απο το μπαλκονι οπως σου προτεινε ο τεχνικος.

Δημοσ.

Γεννήτρια δεν εχει ο τεχνικός σου ή εστω μια μπαταρια που ειπαν και παραπάνω.

Ακου να αρχίσουμε να κοβουμε καλώδια 😂😂😂 τεχνικαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλε μια καινουρια κεραια -ιστο και ενα καινουριο καλωδιο να ξεμπερδευεις.Ετσι και αλλιώς σαπια θα ειναι και τα δυο μετα απο δεκα χρονια

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 1/4/2022 στις 5:30 ΜΜ, SPY_oo7 είπε

βαλε μια καινουρια κεραια -ιστο και ενα καινουριο καλωδιο να ξεμπερδευεις.Ετσι και αλλιώς σαπια θα ειναι και τα δυο μετα απο δεκα χρονια

Να βαλει καινουργια κεραια με εσωτερικη εγκατασταση γι'αυτο χρειαζεται να βρει το δικο του καλωδιο.Βρισκει,κοβει,ριχνει μια ατσαλινα και περναει το καινουργιο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Να βαλει καινουργια κεραια με εσωτερικη εγκατασταση

Αυτο απο που προκυπτει????????Γιατι εγω οταν ακουω για μπαλκονια του γειτονα μου φαίνεται για εξωτερικο εμφανες καλωδιο

Δημοσ.

Εγω παντως καταλαβα οτι περναει εξωτερικα απο το μπαλκονι του γειτονα και μπαινει μεσα γι'αυτο και το ειπα.Εαν ειναι καθαρα εξωτερικη και τραβωντας το θεωρω φαινεται ποιο καλωδιο ειναι.

Δημοσ.

OK παιδες, βρηκα την ιδιοκτήτρια του διπλανού οπότε τζάμι, θα φωνάξω τον τυπο πάλι όταν μπορει και η ιδιοκτήτρια, θα μπει καινουρια κεραια και καλωδιο και πάπαλα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...