Προς το περιεχόμενο

Synology ή custom nas

kezm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μας καλοέμαθε η google με το cloud, αλλά τα 15gbs δεν φτιάχνουν ούτε για τις φωτογραφίες του γάμου :)

Παρόλο που διαθέτω ήδη έναν proliant microserver, σκέφτομαι να αγοράσω μια έτοιμη λύση Synology για backup/on-line access σε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κι έγγραφα. Επίσης σε επόμενη φάση, θα αγοραστεί και δεύτερη μονάδα, στο σπίτι των γονιών μου, που θα λειτουργεί ως on-line back της κύριας, σε περίπτωση που κάποιος διαρρηκτης εισβάλει στο σπίτι μου και την κλέψει.

Τι hardware προτείνετε; Και τι software για τον on-line συγχρονισμό;

Η εύκολη πρόσβαση των data μου μέσω smartphone, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Resilio χρησιμοποιώ ως software για τον συγχρονισμό και backup κινητων, υπολογιστων κτλ. με τον server και ο server γίνεται backup σε εξωτερικό σκληρό.

Καλο και το Synology αλλά θα χρειαστείς και ένα επιπλέον σκληρό να το κανείς backup  γιατί όσο και καλό raid να έχει δεν παύει να είναι ένας υπολογιστής και αυτό. Μπορείς να τρέξεις το λειτουργικό του σε virtual machine και να το δοκιμάσεις μαζί με τις εφαρμογές του https://xpenology.club/tag/virtual-machine/ ας είναι καλά το xpenology. 

Όσο για το hardware οποιοδήποτε σύγχρονο pc με τουλάχιστον εξαπυρηνο επεξεργαστη και 16gb ram μπορεί να μεταμορφωθεί σε οτιδήποτε με το κατάλληλο software και αξεσουάρ.

13 ώρες πριν, kezm είπε

Μας καλοέμαθε η google με το cloud, αλλά τα 15gbs δεν φτιάχνουν ούτε για τις φωτογραφίες του γάμου :)

Παρόλο που διαθέτω ήδη έναν proliant microserver, σκέφτομαι να αγοράσω μια έτοιμη λύση Synology για backup/on-line access σε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κι έγγραφα. Επίσης σε επόμενη φάση, θα αγοραστεί και δεύτερη μονάδα, στο σπίτι των γονιών μου, που θα λειτουργεί ως on-line back της κύριας, σε περίπτωση που κάποιος διαρρηκτης εισβάλει στο σπίτι μου και την κλέψει.

Τι hardware προτείνετε; Και τι software για τον on-line συγχρονισμό;

Η εύκολη πρόσβαση των data μου μέσω smartphone, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

+1 Για το synology 
+1 Για εξτρα δισκο για να κανεις περιοδικα ενα hyperbackup το synology για ενα extra peace of mind απο ransomeware κλπ
Αν και κατι να παθει ενας δισκος τον αλλαζεις και ολα οκ. Και το ιδιο το synology να παθει κατι το αλλαζεις και βαζεις τους δισκους του παλιου μεσα και εισαι παλι οκ.
+100 Για το 2ο synology για λειτουργεία vault (το εχω και εγω στο πρόγραμμα)

1 ώρα πριν, gorge18 είπε

+1 Για το synology 
+1 Για εξτρα δισκο για να κανεις περιοδικα ενα hyperbackup το synology για ενα extra peace of mind απο ransomeware κλπ
Αν και κατι να παθει ενας δισκος τον αλλαζεις και ολα οκ. Και το ιδιο το synology να παθει κατι το αλλαζεις και βαζεις τους δισκους του παλιου μεσα και εισαι παλι οκ.
+100 Για το 2ο synology για λειτουργεία vault (το εχω και εγω στο πρόγραμμα)

Προτείνεις και extra δίσκο και 2o synology; Εγώ σκέφτομαι να το γυρίσω από αρκετούς external που usάρω σαν backup σε DAS..

23 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Προτείνεις και extra δίσκο και 2o synology; Εγώ σκέφτομαι να το γυρίσω από αρκετούς external που usάρω σαν backup σε DAS..

Απο την στιγμη που το γραφει ο ts το 2ο. Δεν ειναι κακο. Τον εξτρα δισκο μονο για περιστασιακο backup. εγω πχ εχω ενα διπλα στο synology και το ανοιγω οταν θελω να κανο ενα hyperbackup μετα απο το θεμα που ειχε γινει προσφατα με nas αλλης εταιριας πιο πολυ το ξεκινησα 

• Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τι δίσκους προτείνετε; Μια ζωή έπαιζα με red και black, και τώρα βλέπω red pro, purple, κοκ.... 

Επίσης, για επέκταση μνήμης, έχετε κάποιο ανεπίσημο αλλά τσεκαρισμένο φτηνό ντιμάκι;

Στις 3/4/2022 στις 12:01 ΜΜ, kezm είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τι δίσκους προτείνετε; Μια ζωή έπαιζα με red και black, και τώρα βλέπω red pro, purple, κοκ.... 

Επίσης, για επέκταση μνήμης, έχετε κάποιο ανεπίσημο αλλά τσεκαρισμένο φτηνό ντιμάκι;

Ironwolf της Seagate. Στο δικό μου Synology έχω 2 x 4άριδες και είναι μια χαρά ως τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...