laxanoulis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Πριν λίγη ώρα έλαβα το εν λόγω μήνυμα που φαίνεται στην φωτογραφία. Γράφει "Ανεστάλαμε την κάρτα σας για λόγους ασφαλείας!" και από δίπλα έχει ένα λινκ. Πρώτο red flag το θαυμαστικό στο τέλος της πρότασης. Δεύτερο red flag το link. Τρίτο red flag το ότι απλά γράφει σαν αποστολέα ένα απλό INFO. Έλαβε κανένας άλλος παρόμοιο μήνυμα στο κινητό του? ΥΓ. Εννοείται πως δεν πάτησα στο λινκ.
panagiotis54 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 δεν ειναι πασιφανεστατο scam?! Απο που να το πρωτοπιασεις και που να το πρωτοαφησεις... 6
apostolispd Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Το "Ανεστάλαμε" είναι το μεγαλύτερο flag όλων πάντως... 2 1
epp Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 ρε φιλε μας δουλευεις; το "ανεσταλαμε" δεν υπαρχει καν ως λεξη
Shadows Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Τα περισσοτερα σκαμ μηνυματα οπως και αυτο ειναι της λογικης ''ακυρωθηκε-χαθηκε-εγινε λαθος με τον λογαριασμο-καρτα μπλα μπλα, πατηστε το λινκ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ- και να λυθει το προβλημα. Ποτε δεν θα σου ζητησει η τραπεζα με μηνυμα να βαλεις τα στοιχεια σου . 1
phanispal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Εγώ αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν όλοι οι scammers να είναι τόσο αγράμματοι; 1
gorge18 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, phanispal είπε Εγώ αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν όλοι οι scammers να είναι τόσο αγράμματοι; Αυτοματη μεταφραση της κακιας ωρας... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, phanispal είπε Εγώ αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν όλοι οι scammers να είναι τόσο αγράμματοι; Οχι. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Η αυτόματη μετάφραση που αναφέρθηκε. Ορθογραφικά λάθη επίτηδες ώστε αν σκεφτεί το θύμα που θα χάσει χρήματα, μετά να κάνει μήνυση η να δείξει το υλικό στην τράπεζα και τους αρμόδιους, να του πούνε σπάει μάτι ότι είναι ψεύτικο λόγω των ορθογραφικών άρα δεν σου επιστρέφουμε τίποτα, αν θες εσύ κάνε μήνυση να κυνηγάς στο πουθενά τον scammers εμείς σαν τράπεζα δεν εκκινούμε νομικές ενέργειες. Βεβαια το οποίο όφελος ενός καλοφτιαγμενου μηνύματος χανεται σημαντικά από την επιτηδευμενη παράθεση ορθογραφικών, αλλά αυτό δεν νοιάζει τους scammers, τον 1 στους 10000 θέλουνε να την πατήσει.
StamTheMan Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Χθες ειχα ενα sesson με CS μιας εταιριας,για μια παραγγελια απο εξωτερικο. Ειχε προβλημα η πληρωμη στο paypal,οποτε προσπαθησα να βγαλω ακρη και με το PP. Το αστειο ηταν οτι ειχα βαλει διευθυνση Hold 1,για παραλαβη απο το καταστημα. Μετα απο 10 λεπτα μου σκαει sms και μου λεει οτι υπηρξε προβλημα με τη διευθυνση μου και να επικοινωνησω μαζι τους για αλλαγη διευθυνση και reschedule παραδοσης.Παταω με επιφυλαξη το λινκ του sms,το οποιο φυσικα με πηγε σε περιβαλλον δηθεν DHL,μου ζητουσαν να κανονισω το reschedule και απο κατω προαιρετικα να πληρωσω 2.40 για να μου το παραδωσουν σε 2 μερες.Φυσικα απο κατω ζητουσαν πληροφοριες καρτας . Το περιεργο ειναι οτι sms ηρθε λιγο μετα απο την επικοινωνια και με τις 2 εταιριες.
Iamthagod Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δεν δημιουργώ νέο τόπικ. Σήμερα έλαβα αυτό το email. Με προβλημάτισε για λίγο, αλλά 98% είναι μπανάνα, οπότε προσοχή.
ObeyWario! Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Iamthagod είπε Δεν δημιουργώ νέο τόπικ. Σήμερα έλαβα αυτό το email. Με προβλημάτισε για λίγο, αλλά 98% είναι μπανάνα, οπότε προσοχή. Πραγματικά τι σε προβλημάτισε αλλά για λίγο μόνο; Στείλε μου τους τραπεζικούς κωδικούς σου να δω αν σε έχουν χρεώσει γιατί αυτούς στα ελτα δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι Στις 31/3/2022 στις 6:12 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Η αυτόματη μετάφραση που αναφέρθηκε. Ορθογραφικά λάθη επίτηδες ώστε αν σκεφτεί το θύμα που θα χάσει χρήματα, μετά να κάνει μήνυση η να δείξει το υλικό στην τράπεζα και τους αρμόδιους, να του πούνε σπάει μάτι ότι είναι ψεύτικο λόγω των ορθογραφικών άρα δεν σου επιστρέφουμε τίποτα, αν θες εσύ κάνε μήνυση να κυνηγάς στο πουθενά τον scammers εμείς σαν τράπεζα δεν εκκινούμε νομικές ενέργειες. Βεβαια το οποίο όφελος ενός καλοφτιαγμενου μηνύματος χανεται σημαντικά από την επιτηδευμενη παράθεση ορθογραφικών, αλλά αυτό δεν νοιάζει τους scammers, τον 1 στους 10000 θέλουνε να την πατήσει. Τι υπερανάλυση είναι αυτή για μια λέξη, γύφτοι θα είναι οι άνθρωποι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα