Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μία ασχετη ερώτηση. Εγ ώ π εκανα φετος καταθεση σε atm 2500 συνολικα κ θα κανω δικη μ φορολογικη το 2023 στην οποια θ βαζω την 6 μηνη πρακτικη που κανω τωρα με αυτά που κατέθεσα υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα. (Δεν ηταν 2500 σε μια φορα ήταν σπαστά αν και δε νομιζω οτι παιζει ρολο) (φοιτητης προστατευομενο μελος εδω)

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
17 ώρες πριν, JohnJohn3484 είπε

Κανονικά θα δηλώσετε όλη την αξία του οχήματος, από τη στιγμή που το εξοφλήσατε στον πωλητή με το δάνειο. Και σωστά θα μπει το δάνειο στον 781 για να καλύψει το τεκμήριο απόκτησης. Αλλα για ποιο λόγο το δάνειο είναι 50-50 και το όχημα 95-5;

Στον 781 μπαινει και το Εφαπαξ, σωστα?

Μιας και μιλατε για δανεια να σε ρωτησω κι εγω κατι φιλε JohnJohn(ή οποιος αλλος ξερει),

οταν πας να περασεις τις (προσυμπληρωμενες)καταβληθεισες δοσεις του στεγαστικου στον 727, σε ρωταει το ΑΦΜ του συμβαλλομενου. Εννοει το ΑΦΜ του φορολογουμενου ή της Τραπεζας?

afm-simvalomenou.png

Δημοσ.
12 ώρες πριν, rus είπε

Στον 781 μπαινει και το Εφαπαξ, σωστα?

Μιας και μιλατε για δανεια να σε ρωτησω κι εγω κατι φιλε JohnJohn(ή οποιος αλλος ξερει),

οταν πας να περασεις τις (προσυμπληρωμενες)καταβληθεισες δοσεις του στεγαστικου στον 727, σε ρωταει το ΑΦΜ του συμβαλλομενου. Εννοει το ΑΦΜ του φορολογουμενου ή της Τραπεζας?

afm-simvalomenou.png

Το εφάπαξ σωστά στον 781.

Στον 727 εννοεί το ΑΦΜ της τράπεζας. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Θενκς και κατι αλλο,

καποιος που δεν ειναι υποχρεωμενος να βαλει δαπανες λογω μηδενικου εισοδηματος, αλλα παρολ αυτα εχει προσυμπληρωμενα ποσά απο αγορες με καρτες, κερδιζει τιποτα αν αφησει κενο τον 049?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

Θενκς και κατι αλλο,

καποιος που δεν ειναι υποχρεωμενος να βαλει δαπανες λογω μηδενικου εισοδηματος, αλλα παρολ αυτα εχει προσυμπληρωμενα ποσά απο αγορες με καρτες, κερδιζει τιποτα αν αφησει κενο τον 049?

Αν δεν έχει ούτε τεκμήρια, τότε μπορεί και να μην βάλει τις αποδείξεις. Παρ' όλα αυτά δεν έχει κάποια διαφορά. Είτε τις βάλει, είτε δεν τις βάλει μηδενικό θα εμφανίζεται το εισόδημα του. 

Δημοσ.
Στις 3/5/2022 στις 3:25 ΠΜ, nikpap2000 είπε

Να κάνω μία ασχετη ερώτηση. Εγ ώ π εκανα φετος καταθεση σε atm 2500 συνολικα κ θα κανω δικη μ φορολογικη το 2023 στην οποια θ βαζω την 6 μηνη πρακτικη που κανω τωρα με αυτά που κατέθεσα υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα. (Δεν ηταν 2500 σε μια φορα ήταν σπαστά αν και δε νομιζω οτι παιζει ρολο) (φοιτητης προστατευομενο μελος εδω)

Ευχαριστω εκ των προτερων

Η συνολική κατάθεση στον λογαριασμό σας δεν θα φανεί κάπου, παρά μόνο οι όποιοι τόκοι καταθέσεων που είναι πολύ μικρό ποσό. Θα φανεί αυτόματα στο Ε1 το ποσό της πρακτικής άσκησης από τον εργοδότη και αυτά ως προς τα εισοδήματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostas_07 είπε

Αν δεν έχει ούτε τεκμήρια, τότε μπορεί και να μην βάλει τις αποδείξεις. Παρ' όλα αυτά δεν έχει κάποια διαφορά. Είτε τις βάλει, είτε δεν τις βάλει μηδενικό θα εμφανίζεται το εισόδημα του. 

Tεκμηρια υπαρχουν, αλλα η υπαρξη ποσου στον 049 δε μεταβαλει την εκκαθαριση, που ειναι μηδενικη.

Το ερωτημα ειναι, αν μπει ποσό στον 049, μετα αυτο δε θα ειναι διαθεσιμο σε μελλοντικη επικληση αναλωσης κεφαλαιου προηγουμενων ετων?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, JohnJohn3484 είπε

Δεν υπάρχει σύνδεση του κωδικού 049 με την ανάλωση κεφαλαίου.

Ναι αλλα οταν επικαλεισαι διαθεσιμο κεφαλαιο προηγουμενων ετων, αυτο πρεπει να υπαρχει. Αν καθε χρονο δηλωνες μεσω του 049 οτι ξοδευες χιλιαρικα, αυτα τα χιλιαρικα δε συνδεονται με το κεφαλαιο που λεμε? δεν το επηρεαζουν?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει περίπτωση που δαπάνες του 049 μειώσανε το κεφάλαιο προς ανάλωση. Το κεφάλαιο προς ανάλωση προκύπτει από τη διαφορά πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, JohnJohn3484 είπε

Δεν έχω ακούσει περίπτωση που δαπάνες του 049 μειώσανε το κεφάλαιο προς ανάλωση. Το κεφάλαιο προς ανάλωση προκύπτει από τη διαφορά πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος.

Το "κεφαλαιο προς αναλωση" ειναι εισοδηματα που εχεις λαβει στο παρελθον, και καθε φορα που το επικαλεισαι μειωνεται. Μιλαμε για πολλα χρονια πισω. Απ οτι φαινεται η εφορια εχει προγραμμα και ξερει ποσο αναλογει/υπολειπεται στο καθενα καθε χρονο. Ωστε οι αγορες δεν το επηρεαζουν, λες.

Επεξ/σία από rus
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στη φετινή δήλωση του πατέρα μου ξέχασα να τικάρω το κουτάκι με τον βοηθητικό χώρο της αποθήκης (3τμ), όχι πως επιφέρει κάποια αλλαγή στο χρεωστικό ποσό, αλλά η τροποποιητική για τις φετινές θα ανοίξει μετά το τέλος των δηλώσεων, σωστά;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

μία ερώτηση, γιατί διαφωνούμε με τον ξάδερφό μου σχετικά με τον κωδικό 719. Αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2021 από ιδιώτη ένα αυτοκίνητο του 2007. Στον κωδικό 719 λέει πως του ζητάει να συμπληρώσει το ποσό αγοράς (λογικό). Έχει όμως κι ένα πεδίο που του ζητά να συμπληρώσει ΑΦΜ συμβαλλόμενου. Ο ξάδερφός μου λέει πως πρέπει να συμπληρώσει το ΑΦΜ του πωλητή, εγώ πιστεύω (ίσως λανθασμένα) πως δεν χρειάζεται να βάλει κάποιο ΑΦΜ, καθώς είναι αγοραστής ο ίδιος κι όχι ο πωλητής. Τί ισχύει βρε παιδιά; 

Δημοσ.

Καλησπερα,

Καθε χρονο κανω την δηλωση της μητερας μου που ειναι συνταξιουχος και δεν ειναι κατι δυσκολο, μια πολυ απλη δηλωση .

Μπηκα τωρα να κανω την καινουρια και στην αρχικη σελιδα πριν μπεις στην δηλωση εχει μια επιλογη φετος Ενημερωση εισοδηματων-Δαπανων υποχρεου . Παταω να δω και εχει τα ποσα συνταξης, κοινωνικο μερισμα , δαπανες αγορων κλπ.

Προς εκπληξη μου βλεπω το εξης

image.png.3ac9814f44a151517a9d9619d2e04997.png

τιντουτο;;;; Φυσικα και δεν πηρε κανενα δανειο, ειναι ΑΜΕΑ και δεν μπορει καν να βγει απο το σπιτι, ολα τα αναλαμβανω εγω. Πως μπορει να προεκυψε αυτο το πραγμα, εχει κανεις καμια ιδεα;

Δημοσ.

Μήπως αγόρασε κατά τον προηγούμενο χρόνο κάποιο προϊόν με δόσεις μέσω προγράμματος δόσεων του καταστήματος και όχι μέσω κάποιας πιστωτικής?

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...