Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2022

Nabuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Στο πεδίο 719 θα περάσω το ποσό που έδωσα (1.000€) για την αγορά ενός αυτοκινήτου το 2021. Στο ΑΦΜ συμβαλλόμενου που λέει, βάζω το ΑΦΜ του πωλητή; Επίσης, στο πεδίο 727 που αναγράφονται οι δόσεις των δανείων, εκεί ζητάει πάλι ΑΦΜ συμβαλλόμενου. Το αφήνουμε κενό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Ο ΕΝΦΙΑ δηλώνεται για ΑΛΛΟ λόγο.

Αν σε κάποιον, το ποσό του ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο, υπερβαίνει το 60% του εισοδήματος του, υποχρεούται σε αποδείξεις 20% (αντί 30%).

Ναι, και λεω  που στη δηλωση βαζεις αν ειναι τον ενφια?

Στις 31/3/2022 στις 3:56 ΜΜ, miucce είπε

Οπως κάθε χρόνο περίμενετε κανα μηνα να βγουν τα bugs και οι παραλείψεις που καθε χρόνο υπάρχουν στο σύστημα για να μην μπλέκετε με τροποποιητικες. 

Οποιος ομως εχει μηδενικο εκκαθαριστικο μπορει να τη κανει αφοβα απο τωρα, σωστα?

Επεξ/σία από rus
  • Like 1

53 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

αν μου κανει καποιος συγγενης δωρεαν παραχωρηση ενα χωραφι του πως ακριβως το δηλωνω εγω στο ε1 μου?

Δεν υπάρχει δωρεάν παραχώρηση χωράφι.

Δηλώσετε ένα πολύ μικρό ενοίκιο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενος στην αδερφη μου που εχει δωρεάν παραχωρημενη κατοικία από την μητέρα μου στην αδερφή μου? Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

Επεξ/σία από eidikos33

5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν υπάρχει δωρεάν παραχώρηση χωράφι.

Δηλώσετε ένα πολύ μικρό ενοίκιο.

Ευχαριστώ. Δηλαδή λες να γίνει κανονικά μισθωτήριο με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο, σε εκείνη τη περίπτωση εγώ σαν μισθωτης θα δηλώσω τα ενοικια που έδωσα στο πίνακα 6 πεδίο 13? 

Άρα πάμε για τις φορολογικές του χρόνου αν κάνω μισθωτήριο φετος

54 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Ευχαριστώ. Δηλαδή λες να γίνει κανονικά μισθωτήριο με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο, σε εκείνη τη περίπτωση εγώ σαν μισθωτης θα δηλώσω τα ενοικια που έδωσα στο πίνακα 6 πεδίο 13? 

Άρα πάμε για τις φορολογικές του χρόνου αν κάνω μισθωτήριο φετος

Κατα αρχήν, είσαι αγρότης ?

Ο συγγενής, υποθέτω, δεν είναι 1' βαθμού η όχι ?

Όσο πιο ακριβη στοιχεία έχεις κάποιος, τόσο και πιο σωστή συμβουλή θα δώσει.

1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενος στην αδερφη μου που εχει δωρεάν παραχωρημενη κατοικία από την μητέρα μου στην αδερφή μου? Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

Βεβαίως.

2 minutes ago, GREGORYMO said:

Βεβαίως.

δεν θα μπορούσε να δηλωθεί επίσης 50% της οικείας παραχώρηση στο αδερφό και άλλο 50% στην αδερφή; νομιζω θα ηταν βολικότερο αν δηλώνει κάποιο εισόδημα

49 λεπτά πριν, marmagia είπε

δεν θα μπορούσε να δηλωθεί επίσης 50% της οικείας παραχώρηση στο αδερφό και άλλο 50% στην αδερφή; νομιζω θα ηταν βολικότερο αν δηλώνει κάποιο εισόδημα

δεν ξερω τι γινετα με τα τεκμηρια με αυτο που λες αλλα λογικα θα γινεται και αυτο

8 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

δεν ξερω τι γινετα με τα τεκμηρια με αυτο που λες αλλα λογικα θα γινεται και αυτο

Όλα ξεκινούν για ποιο λόγο ακριβώς, ρωτάς. Επίσης, όσο πιο ακριβής είσαι, τόσο και ο άλλος θα σου δώσει την σωστή συμβουλή.

• Like 2

7 minutes ago, GREGORYMO said:

Όλα ξεκινούν για ποιο λόγο ακριβώς, ρωτάς. Επίσης, όσο πιο ακριβής είσαι, τόσο και ο άλλος θα σου δώσει την σωστή συμβουλή.

σωστός! μπορεί να φανεί και ως φιλοξενούμενος και ως δωρεάν παραχώρηση του 50% ανάλογα όμως τι θέλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις εαν κάποιος δεν είναι σίγουρος και αγχώνεται τόσο θα μπορούσε να πάει σε ένα λογιστή. Μια τόσο απλή δήλωση πάνω απο 20-30 ευρώ δε θα του κόστιζε

Στις 1/4/2022 στις 11:44 ΠΜ, panos4tw είπε

3) Τα εξοδα προς αγορα μετοχων/ομολογα κτλπ δεν δικαιολογουνται ως ηλεκτρονικες αγορες. Τα εξοδα προς αγορα κρυπτονομισματων ομως, τα οποια συνηθως γινονται με τραπεζικη καταθεση ενος ποσου στα ανταλλακτηρια πρωτα, μπορουν να δικαιολογηθουν ως τζογος? (ας πουμε οτι δεν ηταν κερδοφορος τζογος...)

Τα κρυπτονομίσματα είναι κινητές αξίες όπως οι μετοχές (όχι τζόγος).

3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Απλά ψάχνω την καλύτερη λύση,τι συμφερει περισσότερο

Στις 1/4/2022 στις 5:01 ΜΜ, manzana είπε

Δυστυχώς όσο κι αν φαίνεται κάπως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για πληρωμή λογιστή (αυτό το αναφέρω σε όσους μου απάντησαν πως τώρα ήρθε η ώρα να βρω λογιστή. Σαφώς και αν μπορούσα θα πήγαινα και δε θα ζήταγα πληροφορίες από εδώ. Όποιος γνωρίζει κι έχει όρεξη να βοηθήσει θα το εκτιμούσα)

...καθόλου κάπως δεν φαίνεται. Πολύς κόσμος περνάει όχι απλά δύσκολα, αλλά οριακά. Πόσο μάλλον όταν εμπλέκεται και μια απώλεια ανθρώπου του.

...όμως : το ΚΑΛΥΤΕΡΟ θα ήταν να πάρεις σβάρνα μερικούς λογιστές στην περιοχή σου, και σταράτα να τους πεις ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες και χρειάζεται να βάλεις σε μια τάξη τα φορολογικά του σπιτιού σας και είτε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από τιμή, είτε ΕΣΤΩ να σε καθοδηγήσει ώστε να κάνεις μόνη σου τις διαδικασίες (αν δεν κάνουν κάτι οι ίδιοι, συνήθως δεν ζητούν και να πληρωθούν. Ακόμη κι αν "κουραστούν"/αφιερώσουν περισσότερο χρόνο να σου δώσουν οδηγίες. Αντιθέτως, αν κάνουν κάτι, μαι αίτηση, μια δήλωση οι ίδιοι, ακόμη κι αν τους πάρει "μόνο μερικά κλικ", ζητούν πληρωμή). Αν επίσης μπορεί, να σου κάνει κάποιες ευκολίες, πχ να πληρώσεις το κόστος σε 1-2-3 ξερωγώ δοσεις. Θάρρος θέλει απλά για να μιλήσεις ντρόμπρα και τίποτε άλλο και σίγουρα ΕΝΑΝ θα βρεις να σε εξυπηρετήσει, που να μην είναι φραγκοφονιάς και να καταλαβαίνει λίγο από κόσμο με προβλήματα.

Ταυτόχρονα, ένας λογιστής θα φανεί ενδεχομένως χρήσιμος και για άλλες περιπτώσεις (διάφορα επιδόματα/δικαιώματα κτλ, και τώρα και στο μέλλον). Και σίγουρα ΔΕΝ θα σου ζητήσει ούτως ή άλλως τόσα πολλά (αν και δεν ξέρω τί έχεις κατά νου ότι θα σου ζητήσει). Λογικά με 20-30 Ευρώ θα καλυφθεί (αφού "εξηγηθείτε"), και όπως είπαμε, ακόμη και όχι "στο χέρι", αλλά, γιατί όχι, και με δόσεις. Προσπαθώ να σου πω, ότι στις μέρες που ζούμε, καλύτερο είναι να ΜΗΝ προσπαθήσεις να μάθεις μόνη σου/τα κάνεις από μόνη σου. Βάλε τα αρχικά σε μία σειρά με τη βοήθεια ειδικού, και του χρόνου βλέπεις πώς θα το συνεχίσεις.

Στην δε χειρότερη, βρες και δανείσου ακόμα.

ΟΛΑ τα παραπάνω στα λέω με καλή προαίρεση. Μακάρι να σου φάνηκαν χρήσιμα, αλλά αν για κάποιο λόγο όχι, να με συμπαθάς...

• Like 1

10 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Απλά ψάχνω την καλύτερη λύση,τι συμφερει περισσότερο

Ναι, αλλά με ποιο κριτήριο ?

Αν πχ δηλώσεις φιλοξενία, δεν έχεις τεκμήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...